MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 593 z 848 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 592 | 593 | 594 ... 846 | 847 | 848 ] - Skocz do strony

Str 593 z 848

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Antyszczepan

Post #1 Ocena: 0

2022-10-06 17:07:03 (3 lata temu)

Antyszczepan

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 18-07-2022

Pytania? O kolego jest ich mnostwo…chodzilo mi o poprzednie 100 stron , duzo pytan bez odpowiedzi i krecisz w tym samym.

Natomiast wypowiedz sie na temat obszernego tekstu ktory zamiescil Kanonier jestem ciekaw co tym klepniesz.

[ Ostatnio edytowany przez: Antyszczepan 06-10-2022 17:08 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

iwona38

Post #2 Ocena: 0

2022-10-06 17:08:44 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Cytat:

2022-10-06 16:54:09, daavid napisał(a):
Cytat:

2022-10-06 16:51:09, iwona38 napisał(a):
Cytat:

2022-10-06 16:41:46, daavid napisał(a):
@Kanonier

Z Twojego pisania wynika, że USA miały cokolwiek wspólnego z decyzją Putina o napaści na Ukrainę.

Zatrzymajmy się nad ewentualnym użyciem broni jądrowej przez Rosję. Załóżmy, że wybucha, nawet nad Polską. Uważasz, że oprócz tego, że tysiące ludzi zginie, będą ranni i chorzy to cokolwiek to da Rosji oprócz tego, że zepchną się całkowicie do roli Pariasa świata i stracą nawet poparcie Ugandy?

Uważasz, że przez to Putin by zwycieżył?

Czy USA zostalo zepchniete do roli Pariasa za spuszczenie bomby na Hiroszime i Nagasaki? Zadajesz proste pytania...

Najwiekszym przegranym w tym konflikcie bedzie niestety Polska z ogromnymi dlugami.

Prawie sto lat temu, w innej sytacji wojennej i np zadne traktaty o nieużywaniu broni nuklearnej nie były podpisane.

A no tak, nie bylo podpisanych traktatow, no to wszystko tlumaczy :)

Powiem ci jak to moze sie rozegrac. Ruskie puszcza bombke na malo znaczacy w swiecie cel, chocby na Polske i nikt im w ten sam sposob nie odpowie, no bo jak odpowie, to ruskie nie beda mialy wyjscia i nacisna guzik w odwecie. I bum, nikt z nas nie bedzie juz pisal na mw. Czy caly swiat sie od nich odwroci? Szczerze w to watpie. Swiatem ciagle rzadzi pieniadz, to najsilniejszy argument jaki wszyscy znamy.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #3 Ocena: 0

2022-10-06 17:14:17 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

No ale konkretnie co się zmieni? Bo to, że Amerykanie mają zdolnosci zeby zmieść z powierzni np. flote czarnomorską chyba nikt nie wątpi bo przewaga jest kolosalna.

Więc ponawiam pytanie. Co Putinowi da użycie broni jądrowej? Chyba, że zasypie Ukrainę gradem bomb...

Do góry stronyOffline

daavid

Post #4 Ocena: 0

2022-10-06 17:16:35 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:

2022-10-06 17:07:03, Antyszczepan napisał(a):
Pytania? O kolego jest ich mnostwo…chodzilo mi o poprzednie 100 stron , duzo pytan bez odpowiedzi i krecisz w tym samym.

Natomiast wypowiedz sie na temat obszernego tekstu ktory zamiescil Kanonier jestem ciekaw co tym klepniesz.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Antyszczepan</i> 06-10-2022 17:08 ]

dużo pytań?

Nie potrafisz wymienić jednego, to chyba nie ma żadnego w myśl zasady, że jak masz wiele dowodów a nie potrafisz powołać się na jeden to oznacza, że nie masz żadnego. Tyle.

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #5 Ocena: 0

2022-10-06 17:25:18 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Cytat:

2022-10-06 17:14:17, daavid napisał(a):
No ale konkretnie co się zmieni? Bo to, że Amerykanie mają zdolnosci zeby zmieść z powierzni np. flote czarnomorską chyba nikt nie wątpi bo przewaga jest kolosalna.

Więc ponawiam pytanie. Co Putinowi da użycie broni jądrowej? Chyba, że zasypie Ukrainę gradem bomb...

Chocby pokazanie, ze nikt mu nic nie zrobi i, ze to on ma ostatnie zdanie.
A moze nawet pozwolenie na aneksje calej Ukrainy. Kto wie jak to sie rozegra. Wiara w to, ze putin mysli racjonalnie i sie nie odwazy jest bardzo plonna.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

Dzikizewsi

Post #6 Ocena: 0

2022-10-07 11:11:22 (3 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-03-2015

Cytat:

2022-10-06 12:26:23, rafald napisał(a):
Cytat:

2022-10-06 10:24:25, Dzikizewsi napisał(a):
Cytat:

2022-10-04 12:05:28, rafald napisał(a):
Cytat:

2022-10-04 11:36:33, Dzikizewsi napisał(a):
Tylko ze oni to juz przerabiali , za Jelcyna . Jak wyszlo wszyscy wiemy

Tak Dziki, tylko zrozum, że w Polsce rządy Rosjan, czy to podczas zaborów, czy też na po czątku IIWŚ, czy po 1944-ym też już przerabialiśmy. I nie każdy chce do tego wracać. Do tego jesteśmy krajem zbyt dużym, żeby sąsiedzi nie zwracali uwagi, na to jak się rządzimy, a klasy politycznej, żeby zręcznie lawirować, też nie mamy.
Do tej pory mamy Polskę "B" mniej więcej obejmującą tereny byłego zaboru rosyjskiego, pomimo, że okres po wojnach napoleońskich był szansą na jako-taki rozwój dzięki względnemu spokojowi w porównaniu do burzliwych wieków XVII i XVIII-go.
Nie wiem, jaką widzisz w takiej sytuacji alternatywę dla Polski. Uważam, że można swobodnie założyć, że nawet politycy, którzy chcieliby spróbować coś zrobić, prędzej czy później ulegają naciskom, zarówno wewnętrznych, jak też zewnętrznych grup interesów.

Witam .
Jesli chcesz sobie wierzyc ze Rosja chce zaanektowac Polske to sobie w te brednie wierz , twoja sprawa . Ja nie mam ochoty wchodzic w dyskusje z argumentami w stylu : a w zaborach to bylo tak , a po 1944 to bylo tak . I jescze zgoda na oddawanie w anglosaskie rece pelnej wladzy nad Polska to juz podbiega pod zdrade . I argument , a bo nie mamy samodzielnej klasy politycznej , zaraz ja anglosasi kupia . A kto ja wybiera ? Sami siebie wybieraja ? Od ponad dwudziestu lat powtarzam jak mnie pytaja na kogo glosuje , na tych co jescze nie byli , bo ci co do tej pory byli nic nie zmienili . A tu jedne i te same twarze , od trzydziestu lat , i nic . Za sowietow mielismy wieksza samodzielnosc niz teraz , rolnicza , przemyslowa , polityczna . Trzeba miec niezle zryta banie przez mass media zeby wierzyc ze Rosja , majaca swoje wlasne problemy wewnetrzne , sni cale noce aby wlaczyc Polske w sklad FR .
A o wikipedii juz bylo . Czy na studiach teraz czegos ucza oprocz zadawania glupkowatych pytan , czy to teraz standart na kierunkach humanistycznych ?
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Często protestujesz przeciw przypisywaniu Ci czegoś, czego nie napisałeś. A jednocześnie w wypowiedzi powyżej sugerujesz, że wierzę w zaanektowanie Polski. Nie zapędzasz się za bardzo w tej ocenie?
Zryta bania przez mass media powiadasz...

Witam .
A jak mam rozumiec tekst :
"w Polsce rzady Rosjan , czy to podczas zaborow , czy tez na poczatku IIWS , czy po 1944-tym tez juz przerabialismy" .
Nie chcesz sie przyznac ze masz gleboko zakodowane ze Rosja chce zaanektowac Polske lub posadzic swoich namiestnikow w rzadzie ? Twoj problem . Ale to co piszesz to kalka tego co czytam w mediach glownego scieku od trzydziestu lat .
David . Pytania zadawalem ci nie raz , zadawal ci je Gwontownik , zadawal ci ja Thorin i wielu innych . W 90% to bylo uciekanie od odpowiedzi lub odpowiadanie pytaniem na pytanie . A moje ostatnie to bylo w poscie nr196 na stronie 592 na samym koncu .
Tradycyjnie zapraszam na strone Mysl Polska .
Adam Smiech : Z dala od pomyslow zmiany granic .
Mateusz Piskorski : Wojna anglosasow przeciwko Europie .
W obronie Sikorskiego .
Antoni Koniuszewski : Ukrainska wojna .
Matthaus Gotta : Fikcja z reparacjami .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Do góry stronyOffline

rafald

Post #7 Ocena: 0

2022-10-07 11:56:09 (3 lata temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Cytat:

2022-10-07 11:11:22, Dzikizewsi napisał(a):
Nie chcesz sie przyznac ze masz gleboko zakodowane ze Rosja chce zaanektowac Polske lub posadzic swoich namiestnikow w rzadzie ?

A nie chce? Raptem imperialne maniery im wywietrzały?
Każdy kraj, kiedy tylko może, podporządkowuje otoczenie własnym interesom. Niekoniecznie obsadzając swoich ludzi w rządzie.
Ja szanuję Twoje poglądy i wiele z nich podzielam. Po prostu po tylu latach obserwacji kolejnych polskich rządów straciłem nadzieję, ze ten kraj jest w stanie coś więcej z siebie wykrzesać.

Do góry stronyOffline

Dzikizewsi

Post #8 Ocena: 0

2022-10-07 12:53:10 (3 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Witam .
Przepraszam ale po co bylo pisac ze przekrecam czy manipuluje twoja wypowiedzia . Ze swoimi wewnetrznymi problemami to Rosji wystarczy jak jej sasiedzi beda neutralni , nie beda ingerowac w jej sprawy , pouczac i wymagac aby przepraszala ze wogole istnieje . Z Rosja sie handluje , nie walczy . Nam potrzeba Wokulskiego , nie Leckich i ich pociotkow . Jak to wyglada wystarczy posluchac polskich "dyplomatow" wysylanych za wschodnia granice . Kto ich szkoli , kto wybiera takich spacemenow na stanowiska bedace twarzami Polski ? Te rzady wybieramy my sami , nasze rodziny , nasi sasiedzi . Jesli sie wybiera radnego czy posla nie na podstawie programu , nie na podstawie jego dotychczasowej dzialalnosci , ale na podstawie jego stwierdzenia : ze on sie przelamal , ze zrobil krok do przodu , ze schudl 5 kg i zaczal sie czesac zgodnie z moda to tak mamy . Sam pamietam sytuacje w Polsce jak przychodzi kolega i placze ze w pracy to tak jest zle traktowany , jak mu powiedzialem zeby porozmawial ze zwiazkowcami to odpowiedzial ze z komuchami on rozmawial nie bedzie . Jak chcecie , tak macie . Ja zostalem emigrantem .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Do góry stronyOffline

daavid

Post #9 Ocena: 0

2022-10-07 13:25:54 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Dziki, póki co Rosja nie zaatakowała kraju NATO, ale innych sąsiadów bardzo chętnie.

Do góry stronyOffline

Dzikizewsi

Post #10 Ocena: 0

2022-10-07 14:22:23 (3 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Witam .
No i ? Historie z Gruzja i Sakaszwilim wszyscy co sie tematem intersuja znaja . Finlandia w NATO nie byla i zostala zaatakowana ? Moze Chiny zostaly przez Rosje zaatakowane ? A moze Mongolia ? O Ukrainie wymachujacej szabelka wlasnie rozmawiamy , ale mimo moich prosb nikt jakos sensownie nie przedtawil argumentow czy dowodow swiadczacych o agresywnych zamiarach Rosji wzgledem Polski . Bo wpis w stylu : a bo Rosja to bandycki kraj , tak jak nam tu kilku forumowiczow wypisuje , to ja mam tam gdzie slonce niedochodzi . W UK mialem tez taki przypadek ze tubylec naogladal sie filmow i myslal ze jak mi stanie przedemna o centymetr to podniesie swoje mniemanie , jak wyszedlem za nim na zewnatrz do malego opukania mu facjaty to sie okazalo ze on tylko tak a ja taki agresywny jestem . Zycie to nie Hollywood , nie mozesz caly czas prowokowac i oczekiwac ze zakonczy to sie slowami : zartowalem , tylko chcialem sprawdzic twoja reakcje .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Do góry stronyOffline

Strona 593 z 848 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 592 | 593 | 594 ... 846 | 847 | 848 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,