MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 65 z 850 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 64 | 65 | 66 ... 848 | 849 | 850 ] - Skocz do strony

Str 65 z 850

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ZenVonZen

Post #1 Ocena: 0

2014-03-20 21:33:40 (11 lat temu)

ZenVonZen

Mężczyzna

Z nami od: 06-03-2013

antek tu ci przyznam racje tyle że wydaje mi sie ze to nie o nas jeszcze chodzi
do tego miałem dojsc tyle ze clock mnie troszke zepchnal z toru... Polska właśnie nadaje sie na poligon...

[ Ostatnio edytowany przez: ZenVonZen 20-03-2014 21:35 ]

... a co boli twoje auto...???

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZenVonZen

Post #2 Ocena: 0

2014-03-20 21:38:54 (11 lat temu)

ZenVonZen

Mężczyzna

Z nami od: 06-03-2013

o tak jakby ktoś chciał poczytać

https://stopsyjonizmowi.wordpress.com/2010/12/23/rockefellerowie-cz-i-henryk-pajak/
... a co boli twoje auto...???

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #3 Ocena: 0

2014-03-20 21:52:46 (11 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2014-03-20 21:33:40, ZenVonZen napisał(a):
antek tu ci przyznam racje tyle że wydaje mi sie ze to nie o nas jeszcze chodzi
do tego miałem dojsc tyle ze clock mnie troszke zepchnal z toru... Polska właśnie nadaje sie na poligon...

sam sie pogubiles...

ps.
Rockefellerowie należą do kilkunastu czołowych rodzin Iluminatów, które od stu lat rządzą światem.

Oto trzynastka tych władców świata, klanów wzajemnie ze sobą rodzinnie i lichwiarsko powiązanych. Według ważności, to znaczy wpływów w świecie polityki, finansów, mediów i biznesu, są to: Rothschild, Rockefeller, Onassis, Astor, Bundy, Freeman, Krupp, Collins, Russel, Dupont, Li /Chiny i Azja/, Reynolds, Van Duyn

nie ma to, jak Tom Hanks w Aniolach... *ROFL*

[ Ostatnio edytowany przez: clockwork_orange 20-03-2014 21:59 ]

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #4 Ocena: 0

2014-03-20 22:10:23 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

cala_prawda_o_rezerwie_federalnej

pod temat, niekoniecznie w temacie.... :-]
Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

magic321

Post #5 Ocena: 0

2014-03-20 22:17:10 (11 lat temu)

magic321

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2009

Wydarzenia na Ukrainie nalezy rozpatrywac na wielu plaszczyznach. Krotkoterminowych i dlugoterminowych. Wielka globalna polityka obliczona na dziesiatki lat i male interesy do zrealizowania teraz. ich skumulowanie na jednym terytorium w tym samym czasie spowodowalo konflikt.
USA: masoneri marzy sie powrot czasow "zimnej wojny". Paniczny strach obywateli przed czerwona zaraza to nieskonczony strumien dolarow na przemysl zbrojeniowy. to takie odwieczne historyczne odniesienie. Drugi aspekt to systematycznie prowadzona polityka osaczania i odcinania CHIN od surowcow ktore podtrzymuja wzrost gospodarczy i ekspansje panstwa srodka.
i tu najwazniejszym elemente jest pelna kontrola polwyspu arabskiego a z tym jest problem bo na Krymie stacjonuje rosyjska flota z ktora nie chca sie skonfrontowac amerykanie.
ROSJA: idea Putina jest Wielka Rosja. ale wielka gospodarczo-ekonomiczna . rosja silnie scentralizowana. czasy wojen o terytoria minely bezpowrotnie. Putin tez wie korzystniej podporzadkowac Ukrainie gospodarczo niz przejac ja cala z ich problemami, ktore napewno przezucilby sie na pozostale mniej stabilne czesci Rosji. Rosjanie wierza w swgo prezydenta a ten musi pokazac ze jest zdecydowany bronic ich interesow. USA liczylo ze nowy rzad Ukrainy wypowie rosji umowe krymska no i przeliczyli sie. mysleli ze putin bedzie czekal na rozwoj wypadkow i negocjowal umowe a on poprostu wziol krym jak swoje.
do tego masa intersow glownie gospodarczych bo Ukraina to ogromny rynek zbytu dla towarow Uni Europejskiej. Zwlaszca Niemcy widza tam olbrzymie mozliwosci. W dodatku umowa ukrainsko-chinska o dzierzawie ziemi. wszystko to spowodowalo konfrontacje sil. ale to taka konrontacja jak wazenie przed walkami bokserskimi nastrosza sie pograza ale do walki nie dojdzie.
no a gdzie w tym ukladzie i jaka role ma Polska?
masowo sa obwieszczane w mediach teorie espansji rosji tego typu.. dzis ukraina jutro lotwa a potem my. bzdura totalna. ale zagrozonym Polakom pospieszy nasz przyjaciel wujek sam z Ameryki. juz widze jak zdezelowane F16 tonami jak zlom kupowane sa przez Polske.
a fiasko operacji na ukrainie moze tylko jedno uratowac. podzeganie Polakow przeciwko Rosji i sprowokowanie Rosji do interwencji w Polsce. rynek zbytu dla amyraknskiego zlomu rozszeza sie gwaltownie na cala europe a i rosjanom tez cos sprzedac mozna. uwiklac rosje w wojnie z europa i zalatwic wtedy swoje intersy w iraku, syri,oseti, abchazji itp.
no i nasi debilni politycy oczywisice wykonuja to co obama chce. ratujemy naszych wielkich przyjaciol z Ukrainy z ktorymi sie jeszcze niedawno wyzynalismy jak swinie. gdzie tu logika?

Do góry stronyOffline

defcon1

Post #6 Ocena: 0

2014-03-20 23:26:47 (11 lat temu)

defcon1

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2010

Cytat:

2014-03-20 21:27:03, antek77 napisał(a):
Cytat:

2014-03-20 21:05:27, andyopole napisał(a):
Ja tam sie Putinowi klanial nie bede, chyba ze tylem...*YAHOO*

...
Polska była jest i będzie granicą między zachodem i wschodem Europy.
A dzięki wejściu do Nato i EU w razie konfliktu stanie się znowu poligonem i ponownie będzie zrównana z ziemią *PARDON*
Jeśli ktoś mysli że to się zmieni to niestety ale jest idioto albo nie chodzil na lekcję historii.
...

Troche zwiazany z powyzszym, dosc ciekawy, moim zdaniem wywiad z Aleksandrem Duginem, autorem "Podstaw Geopolityki". Wydaje sie ze Rosja podaza prezentowanymi tam wytycznymi.
"These days a paranoid may be defined as someone who has some idea of what's really going on"

Do góry stronyOffline

Strona WWW

clockwork_orang

Post #7 Ocena: 0

2014-03-20 23:41:49 (11 lat temu)

clockwork_orange

Cytat:

2014-03-20 23:26:47, defcon1 napisał(a):

Troche zwiazany z powyzszym, dosc ciekawy, moim zdaniem wywiad z Aleksandrem Duginem, autorem "Podstaw Geopolityki". Wydaje sie ze Rosja podaza prezentowanymi tam wytycznymi.

Putin to nie Rosja...

poza tym koles sam sobie zaprzecza - to, ze Polska jest granica, nie znaczy, ze stoi murem - do dzis sa Tatarzy, Lemkowie czy bardziej popularni Kaszubi czy Slazacy - ciekawe, kto dzis mowi czysta polszczyzna?

prawda jest taka, ze jestesmy slowianami poslugujacymi sie jezykiem z Indii... 8-)

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2014-03-21 09:11:14 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #9 Ocena: 0

2014-03-21 11:05:59 (11 lat temu)

clockwork_orange

Cytat:

2014-03-21 09:11:14, united4ever napisał(a):
@Clock
Nie mamy wyłączności na grafen, poza tym to jest przyszłość w powijakach, a tak w ogóle to Rosjanie chcą przejąć grafen w czym BTW bardzo ochoczo pomaga im Aleksander Kwaśniewski (między innymi)

Te drukarki to też chyba w Chinach są robione o ile pamiętam ?

mamy patent, a to prawie jak wylacznosc... 8-)

drukarki w Chinach, ale na podstawie polskiego pomyslu i schematu i pod polska marka, wiec nie jest to kadlubek poskladany tylko z roznych czesci, ale komplet wyprodukowany na zlecenie i wylacznosc...

Do góry stronyOffline

Kierka2

Post #10 Ocena: 0

2014-03-21 11:26:54 (11 lat temu)

Kierka2

Kobieta

Z nami od: 16-02-2014

united4ever - od jakiegoś czasu wpadły mi w oko twoje komentarze. Również niejakiego stanisławskiego. Jeszcze kilku innych. Lubie sobie poczytać MW, chociaż mieszkam w Polsce.
Muszę ci powiedzieć, że moim zdaniem jesteś nad wyraz mądrym i światłym człowiekiem. Podpisuję się pod każdym twoim komentarzem, każdy jest trafiony w 10, to zadziwiające.
Dziękuję również defcon1 za linka z wywiadem z Duginem. Bardzo pouczająca lektura. Spojrzenie na geopolitykę od strony sakrum. To ma sens. Dla nas Polaków niestety przykry, ale jednak. Lepiej nie chować głowy w piasek z dupą na wierzchu, lepiej swoją sytuacje znać.
Wg mnie opinie Dugina i Friedmana w kwestii Polski pokrywają się i wcale nie są sprzeczne. Obydwaj uważają, że mamy fatalne, tragiczne położenie geograficzne, geopolityczne i nigdy nie będziemy mogli liczyć na neutralność, że musimy dokonać wyboru, podłączyć się. Myśmy już tego wyboru dokonali niby a teraz niestety, jako ZDECYDOWANIE mniejsze zło, musimy trzymać się kurczowo portek anglosasów i modlić się, aby oni nas nie wystawili.
Smutne to, lecz prawdziwe.

united4ever- jak napiszesz mi na priv swojego maila, to uznam cię za znajomego i prześle ci legalną kopią "nastepnej dekady" Friedmana. Jako ebook. Fascynujace. Jak chcesz.

Do góry stronyOffline

Strona 65 z 850 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 64 | 65 | 66 ... 848 | 849 | 850 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,