MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 554 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 553 | 554 | 555 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 554 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Antyszczepan

Post #1 Ocena: 0

2022-09-06 17:30:16 (3 lata temu)

Antyszczepan

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 18-07-2022

"Ukraina to wojna Europy z Mongołami i nie ma możliwości być neutralnym. Podbita Ukraina posłużyła by, podobnie jak Czeczenia do dalszej ekspansji na zachód. Według mnie jesteśmy w idealnej sytuacji za nasze interesy giną Ukraińcy. Rosja wykrwawiona na tej wojnie nie będzie dla nas zagrożeniem a my płacimy za to minimalna kwotę."

Ukraińcy to w większości Chazarowie - nie douczyłeś się, to walka plemion chazarskich, nic nam do tej pseudo wojenki i wielkiego Planu globalistów.

Skąd ci sie wzieła Mongolia? Hahaha

Doucz sie panie.

Po za tym za jakie interesy? Narazie mamy takie interesy ,że gazu brakuje ,paliwa drogie, drozyzna w sklepach... Jakie interesy? Wiem ,że interesy na wiejskiej ci chodzi może? Ale Polaków? jakie interesy?

Po za tym nie kopjuj czyichś komentarzy.. nieładnie zmieniać kilka wyrazów i myśleć ,że to twoja spuścizna...Też czytam lewackie fora, żeby wiedzieć jak bardzo macie .... w głowie.

[ Ostatnio edytowany przez: Antyszczepan 06-09-2022 17:35 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Gwontownik

Post #2 Ocena: 0

2022-09-06 18:43:24 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

"We wrześniu 39 bardzo podobnie jak ty mówili Żydzi, budowali bramy powitalne dla okupantów, bo uważali ze będzie im lepiej, robili to i dla ruskich i dla Niemców."
Też sobie przykład dobry znalazłeś. To taki naród co by cię w łyżce wody utopił. Przypomnij mi proszę kto statystycznie najczęściej sprawował funkcję KaPo w obozach? Kto donosił na swych sąsiadów z nadzieją doczekania lepszych czasów? O Jedwabnem to nawet nie wspominam. To ten sam typ ludzi co Ukraińcy.
Chciałem Ci przypomnieć, jak to niektórzy ubolewali w pierwszym tygodniu wojny, że Polska się nie włączyła w konflikt a powinna. A jeszcze inni to twierdzili wprost, że lepiej zapłacić drożej niż finansować putina klaszcząc przy tym uszami za zakupy gazu z Niemiec. Ruskiego gazu. Teraz już wszyscy o tym wiedzą, że tak było. Ale kiedy twierdziłem, że tak będzie i nie jest dobrze to największym forumowym oszołomem byłem okrzyknięty.
A teraz Sql-u powiedz mi gdzie jest narodowy i antyrosyjski interes z weglem.
Weglem, który został zakupiony jako rezerwy aby pomóc finansowo kopalniom. Kiedy już było wiadomo, że węgla braknie został wyeksportowany za śmieszne pieniądze. W zamian zakupili gdzieś za kolosalne pieniądze śmieciowe coś o zawartości węgla 20 proc. Reszta to śmieci.
A przypomnisz mi kto tak bardzo był happy z powodu odcięcia ruskiego gazu bo mamy magazyny (na 2 miesiące zapotrzebowania), baltic Pipe bez podpisanych kontraktów i gazoport który może obsłużyć 6 statków na dobę, a nie obsługuje żadnego.
Teraz zobacz jak bardzo rząd miał racje; staje Anwil, stają azoty. Brakuje nawozów, brakuje suchego lodu i co2 dla przemysłu spożywczego. Itd, ect. Poczekaj do przyszłego roku, a zobaczysz efekty swoich wizji i pisowskiego rządzenia.

Ciekawym jest, że jest tu taki zatwardziały antypisowiec i ani złego słowa nie powiedział o tych poczynaniach władzy. Jacy oni dobrzy; zaraz wybory. Nie zapomnij Dawid na nich głosować!

Każdy patrzy na swój interes narodowy, a polska i jej mądrzy rządzący; jak Polsce zaszkodzić. Czy to głupota czy juz zdrada?

Teraz do kompletu szczęścia brakuje tylko realnego konfliktu Polski z kim kolwiek i z byle powodu. Mamy super wyposażoną i nowoczesna armię, która podoła wszystkiemu. A wszystko przez ludzi myślących tak ja Sql, bo we wrześniu 39...
We wrześniu 39 mieliśmy zdolność obronną.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 06-09-2022 18:59 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #3 Ocena: 0

2022-09-06 19:09:45 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2022-09-06 18:43:24, Gwontownik napisał(a):
"We wrześniu 39 bardzo podobnie jak ty mówili Żydzi, budowali bramy powitalne dla okupantów, bo uważali ze będzie im lepiej, robili to i dla ruskich i dla Niemców."
Też sobie przykład dobry znalazłeś. To taki naród co by cię w łyżce wody utopił. Przypomnij mi proszę kto statystycznie najczęściej sprawował funkcję KaPo w obozach? Kto donosił na swych sąsiadów z nadzieją doczekania lepszych czasów? O Jedwabnem to nawet nie wspominam. To ten sam typ ludzi co Ukraińcy.
Chciałem Ci przypomnieć, jak to niektórzy ubolewali w pierwszym tygodniu wojny, że Polska się nie włączyła w konflikt a powinna. A jeszcze inni to twierdzili wprost, że lepiej zapłacić drożej niż finansować putina klaszcząc przy tym uszami za zakupy gazu z Niemiec. Ruskiego gazu. Teraz już wszyscy o tym wiedzą, że tak było. Ale kiedy twierdziłem, że tak będzie i nie jest dobrze to największym forumowym oszołomem byłem okrzyknięty.
A teraz Sql-u powiedz mi gdzie jest narodowy i antyrosyjski interes z weglem.
Weglem, który został zakupiony jako rezerwy aby pomóc finansowo kopalniom. Kiedy już było wiadomo, że węgla braknie został wyeksportowany za śmieszne pieniądze. W zamian zakupili gdzieś za kolosalne pieniądze śmieciowe coś o zawartości węgla 20 proc. Reszta to śmieci.
A przypomnisz mi kto tak bardzo był happy z powodu odcięcia ruskiego gazu bo mamy magazyny (na 2 miesiące zapotrzebowania), baltic Pipe bez podpisanych kontraktów i gazoport który może obsłużyć 6 statków na dobę, a nie obsługuje żadnego.
Teraz zobacz jak bardzo rząd miał racje; staje Anwil, stają azoty. Brakuje nawozów, brakuje suchego lodu i co2 dla przemysłu spożywczego. Itd, ect. Poczekaj do przyszłego roku, a zobaczysz efekty swoich wizji i pisowskiego rządzenia.

Ciekawym jest, że jest tu taki zatwardziały antypisowiec i ani złego słowa nie powiedział o tych poczynaniach władzy. Jacy oni dobrzy; zaraz wybory. Nie zapomnij Dawid na nich głosować!

Każdy patrzy na swój interes narodowy, a polska i jej mądrzy rządzący; jak Polsce zaszkodzić. Czy to głupota czy juz zdrada?

Nie pomyślałeś ze PiS rozgrywa problemy energetyczne na swoje potrzeby. Czy nie wydaje ci się ze szybko buli by w stanie zapełnić rynek węglowy czy drewna opałowego a go sztucznie osuszają. Nie wiem dlaczego to robią ale prawdopodobnie żeby w ostatniej chwili uratować Polaków przed mroźna zima. Gra która prowadzą to już kampania wyborcza i grają nieczysto bo i takiego maja przeciwnika. Najlepszym przykładem z tego tygodnia są reparacje i wycie folksdojczy. Po takich akcjach opozycja będzie pozamiatana a konfederacja liżącą ruski tyłek z idiota korwinem na czele nie osiągnie nawet progu wyborczego. Za to wszyscy będą pamiętali dzięki komu przeżyli zimę która miała być nie do przeżycia. Tak by the way to antysczepan i ty robicie PiS-owi dobra robotę nakręcając spirale strachu
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #4 Ocena: 0

2022-09-06 19:32:55 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Witaj proroku, obyś miał rację.
I dlatego gazoport stoi pusty, kontrakty na gaz nie podpisane, kopalnie zamknięte, a węgiel sprzedany, a na dodatek zużywają już zapas magazynowy gazu. Ta układanka jest zbyt skomplikowana jak na pis.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 06-09-2022 19:46 ]

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #5 Ocena: 0

2022-09-06 19:56:24 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2022-09-06 19:32:55, Gwontownik napisał(a):
I dlatego gazoport stoi pusty, kontrakty na gaz nie podpisane, kopalnie zamknięte, a węgiel sprzedany, a na dodatek zużywają już zapas magazynowy. Ta układanka jest zbyt skomplikowana jak na pis.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Gwontownik</i> 06-09-2022 19:38 ]

No to według mojej wiedzy gazoport pracuje bez ustanku, jego wydajność jest najwyższa w jego historii, dzis jest tam gazowiec z kataru, zaczęli ho używać rownież Czesi sam gazoport ma tylko zbiorniki do dekompresji i tranzytowe.
Zapasy polski oceniane są na około 104% czyli mamy tyle gazu ze go kompresują

W swoim czasie pojawiły się zdjęcia z elektrociepłowni w Jaworznie pokazujące pusty plac bez węgla, była rozpacz tylko potem się okazało że w tym miejscu nigdy węgla nie składowano a ograniczenie pracy bloku okazało się mieć związek z letnimi pracami optymalazycyjnjmi. Ale kto o tym słyszał wszyscy wiedza ze jest problem bo nawet elektrociepłownie stają
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #6 Ocena: 0

2022-09-06 20:09:58 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Ohoho, a czy zaraz dowiemy się, że od Niemców nie kupowaliśmy ruskiego gazu dając zarobić i ruskim, i niemieckim dostawcom?
Nawet jakby się okazało ze ten jeden gazowiec stoi w rozładunku to należy przypomnieć, że gazoport jest tylko pomocniczy bo wykorzystując go w 100 proc zaspakaja zaledwie 20 proc zapotrzebowania. A tu nadmienić należy, że świadczy on usługi na rzecz innych odbiorców sprzedając swe możliwości co zmniejsza automatycznie ilość gazu dostępnego dla Polski.
Powiedz jeszcze, że baltik Pipe plynie gaz. Bo plynie, tylko klientem nie jest Polski odbiorca który jedyne co potrafił zrobić to nie podpisać kontraktów, a jeszcze obraził potencjalnych dostawców.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 06-09-2022 20:20 ]

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #7 Ocena: 0

2022-09-06 20:13:04 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2022-09-06 20:09:58, Gwontownik napisał(a):
Ohoho, a czy zaraz dowiemy się, że od Niemców nie kupowaliśmy ruskiego gazu dając zarobić i ruskim, i niemieckim dostawcom?

Tego nie wiem ale to tez jest grubymi nićmi szyte bo Niemcy którzy płaczą ze zabraknie im gazu na zimę wyprzedają go jak Polska węgiel ?

Do góry stronyOffline

cris82

Post #8 Ocena: 0

2022-09-06 20:20:11 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Cytat:

2022-09-06 19:32:55, Gwontownik napisał(a):
I dlatego gazoport stoi pusty, kontrakty na gaz nie podpisane, kopalnie zamknięte, a węgiel sprzedany, a na dodatek zużywają już zapas magazynowy gazu. Ta układanka jest zbyt skomplikowana jak na pis.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Gwontownik</i> 06-09-2022 19:46 ]

Cały czas przywołujesz Polskę węgiel i gaz a po co szukać aż tam ? Przecież mamy swoje podwórko gdzie UK ciągnie gaz z kataru stanów czy Bóg wie jeszcze skąd a tylko podobno 4% z Rosji czyli brak korelacji dostawa-cena

A tu jednak w cenach widzimy lustrzane odbicie sytuacji w Polsce

Już bym się bardziej przychylił do tego że to nwo agenda 2030 i planowanie biedy przez b. getsa

A nie wolne żarty o tym że Polska mogła tego uniknąć wystarczyło lizać dupcie putlerowi
*CRAZY*

Analogia do Żydów bardzo dobra -a miało być tak fajnie...

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #9 Ocena: 0

2022-09-06 20:24:39 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Jakich korelacji ci brakuje. Jedno źródło, które dostarczało znaczne ilości, spadło z rynku, zwiększyło się zapotrzebowanie to i cena idzie w górę. Nie tak to dziala? Powinna spadać?

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #10 Ocena: 0

2022-09-06 20:26:09 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Sql
A ty pewien jesteś, że łajbą w gazoporcie to dla polskiego odbiorcy gaz przywiozła?

Do góry stronyOffline

Strona 554 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 553 | 554 | 555 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,