I bedziemy to przypominac az do zrzygania i o jeden dzien dluzej.
Str 720 z 846 |
|
---|---|
iwona38 | Post #1 Ocena: 0 2023-04-06 22:29:52 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Widac bardzo wyraznie, ze niektorzy chcieliby aby Polacy zapomnieli o Wolyniu ale my bedziemy pamietac i niemieckie obozy i ukrainski Wolyn i okupacje radziecka polskich ziem.
I bedziemy to przypominac az do zrzygania i o jeden dzien dluzej. Nie kupuje w Amazonie.
|
Gwontownik | Post #2 Ocena: 0 2023-04-06 22:38:05 (2 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat: 2023-04-06 22:13:17, andyopole napisał(a): Cytat: 2023-04-06 20:34:47, Gwontownik napisał(a): ... Znam dziesiątki osob które bardziej przyczyniły się "działalności na rzecz bezpieczeństwa i niezłomność w obronie praw człowieka" I nawet żadnego uznania i szacunku władz nie mają. Nie wspomnę o orderach. ... Andrzej Duda przyczynil sie do dewaluacji Konstytucji, orderow a takze samego urzedu prezydenta RP wiec o czym tu dyskutowac. Pełna zgoda. Zadać należy tylko pytanie czy on to robi z niewiedzy (aby nie powiedzieć głupoty), czy może ktoś go do tego zmusza? Innego rozsądnego wytłumaczenia nie widzę choć żadne z dostępnych nie przynosi chluby jemu jako człowiekowi, ani piastowanemu urzędowi. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
Gwontownik | Post #3 Ocena: 0 2023-04-06 22:48:14 (2 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat: 2023-04-06 20:47:15, krakn napisał(a): czy choć jedna wypowiedź w sprawie Ukrainy może być bez Wołynia? Obsesja i fanatyzm jak w ruskiej TV. To że upaincy nie chcą rozmawiać na ten temat nie oznacza, że on nie istnieje. A skoro istnieje to dlaczego nie rozmawiając. Przecież dostał order za poszanowanie praw człowieka. Czy się mylę? Nawet nasz ideolog naczelny zastosował pełny tytuł/powód przyznania orderu. To co ofiary na Wołyniu nie byli ludźmi? Czy może się przedawniło? Tym gorzej. Trudno jest budować rodzinne relacje z sąsiadem next door kiedy ten sprzedał ci kosę I fanty z chaty powynosil. Zaufalbys takiemu? Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
SweetLiar | Post #4 Ocena: 0 2023-04-06 23:27:34 (2 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2023-04-03 21:28:00, iwona38 napisał(a): Cytat: 2023-04-03 19:53:37, SweetLiar napisał(a): Pisałam o cenie w styczniu, nie sprzed dwóch lat. Czytaj ze zrozumieniem. Idac twoim tokiem rozumowania to jak ci najpierw podniosa cene o 500% a za jakis czas obniza 10% to uznasz to za sukces? Idąc moim rokiem rozumowania cena gazu była niższa w kwietniu 2023 niż w w styczniu 2023. Bo o tym był post. Nie rozumiem czego nie rozumiesz? Następny chce się kłócić, o wojnę na Ukrainie chodzi czy o nadchodzące wybory? Bo ja tylko napisałam o różnicach w cenie dostawców gazu. Różnice w cenie są takie jakie podałam. Bez dorabiania im ideologii. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
daavid | Post #5 Ocena: 0 2023-04-07 00:00:08 (2 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat: 2023-04-06 20:34:47, Gwontownik napisał(a): Cytat: 2023-04-06 17:31:33, daavid napisał(a): Cytat: 2023-04-06 16:50:32, Gwontownik napisał(a): Cytat: 2023-04-06 15:14:36, daavid napisał(a): Cytat: 2023-04-06 08:23:33, 1_Inch napisał(a): "w uznaniu zasług w pogłębianiu stosunków między Polską a Ukrainą, działalność na rzecz bezpieczeństwa, niezłomność w obronie praw człowieka odznaczony Orderem Orła Białego" - kto? dresiarz który na fortepianie penisem chocholi taniec przygrywał. Order odebrał w swoim wyjściowym dresie. Skręca mnie z obrzydzenia. Z naciskiem na obrzydzenie. Brzydki jest i obrzydliwy i w dodatku podjudza do wojny. ps. słowo "ohyda" ma tą samą etymologię. Tia, jakby zbrodniarz Putin dostał order to byś pewnie zapiał z zachwytu.... P.S. Dla mnie to troszeczkę żałosne jak polscy emigranci, których z Polski nikt nie wyrzucił i nie zmusiła do tego np. wojenną pożoga, decydują o tym kto jest częścią jakiego społeczeństwa, w dodatku nie swojego. Ja rozumiem, że ja bym miał takie prawo - nie jeden użytkownik tego forum wyzywał mnie od Ukraińców ect. [ Ostatnio edytowany przez: <i>daavid</i> 06-04-2023 15:18 ] Zgodnie z ogolnie przyjetym zwyczajem to bioracy pomoc powinien podziekowac I byc wdzieczny, a nie pomagac i "dziekowac" otrzymującemu pomóc. Za co? Za to że ja przyjął czy może za to że pomagający mają wyższe ceny na wszystko? Przykro mi, ale znów nie masz racji. Uwaga, cytat: "Prezydent Ukrainy został odznaczony przez prezydenta Andrzeja Dudę Orderem Orła Białego m.in. za działalność na rzecz bezpieczeństwa i niezłomność w obronie praw człowieka". Jestem uradowany z powodu, że masz rację. Znam dziesiątki osob które bardziej przyczyniły się "działalności na rzecz bezpieczeństwa i niezłomność w obronie praw człowieka" I nawet żadnego uznania i szacunku władz nie mają. Nie wspomnę o orderach. Ciekawe jak do tych praw człowieka ten "odznaczony człowiek " odniesie się w temacie Wolynia. A co ma Wołyń, który wydarzył się osiemdziesiąt lat temu ma do tego, że ruscy okupują i mordują Ukraińców? |
|
|
1_Inch | Post #6 Ocena: 0 2023-04-07 00:23:52 (2 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 17-05-2022 Skąd: Doncaster |
"A co ma Wołyń, który wydarzył się osiemdziesiąt lat temu ma do tego, że ruscy okupują i mordują Ukraińców?"
Odpowiedź na to pytanie padała w tym wątku już 28 razy. Chcesz przeczytać ją po raz 29? To skup się, wyłącz telewizor i czytaj. Pierwsze primo-Rosjanie nie okupują ukraińców, tylko wyzwalają ludność okupowaną przez faszystowską juntę banderowską. (sponsorowaną przez wielkiego brata) drugie primo-Rosjanie nie mordują ukraińców, tylko delikatnie i z czułością likwidują banderowsko- faszystowski pomiot. (nie możesz nie zauważyć, że w Kijowie orkiestra gra, internet gra i telewizory tez grają) Trzecie i najważniejsze primo - "Wołyń" i wszystko, co z ludobójstwem Polaków na kresach zwiazane-ma tyle wspólnego ze specjalna operacja wojskową prowadzoną na dzikich stepach-co reżim komika z faszystowską ideologią banderyzmu, szowinizmem ukraińskim i pogardą tego stepowego plemienia dla każdego, kto tej ideologii nie wyznaje. Wystarczy davidku? Zapamiętasz teraz to sobie? |
SweetLiar | Post #7 Ocena: 0 2023-04-07 00:26:26 (2 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Nas też wyzwalali „wielcy bracia„ .. taka ich tradycja….
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
1_Inch | Post #8 Ocena: 0 2023-04-07 00:49:57 (2 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 17-05-2022 Skąd: Doncaster |
Raz się z Tobą zgodzę Kłamczuszko. Nas też wyzwalali. I wyzwolili. Ja już pominę to że pańszczyznę znieśli i pierwszy uniwersytet w Warszawie ufundowali. Wyzwolili i zostawili kraj jednolity kulturowo, religijnie i etnicznie. Zlikwidowali analfabetyzm, zelektryfikowali wsie, wybudowali drogi. Na pamiątkę zostawili wielki pałac w stolicy. A poproszeni o to żeby się wynieść-grzecznie w 1992 opuścili Polskę. Nie rozumiem więc skąd te dramatyczne wielokropki u Ciebie?
|
daavid | Post #9 Ocena: 0 2023-04-07 03:18:40 (2 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat: 2023-04-07 00:23:52, 1_Inch napisał(a): "A co ma Wołyń, który wydarzył się osiemdziesiąt lat temu ma do tego, że ruscy okupują i mordują Ukraińców?" Odpowiedź na to pytanie padała w tym wątku już 28 razy. Chcesz przeczytać ją po raz 29? To skup się, wyłącz telewizor i czytaj. Pierwsze primo-Rosjanie nie okupują ukraińców, tylko wyzwalają ludność okupowaną przez faszystowską juntę banderowską. (sponsorowaną przez wielkiego brata) drugie primo-Rosjanie nie mordują ukraińców, tylko delikatnie i z czułością likwidują banderowsko- faszystowski pomiot. (nie możesz nie zauważyć, że w Kijowie orkiestra gra, internet gra i telewizory tez grają) Trzecie i najważniejsze primo - "Wołyń" i wszystko, co z ludobójstwem Polaków na kresach zwiazane-ma tyle wspólnego ze specjalna operacja wojskową prowadzoną na dzikich stepach-co reżim komika z faszystowską ideologią banderyzmu, szowinizmem ukraińskim i pogardą tego stepowego plemienia dla każdego, kto tej ideologii nie wyznaje. Wystarczy davidku? Zapamiętasz teraz to sobie? Nawet oglądanie TVP od rana do nocy nie poczyniło by takiego gwałtu na rozumie jaki doznałeś poprzez wchłanianie ruskiej propagandy. |
krakn | Post #10 Ocena: 0 2023-04-07 06:43:34 (2 lata temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2023-04-06 22:48:14, Gwontownik napisał(a): Cytat: 2023-04-06 20:47:15, krakn napisał(a): czy choć jedna wypowiedź w sprawie Ukrainy może być bez Wołynia? Obsesja i fanatyzm jak w ruskiej TV. To że upaincy nie chcą rozmawiać na ten temat nie oznacza, że on nie istnieje. A skoro istnieje to dlaczego nie rozmawiając. Przecież dostał order za poszanowanie praw człowieka. Czy się mylę? Nawet nasz ideolog naczelny zastosował pełny tytuł/powód przyznania orderu. To co ofiary na Wołyniu nie byli ludźmi? Czy może się przedawniło? Tym gorzej. Trudno jest budować rodzinne relacje z sąsiadem next door kiedy ten sprzedał ci kosę I fanty z chaty powynosil. Zaufalbys takiemu? Wołyń był w 1943, sprawdźmy kalendarz. 2023 ![]() Mamy napaść rosji nie w 1919, nie w 1939, nie chodzi o okupację 44-93. Chodzi o agresję i zbrodnie w Ukrainie , i grożenie Polsce 2022/23 Pokaż mi choć jeden film gdzie ktoś poważny z Ukrainy grozi atakiem na Polskę ![]() Od razu ci mówię, zapomnij o szujni z rady okręgu Lwowskiego, bo t były bandy rosyjskie. Podobnie jak w Hersoniu i Doniecku. Więc pierdzielili głupoty, wg instrukcji sięgającą czasów Opercji Polska. Gdyby upamiętnić wszytkie miejsca zbrodni NKWD na Polakach to lasy i Pola były by wybrukowane kamieniami pamiątkowymi. Owszem były przypadki gdzie np rzeki wypłukiwały masowe groby to rosjanie spuszczali je z nurtem rzeki wypłukując zwłoki. Ale setki tysięcy jak nie miliony zamordowanych Polaków leży po rowach, lasach od Odry po Kamczatkę. Mojego dziadka powiesili za nogi w lesie na końcu wsi i katowali dwa lub trzy dni. Gdzie go zakopano nie wiadomo. babcię zastrzelono jak uciekała z niemowlakiem przez Pola. Jej siostry i matkę gwałcono i zamordowano w torturach, dzieci zostały zabite bagnetami, albo rozbili głowy kolbami. A tu prawdziwy plakat propagandowy radzieckiego "bohatera" Ale po co szukać tak daleko. Po wojnie nadal trwała likwidacja Polaków. Aby ułatwić sobie robotę, Rosja stworzyła bandy UB i KBW które na rozkaz NKWD prowadziła dalszą część rozkazu operacji Polska. On nigdy nie został odwołany. Potomkowie chwalą się dziadkami którzy byli w KBW, sługami moskwy i mordowali w imieniu rosji Polaków i Ukrainców. Ja bym się zapadł ze wstydu. Zresztą polacy mają za co się wstydzić, jeśli już tak bardzo ktoś chce historycznego samobiczowania. Rasizm i służenie rosji przez Endecje we Lwowie, czy masakry cywilów na Ukrainie. To wszytko by być sługami rosji. Jak ktoś chce bo nie potrafi korzystać z google, to mogę wrzucić trochę faktów, ale to po pracy bo dziś mam filmowanie. Jeszcze tylko zostawię to tu Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|