MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 576 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 575 | 576 | 577 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 576 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

cris82

Post #1 Ocena: 0

2022-09-27 18:20:31 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Cytat:

2022-09-27 17:39:34, iwona38 napisał(a):
"płatne wakacje z dużymi niedogodnościami" o czym ty czlowieku piszesz? Moja tesciowa
zmarla nie leczona w tym czasie. Moze powiedz to jej, ze to tylko wakacje z niedogodnosciami.

Niemcy wyzbyli sie nacjonalizmu...buhahaha🤣

To juz nawet smieszne nie jest.

Pisze o tobie i twoim życiu w Anglii sama się do tego odniosłas że poczułaś się jak nikt z tego co wiem to żyjesz i masz się dobrze

: P

Swoją wypowiedzią starałas się chyba jednak uwypuklić to jak źle było w Anglii pytanie tylko czy było gorzej niż w innych miejscach w czasie pandemii? No właśnie... nie było ani lepszych ani gorszych miejsc

Z małymi wyjątkami tylko co np ty czy ja myśleliśmy o takiej Szwecji przed pandemia żeby było zabawniej : )

Zsumować to wszystko pandemia demokracja wolności obywatelskie itd i zawsze ale to zawsze będziesz wolała ogrzać swój tyłek w tej złej Anglii a nie Rosji : ))

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 27-09-2022 18:31 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

1_Inch

Post #2 Ocena: 0

2022-09-27 19:30:50 (3 lata temu)

1_Inch

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 17-05-2022

Cytat:

2022-09-27 18:11:08, sqlserver napisał(a):
Kilka dni temu Biden sugerował ze nordstream Dzisiaj jest s jutro go nie ma i dziś obie nitki zaczęły być nieszczelne a Szwedzi odnotowali wybuchy podwodne. Co za peszek, podobno naprawa nie ma szans się zakończyć do wiosny jeśli nie dłużej czyli Niemców nie będą kusiły żadne ustawiania się z ruskimi bo nie ma jak. Ciekawa zbierznoec dat No dzis Polska uruchomiła balticpipe i wbrew czarnowidztwu obłożenie rury jest zbliżone do 100%

"obłożenie rury jest zbliżone do 100%" - serio? Skąd ty to wytrzasnąłeś?

Otwarcie gazociągu było symboliczne a nie 100% przesył. po co ludzi w bład wprowadzasz?
Nawet kiedy przesył gazu będzie na jakimkolwiek poziomie - to z baltic pipe nie tylko Polska będzie korzystać. Dla przypomnienia - Polska zużywa ok 20 mld/m3 gazu rocznie.
A tu komunikat:
Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo SA oraz spółki z grupy Equinor ASA zawarły umowy kupna-sprzedaży gazu ziemnego wydobywanego na Norweskim Szelfie Kontynentalnym. Łączny wolumen podpisanych kontraktów to 2,4 mld m sześc. gazu rocznie przez 10 lat.
Policz sobie jaki to jest % zapotrzebowania. A to i tak wersja optymistyczna.

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #3 Ocena: 0

2022-09-27 19:52:31 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Cytat:

2022-09-27 18:20:31, cris82 napisał(a):
Cytat:

2022-09-27 17:39:34, iwona38 napisał(a):
"płatne wakacje z dużymi niedogodnościami" o czym ty czlowieku piszesz? Moja tesciowa
zmarla nie leczona w tym czasie. Moze powiedz to jej, ze to tylko wakacje z niedogodnosciami.

Niemcy wyzbyli sie nacjonalizmu...buhahaha🤣

To juz nawet smieszne nie jest.

Pisze o tobie i twoim życiu w Anglii sama się do tego odniosłas że poczułaś się jak nikt z tego co wiem to żyjesz i masz się dobrze

: P

Swoją wypowiedzią starałas się chyba jednak uwypuklić to jak źle było w Anglii pytanie tylko czy było gorzej niż w innych miejscach w czasie pandemii? No właśnie... nie było ani lepszych ani gorszych miejsc

Z małymi wyjątkami tylko co np ty czy ja myśleliśmy o takiej Szwecji przed pandemia żeby było zabawniej : )

Zsumować to wszystko pandemia demokracja wolności obywatelskie itd i zawsze ale to zawsze będziesz wolała ogrzać swój tyłek w tej złej Anglii a nie Rosji : ))

[ Ostatnio edytowany przez: <i>cris82</i> 27-09-2022 18:31 ]

Twoja wypowiedz sugeruje, ze wybierasz miedzy zlem i wiekszym zlem.
A ja przypomne, ze tu nie ma zadnego konfliktu zbrojnego. Nie wiesz co by sie dzialo gdyby byl.
Wolnosci obywatelskie? Dawno ich nie widzialam. Ogolna inwigilacja, nie wiem czy w rosji jest tyle kamer sledzacych kazdy twoj ruch. Nie mow mi, ze bede grzala dupe w Anglii bo tego nawet ja nie wiem.
To ze rusek to agresor nie zmienia faktu, ze zachod to zgnilizna.
Ja i wielu to widzi, ty ciagle masz rozowe okulary na nosie. Tobie wystarczy przezyc a inni patrza jeszcze na jakosc tego zycia.
I ja wcale nie mowie tego zlosliwie, poprostu mamy inne podejscie.

Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #4 Ocena: 0

2022-09-27 20:02:35 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Jednakże Baltic Pipe nie osiągnie od razu pełnej przepustowości. Do końca 2022 roku będzie nim można przesłać ok. 800 mln metrów sześciennych gazu – i tyle też zamierza zaimportować PGNiG.

Sytuacja zmienia się w roku 2023 – wtedy możliwości Baltic Pipe będą już pełne. Podstawą zapełnienia gazociągu w przyszłym roku będzie kontrakt z norweskim Equinorem, o którym PGNiG poinformował w piątek 23 września. Jego wolumen to 2,4 mld metrów sześciennych gazu rocznie przez 10 lat. Umowa wchodzi w życie 1 stycznia 2023 roku.
Innym źródłem zapełnienia gazociągu Baltic Pipe jest własne wydobycie PGNiG z norweskich koncesji. W 2023 roku ma ono sięgnąć 2,5 mld metrów sześciennych, z czasem może jednak wzrosnąć nawet do 4 mld metrów sześciennych.
Trzeba też wspomnieć o kontrakcie zawartym w 2021 roku między polskim PGNiG oraz duńskim Ørsted. Umowa ma obowiązywać od 1 stycznia 2023 roku do października roku 2027 i opiewa na ok. 6 mld metrów sześciennych gazu (co daje rocznie ok. 1,2 mld metrów sześciennych)

Podsumowując, według stanu na dziś wiadomo o następujących wolumenach dostaw, które mogą trafić do Polski przez Baltic Pipe: 0,8 mld metrów sześciennych do końca 2022 roku, 2,4 mld metrów sześciennych w ramach kontraktu z Equinorem, 2,5 mld metrów sześciennych z własnego wydobycia oraz potencjalnie 1,2 mld metrów sześciennych w ramach umowy z Ørsted. Oznacza to, że według ujawnionych szczegółów,w 2023 roku przez Baltic Pipe popłynie nawet ok. 6 mld metrów sześciennych gazu.

Pula kontraktów może się wkrótce poszerzyć – PGNiG wskazuje bowiem, że prowadzi rozmowy z podmiotami działającymi na szelfie norweskim. Wymieniana jest w tym kontekście spółka Total. Z kolei Ministerstwo Aktywów Państwowych stwierdziło na Twitterze – cytując wypowiedź wicepremiera Sasina – że wypełnienie Baltic Pipe jest już na poziomie 8 mld metrów sześciennych od przyszłego roku.

no....

gaz sprowadzany z rosji w 2021 to niecałe 9 mld wiec problemow bym się nie doszukiwał

Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 27-09-2022 20:07 ]

moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

cris82

Post #5 Ocena: 0

2022-09-27 20:23:30 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

"Większe zło mniejsze zło"

Albo to "Ja i wielu to widzi, ty ciagle masz rozowe okulary na nosie. Tobie wystarczy przezyc a inni patrza jeszcze na jakosc tego zycia"

Przeciez ty jesteś takim samym niewolnikiem jak ja : ) grzecznie chodzisz do pracy spłacasz kredyty i siedzisz na dupie kiedy są lockdowny haha skąd pomysł że twoja jakość życia jest lepsza od mojej : )) ubawilas mnie
Iwona

Możliwe nawet że ja mam w sobie więcej tej wolności bo coś robię więcej niż etat to cecha wolnościowca ty zadawalasz się byle etatem bo wątpię żebyś zarabiała jakieś kokosy ale może się mylę?

Gnijesz razem z tym zgnilym zachodem i jest ci bardzo z tym dobrze bo do rosji się nie wybieralas nigdy i nie wybierzesz a już na pewno nie zamieniłabys Anglii na Rosję jeśli idzie o leczenie apropo teściowej więc twoje porównania są mocno wyssane

Wszyscy żyjemy z dnia na dzień nie zapadawaj już wiecej yych dziecinnych kawałków że ja żyję żeby przeżyć a ty to niby Korwin Mikke...😅

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #6 Ocena: 0

2022-09-27 20:31:22 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Cytat:

2022-09-27 20:23:30, cris82 napisał(a):
"Większe zło mniejsze zło"

Albo to "Ja i wielu to widzi, ty ciagle masz rozowe okulary na nosie. Tobie wystarczy przezyc a inni patrza jeszcze na jakosc tego zycia"

Przeciez ty jesteś takim samym niewolnikiem jak ja : ) grzecznie chodzisz do pracy spłacasz kredyty i siedzisz na dupie kiedy są lockdowny haha skąd pomysł że twoja jakość życia jest lepsza od mojej : )) ubawilas mnie
Iwona

Możliwe nawet że ja mam w sobie więcej tej wolności bo coś robię więcej niż etat to cecha wolnościowca ty zadawalasz się byle etatem bo wątpię żebyś zarabiała jakieś kokosy ale może się mylę?

Gnijesz razem z tym zgnilym zachodem i jest ci bardzo z tym dobrze bo do rosji się nie wybieralas nigdy i nie wybierzesz a już na pewno nie zamieniłabys Anglii na Rosję jeśli idzie o leczenie apropo teściowej więc twoje porównania są mocno wyssane

Wszyscy żyjemy z dnia na dzień nie zapadawaj już wiecej yych dziecinnych kawałków że ja żyję żeby przeżyć a ty to niby Korwin Mikke...😅

Przestan mi wbijac w brzuch cos czego nie powiedzialam. Nigdy do rosji sie nie wybieralam. Nie wiem skad ty te pomysly bierzesz.
Robisz cos ponad etat, wolnosciowiec z ciebie😀 Teraz to ty mnie rozbawiles.
A tak wogole to po co te zlosliwosci cris?

Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #7 Ocena: 0

2022-09-27 20:40:07 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

To nie porównuj tych rejonów pozycjonując zachód gorzej od Rosji bo to komiczne zrobiłaś to

Złośliwości? Ja potrafię zachować jakaś kulturę wypowiedzi i nie uciekać się do zwrotów "ja i inni widzą że ty to i tamto"

Ty pokazałaś swoją w ostatniej dyskusji z Andym widać że czasami masz gorsze dni i lepiej może odpuść sobie wtedy forum bo słabo to wychodzi a ja ci dałem ponownie szansę ale widzę że jak jest spór to zacietrzewienie wraca

A było dobrze przez jakiś czas muszę cię pochwalic : )

Pani "lepsza jakoś życia"...hehe pewnie czekałaś w kolejce do Tesco na zielone światło żeby kupić marchewkę 😅a będziesz tu zgrywać jakiegoś wolnościowca wielkiego

I tak zainwestować dużą kasę i podjąć ryzyko w celu uniezależnienia się od etatu to cecha człowieka wolnego jeśli ten etat jest zwyczajny a ty i ja właśnie takie mamy : )

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #8 Ocena: 0

2022-09-27 20:46:10 (3 lata temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Właśnie Cris- strasznie jesteś ostatnio złośliwy. I nie chodzi mi o taki fajny, zdrowy, inteligentny sarkazm tylko dosłownie: złośliwość i wyśmiewanie się.

...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOffline

cris82

Post #9 Ocena: 0

2022-09-27 20:53:46 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

No wiesz co ale że ty? Zawsze byłem dla ciebie wyjątkowo miły nie przesadzaj

Chodzi ci o tego grajka co? 😅 Sorry tego się nie dało skomentować inaczej... Kto by pomyślał że światowego formatu gwiazda walczy o wolne sady w Polsce

Wpadłaś wielce oburzona z tego powodu więc rozumiem że mogło to zabrzmieć uszczypliwie ale było bez złośliwości napisał bym "słowo honoru" ale znajac życie zaraz wpadłaby Iwona i napisała Cris jakiego honoru? ja i inni z tego forum widzą że go nie masz 😄

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #10 Ocena: 0

2022-09-27 21:00:09 (3 lata temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Cytat:

2022-09-27 20:53:46, cris82 napisał(a):
No wiesz co ale że ty? Zawsze byłem dla ciebie wyjątkowo miły nie przesadzaj

Chodzi ci o tego grajka co? 😅 Sorry tego się nie dało skomentować inaczej... Kto by pomyślał że światowego formatu gwiazda walczy o wolne sady w Polsce

Wpadłaś wielce oburzona z tego powodu więc rozumiem że mogło to zabrzmieć uszczypliwie ale było bez złośliwości napisał bym "słowo honoru" ale znajac życie zaraz wpadłaby Iwona i napisała Cris jakiego honoru? ja i inni z tego forum widzą że go nie masz 😄

Oj weź! Nie chodzi mi o mnie i mojego grajka:-) Ja twarda sztuka jestem i mi dużo rzeczy po prostu wisi. Tak ogólnie się przypieprzasz i robisz „ bu haha” I inne takie
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOffline

Strona 576 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 575 | 576 | 577 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,