MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 567 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 566 | 567 | 568 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 567 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Gwontownik

Post #1 Ocena: 0

2022-09-23 17:03:22 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2022-09-23 16:52:26, andyopole napisał(a):
Cytat:

2022-09-21 18:33:00, galadriel napisał(a):
Bagnet na bron! ja sie juz szykuje jakby co:

Obrazek

Na siedzaco, przy stole, cieplarniane warunki.
Nawet na odpustowej strzelnicy trzeba bylo strzelac z pozycji stojac. :-D

[ Ostatnio edytowany przez: <i>andyopole</i> 23-09-2022 16:53 ]

Czy to zdjęcie jest ze strzelnicy dla rekreacji czy dla sportu? Bo nie dopuszczam do myśli, że jest to program szkolenia zawodowego dla pracowników posługujących się bronią.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daavid

Post #2 Ocena: 0

2022-09-23 17:17:09 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Naprawdę dywagujecie nad zdjęciem którego pochodzenie nie jest jasne? Równie dobrze może to być biuro w którym np. sprawdza się broń, itd, itp.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #3 Ocena: 0

2022-09-24 20:19:51 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Stary dziad putin za wszelką cenę próbuje umilic obywatelom życie

"Rosyjski prezydent podpisał ustawę zaostrzającą kary za dezercję. Zgodnie z nowym prawem, przyjętym przez rosyjski parlament w tym tygodniu, za dezercję w okresie mobilizacji lub wojny będzie grozić 10 lat więzienia. Jeszcze wyższa odsiadka grozi za dobrowolne poddanie się przeciwnikowi."

Dominikana naprawdę szukałabys schronienia w Rosji z mezem? Kiedyś pisałaś w tym tonie w tym watku do dzisiaj wybrzmiewa mi w głowie zdziwienie : )

Widać że tam z nudów przerabiają swoich na mięcho armatnie żeby tylko spełnić fantazje chorego człowieka...

Z drugiej strony wygląda na to że nie będzie go to jeszcze większego głupka dadzą do władzy...

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #4 Ocena: 0

2022-09-24 20:37:56 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Ja to sie zastanawiam czy rzeczywiscie tylu ruskich popieralo putina, czy to tylko taka propaganda. Tak jak u nas pokazuja starszych ludzi, ktorzy sa usmiechnieci i zadowoleni z rzadow pisu. Tak mi przyszlo na mysl, po tym jak nikt nie chce wpuszczac ruskich do siebie, teraz jak uciekaja. Czy oni nie sa podwojnie przegrani, mam na mysli zwyklych ludzi i czy nie przypisuje im sie za duzej winy teraz. Mieli wyjsc z nozami na wojsko i probowac obalic putina? Tak sie tylko luzno zastanawiam. Co o tym myslicie?
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #5 Ocena: 0

2022-09-24 20:45:44 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

wiadomo ze sa ludzie w opozycji do tego oblakanego rzadu... ale protestowac w rosji to akt najwiekszej odwagi a ci co dzisiaj protestuja pierwsi wyjada na ukraine pewnie jeszcze beda ich szkolic na saperow gratis

tak wyglada wolnosc slowa w rosji...

oni sa karmieni papka nieustanie wiec ciezko powiedziec jak to sie rozklada procentowo do tego oddzialowuja mechanizmy jak na prosty lud czyli "zachod chce nas zniszczyc itd" na pewno spora czesc rosyjskiej ludnosci to kupuje

tak czy inaczej maja nieciekawa sytuacje a mialo byc tak milo z kwiatkami w kjiowie mieli ich witac garnitury pokitrane juz byly po katach i czekaly na wielka parade

taki szambo robi dzis putler i po co to wszystko?...

dzisiaj widzialem jakies video o uciekinierach to same wypasione furki staly w korku byle kto nogi nie daje stac ich podobno bilety lotnicze zeby dac noge z rosji dzisiaj to sa jakies kosmiczne kwoty

ukraincy ich tak nie dojada co im putin zaserwuje ale kto zabroni carowi co sobie za pieniadze podatnikow zamki za pierdyliardy dolarow buduje *CRAZY*

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 24-09-2022 20:56 ]

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2022-09-24 21:08:39 (3 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

To jest strzelnica sportowa. Dla hobbystow jednym slowem.

Nie ma tam wielu specjalnie przystojnych facetow (no moze moi koledzy i jeden Rusek, ale z dziecmi byl, no i to pewnie wrog: ) wiec pewnie szybko mi sie znudzi: 8

P.S @Iwona, co ja mysle o uciekajacych z kraju mlodych dezerterach. Popieram ich. Latwo byc wojownikiem klawiatury w zachodnich demokracjach, chocby krzykacze darli pape, ze u nas nie ma wolnosci slowa- to prawda jest taka, ze jest. A Rosja to kraj totalitarny. Oni tam zwyczajnie nie moga podskakwiac. Jak ktos u nich podskakuje, to sie sam/a skazuje na pieklo. Byly reportaze o tych, co otwarcie krytykowali putina, ich zycie zostalo zamienione w pieklo i nei byli bezpieczni we wlasnych domach. To zwykle pionki, jacys mocniejsi gracze po prostu "polpelniali samobojstwa" nagle albo meili wypadki.

Jedyne co oni moga zrobic to uciec.

Tylko rozumiem ryzyko zwiazane z przyjeciem ich, bo tak na prawde nie wiadmo po ktorej sa stronie, kogo sie wpuszcza. Na tej samej zasadzie nie kazdy muzulmanin to terrorysta, ale na nieszczescie neiktorzy akurat jednak sa.

Z demograficznego punktu widzenia, mozna ich przyjac. Mlodzi, sprawni a my akurat mamy teraz duza migracje kobiet bez mezow z dziecmi. Wiekszosc zna Ruski, i pewnie na poziomie mentalnym by sie dogadali. Takie tam dywagacje.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 24-09-2022 21:20 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #7 Ocena: 0

2022-09-24 21:10:42 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Wiadomo, ze najpierw uciekaja ci co maja pieniadze. Tak bylo i u nas podczas stanu wojennego i troche przed jego wprowadzeniem. No i z Ukrainy tez jako pierwsze pojawily sie u nas wypasione fury. Ale potem beda uciekac zwykli ludzie. Czy moralnym jest nie udzielac im pomocy? Wyobrazcie sobie, ze my znajdujemy sie w takiej sytuacji, nasz rzad wywoluje wojne a to my jestesmy za nia karani.
Nie wiem jak do tego podejsc.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #8 Ocena: 0

2022-09-24 21:19:18 (3 lata temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Cytat:

2022-09-24 20:19:51, cris82 napisał(a):
Stary dziad putin za wszelką cenę próbuje umilic obywatelom życie

"Rosyjski prezydent podpisał ustawę zaostrzającą kary za dezercję. Zgodnie z nowym prawem, przyjętym przez rosyjski parlament w tym tygodniu, za dezercję w okresie mobilizacji lub wojny będzie grozić 10 lat więzienia. Jeszcze wyższa odsiadka grozi za dobrowolne poddanie się przeciwnikowi."

Dominikana naprawdę szukałabys schronienia w Rosji z mezem? Kiedyś pisałaś w tym tonie w tym watku do dzisiaj wybrzmiewa mi w głowie zdziwienie : )

Widać że tam z nudów przerabiają swoich na mięcho armatnie żeby tylko spełnić fantazje chorego człowieka...

Z drugiej strony wygląda na to że nie będzie go to jeszcze większego głupka dadzą do władzy...

Cris a wiesz moze co grozi za unikanie sluzby wojskowej na Ukrainie:-] notabene tam trwa pelna mobilizacja...a mezczyzni w wieku poborowym maja zakaz opuszczania kraju od ponad pol roku. No ale to nie problem bo tam oczywiscie wszyscy chca walczyc w jedynej slusznej sprawie:-]
Wszystkie Ukrainki,goszczone przez moich znajomych przez ostatnie miesiace, kt tu przyjechaly same, jedyne o czym mysla to jak wyrwac mezow/ synow/braci stamtad. Czesc , kt wrocila to dlatego, ze sie ich stamtad im wyrwac nie da, kilku sie udalo (taryfa jest stala 10tys USD).

Gdyby doszlo do rozszerzenia konfliktu, kt wymagalby czynnego wlaczenia sie na NATO (co sie nie wydarzy pomimo medialnej narracji) to niestety tu tez potencjalnie mielibysmy mobiliazacje... coz punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia: mam w zespole 3 dziewczyny, kt mezowie sa w oficerami brytyjskiej armii, jeden RAF. Wszyscy juz rezerwisci. One popieraja wsparcie Ukrainy dopoki nie dojdzie do mobilzacji w UK (ja im wspolczuje, bo jednak czuja niepokoj). Mowia otwarcie, ze jesli do niej dojdzie, to ta interwencja okaze sie jednak wielkim bledem. I ciekawa tez jestem kar za uchylanie sie od sluzby wojskowej w UK czy gdziekolwiek indziej w Europie w razie podjecia decyzji o mobilizacji...pewnie 500f i to rozlozone na raty??? moze czas pokaze.
I nie chodzi mo o to, ze ruscy to rowne chlopaki, tylko o bezsensown powtarzanie za glownymi mediami taniej propagandowej spiewki...ach tak zapomnialam, jest propaganda lepsza i gorsza.

A gdzie najlepiej bedzie uciekac to zobaczymy-] Bo to nie jest wcale takie oczywiste. Nie sadze jednak zeby byla to Europa, na czyichkolwiek terenach szczerze mowiac.

A jakie poparcie u ruskich tak na prawde bedzie miala ta decyzja? to wyjdzie w praniu..coz nawet ukrainscy dowodcy mowia otwarcie ze ruscy sa wstanie zmobilizowac nie 300tys ale co najmnie 3x i to tylko w pierwszym rzucie. Sam bohater Zelenski powiedzial w jednym z ostanich przemowien, ze liczebnoscia to Ukraina z Rosja nie wygra :) wiec wiara w to, ze nastapi tam wielki bunt i zmienia sie ich nastroje spoleczne bo Onet tak napisal jest naiwnoscia.

A cos sie teraz stanie? a no przez zime niewiele, tak jak przypszczalam. Ruscy sie cofna, przegrupuja, zmobilizuja, Ukraincy wyciagna troche wiecej broni i kasy i doprowadza swoich do porzadku a od marca od nowa. A potem zobaczymy (ruine Europy).

Do góry stronyOnline

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2022-09-24 21:31:24 (3 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Swoja droga dlaczego ludzie sie czepiaja, ze jak ktos ma pieniadze to ucieka, czy to z Ukrainy czy z Rosji. Jak ktos ma kase, to nie ma ochoty zamieniac tego na okopy, ja tam akurat to rozumeim. Wojna i durne hasla o jakims patriotyzmie (obojetnie z ktorej strony) to taka papka dla biedoty, niech gina dla idei.

Ja sie zajmuje uchodzcami teraz, mam petentow z PhD AI, maths/ physics, no i zwyklych ludzi tez. To moi ulubieni klienci bo wszyscy chca pracowac niezaleznie od wyksztalcenia. Zeby tak ta cala inna holota (w tym polska) na benefitach sie garnela do pracy jak oni...
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #10 Ocena: 0

2022-09-24 22:18:41 (3 lata temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Cytat:

2022-09-24 21:31:24, galadriel napisał(a):
Swoja droga dlaczego ludzie sie czepiaja, ze jak ktos ma pieniadze to ucieka, czy to z Ukrainy czy z Rosji. Jak ktos ma kase, to nie ma ochoty zamieniac tego na okopy, ja tam akurat to rozumeim. Wojna i durne hasla o jakims patriotyzmie (obojetnie z ktorej strony) to taka papka dla biedoty, niech gina dla idei.

Ja sie zajmuje uchodzcami teraz, mam petentow z PhD AI, maths/ physics, no i zwyklych ludzi tez. To moi ulubieni klienci bo wszyscy chca pracowac niezaleznie od wyksztalcenia. Zeby tak ta cala inna holota (w tym polska) na benefitach sie garnela do pracy jak oni...

Nic w tym nie ma nagannego,Gal. wbrew przeciwnie moim zdaniem. Ale jednak to slabe wierzyc ze jak sie Rosjanie uciekaja to "be" a w sumie super bo rezim pada a jak Ukraincy to...lepej o tym nie mowic bo skodzi "dobru sprawy".

Do góry stronyOnline

Strona 567 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 566 | 567 | 568 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,