Str 544 z 847 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
iwona38 |
Post #1 Ocena: 0 2022-08-29 10:12:52 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Cytat:
2022-08-29 00:54:27, sqlserver napisał(a):
Cytat:
2022-08-29 00:39:34, iwona38 napisał(a):
No coz brak argumentow zawsze konczy sie tak samo. Milej nocy dla wszystkich.
Jakich argumentów się domagasz i do czego darzysz. Chyba zapomniałaś ze Ukraińcy uciekali nie tylko przez polska granice. Według ONZ uciekło 11.5 miliona ludzi i nie wiadomo ilu przez Rosję. Nawet jeżeli by wróciło ich przez Polskę więcej niż uciekało to i tak jest ich ciagle bardzo dużo w całej Polsce. To że ludzie wracają tez chyba nie powinno nikogo dziwić taka jest ludzka natura a gościnne środowiska prawicowe ułatwiają im decyzje.
Jeżeli chodzi o płatności to nie wszyscy Ukraińcy szli boso w workach pokutnych. Wielu z nich to bardzo bogaci ludzie. Przyjechali w dobrych samochodach z żurnalowymi żonami i ich pieskami i całymi bagażnikami kasy. Stać ich na prywatna szkole a żona chodź do fryzjera w centrum miasta ( i płaci za to) zakładają w Polsce biznesy a w wolnym czasie chodzą do restauracji czy siłownie. Czy to takie dziwne ze jak są bogaci to powinni zginąć [ Ostatnio edytowany przez: <i>sqlserver</i> 29-08-2022 00:59 ]
A co to znaczy, ze prawicowe srodowiska ulatwiaja im to? Rozwiniesz? Za malo zasilkow dostali, maja tylko pokoj a nie caly dom, nie dostali pracy na wysokich stanowiskach bez jezyka?
I tak, to dziwne, ze uchodzcy wracaja do kraju objetego wojna. Mowisz ludzka natura, ludzka natura jest sie bac i chronic swoja rodzine przed bombami a nie ja tam z powrotem wywozic. Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
|
dominikana36 |
Post #2 Ocena: 0 2022-08-29 11:25:25 (3 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Cytat:
2022-08-28 23:29:25, SweetLiar napisał(a):
Ja jestem teraz w Polsce. Nieopodal jest prywatne przedszkole integracyjne i poszłam tam zapytać o jakieś play grupy dla dzieci. Wychodziła akurat jakaś miła Ukrainka z dziećmi, ale zastanawiam się kto jej za to prywatne przedszkole płaci bo ona po polsku nie umiała nic, więc raczej nie mieszka tu i nie pracuje od dawna…. Ciekawie to wygląda jeśli jeśli gmina dopłaca dzieciom ukraińskim do prywatnego przedszkola, ale polskim dzieciom już nie…
Nasza doplaca. Tym, kt sie nie zalapaly na panstwowe. Podobnie jak w panstwowym pokrywa dodatkowe oplaty. Polskim nie doplaca do zadnego  .
Ale nie rozumiem zdziwienia, tak przeciez od marca tak jest.
Na dodatek Ukrainki nie musza pracowac, zeby za darmo ich dzieci do tych przedszkoli chodzily.
Nie wiem czy to ogolnopolskie eldorado i nowy polski stadard, czy wyraz milosci braterskiej naszych lokalnych wladz..
W kazdym razie w moim rejonie brat paci spore pieniadze z prywatne przedszkole corki, w grupie 2 ukrainskich dzieci za free.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #3 Ocena: 0 2022-08-29 11:55:50 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat:
2022-08-29 11:25:25, dominikana36 napisał(a):
Nie wiem czy to ogolnopolskie eldorado i nowy polski stadard, czy wyraz milosci braterskiej naszych lokalnych wladz..
W kazdym razie w moim rejonie brat paci spore pieniadze z prywatne przedszkole corki, w grupie 2 ukrainskich dzieci za free.
Niestety ja nie mam dzieci w wieku przedszkolnym ale może ktoś z tego forum napisze jak wyglada przedszkolne eldorado w UK dla osób pobierających zasiłki, często są to emigranci, którzy nie zostali zmuszeni czynnikami od nich niezależnymi na ucieczkę ze swojego kraju, bo to ze ludzie, często Anglicy pracujący płaca dużo to słyszałem. Musza się tym strasznie wkurzać. Hipokryzja level master. Tak wiem, zaraz będzie wysyp tekstów ze nic nie dostaje i nie dostawałam. Mieszkam tu, znam ludzi i realia moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
dominikana36 |
Post #4 Ocena: 0 2022-08-29 12:41:16 (3 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Ale to nie watek o dofinansowaniach w UK  pytanie bylo czy rzad polski doplaca ukranskim dzieciom do miejsca w przedszkolach a polskim nie. Odpowiedz jest : tak, w moim rejnie, rzad polski doplaca do przedszkoli ukrainskich dzieci a polskich nie. Nie wiem czy tak jest w calej Polsce.
|

|
 |
|
Antyszczepan |
Post #5 Ocena: 0 2022-08-29 13:00:24 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 18-07-2022 Skąd: Essex |
Wstyd! Młodzi zdrowi ludzie, 2 ręce , dwie nogi , chodzą z flagą UKR i zebrzą po Warszawskich, Krakowskich i Wroclawskich rynkach (nie wiem jak w innych miastach) całe grupki, dużo ludzi to relacjonuje na tt i insta...
Na wojne bronic kraju albo do pracy nieroby!
 [ Ostatnio edytowany przez: Antyszczepan 29-08-2022 13:01 ]
|

|
 |
|
|
sqlserver |
Post #6 Ocena: 0 2022-08-29 13:00:36 (3 lata temu) |
Cytat:
2022-08-29 12:41:16, dominikana36 napisał(a):
Ale to nie watek o dofinansowaniach w UK  pytanie bylo czy rzad polski doplaca ukranskim dzieciom do miejsca w przedszkolach a polskim nie. Odpowiedz jest : tak, w moim rejnie, rzad polski doplaca do przedszkoli ukrainskich dzieci a polskich nie. Nie wiem czy tak jest w calej Polsce.
To nie jest wątek o Ukrainie tyko o zawiści ludzi którzy są finansowani na każdym kroku przez rząd kraju w którym wylądowali i nie mogą przeżyć ze w Polsce rząd robi dokładnie to samo. moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #7 Ocena: 0 2022-08-29 13:04:44 (3 lata temu) |
Cytat:
2022-08-29 13:00:24, Antyszczepan napisał(a):
Wstyd! Młodzi zdrowi ludzie, 2 ręce , dwie nogi , chodzą z flagą UKR i zebrzą po Warszawskich, Krakowskich i Wroclawskich rynkach (nie wiem jak w innych miastach) całe grupki, dużo ludzi to relacjonuje na tt i insta...
Na wojne bronic ojczyzny albo do pracy nieroby!
 [ Ostatnio edytowany przez: <i>Antyszczepan</i> 29-08-2022 13:01 ]
Byłem teraz dwa tygodnie nad polskim morzem, cała gastronomia i usługi to w większości Ukraińcy, obsługa hotelu w Warszawie to Ukraińcy a zdrowy polski chłop chciał kasę za opiekę nad samochodem na starówce
Posługujesz się słabymi przykładami moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|

|
 |
|
iwona38 |
Post #8 Ocena: 0 2022-08-29 13:08:07 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Cytat: Cytat:
2022-08-29 13:00:36, sqlserver napisał(a):
Cytat:
2022-08-29 12:41:16, dominikana36 napisał(a):
To nie jest wątek o Ukrainie tyko o zawiści ludzi którzy są finansowani na każdym kroku przez rząd kraju w którym wylądowali i nie mogą przeżyć ze w Polsce rząd robi dokładnie to samo.
Nie, nie robi tego samego. Ja nie zauwazylam zeby imigranci w UK mieli wieksze doplaty niz tubylcy. I mow za siebie, moze ciebie rzad tu finansuje, wiekszosci, nawet na tym forum nikt nie finansuje, sami pracujemy na siebie. I nie porownuj bogatej Anglii do prawie bankrutujacej Polski. Trzeba wiedziec na co cie stac. Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
Antyszczepan |
Post #9 Ocena: 0 2022-08-29 13:10:16 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 18-07-2022 Skąd: Essex |
Cytat:
2022-08-29 13:04:44, sqlserver napisał(a):
Cytat:
2022-08-29 13:00:24, Antyszczepan napisał(a):
Na wojne bronic ojczyzny albo do pracy nieroby!
 [ Ostatnio edytowany przez: <i>Antyszczepan</i> 29-08-2022 13:01 ]
Byłem teraz dwa tygodnie nad polskim morzem, cała gastronomia i usługi to w większości Ukraińcy, obsługa hotelu w Warszawie to Ukraińcy a zdrowy polski chłop chciał kasę za opiekę nad samochodem na starówce
Posługujesz się słabymi przykładami
Widac jaki masz szacunek do POLAKÓW ,"polski " z dużej litery, wiem ,że jak ktoś jest niemcem z POLSKIM paszportem to na prawo i lewo pluje ale bez PRZESADY!
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #10 Ocena: 0 2022-08-29 13:14:17 (3 lata temu) |
Cytat:
2022-08-29 13:10:16, Antyszczepan napisał(a):
[
Widac jaki masz szacunek do POLAKÓW ,"polski " z dużej litery, wiem ,że jak ktoś jest niemcem z POLSKIM paszportem to na prawo i lewo pluje ale bez PRZESADY!
A co jak ma brytyjski?
W szkole do której ja chodziłem uczyli mnie, że przymiotnik polski pisze się małą litera
Bo Z DUŻEJ litery to piszą w Rosji moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|

|
 |
|