2014-03-19 21:56:51, Jakobs napisał(a):
no bez jaj!
mam nadzieje ze w Polsce nie mieszka duzo rosjan.
Nawet za jednego Putin jest zdolny Ruś w stan wojny postawic... Przyglupom nie trzeba wiele...
Str 62 z 850 |
|
---|---|
andyopole | Post #1 Ocena: 0 2014-03-19 21:58:49 (11 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2014-03-19 21:56:51, Jakobs napisał(a): no bez jaj! mam nadzieje ze w Polsce nie mieszka duzo rosjan. Nawet za jednego Putin jest zdolny Ruś w stan wojny postawic... Przyglupom nie trzeba wiele... |
Post #2 Ocena: 0 2014-03-19 22:01:25 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2014-03-19 22:02:00 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
tomaszzet | Post #4 Ocena: 0 2014-03-19 22:08:23 (11 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Estonia jest w NATO. Jeżeli wejdą bez odzewu...
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
andyopole | Post #5 Ocena: 0 2014-03-19 22:08:30 (11 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Powiem to samo co powiedzialem kilkanascie dni temu gdy zaczynal sie ruski dym na Krymie.
Jesli ruskim nie pasuje traktowanie na Ukrainie czy w Estonii - droga wolna. Rosja kraj wielki, miejsca mnogo a bat'ko Putin moze nawet da nawet komplet garnkow I zegarek na poczatek. Nie. Ruskiemu bandycie chodzi o atrakcyjne gospodarczo I politycznie tereny a ludzi potraktuje tak samo jak dotychczasowych podwładnych, z glebokim powazaniem. To jest dzialanie typowe dla "czerni". Po co budowac cos fajnego jesli mozna to komus podpier..@ Jeszcze sie rosyjskojęzyczni mieszkańcy Krymu podrapia w lepetyne gdy zaczna ich mlodziez brac w kamasze I wysylac na Czeczenię albo do innej Abchazji... |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2014-03-19 22:13:23 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #7 Ocena: 0 2014-03-19 22:40:04 (11 lat temu) |
|
Konto zablokowane Z nami od: 04-12-2011 |
Mimo zobowiązań bezpieczeństwa jakie USA dało Ukrainie podczas zdawania przez nią broni jądrowej Obama vel "miękki wacek" stwierdził: że USA nie będzie ćwiczyć z wojskami Ukraińskimi.
USA będą prowadzić tylko nacisk przez politykę. Rozumiem ze Obama czy Obawa -zwał jak zwał wykasuje ze znajomych Władka na FB? Tak samo będzie z Polską. Wystosują "strasznie mocną" odpowiedź do Władka - notę dyplomatyczną -jesteśmy bardzo wstrząśnięci. I pewnie to Putina ma wstrząsnąć. [ Ostatnio edytowany przez: robinek 19-03-2014 22:41 ] |
defcon1 | Post #8 Ocena: 0 2014-03-19 23:23:14 (11 lat temu) |
Z nami od: 19-06-2010 Skąd: |
Cytat: 2014-03-15 10:15:42, robinek napisał(a): Cytat: 2014-03-15 08:56:32, tomaszzet napisał(a): Była mowa o przejęciu drona przez ruskich. Możliwe więc, że zwyczajnie nim wylądowali. Faktem jest,że fotek nie pokazali. Jedyna opcja wylądowania to złamanie kodów. Skąd je mieli ciekawe? ![]() Byc moze podobnie jak w przypadku przechwycenia drona USA przez Iran. Zaklocenie sygnalu, dron automatczynie wracal do okreslonego punktu jesli utracil sygnal z operatorem. Dzieki luce w gps bylo mozliwe przeprogramowanie koordynat geograficznych na dowolne miejsce na swiecie. Co jak co ale bezpieczenstwo systemow czy usa czy innych krajow nie jest ich mocna strona. "These days a paranoid may be defined as someone who has some idea of what's really going on"
|
Jakobs | Post #9 Ocena: 0 2014-03-19 23:33:16 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
jeszcze cos w temacie naszych "przyjaciol" z "bratniego narodu" Ukrainy, oczywiscie nie wszystkich...
Stenogram rozmowy pomiędzy liderem ugrupowania „Swoboda” Oleg Tiahnibok i liderem ugrupowania „Prawy sektor” Dmitrij Jarosz . ![]() ![]() Rozmowa miała miejsce w dniu 25 lutego 2014 r. w restauracji „Turgieniew” na ulicy Wielkiej Żytomirskiej 40 w Kijowie / na tej samej ulicy pod numerem 23 mieści się siedziba partii “Swoboda”/. W rozmowie poruszony jest również polski wątek. http://wesservic.livejournal.com/851729.html Tłumaczenie własne przytoczonej wyżej rozmowy pomiędzy Tiahnibokiem i Jaroszem w części dotyczącej Polski i Polaków : Oleg Tiahnibok : Dobrze! Z Rosjanami i Europejczykami jasne, co myślisz o Polakach . Oni poważnie myślą o powrocie na Wołyń. Na mapach już zaczęli Wschodnie Kresy rysować. Tam są silne prapolskie nastroje. Jeśli z Europą wspólnego języka nie znajdziemy , rozżaleni na nas mogą spuścić „polskiego psa”. W styczniu polski sejm oskarżył “Swobodę” / ugrupowanie Tiahniboka –przyp. własna/ o prowadzenie antypolskiej polityki. Dmitrij Jarosz : Możesz być dumny. Mnie jeszcze tak nikt nie nazwał. Mało OUN i UPA krwi przelali ? Będą podnosić głowę, my im zrobimy drugi Katyń . Ani metra ukraińskiej ziemi nie oddamy ani Rosjanom, ani Polakom , ani tym bardziej Żydom. Karabinów na wszystkich starczy. Mam do ciebie Oleg kolejne pytanie. Ja nie rozpuszczę Majdanu do prezydenckich wyborów. Zainstaluje kontrolę w najważniejszych ministerstwach i regionach. Będę ubezpieczał twoje działania. . W zestawieniu z możliwościami twojej „Swobody”to będzie siła. W ostatecznym etapie jeżeli „pacuki” / prawdopodobnie chodzi o Jaceniuka , Kliczkę i Tymoszenko -przyp. własna/ znowu zaczną handlować Ukrainą, my znowu podniesiemy Majdan i weźmiemy władzę. Naród już jest gotów do tego… [ Ostatnio edytowany przez: Jakobs 19-03-2014 23:35 ] Si vis pacem, para bellum.
|
Geronimo | Post #10 Ocena: 0 2014-03-19 23:41:08 (11 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2007 Skąd: Londyn, Essex |
Już o tym pisałem. Nie mam pojęcia jaki interes ma Polska w rozczulaniu się nad narodem, z którym jak pokazuje historia, nigdy nie było nam po drodze. Jeszcze niedawno odbywały się tam antypolskie wiece, nad czym ubolewał polski rząd, a teraz damy się pociąć za Ukrainę. Ja w każdym razie pociąć się nie dam. Dla mnie, Ukraina może zniknąć i płakać nie będę.
Tako rzeczę... ![]() |