MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 60 z 850 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 59 | 60 | 61 ... 848 | 849 | 850 ] - Skocz do strony

Str 60 z 850

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Markywee

Post #1 Ocena: 0

2014-03-15 11:07:04 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Cytat:

2014-03-15 07:58:39, united4ever napisał(a):
Cytat:

2014-03-14 22:16:25, Markywee napisał(a):
Cytat:

2014-03-14 21:15:08, united4ever napisał(a):
Chiny muszą dać USA kredyt bo Amerykanie za te pożyczki kupują chińskie towary. Chiny bez amerykańskich zakupów nie pociągną długo.

To dlaczego chca zamienic z dolara na inna walute?
Czuja ze dolar niekoniecznie dlugo pociagnie. Nic nie trwa wiecznie.

To dlatego, że walczą o swoją pozycje/dominacje w świecie. I to nie zaczęło sie od Ukrainy przecież. Tutaj akurat twardo chińczycy powiedxieli że w ich interesie jest Ukraina nie podzielona.

Nie zrozumiales. Dlaczego chiny chcą zamienić dolara na inna walute?

Btw
jednocześnie władze Chin zapewniły Kijów o chęci kontynuowania wzajemnej "przyjacielskiej współpracy". Podkreślono także, że Pekin nie zamierza ingerować w wewnętrzne sprawy Ukrainy i szanuje decyzje podejmowane przez samych Ukraińców.

Btw2

".....podpisane przez nowe władze Ukrainy wstępne porozumienie z MFW o udzieleniu pomocy finansowej przewiduje BEZPOWROTNE PRZEKAZANIE CAŁEGO KRAJOWEGO SYSTEMU TRANSPORTU GAZU na WŁASNOŚĆ AMERYKAŃSKIEJ firmie CHEVRON, a KOMBINATY METALURGICZNE będą MUSIAŁY PRZEKAZAĆ 50% AKCJI na WŁASNOŚĆ NIEMIECKIEJ firmie RUHR. Przemysł WĘGLOWY DONBASU przejdzie do FIŃSKIEJ córki RUHR."

O....
Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Geronimo

Post #2 Ocena: 0

2014-03-15 11:46:11 (11 lat temu)

Geronimo

Mężczyzna

Z nami od: 16-10-2007

Uspokoję was. Jesteśmy bezpieczni... :-8

Obrazek

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

Markywee

Post #3 Ocena: 0

2014-03-15 12:07:37 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Kryteria mobilizacji 

Jeśli masz powyżej 18 lat, ale jeszcze nie przekroczyłeś lat 50 (60, jeśli masz stopień oficerski lub podoficerski), możesz zostać zmobilizowany. Żołnierze rezerwy w przypadku ogłoszenia mobilizacji lub wojny automatycznie przechodzą do służby czynnej. Szczegóły zaciągu określa Minister Obrony Narodowej. Niezdatność do służby wojskowej ze względu na stan zdrowia może stwierdzić jedynie wojskowa komisja lekarska - wtedy należy zgłosić się do miejscowej komendy uzupełnień. Oczywiście nie dotyczy to osób trwale uznanych za niezdolnych do służby wojskowej. Na front nie pójdą także posłowie, senatorowie i radni, a także osoby zajmujące stanowiska kluczowe dla bezpieczeństwa państwa (np. w spółkach skarbu państwa). Do wojska nie są wcielani również funkcjonariusze policji, Służby Więziennej itd. Duchowni, słuchacze seminariów oraz zakonnicy mogą pełnić jedynie funkcję kapelanów oraz służyć w jednostkach sanitarnych i obronie cywilnej. 

No to już wiadomo kto nie idzie w kamasze?

kto w kamasze, za ile,...
Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2014-03-15 12:49:00 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Jakobs

Post #5 Ocena: 0

2014-03-15 13:25:21 (11 lat temu)

Jakobs

Konto usunięte

Człowiek Putina do premiera Ukrainy: przyleć do Smoleńska, akurat jest mgła...

Jaceniuk z delegacją powinni jednak przyjechać na rozmowy do Smoleńska, bo akurat jest tam korzystna pogoda. Mgła... - taki wpis pojawił się na oficjalnym koncie blogera i producenta telewizyjnego związanego z Kremlem.

Swój wpis Antoni Korobkowa-Zemlianskij wykasował, internauci zdążyli jednak zrobić printscreen. Jeden z nich opublikowała na swoim profilu na Facebooku Agnieszka Guzy-Romaszewska

Obrazek
Si vis pacem, para bellum.

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #6 Ocena: 0

2014-03-15 21:19:04 (11 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Na FB pojawił się dzisiaj filmik:

Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #7 Ocena: 0

2014-03-16 00:08:02 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

mis uszatek tez byl na majdanie....

http://i.imgur.com/yYPaPFm.jpg

Obrazek

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #8 Ocena: 0

2014-03-16 00:14:14 (11 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Patrzył na zabitych? Uszko jakie było?

Tak, wiem że to nie Twoje "poczucie humoru" bo większość tego co "Twojego" jest na forum to kopiuj i wklej, ale zastanów się czasami co kopiujesz i co wklejasz, a co najważniejsze jaki to ma sens.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2014-03-16 11:19:21 (11 lat temu)

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 04-12-2011

Kto pierze pieniądzę.

To było wiadomo dawno.
Ale co można spodziewać się po złodziejach z City którzy dostają pieniądze od zwykłego podatnika by uratować lukratywne stołki bankierów i wypłaca sobie z tego powodu wielomiliardowe premie.
Raczej nie za osiągnięcia a za ponowne przekręcenie normalnych ludzi.
Nie ma to jak mieć w kieszeni polityków.

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #10 Ocena: 0

2014-03-16 12:17:12 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2014-03-16 00:14:14, Dwunasty napisał(a):
Patrzył na zabitych? Uszko jakie było?

Tak, wiem że to nie Twoje "poczucie humoru" bo większość tego co "Twojego" jest na forum to kopiuj i wklej, ale zastanów się czasami co kopiujesz i co wklejasz, a co najważniejsze jaki to ma sens.

Sens ma taki, że "miś" to symbol rosji.

Popatrz co on trzyma w łapie.

Zastanów się nad sensem zanim napiszesz powyzsze... ponownie.

Humorystyczna interpretacja z uszkiem jest twoja nie moja...

Kopiuj/wklej?

Nie nie tylko. Prawie że mnie to ubodlo okrotnie....

Cytat:

Wielu na Wyspach oburzyła zwłaszcza treść punktu pierwszego. Na zdjęciu, opublikowanym przez dziennik „Guardian”, widać początek zdania: „Na razie nie wspierać sankcji handlowych...”. Oraz jego koniec: „...ani nie zamykać londyńskiego centrum finansowego przed Rosjanami”.

Europa bogaci się na rosyjskich pieniądzach nie tylko dzięki giełdom.

Nic nowego, pieniądz rządzi światem,oburzeni to mogą sobie być... Hipokryci...

Cytat:
Mieszkańcy Symferopola od rana głosują w nieuznawanym przez władze ukraińskie referendum w sprawie przyłączenia Krymu do Rosji. Frekwencja wyborcza wyniosła na godzinę 12 (11 czasu polskiego) 44,27 proc. - podał szef komisji Rady Najwyższej ds. przeprowadzenia referendum. Ukraińskie media cały czas informują o nieprawidłowościach.

Michaił Małyszew poinformował, że do południa zagłosowało 670 tys. ludzi - czyli 44,27 procent uprawnionych do głosowania.

Dane dotyczące frekwencji na godzinę 12 nie zawierają głosów oddanych w Sewastopolu - dodał.

Według jego słów najwyższą frekwencję zanotowano w Armiansku - 73,1 proc. i w Kerczu - 64,3 proc.

Ciekawe jaki będzie wynik...
Ciekawe co by było, jakby poniżej 40% głosowało za przyłączeniem do rosji? Nie biorę pod uwagę możliwości podrasowania wyników... :)

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 16-03-2014 12:47 ]

Do góry stronyOffline

Strona 60 z 850 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 59 | 60 | 61 ... 848 | 849 | 850 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,