MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 605 z 850 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 604 | 605 | 606 ... 848 | 849 | 850 ] - Skocz do strony

Str 605 z 850

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

1_Inch

Post #1 Ocena: 0

2022-10-10 23:17:16 (3 lata temu)

1_Inch

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 17-05-2022

z SQL masz wiele wspólnego. Ten sam tok rozumowania, to samo umiłowanie do wklejania linków których ani nie przesłuchałeś ani autora nie znasz, ten sam wredny sposób obrażania ludzi. A jezeli twierdzisz że nie jesteś SQL - to są dwie opcje. Albo ja sie mylę albo masz schizofrenię. Obie mogę zaakceptować i będę cie traktował jak SQL - niczym się nie różnisz.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ChrisCov

Post #2 Ocena: 0

2022-10-11 00:08:13 (3 lata temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2022-10-10 23:17:16, 1_Inch napisał(a):
z SQL masz wiele wspólnego. Ten sam tok rozumowania, to samo umiłowanie do wklejania linków których ani nie przesłuchałeś ani autora nie znasz, ten sam wredny sposób obrażania ludzi. A jezeli twierdzisz że nie jesteś SQL - to są dwie opcje. Albo ja sie mylę albo masz schizofrenię. Obie mogę zaakceptować i będę cie traktował jak SQL - niczym się nie różnisz.

Nie znam się z SQLem.
Co do obrażania innych, spójrz w lustro.
Nazywasz Ukraińców „chochłami”, co jest obraźliwym określeniem w języku rosyjskim. Ponadto dla ciebie wszyscy Ukraińcy to banderowcy, podczas gdy Bandera jest popularny tylko na zachodzie tego państwa, która to jego cześć wchodziła w skład II RP. Dodatkowo określasz FB jako „pejsbook”. Moźe byś zaczął od siebie?

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 11-10-2022 00:09 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

1_Inch

Post #3 Ocena: 0

2022-10-11 00:23:56 (3 lata temu)

1_Inch

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 17-05-2022

Co ty pieprzysz sql? bandera popularny na zachodzie ukrainy? Dwa tygodnie temu jego imieniem nazwali plac w Kijowie. A podręczniki szkolne banderstanu są pełne uopwskich tradycji.
Zachód ukrainy czyli Donbas i Ługańsk to wg ciebie krasnoludki od 8 lat ostrzeliwują?

15000 ofiar przez ostatnie 8 lat, Donbascy górnicy sami się zorganizowali, żeby temu zapobiec. A banderowcy strzelali do nich tym, co mieli. Bo Donbas to był łakomy kąsek dla anglosasów do sprywatyzowania. Już się to nie uda. To część Federacji Rosyjskiej.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #4 Ocena: 0

2022-10-11 04:13:44 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2022-10-10 21:50:48, Gwontownik napisał(a):
Cytat:

2022-10-10 21:17:33, ChrisCov napisał(a):
Cytat:

2022-10-10 20:34:19, Gwontownik napisał(a):
Piotr zychowicz??? To ten co chciał sojuszu Polski z Hitlerem, czy coś podkręciłem?

To Piotr Zychowicz, ale nic mi nie wiadomo o jego pomyśle na temat sojuszu z Hitlerem. On w tym filmie powyżej nie jest opiniodawcą, tylko zadającym pytania. Odpowiada na nie pułkownik WP.

Tu masz dzienny raport z innego kanału:

Zychowicz "W dziejach narodów są chwile, gdy trzeba zacisnąć zęby i iść na bolesne koncesje. Ustąpić, aby ratować państwo przed zniszczeniem, a obywateli przed zagładą. W takiej sytuacji znalazła się Polska w 1939 roku.
Piotr Zychowicz konsekwentnie dowodzi w tej książce, że decyzja o przystąpieniu do wojny z Niemcami w iluzorycznym sojuszu z Wielką Brytanią i Francją była fatalnym błędem, za który zapłaciliśmy straszliwą cenę. Historia mogła się jednak potoczyć inaczej.
Zamiast porywać się z motyką na słońce, twierdzi autor, powinniśmy byli prowadzić Realpolitik. Ustąpić Hitlerowi i zgodzić się na włączenie Gdańska do Rzeszy oraz wytyczenie eksterytorialnej autostrady przez Pomorze. A następnie razem z Niemcami wziąć udział w ataku na Związek Sowiecki. 40 bitnych polskich dywizji na froncie wschodnim przypieczętowałoby los imperium Stalina.
Czy w 1939 roku na Zamku Królewskim w Warszawie należało podpisać pakt Ribbentrop-Beck...?"

???

Z chęcią poznam Twoją opinię w tym temacie, mam nadzieję, że skoro cytujesz fragment książki to ją przeczytałeś. Proponję w wątku dotyczącym historii.

To tak na marginesie. Uważam, że czego by Zychowicz nie dowodził w sprawie oceny wydarzeń z końca lat trzydziestych ubiego wielku to nie ma to nic wspólnego z jego oceną wydarzeń związanych z agresją Rosji na Ukrainę.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 11-10-2022 04:14 ]

Do góry stronyOnline

Gwontownik

Post #5 Ocena: 0

2022-10-11 05:27:00 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Doprawdy? Trochę konsekwencji w wydawaniu opinii o innych.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #6 Ocena: 0

2022-10-11 06:37:03 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

"Jak ktoś już mądrze powiedział: gdyby Rosja przestała walczyć, nie byłoby wojny, a gdyby Ukraina przestała walczyć, nie byłoby Ukrainy. Proste i logiczne.
Wolę słuchać polskiego oficera, niż opłaconych przez Putina pajaców, którzy nazwali dla śmiechu swój kanał "Myśl Polska"

To jest oczywista oczywistość dla normalnych ludzi po ruskich trolach nie spodziewaj się logicznego myślenia

Przecież to "Wina zgnilego zachodu" tak tego samego gdzie żyją i mieszkają ; ) nie chcą chłopaki do miodem i mlekiem płynącej Rosji jechać wola kibicować niczemu winnemu putlerowi z zachodu hehe...

Tymczasem w Rosji coraz więcej pogardliwych komentarzy o rosyjskim psychopacie nr1 może ludziom tam żyjącym w końcu spadną klapy z oczu i zrozumieją że są dzisiaj naziolami 21wieku pod rządami putlera

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 11-10-2022 06:38 ]

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #7 Ocena: 0

2022-10-11 07:42:09 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

http://kresywekrwi.blogspot.com/2022/10/caa-prawda-o-zbrodniczym-rezimie.html?m=1
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: +1

2022-10-11 11:58:17 (3 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Widac, ze wiekszosc z Was jest nowa na forum, skoro nie znacie uzytkownika ChrisCov, ktory tu pisal od lat i nie ma nic wspolnego z uzytkownikiem SQL.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #9 Ocena: 0

2022-10-11 12:07:13 (3 lata temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2022-10-10 23:16:34, Antyszczepan napisał(a):
Cytat:

2022-10-10 23:06:59, 1_Inch napisał(a):
Ucz się języków sql. To nie boli aż tak bardzo, jak ci się na pierwszy rzut oka wydaje. Wręcz przeciwnie, przynosi wiele frajdy. Dużo więcej od oglądania jak na TikToku sołdaty wypróżniają się do hełmów.

ps. gardzę tobą SQL totalnie. Łażenie po profilach pejsbukowych innych osób i upublicznianie treści to czysta żywa ukraina. Nie dziwie sie, że jesteś banderofilem. Takie geny.

Tez mi sie wydaje ze ten typ to SQL podobny styl pisania , zrodla i logowal sie tylko jak SQL mial bany … podejrzane.

Nie jestem SQLem. W odróżnieniu od was dwóch, mam tutaj konto od grudnia 2008 i tylko z niego korzystałem. Nie mam potrzeby podszywania się pod kogokolwiek innego, bo nigdy nie zostałem stąd zbanowany. Po co miałbym więc to robić? Nie sądzę też, by SQL zarejestrował tu się przed grudniem 2008.
Twoje więc twierdzenie, że logowałem się, jak SQL miał bany, jest totalnie bez sensu.
Natomiast wy dwaj utworzyliście konta tylko po to, by prezentować swoje poglądy w tym temacie.

Cytat:

2022-10-11 00:23:56, 1_Inch napisał(a):
Co ty pieprzysz sql? bandera popularny na zachodzie ukrainy? Dwa tygodnie temu jego imieniem nazwali plac w Kijowie. A podręczniki szkolne banderstanu są pełne uopwskich tradycji.
Zachód ukrainy czyli Donbas i Ługańsk to wg ciebie krasnoludki od 8 lat ostrzeliwują?

15000 ofiar przez ostatnie 8 lat, Donbascy górnicy sami się zorganizowali, żeby temu zapobiec. A banderowcy strzelali do nich tym, co mieli. Bo Donbas to był łakomy kąsek dla anglosasów do sprywatyzowania. Już się to nie uda. To część Federacji Rosyjskiej.

Proszę o źródła na temat tego placu, bo na google nic nie można znaleźć. Z resztą naucz się czytać ze zrozumieniem, bo masz w tym problem. Może w języku ojczystym by ci lepiej to szło. Napisałem, że Bandera jest popularny na zachodzie Ukrainy, co jest zgodne z prawdą. Jeśli Kaczyński zdecydował nazwać jedno z rond w Warszawie imieniem Dudajewa, nie znaczy to, że ten człowiek był popularny wśród jej mieszkańców. Rozumiemy się w końcu?

Twoje 15000 ofiar obejmuje straty militarne i cywilne, spowodowane przez obie strony. Oczywiście Rosjanie i tzw. "separatyści" nie ostrzeliwali terenów zajmowanych przez SZU i nie zabijali tam cywili, tak? Malezyjski samolot pewnie też się sam zestrzelił?
Nawet nie rozumiesz swojej hipokryzji, bo podczas I wojny czeczeńskiej zginęło 100000 cywilów, a w czasie drugiej jakieś 45.000. 20 lat temu to było jakieś 10% populacji.

Górnicy sami się skrzyknęli? To chyba najlepszy tekst. To ci sprowadzeni rosyjscy obywatele w tym nie uczestniczyli i nie zajmowali przemocą budynków administracyjnych i policji? Potrzebujesz filmy? O Girkinie słyszałeś? O Motoroli też? Pospolity przestępca, który był obywatelem rosyjskim i pracował na myjni samochodowej. Został złapany na jeździe po pijaku i miał opcję wyjazdu na Ukrainę lub pójścia do więzienia.
Mariupol po zniszczeniu go przez Rosjan:
https://twitter.com/nexta_tv/status/1565598822881009664?s=20&t=xBHJqEep6fJVN5gmuwl5UQ

Tu masz chyba najlepiej przedstawione, czym są etniczni Rosjanie, mieszkający w krajach Europy Zachodniej.
Mieszkająca w Niemczech Rosjanka, która dostała niemiecki paszport, sugeruje, że Rosjanie powinni zbombardować miasto, w którym mieszka. Niemcy sprowadzili po upadku ZSRR jakieś 2 miliony Rosjan, którzy niby byli etnicznymi Niemcami. Wielu z nich jest tylko V kolumną Putina w Niemczech.
https://twitter.com/nexta_tv/status/1579757610882191360?s=20&t=xBHJqEep6fJVN5gmuwl5UQ

Tak na zagrychę ukraińska artyleria naprowadzana przez polskie drony FlyEye:

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

cris82

Post #10 Ocena: +2

2022-10-11 12:27:02 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Widać że Rosja to stan umysłu położyli krzaczka na ciężarówce i myśleli że ich nie widać...😅 smazace się onuce ten widok zawsze raduje serce *DRINK*

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 11-10-2022 12:27 ]

Do góry stronyOffline

Strona 605 z 850 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 604 | 605 | 606 ... 848 | 849 | 850 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,