"We wrześniu 39 bardzo podobnie jak ty mówili Żydzi, budowali bramy powitalne dla okupantów, bo uważali ze będzie im lepiej, robili to i dla ruskich i dla Niemców."
Też sobie przykład dobry znalazłeś. To taki naród co by cię w łyżce wody utopił. Przypomnij mi proszę kto statystycznie najczęściej sprawował funkcję KaPo w obozach? Kto donosił na swych sąsiadów z nadzieją doczekania lepszych czasów? O Jedwabnem to nawet nie wspominam. To ten sam typ ludzi co Ukraińcy.
Chciałem Ci przypomnieć, jak to niektórzy ubolewali w pierwszym tygodniu wojny, że Polska się nie włączyła w konflikt a powinna. A jeszcze inni to twierdzili wprost, że lepiej zapłacić drożej niż finansować putina klaszcząc przy tym uszami za zakupy gazu z Niemiec. Ruskiego gazu. Teraz już wszyscy o tym wiedzą, że tak było. Ale kiedy twierdziłem, że tak będzie i nie jest dobrze to największym forumowym oszołomem byłem okrzyknięty.
A teraz Sql-u powiedz mi gdzie jest narodowy i antyrosyjski interes z weglem.
Weglem, który został zakupiony jako rezerwy aby pomóc finansowo kopalniom. Kiedy już było wiadomo, że węgla braknie został wyeksportowany za śmieszne pieniądze. W zamian zakupili gdzieś za kolosalne pieniądze śmieciowe coś o zawartości węgla 20 proc. Reszta to śmieci.
A przypomnisz mi kto tak bardzo był happy z powodu odcięcia ruskiego gazu bo mamy magazyny (na 2 miesiące zapotrzebowania), baltic Pipe bez podpisanych kontraktów i gazoport który może obsłużyć 6 statków na dobę, a nie obsługuje żadnego.
Teraz zobacz jak bardzo rząd miał racje; staje Anwil, stają azoty. Brakuje nawozów, brakuje suchego lodu i co2 dla przemysłu spożywczego. Itd, ect. Poczekaj do przyszłego roku, a zobaczysz efekty swoich wizji i pisowskiego rządzenia.
Ciekawym jest, że jest tu taki zatwardziały antypisowiec i ani złego słowa nie powiedział o tych poczynaniach władzy. Jacy oni dobrzy; zaraz wybory. Nie zapomnij Dawid na nich głosować!
Każdy patrzy na swój interes narodowy, a polska i jej mądrzy rządzący; jak Polsce zaszkodzić. Czy to głupota czy juz zdrada?
Teraz do kompletu szczęścia brakuje tylko realnego konfliktu Polski z kim kolwiek i z byle powodu. Mamy super wyposażoną i nowoczesna armię, która podoła wszystkiemu. A wszystko przez ludzi myślących tak ja Sql, bo we wrześniu 39...
We wrześniu 39 mieliśmy zdolność obronną.
[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 06-09-2022 18:59 ]
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.