Str 719 z 846 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
daavid |
Post #1 Ocena: 0 2023-04-06 15:14:36 (2 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat:
2023-04-06 08:23:33, 1_Inch napisał(a):
"w uznaniu zasług w pogłębianiu stosunków między Polską a Ukrainą, działalność na rzecz bezpieczeństwa, niezłomność w obronie praw człowieka odznaczony Orderem Orła Białego" - kto? dresiarz który na fortepianie penisem chocholi taniec przygrywał. Order odebrał w swoim wyjściowym dresie. Skręca mnie z obrzydzenia. Z naciskiem na obrzydzenie. Brzydki jest i obrzydliwy i w dodatku podjudza do wojny.
ps. słowo "ohyda" ma tą samą etymologię.
Tia, jakby zbrodniarz Putin dostał order to byś pewnie zapiał z zachwytu....
P.S. Dla mnie to troszeczkę żałosne jak polscy emigranci, których z Polski nikt nie wyrzucił i nie zmusiła do tego np. wojenną pożoga, decydują o tym kto jest częścią jakiego społeczeństwa, w dodatku nie swojego. Ja rozumiem, że ja bym miał takie prawo - nie jeden użytkownik tego forum wyzywał mnie od Ukraińców ect. [ Ostatnio edytowany przez: daavid 06-04-2023 15:18 ]
|

|
 |
|
|
Gwontownik |
Post #2 Ocena: 0 2023-04-06 16:50:32 (2 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat:
2023-04-06 15:14:36, daavid napisał(a):
Cytat:
"w uznaniu zasług w pogłębianiu stosunków między Polską a Ukrainą, działalność na rzecz bezpieczeństwa, niezłomność w obronie praw człowieka odznaczony Orderem Orła Białego" - kto? dresiarz który na fortepianie penisem chocholi taniec przygrywał. Order odebrał w swoim wyjściowym dresie. Skręca mnie z obrzydzenia. Z naciskiem na obrzydzenie. Brzydki jest i obrzydliwy i w dodatku podjudza do wojny.
P.S. Dla mnie to troszeczkę żałosne jak polscy emigranci, których z Polski nikt nie wyrzucił i nie zmusiła do tego np. wojenną pożoga, decydują o tym kto jest częścią jakiego społeczeństwa, w dodatku nie swojego. Ja rozumiem, że ja bym miał takie prawo - nie jeden użytkownik tego forum wyzywał mnie od Ukraińców ect. [ Ostatnio edytowany przez: <i>daavid</i> 06-04-2023 15:18 ]
Zgodnie z ogolnie przyjetym zwyczajem to bioracy pomoc powinien podziekowac I byc wdzieczny, a nie pomagac i "dziekowac" otrzymującemu pomóc. Za co? Za to że ja przyjął czy może za to że pomagający mają wyższe ceny na wszystko? Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
daavid |
Post #3 Ocena: 0 2023-04-06 17:31:33 (2 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat:
2023-04-06 16:50:32, Gwontownik napisał(a):
Cytat:
Cytat:
P.S. Dla mnie to troszeczkę żałosne jak polscy emigranci, których z Polski nikt nie wyrzucił i nie zmusiła do tego np. wojenną pożoga, decydują o tym kto jest częścią jakiego społeczeństwa, w dodatku nie swojego. Ja rozumiem, że ja bym miał takie prawo - nie jeden użytkownik tego forum wyzywał mnie od Ukraińców ect. [ Ostatnio edytowany przez: <i>daavid</i> 06-04-2023 15:18 ]
Zgodnie z ogolnie przyjetym zwyczajem to bioracy pomoc powinien podziekowac I byc wdzieczny, a nie pomagac i "dziekowac" otrzymującemu pomóc. Za co? Za to że ja przyjął czy może za to że pomagający mają wyższe ceny na wszystko?
Przykro mi, ale znów nie masz racji.
Uwaga, cytat: "Prezydent Ukrainy został odznaczony przez prezydenta Andrzeja Dudę Orderem Orła Białego m.in. za działalność na rzecz bezpieczeństwa i niezłomność w obronie praw człowieka".
|

|
 |
|
krakn |
Post #4 Ocena: 0 2023-04-06 17:41:50 (2 lata temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat:
2023-04-06 08:25:34, dominikana36 napisał(a):
Cytat:
2023-04-06 05:18:29, krakn napisał(a):
Cytat:
2023-04-05 19:02:54, dominikana36 napisał(a):
Co masz na mysli mowiac, ze nie jest Ukraincem?
Napewno nie jest przypadkowa osoba, jak zreszta wszyscy prezydenci w Europie i nie tylko.
Realizuje sie plan, na ktory nie mamy zadnego wplywu. Moim zdaniem to nie obywatele wybierali swoich prezydentow.
Rosyjskojezyczny Zyd urodzony na terenie Ukrainy  jezyka ukrainskiego wciaz sie uczy. To tak jakby Pakistanczyka muzulmanina z native Urdu urodzonego pod Manchester wolac Brytyjczykiem...niektorym wystarczy, popatrzmy np na mera Londynu, ale dla mnie slabo.
Ja mam wątpliwości co do twojej Polskości.
Dużo tego odpadu zostało po okupacji radzieckiej
To tak jak by mówić że nie jest Polakiem ten kto wyznaje afrykańsko żydowski katolicyzm, z siedzibą w obcym państwie Vatykan.
Generalnie "uwielbiam" to radzieckie pier..., kto skąd jest. . Rozkrok raz jesteśmy "rosją" Ale jak zaczyna się rozliczanie zbrodniarzy to, a ten to był żyd, ten to gruzin, a ten to polak. No normalnie wszyscy tylko "rosjanie" niewinni.
Wieki mijają, a te prymitywne kłamstwa propagandowe urągające inteligencji człowieka wyprostowanego, bez zmian tak samo prymitywne, że chyba tylko dzikusy moskiewskie w to wierzą.
To ciekawe Krakn, ze masz watpliwosci co do mojej " polskosci" a zadnych co do "ukrainskosci" Zelenskiego
To jeszcze raz:
Pan Zelenski- rosyjskojezyczny, korzenie zydowskie, urodzony na terenie ZSRR w czasach gdzie nikt nie slyszal o niepodleglym panstwie Ukraina, jezyka ukrainskiego zaczal sie uczyc jako czlowiek dorosly
Ja- polskojezyczna, korzenie polsko-katolickie, urodzona na terenie niepodleglej Polski, polski byl moim jedynym jezykiem dopoki nie zaczeli w szkole mnie innych uczyc.
Chyba jednal jestem bardziej Polka niz pan Zelenski Ukraincem..
Bo z pana Zelenskiego to taki Ukrainiec jak z Humza Yousaf Szkot .
Ale w jednym masz racje, duzo odpadu zostalo po okupacji rosyjskie, a najwiecej w bylych republikach ZSRR.
Za dużo słuchasz ruskiej propagandy. Bzdura za bzdurą.
Po pierwsze Tak jak wielu niepylaków, urodzonych w Polsce, jest Polakami. Zwłaszcza teraz to tak jak byś pluła w twarz matkom które urodziły dzieci za granicą. Czy ich dzieci nie są Polakami?
Kolejna sprawa, znowu bzdura. W szkole uczył się Ukrainskiego, tak jak pozostałe dzieci. Był to dodatkowy język.
Faktem jest że jako pragmatyk nie przywiązywał do niego wagi i generalnie, tak jak wspomina jego nauczycielka, był przepychany aby zaliczyć. No cóż, Albert Einstein też nie był w szkole orłem
Do pewnych rzeczy się dorasta, inne uwarunkowują zmienne koleje życia.
Co do pochodzenia żydowskiego, statystycznie, bardzo możliwe że ty też masz geny żydowskie. Z badań DNA wynika że gdzieś tam w pokoleniach wstecz zawsze gdzieś znalazła się prababcia co uległa chwili Przy tak potężnej populacji na terenach obecnej Polski, Ukrainie i Białorusi, wręcz nie możliwe by gdzieś tam wstecz jakiś w babci nie zamoczył
kolejna sprawa, kto tuman nieszkolony w piśmie to nie słyszał. A wiadomo że ZSRR, moskale preferują tumanów. TZW prioretariat. Im mniej wie tym lepszy sługa. Bo głupi nie wie o co pytać.
Wdzisz jakie te sowieckie są tumany i nieuki?
Jakim cudem nikt nie słyszał o wolnej Ukrainie, jak w 1920 mieliśmy Sojusz Polsko Ukraiński, a nieco później to nawet były dwie Ukrainy???
Co do odpadów po Zsrr, to z którego kraju po zsrr piszesz? Z Białorusi czy Buriacji? Masz zasięg w domu czy wychodzisz do wychodka przed blok?
I tak trzymaj, orki orki dostają straczki gdy widzą że drugi raz nie uda im się zrobić zbrodni na Polakach. Drugi raz nie uda się już nas podzielić. [ Ostatnio edytowany przez: krakn 06-04-2023 17:51 ] Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
krakn |
Post #5 Ocena: 0 2023-04-06 17:50:34 (2 lata temu) |
Tutaj Gudkov senior „zepsuł się”.
Były oficer KGB uważa, że okazuje się, że 4 miliony etnicznych Ukraińców, obywateli Federacji Rosyjskiej, powinno wyjść i obalić Putina 🤡🤡🤡
Wszystko jest jak zwykle - każdy powinien być dobrym Rosjaninem ...
dobre  ))
https://twitter.com/i/status/1643964153499987968Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
|
Gwontownik |
Post #6 Ocena: 0 2023-04-06 20:34:47 (2 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat:
2023-04-06 17:31:33, daavid napisał(a):
Cytat:
2023-04-06 16:50:32, Gwontownik napisał(a):
Cytat:
Cytat:
Zgodnie z ogolnie przyjetym zwyczajem to bioracy pomoc powinien podziekowac I byc wdzieczny, a nie pomagac i "dziekowac" otrzymującemu pomóc. Za co? Za to że ja przyjął czy może za to że pomagający mają wyższe ceny na wszystko?
Przykro mi, ale znów nie masz racji.
Uwaga, cytat: "Prezydent Ukrainy został odznaczony przez prezydenta Andrzeja Dudę Orderem Orła Białego m.in. za działalność na rzecz bezpieczeństwa i niezłomność w obronie praw człowieka".
Jestem uradowany z powodu, że masz rację. Znam dziesiątki osob które bardziej przyczyniły się "działalności na rzecz bezpieczeństwa i niezłomność w obronie praw człowieka" I nawet żadnego uznania i szacunku władz nie mają. Nie wspomnę o orderach.
Ciekawe jak do tych praw człowieka ten "odznaczony człowiek " odniesie się w temacie Wolynia. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
krakn |
Post #7 Ocena: 0 2023-04-06 20:47:15 (2 lata temu) |
czy choć jedna wypowiedź w sprawie Ukrainy może być bez Wołynia? Obsesja i fanatyzm jak w ruskiej TV. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
teresa2462 |
Post #8 Ocena: 0 2023-04-06 21:26:16 (2 lata temu) |
Z nami od: 26-03-2009 Skąd: walia |
Cytat:
2023-04-06 17:41:50, krakn napisał(a):
Kolejna sprawa, znowu bzdura. W szkole uczył się Ukrainskiego, tak jak pozostałe dzieci. Był to dodatkowy język.
Faktem jest że jako pragmatyk nie przywiązywał do niego wagi i generalnie, tak jak wspomina jego nauczycielka, był przepychany aby zaliczyć.
Mów od razu ze chodziles z nim do klasy a nie pierdzielisz glupoty o Ruskich i Polakach!
Cytat: Co do pochodzenia żydowskiego, statystycznie, bardzo możliwe że ty też masz geny żydowskie. Z badań DNA wynika że gdzieś tam w pokoleniach wstecz zawsze gdzieś znalazła się prababcia co uległa chwili  Przy tak potężnej populacji na terenach obecnej Polski, Ukrainie i Białorusi, wręcz nie możliwe by gdzieś tam wstecz jakiś w babci nie zamoczył
No tak dodaj jeszcze Zydów i chwala Ukrainie!
Cytat: kolejna sprawa, kto tuman nieszkolony w piśmie to nie słyszał. A wiadomo że ZSRR, moskale preferują tumanów. TZW prioretariat. Im mniej wie tym lepszy sługa. Bo głupi nie wie o co pytać.
Wdzisz jakie te sowieckie są tumany i nieuki?
Jakim cudem nikt nie słyszał o wolnej Ukrainie, jak w 1920 mieliśmy Sojusz Polsko Ukraiński, a nieco później to nawet były dwie Ukrainy???
Co do odpadów po Zsrr, to z którego kraju po zsrr piszesz? Z Białorusi czy Buriacji? Masz zasięg w domu czy wychodzisz do wychodka przed blok?
I tak trzymaj, orki orki dostają straczki gdy widzą że drugi raz nie uda im się zrobić zbrodni na Polakach. Drugi raz nie uda się już nas podzielić. [ Ostatnio edytowany przez: <i>krakn</i> 06-04-2023 17:51 ]
Hehe Polacy nie sa podzieleni... dobre... a Ukraincy to juz wogóle naród bez kregoslupa moralnego... skur.ili by sie za rogiem z kazdym kto da wiecej
|

|
 |
|
krakn |
Post #9 Ocena: 0 2023-04-06 21:31:26 (2 lata temu) |
Uwaga moderatora: Post edytowany. 7 dni odpoczynku od forum za zlamanie regulaminu punktu 2a Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
andyopole |
Post #10 Ocena: 0 2023-04-06 22:13:17 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat:
2023-04-06 20:34:47, Gwontownik napisał(a):
... Znam dziesiątki osob które bardziej przyczyniły się "działalności na rzecz bezpieczeństwa i niezłomność w obronie praw człowieka" I nawet żadnego uznania i szacunku władz nie mają. Nie wspomnę o orderach.
...
Andrzej Duda przyczynil sie do dewaluacji Konstytucji, orderow a takze samego urzedu prezydenta RP wiec o czym tu dyskutowac.
|

|

|
|