MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 608 z 850 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 607 | 608 | 609 ... 848 | 849 | 850 ] - Skocz do strony

Str 608 z 850

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

daavid

Post #1 Ocena: 0

2022-10-11 23:44:17 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2022-10-11 20:02:43, Gwontownik napisał(a):
Cytat:

2022-10-11 19:16:53, ChrisCov napisał(a):
Po pierwsze, nie wpycham Polski do wojny. Zdecydowana większość Polaków chce pomagać Ukrainie i niej jestem tu żadnym wyjątkiem. Polacy przyjęli kilka milionów ukraińskich uchodźców i tylko dzięki nim ta pomoc była zakończona sukcesem. Rząd nie był na taką akcję wcale przygotowany, ani jej nie zorganizował.

Udzielanie pomomocy w takiej postaci w jakiej to miało miejsce, a i będzie jeszcze miało przy kolejnych falach, to największa nieroztropność, lekkomyślność lub brak jakiegokolwiek myślenia. Ja tam ani strategiem militarnym, ani politykiem, ani odpowiedzialnym za bezpieczeństwo nie jestem. Ale jakbym chciał umieścić wszelkiej maści szpiegów, dywersantów i wichrzycieli to jest najlepsza okazja, bo nikt tego nie kontroluje. I chyba bym musiał być pierwszym naiwnym, aby z całą stanowczością stwierdzić, że nic się nie wydarzyło.

Jakby ruskie mieli jakikolwiek problem z agenturą, tym bardziej że gotowych służyć nie brakuje. Jak mniemam, niektórzy tutaj na forum, kibicują ruskim za darmo, tym bardziej zrobiliby to za pieniądze.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

1_Inch

Post #2 Ocena: 0

2022-10-11 23:54:53 (3 lata temu)

1_Inch

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 17-05-2022

Cytat:

2022-10-11 23:44:17, daavid napisał(a):
Cytat:

Cytat:

Po pierwsze, nie wpycham Polski do wojny. Zdecydowana większość Polaków chce pomagać Ukrainie i niej jestem tu żadnym wyjątkiem. Polacy przyjęli kilka milionów ukraińskich uchodźców i tylko dzięki nim ta pomoc była zakończona sukcesem. Rząd nie był na taką akcję wcale przygotowany, ani jej nie zorganizował.

Udzielanie pomomocy w takiej postaci w jakiej to miało miejsce, a i będzie jeszcze miało przy kolejnych falach, to największa nieroztropność, lekkomyślność lub brak jakiegokolwiek myślenia. Ja tam ani strategiem militarnym, ani politykiem, ani odpowiedzialnym za bezpieczeństwo nie jestem. Ale jakbym chciał umieścić wszelkiej maści szpiegów, dywersantów i wichrzycieli to jest najlepsza okazja, bo nikt tego nie kontroluje. I chyba bym musiał być pierwszym naiwnym, aby z całą stanowczością stwierdzić, że nic się nie wydarzyło.

Jakby ruskie mieli jakikolwiek problem z agenturą, tym bardziej że gotowych służyć nie brakuje. Jak mniemam, niektórzy tutaj na forum, kibicują ruskim za darmo, tym bardziej zrobiliby to za pieniądze.

Za pieniądze dawidku to siedzisz poza granicami Polski. Ze wszystkimi tego konotacjami. Jak znakomita większość chrisków, alanków i innych wyszcepieńców. I wielkiego patriotę z zagranicy zgrywasz. A jesteś zwykłym sprzedawczykiem- bo TY te srebrniki bierzesz.

Do góry stronyOffline

Antyszczepan

Post #3 Ocena: 0

2022-10-11 23:56:11 (3 lata temu)

Antyszczepan

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 18-07-2022

Problem jest taki i nie tylko na tym forum , ze media tak juz zasyfily glowy ludziom zwlaszcza tym co sie zaszczepili ze Putin musi zrobic swoje. ( ci co sie szczepia zazwyczaj jeszcze bardziej kibicuja ukrainie i banderyzmowi nie dosc ze skrzydzili swoje cialo to jeszcze , nie maja poszanowania do historii, zakladajac ze sa Polakami , w co watpie…;)

Podam wam przyklad: Ostatnio jakies dzieciaki przychodzily i bawily sie z tylu zaraz za moim ogrodem , myslalem a co tam niech sie wyszaleja w koncu to dzieci, ale na drugi dzien znow przyszli i darli , podzedlem tam na 3 dzien rano i rozlalem 2 litry Octu, juz nie przychodza, a ja mam spokoj bo nikt sie nie kreci dookola mojego ogrodu.

Zastanowcie sie co odpiszecie bo to jest podchwytliwe i mozecie sie milo zaskoczyc.

[ Ostatnio edytowany przez: Antyszczepan 12-10-2022 00:03 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #4 Ocena: 0

2022-10-12 00:00:00 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:

2022-10-11 23:54:53, 1_Inch napisał(a):
Cytat:

2022-10-11 23:44:17, daavid napisał(a):
Cytat:

Cytat:

Za pieniądze dawidku to siedzisz poza granicami Polski. Ze wszystkimi tego konotacjami. Jak znakomita większość chrisków, alanków i innych wyszcepieńców. I wielkiego patriotę z zagranicy zgrywasz. A jesteś zwykłym sprzedawczykiem- bo TY te srebrniki bierzesz.

Pomyliłeś mnie z kimś. Ja za darmochę nie żyje i na swoje pracuje.

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #5 Ocena: 0

2022-10-12 00:54:55 (3 lata temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2022-10-11 20:34:53, Antyszczepan napisał(a):
Obrazek

Czy ta panienka w ogóle potrafi pisać po polsku?
Znam dużo bardziej ciekawe ukraińskie piosenki.
Pierwsza:

Tekst

Druga:
Arta
Tekst

Prawda, że fajniejsze? Obu słucham codziennie.
Pod koniec sierpnia jechałem tramwajem z Benidormu do Alicante. Koło mnie stały 2 Rosjanki, które gadały jakieś debilizmy o Ukrainie.
Puściłem więc na cały głos pierwszą piosenkę, po której zniżyły głos o 50%
Natomiast po drugiej całkowicie zamilkły.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 12-10-2022 01:06 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

ChrisCov

Post #6 Ocena: 0

2022-10-12 01:25:42 (3 lata temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Cytat:

2022-10-11 23:56:11, Antyszczepan napisał(a):
Problem jest taki i nie tylko na tym forum , ze media tak juz zasyfily glowy ludziom zwlaszcza tym co sie zaszczepili ze Putin musi zrobic swoje. ( ci co sie szczepia zazwyczaj jeszcze bardziej kibicuja ukrainie i banderyzmowi nie dosc ze skrzydzili swoje cialo to jeszcze , nie maja poszanowania do historii, zakladajac ze sa Polakami , w co watpie…;)

Podam wam przyklad: Ostatnio jakies dzieciaki przychodzily i bawily sie z tylu zaraz za moim ogrodem , myslalem a co tam niech sie wyszaleja w koncu to dzieci, ale na drugi dzien znow przyszli i darli , podzedlem tam na 3 dzien rano i rozlalem 2 litry Octu, juz nie przychodza, a ja mam spokoj bo nikt sie nie kreci dookola mojego ogrodu.

Zastanowcie sie co odpiszecie bo to jest podchwytliwe i mozecie sie milo zaskoczyc.

To ja mam duże wątpliwości, czy jesteś Polakiem. Nie używasz polskich znaków, a twoja pisownia jest poniżej poziomu ucznia gimnazjum. Stawiasz przecinki w przypadkowych miejscach lub nie robisz tego wcale, a z niektórych twoich zdań należałoby zrobić dwa albo trzy.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 12-10-2022 01:27 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Antyszczepan

Post #7 Ocena: 0

2022-10-12 01:39:32 (3 lata temu)

Antyszczepan

Mężczyzna

Konto zablokowane

Ahh ten internet :-]*ROFL*

Facetem byc tylko na internecie , bo w realu jaj zabraklo.:-]

[ Ostatnio edytowany przez: Antyszczepan 12-10-2022 01:40 ]

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #8 Ocena: 0

2022-10-12 02:03:44 (3 lata temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Cytat:

2022-10-12 01:39:32, Antyszczepan napisał(a):
Ahh ten internet :-]*ROFL*

Facetem byc tylko na internecie , bo w realu jaj zabraklo.:-]

Nie rozumiem sensu twojej wypowiedzi i do czego się ona odnosi.
Nic o mnie nie wiesz, więc może trzymaj się tej zasady.
Twój guru musiał ci wytłumaczyć, że nie jestem SQLem, bo też mnie błędnie oceniłeś.

Fakty są takie, że w polskiej pisowni nie dorastasz do poziomu wymaganego od 12-latka. Natomiast te infantylne emotikonki są spowodowane brakiem merytorycznych argumentów.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 12-10-2022 02:07 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Antyszczepan

Post #9 Ocena: 0

2022-10-12 02:55:53 (3 lata temu)

Antyszczepan

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2022-10-12 00:54:55, ChrisCov napisał(a):
Cytat:

2022-10-11 20:34:53, Antyszczepan napisał(a):
Obrazek

Czy ta panienka w ogóle potrafi pisać po polsku?
Znam dużo bardziej ciekawe ukraińskie piosenki.
Pierwsza:

Tekst

Druga:
Arta
Tekst

Prawda, że fajniejsze? Obu słucham codziennie.
Pod koniec sierpnia jechałem tramwajem z Benidormu do Alicante. Koło mnie stały 2 Rosjanki, które gadały jakieś debilizmy o Ukrainie.
Puściłem więc na cały głos pierwszą piosenkę, po której zniżyły głos o 50%
Natomiast po drugiej całkowicie zamilkły.

Tylko do kobiet , na wiecej chlopaczku cie nie stac.

Po za tym co to znaczy puscic z telefonu „ na caly glos”*ROFL*:-8

[ Ostatnio edytowany przez: Antyszczepan 12-10-2022 02:56 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #10 Ocena: 0

2022-10-12 02:56:38 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Guru ma jeszcze lepsze zasady stawiania przecinków.

Do góry stronyOffline

Strona 608 z 850 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 607 | 608 | 609 ... 848 | 849 | 850 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,