MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 721 z 846 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 720 | 721 | 722 ... 844 | 845 | 846 ] - Skocz do strony

Str 721 z 846

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

iwona38

Post #1 Ocena: 0

2023-04-07 08:21:50 (2 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Cytat:

2023-04-06 23:27:34, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

2023-04-03 21:28:00, iwona38 napisał(a):
Cytat:

2023-04-03 19:53:37, SweetLiar napisał(a):
Pisałam o cenie w styczniu, nie sprzed dwóch lat. Czytaj ze zrozumieniem.

Idac twoim tokiem rozumowania to jak ci najpierw podniosa cene o 500% a za jakis czas obniza 10% to uznasz to za sukces?

Idąc moim rokiem rozumowania cena gazu była niższa w kwietniu 2023 niż w w styczniu 2023. Bo o tym był post.
Nie rozumiem czego nie rozumiesz?

Następny chce się kłócić, o wojnę na Ukrainie chodzi czy o nadchodzące wybory?
Bo ja tylko napisałam o różnicach w cenie dostawców gazu. Różnice w cenie są takie jakie podałam. Bez dorabiania im ideologii.

Alez ty dorobilas wlasnie ideologie i zeby ci przypomniec, odpowiedz dostalas, bo wspomnialas o antyukrainskiej histerii.
Tu cytat twojej wypowiedzi, zeby bylo wiadomo o co chodzi:
"Gaz był u mnie w styczniu po 95 zł za butlę, teraz jest po 80zł, a ja tylko na gazie gotuję.

Jak ktoś gazem dom ogrzewa to rachunki ma raczej niższe i antyukraińska histeria matematyki raczej nie zmieni."

I to chyba ty uprawiasz wybielajaca rzad polityke przed wyborami. No przeciez gaz tanieje to rzad wspaniale rzadzi, a co tam, ze wczesniej podrozal kilkaset procent😁
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Gwontownik

Post #2 Ocena: 0

2023-04-07 09:29:47 (2 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Iwona. Daremną dyskusja. To ten tyo co uwierzy w obietnice wyborcze "każdy obywatel będzie miał dwa mieszkania. Jedno na wynajem, a drugie do użytku. Z wynajmowanego mieszkania będzie powiększał swoją pensję, która będzie zagwarantowana w wysokości dwóch średnich krajowych dla każdego."
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #3 Ocena: 0

2023-04-07 16:33:23 (2 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Niepotrzebnie Iwona dorabiasz jakąś ideologię do tego co napisałam o tańszym gazie. Gdyby gaz zdrożał to bym napisała, że zdrożał, ale jeśli ci to poprawi samopoczucie to zwiększyły mi się zaliczki za ciepłą wodę i ogrzewanie, bo nie mam na gaz dlatego napisałam, że jak ktoś ma gazowe to zapłaci taniej.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #4 Ocena: 0

2023-04-07 16:54:23 (2 lata temu)

iwona38

Kobieta

Ja juz napisalam, ze to ty ja dorobilas.

Nie obchodzi mnie jakie masz rachunki, wkurza mnie tylko, ze masz ludzi za idiotow, tak jak rzad. Nie placisz taniej, placisz duzo drozej niz placilas.
Dalej chcesz zaklinac rzeczywistosc?
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #5 Ocena: 0

2023-04-07 19:24:23 (2 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

2023-04-07 06:43:34, krakn napisał(a):
Cytat:

2023-04-06 22:48:14, Gwontownik napisał(a):
Cytat:

2023-04-06 20:47:15, krakn napisał(a):
czy choć jedna wypowiedź w sprawie Ukrainy może być bez Wołynia? Obsesja i fanatyzm jak w ruskiej TV.

To że upaincy nie chcą rozmawiać na ten temat nie oznacza, że on nie istnieje. A skoro istnieje to dlaczego nie rozmawiając. Przecież dostał order za poszanowanie praw człowieka. Czy się mylę? Nawet nasz ideolog naczelny zastosował pełny tytuł/powód przyznania orderu. To co ofiary na Wołyniu nie byli ludźmi? Czy może się przedawniło? Tym gorzej. Trudno jest budować rodzinne relacje z sąsiadem next door kiedy ten sprzedał ci kosę I fanty z chaty powynosil. Zaufalbys takiemu?

Wołyń był w 1943, sprawdźmy kalendarz. 2023 :-o

Mamy napaść rosji nie w 1919, nie w 1939, nie chodzi o okupację 44-93.
Chodzi o agresję i zbrodnie w Ukrainie , i grożenie Polsce 2022/23
Pokaż mi choć jeden film gdzie ktoś poważny z Ukrainy grozi atakiem na Polskę :)) Czy gdzieś ktoś poważny mówił o ataku Polski na Ukrainę czy rosję.
Od razu ci mówię, zapomnij o szujni z rady okręgu Lwowskiego, bo t były bandy rosyjskie. Podobnie jak w Hersoniu i Doniecku. Więc pierdzielili głupoty, wg instrukcji sięgającą czasów Opercji Polska.
Obrazek
Gdyby upamiętnić wszytkie miejsca zbrodni NKWD na Polakach to lasy i Pola były by wybrukowane kamieniami pamiątkowymi. Owszem były przypadki gdzie np rzeki wypłukiwały masowe groby to rosjanie spuszczali je z nurtem rzeki wypłukując zwłoki. Ale setki tysięcy jak nie miliony zamordowanych Polaków leży po rowach, lasach od Odry po Kamczatkę.
Obrazek
Mojego dziadka powiesili za nogi w lesie na końcu wsi i katowali dwa lub trzy dni. Gdzie go zakopano nie wiadomo. babcię zastrzelono jak uciekała z niemowlakiem przez Pola.
Jej siostry i matkę gwałcono i zamordowano w torturach, dzieci zostały zabite bagnetami, albo rozbili głowy kolbami.

A tu prawdziwy plakat propagandowy radzieckiego "bohatera"
Obrazek

Ale po co szukać tak daleko. Po wojnie nadal trwała likwidacja Polaków. Aby ułatwić sobie robotę, Rosja stworzyła bandy UB i KBW
które na rozkaz NKWD prowadziła dalszą część rozkazu operacji Polska. On nigdy nie został odwołany.
Obrazek

Potomkowie chwalą się dziadkami którzy byli w KBW, sługami moskwy i mordowali w imieniu rosji Polaków i Ukrainców.
Ja bym się zapadł ze wstydu.
Obrazek

Zresztą polacy mają za co się wstydzić, jeśli już tak bardzo ktoś chce historycznego samobiczowania. Rasizm i służenie rosji przez Endecje we Lwowie, czy masakry cywilów na Ukrainie. To wszytko by być sługami rosji.

Jak ktoś chce bo nie potrafi korzystać z google, to mogę wrzucić trochę faktów, ale to po pracy bo dziś mam filmowanie.

Jeszcze tylko zostawię to tu
Obrazek

I co to niby ma usprawiedliwiać Ukraińców? Z czego? Z wolynia? Czy może z tego że chcą Polskę na siłę w konflikt wciągnąć(Przewodów)? Pomijam aspekty wynikające tylko z poczynań (nie)polskiego rządu, bo oni yylko wykorzystują sprzyjające im przepisy. A idioci jeszcze przyklaskują i chwałą rząd bo gaz staniał. Bo staniał na gieldach światowych. Dziś kosztuje tyle co w listopadzie 2020. Płacisz tyle samo co w 2020 czy może zadowala cie 10 proc upustu od ceny kiedy na gieldach byl max 10x więcej jak w 2020?

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #6 Ocena: 0

2023-04-07 20:13:01 (2 lata temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Odwiedziłem MW po jakimś czasie, wszedłem na ten wątek, i wciąż nie mogę się dowiedzieć, co z tą UKrainą... ;-)

---

Natomiast - ja to bym w ogóle Ukraińców za nic nie usprawiedliwiał.
Ale co do wciągania nas w konflikt - nieee... tak się nie czuję.
Bierzemy w nim udział tak jak Stany w II wojnie światowej przed Pearl Harbour.
Dobrze, żeby ktoś bił Ruska za nas. Trzeba mu w tym pomagać.
A na przyszłość bufor się przyda.

[ Ostatnio edytowany przez: stanislawski 07-04-2023 20:45 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2023-04-07 23:53:50 (2 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2023-04-07 16:54:23, iwona38 napisał(a):
Ja juz napisalam, ze to ty ja dorobilas.

Nie obchodzi mnie jakie masz rachunki, wkurza mnie tylko, ze masz ludzi za idiotow, tak jak rzad. Nie placisz taniej, placisz duzo drozej niz placilas.
Dalej chcesz zaklinac rzeczywistosc?

Iwonko, idź się kłócić z kimś innym, albo znajdź sobie… nie, bo dostenę bana :-]
Wesołych Świąt :-]

Każdy może cofnąć się i przeczytać :-)
A o ideologii owszem pisałam, bo według niektórych mediów ludzie mieli umierać w domu z zimna, emeryci szukać jedzenia na śmietnikach, a chleb miał kosztować 50zł, potem zeszli na 30, a jak był po 5 zł tak jest po 5 złotych.

Cytat:

2023-04-07 16:33:23, SweetLiar napisał(a):
Niepotrzebnie Iwona dorabiasz jakąś ideologię do tego co napisałam o tańszym gazie. Gdyby gaz zdrożał to bym napisała, że zdrożał, ale jeśli ci to poprawi samopoczucie to zwiększyły mi się zaliczki za ciepłą wodę i ogrzewanie, bo nie mam na gaz dlatego napisałam, że jak ktoś ma gazowe to zapłaci taniej.

Do tego dyżurny działacz młodzieżówki PO, działać LGBT aresztowany dziś za zdewastowanie pomnika Papieża, z partii Tuska, zadający Tuskowi na spotkaniach z wyborcami pytania jako "spontaniczny młodzieniec", aktor partii PO, brukselska policja w siedzibie partii Tuska….
jak ja mam, jak ktokolwiek ma traktować poważnie naszą polską opozycję? Wytłumacz mi to i rozpisz. Jak nie potrafisz odpuść, ale nie wał głową w mur bo sobie krzywdę zrobisz.

[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 08-04-2023 00:11 ]

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #8 Ocena: 0

2023-04-08 00:20:26 (2 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

A ta dalej swoje.
Nieracjonalne i niczym nie poparte twierdzenia typu Dawida, że banki umozyly zadłużenie.
Czy chleb dalej po 5 to nie wiem bo nie mieszkam w Polsce, ale fakt że jak ktoś miał rok temu oszczędności na przeżycie jednego roku, to teraz za te kwotę (wg GUS) prezyje 9 miesiecy, a realnie 6. I nie są to teorie spiskowe, czy wroga rządowi propaganda lecz wnioski z oficjalnych danych tego rządu. A może już nierządu. Nie mylić z nierządem wywodzacym sie od niemornalnego prowadzenia.

Sweet
Jakiej opozycji? To może być opozycją, ale nie rządu bo to ten sam typ ludzi tylko pomysły jeszcze bardziej z...ne mają.
Co nie oznacza, że obecnie urzędujący są tymi, którzy raj zaprowadza. To tak tłumaczę jakbyś "miedy wierszami" nie zrozumiala.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 08-04-2023 00:37 ]

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #9 Ocena: 0

2023-04-08 00:47:55 (2 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

2023-04-07 20:13:01, stanislawski napisał(a):
Odwiedziłem MW po jakimś czasie, wszedłem na ten wątek, i wciąż nie mogę się dowiedzieć, co z tą UKrainą... ;-)

---

Natomiast - ja to bym w ogóle Ukraińców za nic nie usprawiedliwiał.
Ale co do wciągania nas w konflikt - nieee... tak się nie czuję.
Bierzemy w nim udział tak jak Stany w II wojnie światowej przed Pearl Harbour.
Dobrze, żeby ktoś bił Ruska za nas. Trzeba mu w tym pomagać.
A na przyszłość bufor się przyda.

Bardzo, bardzo, bardzo spłaszczone. Z całym szacunkiem. Gdybym nie znał realiów to łyknął bym twoja wypowiedź, czytaj znam i nie lykne.
My, Polska, nie jesteśmy wciągani w konflikt. My, Polska, w postaci ???polskiekigo??? rządu sami się do nie wpisujemy. Patrz Czesi (dawna Czechoslowacja) mają podobnie pretensje do ukraincow o wolyn. I co?
Patrz, w upaina graniczą jeszc 2 kraje UE. Ktory z nich sie angazuje w takim stopniu I ktory z nich zuboźa jego obywateli w takim stopniu jak robi yo Polska???

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 08-04-2023 01:17 ]

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #10 Ocena: 0

2023-04-08 08:21:03 (2 lata temu)

iwona38

Kobieta

Gwontownik miales racje, nie ma sensu prowadzic dyskusji. Wyborcy pisu sa jak sekta, nic do nich nie dociera. Widza opozycje tylko w Tusku 😁
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

Strona 721 z 846 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 720 | 721 | 722 ... 844 | 845 | 846 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,