Str 586 z 847 |
|
---|---|
1_Inch | Post #1 Ocena: 0 2022-09-30 19:18:51 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 17-05-2022 Skąd: Doncaster |
No to wyjaśnijmy sobie te rzeczy.
1. Nie "pseudo referenda" - a prawomocne referenda powołane przez legalne władze czterech republik. W Europie już takie referenda bywały-Kosowo 1991, Szkocja 2014. To tworzy precedens. 2. zajmowanie 'suwerennych terytoriów'? - skoro twierdzisz, że te terytoria były suwerenne (i masz rację, że były)- to chyba mogły zwrócić się do potężnego sąsiada z prośbą o pomoc w obronie przed banderowcami? Czy odmówisz im takiego prawa? Przypomnę Ci, że banderowcy ostrzeliwali Donieck i Ługańsk od 8 lat i zabili 15 tysięcy osób. 3. Tęsknota za związkiem radzieckim. My Polacy też tęsknimy za czasami wielkiej Rzeczpospolitej obojga narodów i niezwyciężoną husarią. Oni mają swoje tęsknoty. 4. Rosja to szkodnik? To nie Rosja nałożyła sankcje na Europę. To Europa strzeliła sobie samobójczego gola. Jakkolwiek telewizor by tego nie przedstawiał. W Rosji nie promuje się chorób psychicznych jako normy i nie wciela np. Eskimosa w rolę Zulusa Czaki w serialu tfufixa. A przykładów 'szkodnictwa' odwrotnego jest na pęczki. W zasadzie w każdej dziedzinie życia społecznego, kulturalnego, religijnego i ekonomicznego. Cieszy mnie jedno. Ze powstrzymałeś się od wyjazdów z 'komunizmem' - mam nadzieję, że oznacza to, iż widzisz, w co zamienia się powoli europa zachodnia. |
cris82 | Post #2 Ocena: 0 2022-09-30 19:59:53 (3 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Ty masz swoje zdanie w tym temacie i ok dla mnie te referenda to farsa marionetkowi liderzy którzy są od teraz pro#*&kami Putina za ruble
Było panstwo z suwerennymi granicami i wlecieli tam Rosjanie na czolgach dobrze że za daleko nie udało im się zajechać bo zamiast 4 obwodów byłoby pewnie więcej Dla mnie Rosja to szkodnik ty mówisz że to nie oni nałożyli sankcje a sięgam pamiecia dalej zaraz po kowidzie luty nie było sankcji nie było wojny czy ta perspektywa nie była lepsza dla wszystkich? Dla Putina nie była więc to jego wina tego się nie da obronić Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie oby Putin nie okazał się takim psycholem żeby użyć broni nuklearnej no i żeby Ukraina była bliżej zachodu bardzo mi się podoba ta perspektywa stanowiła granicę przed Rosjanami a nie była druga Białorusią z prezydentem który jest na smyczy Putina Boże jak dobrze że to wszystko tak się potoczyło wyobraźcie sobie Polskę otoczona przez państwa gdzie prezydenci są na liście płac kremla Przecież gdyby się Łukaszenka sprzeciwił Putinowi to tam też by za chwilę były referenda Do tego dwa kolejne kraje dołączają do NATO jest to wspaniała informacja dzieje się dużo złego ale też dużo dobrego Tutaj mam też na myśli zmianę perspektywy w myśleniu o energetyce zero-jedynkowe interesy nNiemcy Rosja z celowym pominięciem Polski [ Ostatnio edytowany przez: cris82 30-09-2022 20:07 ] |
1_Inch | Post #3 Ocena: 0 2022-09-30 22:36:56 (3 lata temu) |
"Dla mnie Rosja to szkodnik ty mówisz że to nie oni nałożyli sankcje a sięgam pamiecia dalej zaraz po kowidzie luty nie było sankcji nie było wojny czy ta perspektywa nie była lepsza dla wszystkich?"
Nie wiem jak daleko sięgasz pamięcią, ale nie aż tak daleko, jak sam myślisz ![]() Pseudopandemia skończyła się nie sama z siebie i nie dzięki śmiercionkom podawanym dożylnie otępiałemu ze strachu i propagandy pogłowiu wyborców. Pseudopandemia skończyła się dokładnie w godzinie rozpoczęcia specjalnej operacji wojskowej na ukrainie. Władcy marionetek zdecydowali, że to (tymczasowy) koniec. Więc skończyli. I nagle dzielnie bronione Polskie granice z setkami kilometrów płotów kolczastycz-zostały otworzone na oścież. I mamy 4 miliony nowych obywateli. Ja wiem Criss że ponad 30 lat propagandy telewizyjnej każdemu zrobi krzywdę. Zapytaj o to jakiegokolwiek psychologa. Zrozum, jednak że Twoja nienawiść do Rosji nie jest merytoryczna. Jest wdrukowana przez telewizor, bo książek nie czytasz. TY nie przyjmujesz żadnych argumentów. Nie potrafisz się odnieść do na przykład referendum niepodległościowego w Szkocji. TY masz w mózgu wdrukowaną nienawiść do Rosji. Nie tylko ja to widzę Criss. Może pora na odwyk od telewizora i czas na książki? Podołasz czy jak zwykle spluniesz błotem? |
Antyszczepan | Post #4 Ocena: 0 2022-09-30 22:42:02 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 18-07-2022 Skąd: Essex |
Widzicie i o tym pisałem... moderatorzy nie widzą tego co powinni, znowu będzie tłumaczenie "że jestesmy tylko ludzmi" , 'że jest piątek wieczór" zawsze to samo jeżeli chodzi o kolejnego gościa.. ja za "ukrów " dostałem edita i ostateczne ostrzezenie a CRIS82 za "czerwoną zaraze" nawet edita nie dostał , ale skoro jest pupilkiem jak to sam nazwal i przylizuje sie moderatorom to co sie dziwić ,że nikt nie reaguje. Problemem tego forum jest to ,że są same kobietki. Kokietujesz jesteś grzeczny i nawet jak grzeczysz bana nie dostajesz.
Ustalmy temat i niech wklają moderatorzy których słów nie można używac bo można dostać bana i tyle a nie bo ktoś jest bardziej komuś przychylny lub nie. "Czerwona zaraza" którą napisał cris kilka godzin temu razi mnie w oczy i troszkę to jest nie wporządku bo mimo to napewno w Rosji są wporządku ludzie, którzy nie popierają działań Putina. [ Ostatnio edytowany przez: Antyszczepan 30-09-2022 22:48 ] |
daavid | Post #5 Ocena: 0 2022-09-30 23:03:37 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Dziki, jakim prawem porrównujesz tą farsę którą urządził Putin na terenach okupowanych z referendum w Szkocji, co do którego nie było wątpliwości, że wypełniało procedury demokratyczne, było długo przygotowane z kampanią w ktręj wszyscy mielili prawo zagwarantowane prawo do przekonywania swoich racji? Z drugiej strony są urny i lufy karabinów. Nie wspomnę o frekwencji, która nie wiadomo jaka była ect.
|
|
|
1_Inch | Post #6 Ocena: 0 2022-09-30 23:28:15 (3 lata temu) |
Nie wiem jak Dziki się odnosi do referendów. Referenda w 4 zbuntowanych republikach są zgodne z prawem międzynarodowym- i są niezgodne z sieczką telewizyjną, która cię Dawid nakarmili i karmią wciąż. Po raz 73 na tym wątku przypominam, że to banderowcy przez 8 długich lat ostrzeliwali Donieck i Ługańsk. Przez te 8 lat banderowcy zabili 15 tysięcy ludzi. Nie będę ich dzielił na kobiety dzieci i starców ja to jest ulubione w lewackiej propagandzie. Fakty sa takie, że banderowcy nie atakowali ugrupowań zbrojnych milicji, bo nie mieli na to odpowiedniej siły, atakowali osiedla mieszkalne, centra komunikacyjne i handlowe. I ty dawid z crisem i innymi jolkami - chocbyscie zapluli monitor ( prędzej wyświetlacz smarkfona) - nie zmienicie faktu, że te referenda zostały przeprowadzone zgodnie z prawem międzynarodowym. ONZ jakoś nie interweniował. Amen.
|
Antyszczepan | Post #7 Ocena: 0 2022-09-30 23:34:35 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 18-07-2022 Skąd: Essex |
Wy o jakiś pseudo referendach czyli o tym co główy nurt.
A my wkraczamy w faze początku III wojny światowej. Putin nie odpuści. Rosja nie odpuści. Nikt nie będzie się bezpośrednio obrzucał atomówkami. Za duże koszta i ryzyko. Od tego mają strefy wpływów i słabszych od siebie sojuszników. Jeśli już to z jednej strony będą obrywać Białoruś i zbuntowane ukraińskie republiki a z drugiej Ukraina i Polska. Jak już zabraknie Polaków, Ukraińców i Białorusinów to siądą do stołu na rokowania pokojowe. Czyli historia sie powtórzy. Ludzie nic nie kumają albo nie chcą dolar prawie jak funt, amerykańce wykupują ziemie na Ukrainie za bezcen, wieloryby z wall street kupują akcje zbrojeniówek....Amerykańce zrobili dziurke na NORD STREAM po to ,żeby znów dolarek podskoczył i żeby jeszcze więcej gazu na statkach z USA płyneło i dolar do góry...czyli europa uzależniona. Na Hiroszime i Nagasaki spadły cukierki, same misje pokojowe np w Jugosławii, NATO jest bardzo dobre a ROSJA zła. Manipulacja level 100 a ilu jeszcze ludzi śpi i myśli ,że są po tej dobrej stronie... tu nie ma dobrych stron. Ale co tam ja wiem wina Putina i Rosji jak to Lizz Truss powiedziała :D [ Ostatnio edytowany przez: Antyszczepan 30-09-2022 23:40 ] |
daavid | Post #8 Ocena: 0 2022-10-01 03:33:12 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
1. Jak miał ONZ interweniować skoro go sama Rosja blokuje?
2. Po raz setny Ci napiszę. Wydarzenia w Donbasie prokurowała Rosja poprzez wysyłanie tam swoich wojskowych. 3. Jeśli ktokolwiek twierdzi, że psedoreferenda zostałby przeprowadzone zgodnie z jakimkolwiek innym prawem jak bandyckim to łże jak pies. |
cris82 | Post #9 Ocena: 0 2022-10-01 07:48:16 (3 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Inch ty jesteś kolejnym akrobata co myśli że jest najmądrzejszy bo tv nie ogląda... 😅 Wiedza mozolnie zdobywana na youtubach...
Przed wybuchem wojny już się można było przemieszczać do Polski i spowrotem bez żadnych "pozwoleń" tego chyba nie pamiętasz jak tego że do Hiszpanii od 2 miesięcy czyli długo po rozpoczęciu wojny... Więc ona niczego nie zakończyła Ciężko nie nienawidzić Rosji jeśli ta co chwilę straszy atakami nuklearnymi to chyba logiczne?przynajmniej dla normalnych ludzi śmierdziel Putin zaczął wojnę której moglo nie być wcale - przecież to wina TVN 😅 to takie twoje rozumowanie w skrocie To nie wina prezenterów Polsatu tylko głupiej gęby Putina która pierdzieli o jakiś naćpanych naziolach a sam jest jednym z nich jeszcze wygląda jakby miał gębę napompowana sterydami kto wie czy tam decyzję nie są podejmowane na psychotropach "Czerwona zaraza" którą napisał cris kilka godzin temu razi mnie w oczy i troszkę to jest nie wporządku bo mimo to napewno w Rosji są wporządku ludzie, którzy nie popierają działań Putina." Chwała im za to i pełen szacunek niestety jest ich tyle co na lekarstwo pisząc czerwona zaraza mam na myśli politykę panującego tam rządu niestety-w tej sytuacji rząd to reprezentacja narodu który go wybrał Jak wiadomo referenda i wybory w Rosji są zawsze na poziomie min 95% frekwencji i samego wyniku Biorąc to pod uwagę jak też wywołanie wojny w Europie! - straszenie atakami nuklearnymi nie warto bic piany o ten zwrot bo odzwierciedla doskonale dzisiejsze poczynania rosji [ Ostatnio edytowany przez: cris82 01-10-2022 08:15 ] |
1_Inch | Post #10 Ocena: 0 2022-10-01 10:02:38 (3 lata temu) |
To jeszcze raz Criss i będziemy to przerabiać do momentu aż Twój zaprogramowany mózg to przyjmie. Wtedy zaczniemy dyskusję na głębszym poziomie. Krok po kroku jak z przedszkolakiem. Swoją drogą zaczyna mi się to podobać.
Skup się teraz na jedną linijkę tekstu. FAKT-działania zbrojne na ukrainie nie zaczęły się w lutym 2022 roku. nazistowskie oddziały ostrzeliwały Donbas od 2014 roku i zabiły przez ten czas 15 tysięcy osób. Dałeś radę to przerobić? Ps. twoje wynurzenia co do facjaty Putina, jego zapachu, osobowości, stanu zdrowia, kondycji fizycznej-są niczym innym jak blablaniem obrażonego dzieciaka. |