2023-04-07 06:43:34, krakn napisał(a):
Cytat:
2023-04-06 22:48:14, Gwontownik napisał(a):
Cytat:
2023-04-06 20:47:15, krakn napisał(a):
czy choć jedna wypowiedź w sprawie Ukrainy może być bez Wołynia? Obsesja i fanatyzm jak w ruskiej TV.
To że upaincy nie chcą rozmawiać na ten temat nie oznacza, że on nie istnieje. A skoro istnieje to dlaczego nie rozmawiając. Przecież dostał order za poszanowanie praw człowieka. Czy się mylę? Nawet nasz ideolog naczelny zastosował pełny tytuł/powód przyznania orderu. To co ofiary na Wołyniu nie byli ludźmi? Czy może się przedawniło? Tym gorzej. Trudno jest budować rodzinne relacje z sąsiadem next door kiedy ten sprzedał ci kosę I fanty z chaty powynosil. Zaufalbys takiemu?
Wołyń był w 1943, sprawdźmy kalendarz. 2023
Mamy napaść rosji nie w 1919, nie w 1939, nie chodzi o okupację 44-93.
Chodzi o agresję i zbrodnie w Ukrainie , i grożenie Polsce 2022/23
Pokaż mi choć jeden film gdzie ktoś poważny z Ukrainy grozi atakiem na Polskę

) Czy gdzieś ktoś poważny mówił o ataku Polski na Ukrainę czy rosję.
Od razu ci mówię, zapomnij o szujni z rady okręgu Lwowskiego, bo t były bandy rosyjskie. Podobnie jak w Hersoniu i Doniecku. Więc pierdzielili głupoty, wg instrukcji sięgającą czasów Opercji Polska.
Gdyby upamiętnić wszytkie miejsca zbrodni NKWD na Polakach to lasy i Pola były by wybrukowane kamieniami pamiątkowymi. Owszem były przypadki gdzie np rzeki wypłukiwały masowe groby to rosjanie spuszczali je z nurtem rzeki wypłukując zwłoki. Ale setki tysięcy jak nie miliony zamordowanych Polaków leży po rowach, lasach od Odry po Kamczatkę.
Mojego dziadka powiesili za nogi w lesie na końcu wsi i katowali dwa lub trzy dni. Gdzie go zakopano nie wiadomo. babcię zastrzelono jak uciekała z niemowlakiem przez Pola.
Jej siostry i matkę gwałcono i zamordowano w torturach, dzieci zostały zabite bagnetami, albo rozbili głowy kolbami.
A tu prawdziwy plakat propagandowy radzieckiego "bohatera"
Ale po co szukać tak daleko. Po wojnie nadal trwała likwidacja Polaków. Aby ułatwić sobie robotę, Rosja stworzyła bandy UB i KBW
które na rozkaz NKWD prowadziła dalszą część rozkazu operacji Polska. On nigdy nie został odwołany.
Potomkowie chwalą się dziadkami którzy byli w KBW, sługami moskwy i mordowali w imieniu rosji Polaków i Ukrainców.
Ja bym się zapadł ze wstydu.
Zresztą polacy mają za co się wstydzić, jeśli już tak bardzo ktoś chce historycznego samobiczowania. Rasizm i służenie rosji przez Endecje we Lwowie, czy masakry cywilów na Ukrainie. To wszytko by być sługami rosji.
Jak ktoś chce bo nie potrafi korzystać z google, to mogę wrzucić trochę faktów, ale to po pracy bo dziś mam filmowanie.
Jeszcze tylko zostawię to tu
I co to niby ma usprawiedliwiać Ukraińców? Z czego? Z wolynia? Czy może z tego że chcą Polskę na siłę w konflikt wciągnąć(Przewodów)? Pomijam aspekty wynikające tylko z poczynań (nie)polskiego rządu, bo oni yylko wykorzystują sprzyjające im przepisy. A idioci jeszcze przyklaskują i chwałą rząd bo gaz staniał. Bo staniał na gieldach światowych. Dziś kosztuje tyle co w listopadzie 2020. Płacisz tyle samo co w 2020 czy może zadowala cie 10 proc upustu od ceny kiedy na gieldach byl max 10x więcej jak w 2020?
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.