MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 572 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 571 | 572 | 573 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 572 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

daavid

Post #1 Ocena: 0

2022-09-26 13:39:28 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Zatem czekam na informacje jak nasi powstańcy byli wyszkoleni, w jakich obozach i przez kogo. Może się dowiem, że mięli wspaniałe wyszkolenie do walki wręcz bo broń miał co dziesiąty powstaniec.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

wit_oldo

Post #2 Ocena: 0

2022-09-26 14:01:04 (3 lata temu)

wit_oldo

Konto usunięte

Cytat:

2022-09-26 13:39:28, daavid napisał(a):
Zatem czekam na informacje jak nasi powstańcy byli wyszkoleni, w jakich obozach i przez kogo. Może się dowiem, że mięli wspaniałe wyszkolenie do walki wręcz bo broń miał co dziesiąty powstaniec.

Ten wątek coraz bardziej zbacza z kursu. W takim razie może odniesiesz się do powstania w getcie warszawskim. Jakie mieli szanse? Czy byli lepiej uzbrojeni? A może zwalisz winę na AK że to oni powinni ich uzbroić albo nie dopuścić do utworzenia geta?

Do góry stronyOffline

daavid

Post #3 Ocena: 0

2022-09-26 14:30:17 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:

2022-09-26 14:01:04, wit_oldo napisał(a):
Cytat:

2022-09-26 13:39:28, daavid napisał(a):

Ten wątek coraz bardziej zbacza z kursu. W takim razie może odniesiesz się do powstania w getcie warszawskim. Jakie mieli szanse? Czy byli lepiej uzbrojeni? A może zwalisz winę na AK że to oni powinni ich uzbroić albo nie dopuścić do utworzenia geta?

Tutaj: http://www.mojawyspa.co.uk/forum/6/66349/Watek-historyczny,240#post1787829

Do góry stronyOffline

1_Inch

Post #4 Ocena: 0

2022-09-27 08:33:38 (3 lata temu)

1_Inch

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 17-05-2022

Najnowsze statystyki dotyczące frekwencji w referendum w czwartym dniu:

Donieck - 86,89%
Ługańsk - 83,61%
obwód zaporoski - 66,43%.
obwód chersoński - 63,58%

Mleko się rozlało, Federacja Rosyjska w sposób zgodny z międzynarodowym prawem uzyska ok. 10 milionów nowych obywateli. Ekonomiczny kręgosłup banderlandu został złamany. Ciekawe jak długo naziści Zelenskiego utrzymają się przy władzy z kroplówek finansowych USA. W ostatnich dniach ciekawie wyglądają kursy walut. Euro traci do dolara, Funt traci do dolara. A... dolar mocno traci do rubla. Będzie ciekawie.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #5 Ocena: 0

2022-09-27 08:37:53 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

W Kijowie też już zrobili? Pewnie 80jak nic bedzie tylko trzeba ich zachęci "nuke-ami"
😅...

Każdy ma pompę z tych referendów w wolnym cywilizowanym świecie haha pewnie na cmentarzach zebrali najwięcej głosów za

Do góry stronyOffline

1_Inch

Post #6 Ocena: 0

2022-09-27 08:47:57 (3 lata temu)

1_Inch

Mężczyzna

Konto zablokowane

I heheszki cris i bezsilność i głupawka jakaś? Cały świat uzna te referenda i nawet się nie zająknie. Kosowo było precedensem, na którym Federacja się opiera. Mogli tego nie robić. A zrobili.
"Każdy ma pompę z tych referendów w wolnym cywilizowanym świecie haha"
Nie każdy criss nie każdy. 80% cywilizowanego świata jest po stronie Federacji to primo. Secundo-Świadomość budzi się też w Europie. Patrz wybory we Włoszech, poziom poparcia Le Pen we Francji, postawa Węgier, protesty w Holandii, zamieszki w Londynie. A terrtio Cris jak ty wciąż wierzysz, że zamieszkujesz 'wolny' świat to ja nie wiem co może Cię przebudzić. Telewizor wyrzuć, książkę jakąś kup. Patologia Transformacji Witolda Kieżuna może?

Do góry stronyOffline

cris82

Post #7 Ocena: 0

2022-09-27 09:24:55 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Haha tak sobie tłumacz "80% popiera" raczej robi na tym interes głupoty Putina nikt nie popiera nawet z Indii czy Chin nie ma deklaracji poparcia tego cyrku

Widać że w Rosji też już coraz mniej populara jest wizja Putina ludzie szybko uda po rozum do głowy ale jakie mają wyjście? 10lat + pierdla...

Ja pisząc o pompie mam na myśli cywilizowany świat ze wszystkimi jego wadami gdzie jednostka ma jakieś prawa a ty jak się z tym nie zgadzasz to przecież mógłbyś zamieszkać w Rosji czy na Białorusi ale jak zwykle jesteś jednym z tych co dużo gadają : )) oczywiście jak będzie gorąco to będziesz wiać na Białoruś haha

Te referenda są tak żałosne że ciężko je komentować ludzie to mogą sobie debatować czy małżeństwa gejowskie wprowadzić czy nie

A to jest ruska propagandową papka bez ziarna prawdy tylko bawi mnie że ty to traktujesz poważnie ale jak to powiedział Kaczyński niektórzy bardziej nienawidzą Ukrainy niż kochają Polskę i coś w tym jest : )

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #8 Ocena: 0

2022-09-27 09:45:05 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2022-09-27 08:33:38, 1_Inch napisał(a):
Najnowsze statystyki dotyczące frekwencji w referendum w czwartym dniu:

Donieck - 86,89%
Ługańsk - 83,61%
obwód zaporoski - 66,43%.
obwód chersoński - 63,58%

Mleko się rozlało, Federacja Rosyjska w sposób zgodny z międzynarodowym prawem uzyska ok. 10 milionów nowych obywateli. Ekonomiczny kręgosłup banderlandu został złamany. Ciekawe jak długo naziści Zelenskiego utrzymają się przy władzy z kroplówek finansowych USA. W ostatnich dniach ciekawie wyglądają kursy walut. Euro traci do dolara, Funt traci do dolara. A... dolar mocno traci do rubla. Będzie ciekawie.

może być ciężko otrzymać ta ilość ludzi bo podobno Dagestan, Kałmucja i inne wschodnie regiony tez zastanawiają się nad referendum. Martwiłem się o ciebie myślałem ze bilet dostałeś ale rozumiem ze zdążyłeś na samolot czy z Gruzji nadajesz. Jakby co to mogę ci podać ukraiński numer telefonu na który można dogadać warunki poddania tylko ze słyszałem ze spora kolejka na połączenie tam jest ale co będziesz miał innego do roboty czekając na podłodze z zardzewiałym karabinem na autobus do donbasu

Cytat:

2022-09-27 09:24:55, cris82 napisał(a):
Haha tak sobie tłumacz "80% popiera" raczej robi na tym interes głupoty Putina nikt nie popiera nawet z Indii czy Chin nie ma deklaracji poparcia tego cyrku

nikt Rosji, pomijając Erytre nie traktuje jak partnera co było widać na spotkaniu w Uzbekistanie gdzie kazał mu czekać nawet prezydent Tadżykistanu. Rosja się rozpadnie za chwile i nie pomoże użycie broni atomowej bo to ostatnia karta jaka została Putinowi a potem tylko zawiniecie w dywan

[ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 27-09-2022 09:50 ]

moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

daavid

Post #9 Ocena: 0

2022-09-27 10:16:32 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Rozumiem uciekać do Gruzji bo to nie nowość, ale nawet do Mongolii?

Do góry stronyOffline

1_Inch

Post #10 Ocena: 0

2022-09-27 10:18:59 (3 lata temu)

1_Inch

Mężczyzna

Konto zablokowane

Ach kolejny co o BRICS słyszał, ale wypiera. No to napisz konkretnie, kiedy Federacja się rozpadnie - bo pisząc że Rosja to ośmieszasz się na wstępie. Ja pisałem w marcu predykcję o tym, co będzie jesienią w eurokołchozie. O tym, że będzie FUD. “fear, uncertainty and doubt.” a ty i inni heheszkowaliscie. Rządy w Europie upadają , narodowościowcy są coraz silniejsi. Węgry, Czesi, Francja, Włochy. Już Niemcy robią demonstracje prorosyjskie. A Ty SQL heheszkowaniem chcesz to przykryć? czy tym, że żołnierze robią kupę? bo z tego co zapreprezontowałeś wnioskuje że koprofagia to twoje hobby. Ty SQL jesteś nic niewnoszącym do dyskusji *****, lenin określiłby cie jako pożyteczny **** a to że wywlokłeś na forum prywatne wiadomości - dyskredytuje cie jako faceta i jako rozmówce. Wiesz sam co się z takimi jak ty robi w ciemnej uliczce. ale jak chcesz sie spotkać w jasnej to zapraszam. Wyjaśnię ci czym jest zdradzanie sekretow i jak jest odbierane

Do góry stronyOffline

Strona 572 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 571 | 572 | 573 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,