MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 719 z 846 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 718 | 719 | 720 ... 844 | 845 | 846 ] - Skocz do strony

Str 719 z 846

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

daavid

Post #1 Ocena: 0

2023-04-06 15:14:36 (2 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2023-04-06 08:23:33, 1_Inch napisał(a):
"w uznaniu zasług w pogłębianiu stosunków między Polską a Ukrainą, działalność na rzecz bezpieczeństwa, niezłomność w obronie praw człowieka odznaczony Orderem Orła Białego" - kto? dresiarz który na fortepianie penisem chocholi taniec przygrywał. Order odebrał w swoim wyjściowym dresie. Skręca mnie z obrzydzenia. Z naciskiem na obrzydzenie. Brzydki jest i obrzydliwy i w dodatku podjudza do wojny.

ps. słowo "ohyda" ma tą samą etymologię.

Tia, jakby zbrodniarz Putin dostał order to byś pewnie zapiał z zachwytu....

P.S. Dla mnie to troszeczkę żałosne jak polscy emigranci, których z Polski nikt nie wyrzucił i nie zmusiła do tego np. wojenną pożoga, decydują o tym kto jest częścią jakiego społeczeństwa, w dodatku nie swojego. Ja rozumiem, że ja bym miał takie prawo - nie jeden użytkownik tego forum wyzywał mnie od Ukraińców ect.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 06-04-2023 15:18 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Gwontownik

Post #2 Ocena: 0

2023-04-06 16:50:32 (2 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2023-04-06 15:14:36, daavid napisał(a):
Cytat:

"w uznaniu zasług w pogłębianiu stosunków między Polską a Ukrainą, działalność na rzecz bezpieczeństwa, niezłomność w obronie praw człowieka odznaczony Orderem Orła Białego" - kto? dresiarz który na fortepianie penisem chocholi taniec przygrywał. Order odebrał w swoim wyjściowym dresie. Skręca mnie z obrzydzenia. Z naciskiem na obrzydzenie. Brzydki jest i obrzydliwy i w dodatku podjudza do wojny.

P.S. Dla mnie to troszeczkę żałosne jak polscy emigranci, których z Polski nikt nie wyrzucił i nie zmusiła do tego np. wojenną pożoga, decydują o tym kto jest częścią jakiego społeczeństwa, w dodatku nie swojego. Ja rozumiem, że ja bym miał takie prawo - nie jeden użytkownik tego forum wyzywał mnie od Ukraińców ect.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>daavid</i> 06-04-2023 15:18 ]

Zgodnie z ogolnie przyjetym zwyczajem to bioracy pomoc powinien podziekowac I byc wdzieczny, a nie pomagac i "dziekowac" otrzymującemu pomóc. Za co? Za to że ja przyjął czy może za to że pomagający mają wyższe ceny na wszystko?
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #3 Ocena: 0

2023-04-06 17:31:33 (2 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2023-04-06 16:50:32, Gwontownik napisał(a):
Cytat:

Cytat:

Zgodnie z ogolnie przyjetym zwyczajem to bioracy pomoc powinien podziekowac I byc wdzieczny, a nie pomagac i "dziekowac" otrzymującemu pomóc. Za co? Za to że ja przyjął czy może za to że pomagający mają wyższe ceny na wszystko?

Przykro mi, ale znów nie masz racji.
Uwaga, cytat: "Prezydent Ukrainy został odznaczony przez prezydenta Andrzeja Dudę Orderem Orła Białego m.in. za działalność na rzecz bezpieczeństwa i niezłomność w obronie praw człowieka".

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2023-04-06 17:41:50 (2 lata temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2023-04-06 08:25:34, dominikana36 napisał(a):
Cytat:

2023-04-06 05:18:29, krakn napisał(a):
Cytat:

2023-04-05 19:02:54, dominikana36 napisał(a):

Co masz na mysli mowiac, ze nie jest Ukraincem?
Napewno nie jest przypadkowa osoba, jak zreszta wszyscy prezydenci w Europie i nie tylko.
Realizuje sie plan, na ktory nie mamy zadnego wplywu. Moim zdaniem to nie obywatele wybierali swoich prezydentow.

Rosyjskojezyczny Zyd urodzony na terenie Ukrainy :)jezyka ukrainskiego wciaz sie uczy. To tak jakby Pakistanczyka muzulmanina z native Urdu urodzonego pod Manchester wolac Brytyjczykiem...niektorym wystarczy, popatrzmy np na mera Londynu, ale dla mnie slabo.

Ja mam wątpliwości co do twojej Polskości. *ROFL*
Dużo tego odpadu zostało po okupacji radzieckiej *DONT_KNOW*

To tak jak by mówić że nie jest Polakiem ten kto wyznaje afrykańsko żydowski katolicyzm, z siedzibą w obcym państwie Vatykan.

Generalnie "uwielbiam" to radzieckie pier..., kto skąd jest. . Rozkrok raz jesteśmy "rosją" Ale jak zaczyna się rozliczanie zbrodniarzy to, a ten to był żyd, ten to gruzin, a ten to polak. No normalnie wszyscy tylko "rosjanie" niewinni.

Wieki mijają, a te prymitywne kłamstwa propagandowe urągające inteligencji człowieka wyprostowanego, bez zmian tak samo prymitywne, że chyba tylko dzikusy moskiewskie w to wierzą.
Obrazek

To ciekawe Krakn, ze masz watpliwosci co do mojej ":-]polskosci" a zadnych co do "ukrainskosci" Zelenskiego:-]

To jeszcze raz:
Pan Zelenski- rosyjskojezyczny, korzenie zydowskie, urodzony na terenie ZSRR w czasach gdzie nikt nie slyszal o niepodleglym panstwie Ukraina, jezyka ukrainskiego zaczal sie uczyc jako czlowiek dorosly
Ja- polskojezyczna, korzenie polsko-katolickie, urodzona na terenie niepodleglej Polski, polski byl moim jedynym jezykiem dopoki nie zaczeli w szkole mnie innych uczyc.
Chyba jednal jestem bardziej Polka niz pan Zelenski Ukraincem..
Bo z pana Zelenskiego to taki Ukrainiec jak z Humza Yousaf Szkot:-].

Ale w jednym masz racje, duzo odpadu zostalo po okupacji rosyjskie, a najwiecej w bylych republikach ZSRR.

Za dużo słuchasz ruskiej propagandy. Bzdura za bzdurą.
Po pierwsze Tak jak wielu niepylaków, urodzonych w Polsce, jest Polakami. Zwłaszcza teraz to tak jak byś pluła w twarz matkom które urodziły dzieci za granicą. Czy ich dzieci nie są Polakami?

Kolejna sprawa, znowu bzdura. W szkole uczył się Ukrainskiego, tak jak pozostałe dzieci. Był to dodatkowy język.
Faktem jest że jako pragmatyk nie przywiązywał do niego wagi i generalnie, tak jak wspomina jego nauczycielka, był przepychany aby zaliczyć. No cóż, Albert Einstein też nie był w szkole orłem :-8
Do pewnych rzeczy się dorasta, inne uwarunkowują zmienne koleje życia.

Co do pochodzenia żydowskiego, statystycznie, bardzo możliwe że ty też masz geny żydowskie. Z badań DNA wynika że gdzieś tam w pokoleniach wstecz zawsze gdzieś znalazła się prababcia co uległa chwili ;-) Przy tak potężnej populacji na terenach obecnej Polski, Ukrainie i Białorusi, wręcz nie możliwe by gdzieś tam wstecz jakiś w babci nie zamoczył :-8 *ROFL*

kolejna sprawa, kto tuman nieszkolony w piśmie to nie słyszał. A wiadomo że ZSRR, moskale preferują tumanów. TZW prioretariat. Im mniej wie tym lepszy sługa. Bo głupi nie wie o co pytać.
Wdzisz jakie te sowieckie są tumany i nieuki?
Jakim cudem nikt nie słyszał o wolnej Ukrainie, jak w 1920 mieliśmy Sojusz Polsko Ukraiński, a nieco później to nawet były dwie Ukrainy???

Co do odpadów po Zsrr, to z którego kraju po zsrr piszesz? Z Białorusi czy Buriacji? Masz zasięg w domu czy wychodzisz do wychodka przed blok?

I tak trzymaj, orki orki dostają straczki gdy widzą że drugi raz nie uda im się zrobić zbrodni na Polakach. Drugi raz nie uda się już nas podzielić.

[ Ostatnio edytowany przez: krakn 06-04-2023 17:51 ]

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

krakn

Post #5 Ocena: 0

2023-04-06 17:50:34 (2 lata temu)

krakn

Mężczyzna

Tutaj Gudkov senior „zepsuł się”.
Były oficer KGB uważa, że okazuje się, że 4 miliony etnicznych Ukraińców, obywateli Federacji Rosyjskiej, powinno wyjść i obalić Putina 🤡🤡🤡
Wszystko jest jak zwykle - każdy powinien być dobrym Rosjaninem ...

dobre :)))
https://twitter.com/i/status/1643964153499987968

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #6 Ocena: 0

2023-04-06 20:34:47 (2 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2023-04-06 17:31:33, daavid napisał(a):
Cytat:

2023-04-06 16:50:32, Gwontownik napisał(a):
Cytat:

Cytat:

Przykro mi, ale znów nie masz racji.
Uwaga, cytat: "Prezydent Ukrainy został odznaczony przez prezydenta Andrzeja Dudę Orderem Orła Białego m.in. za działalność na rzecz bezpieczeństwa i niezłomność w obronie praw człowieka".

Jestem uradowany z powodu, że masz rację. Znam dziesiątki osob które bardziej przyczyniły się "działalności na rzecz bezpieczeństwa i niezłomność w obronie praw człowieka" I nawet żadnego uznania i szacunku władz nie mają. Nie wspomnę o orderach.
Ciekawe jak do tych praw człowieka ten "odznaczony człowiek " odniesie się w temacie Wolynia.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2023-04-06 20:47:15 (2 lata temu)

krakn

Mężczyzna

czy choć jedna wypowiedź w sprawie Ukrainy może być bez Wołynia? Obsesja i fanatyzm jak w ruskiej TV.

Do góry stronyOffline

teresa2462

Post #8 Ocena: 0

2023-04-06 21:26:16 (2 lata temu)

teresa2462

Kobieta

Z nami od: 26-03-2009

Cytat:

2023-04-06 17:41:50, krakn napisał(a):

Kolejna sprawa, znowu bzdura. W szkole uczył się Ukrainskiego, tak jak pozostałe dzieci. Był to dodatkowy język.
Faktem jest że jako pragmatyk nie przywiązywał do niego wagi i generalnie, tak jak wspomina jego nauczycielka, był przepychany aby zaliczyć.

Mów od razu ze chodziles z nim do klasy a nie pierdzielisz glupoty o Ruskich i Polakach!
Cytat:
Co do pochodzenia żydowskiego, statystycznie, bardzo możliwe że ty też masz geny żydowskie. Z badań DNA wynika że gdzieś tam w pokoleniach wstecz zawsze gdzieś znalazła się prababcia co uległa chwili ;-) Przy tak potężnej populacji na terenach obecnej Polski, Ukrainie i Białorusi, wręcz nie możliwe by gdzieś tam wstecz jakiś w babci nie zamoczył :-8 *ROFL*

No tak dodaj jeszcze Zydów i chwala Ukrainie!

Cytat:
kolejna sprawa, kto tuman nieszkolony w piśmie to nie słyszał. A wiadomo że ZSRR, moskale preferują tumanów. TZW prioretariat. Im mniej wie tym lepszy sługa. Bo głupi nie wie o co pytać.
Wdzisz jakie te sowieckie są tumany i nieuki?
Jakim cudem nikt nie słyszał o wolnej Ukrainie, jak w 1920 mieliśmy Sojusz Polsko Ukraiński, a nieco później to nawet były dwie Ukrainy???

Co do odpadów po Zsrr, to z którego kraju po zsrr piszesz? Z Białorusi czy Buriacji? Masz zasięg w domu czy wychodzisz do wychodka przed blok?

I tak trzymaj, orki orki dostają straczki gdy widzą że drugi raz nie uda im się zrobić zbrodni na Polakach. Drugi raz nie uda się już nas podzielić.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>krakn</i> 06-04-2023 17:51 ]

Hehe Polacy nie sa podzieleni... dobre... a Ukraincy to juz wogóle naród bez kregoslupa moralnego... skur.ili by sie za rogiem z kazdym kto da wiecej

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2023-04-06 21:31:26 (2 lata temu)

krakn

Mężczyzna

Uwaga moderatora: Post edytowany. 7 dni odpoczynku od forum za zlamanie regulaminu punktu 2a

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #10 Ocena: 0

2023-04-06 22:13:17 (2 lata temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2023-04-06 20:34:47, Gwontownik napisał(a):
... Znam dziesiątki osob które bardziej przyczyniły się "działalności na rzecz bezpieczeństwa i niezłomność w obronie praw człowieka" I nawet żadnego uznania i szacunku władz nie mają. Nie wspomnę o orderach.
...

Andrzej Duda przyczynil sie do dewaluacji Konstytucji, orderow a takze samego urzedu prezydenta RP wiec o czym tu dyskutowac.

Do góry stronyOffline

Strona 719 z 846 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 718 | 719 | 720 ... 844 | 845 | 846 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,