MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 538 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 537 | 538 | 539 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 538 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

cris82

Post #1 Ocena: 0

2022-08-23 08:14:07 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Nie jest proputinowski tylko prorosyjski jakby tu byla jakas roznica 😅😅😅

Ten go uczy o wolnosci slowa I demokracji na forum mw dobrze ze to tutaj toczy sie dyskusja a nie w rosji bo david pewnie nie mialby dostepu do wifi w pierdlu I mogloby byc ciezko...
😅

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 23-08-2022 08:15 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dzikizewsi

Post #2 Ocena: 0

2022-08-23 10:50:01 (3 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-03-2015

Cytat:

2022-08-22 10:54:10, daavid napisał(a):
Tymczasem za zabójstwo córki putinowskiego propagandzisty odpowiedzialność wzięła jakaś tajna rosyjska organizacja. Ciekawe. Oczywiście ubolewam, że zginęła tylko córka a nie jeden z ważniejszych wojennych krzykaczy.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>daavid</i> 22-08-2022 11:38 ]

Witam .
Odnosnie zamachu na corke Dugina polecam na stronie Mysl Polska artykuly "Nie zabija sie filozofow" Jacka Bartyzela i "Daria Dugina-Platonowa (1992-2022) " Konrada Rekasa .
W runecie FSB publikuje dane i zdjecia dwoch Ukrainek podejrzanych o zamach na corke Dugina . Ich nazwiska to Natalia Wowk i Zofia Szaban . Po zamachu wg FSB wyjechaly do Estonii , ich samochod , Mini Cooper , na ktorym wjechaly do Rosji i wyjechaly zostal wystawiony na sprzedaz na Ukrainie . Szansa dla Davida i Chrisa na kupno narzedzia ktore posluzylo do zabicia Rosjanki .
Ty mi powiedz David gdzie w tym tekscie ktory wkleiles wyczytales o zabijaniu Ukraincow . Bo ja tam widze tylko o zniszczeniu lub likwidacji zagrozen dla Rosji , a to mozna osiagnac roznymi sposobami , nie tylko fizyczna eliminacja przeciwnika . Ja to pisalem , pisze to Gwontownik , pisze to takze 1_inch , czytasz co ci pasuje , rozumiesz co ci pasuje , oczekujesz dyskusji o felietonie Maxa Kolonko a nawet sie z nim nie zapoznales . Przeciez to czysta hipokryzja . I oczym konkretnie ty chcesz dyskutowac ? O wnioskach ktore wyciagnal ze wojna nadciagala od 2014 roku i zbrodniach banderowcow na rosyjskojezycznych obywatelach Ukrainy , czy nad jego uzalaniem sie nad jego osoba ze nikt go nie slucha ? To co bylo w tym felietonie bez problemu wyczytasz i uslyszysz w programie "Musisz to wiedziec" i stronie oraz kanale "Mysl Polska" , o tym ze moim zdaniem Rosja sie szykowala do wojny od 2008 roku napisalem juz kilka miesiecy temu w tym temacie . Pozatym jak z toba dyskutowac i brac ciebie na powaznie gdy wiekszosc twoich odpowiedzi to "a u was to murzynow bijo" .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Do góry stronyOffline

daavid

Post #3 Ocena: 0

2022-08-23 11:30:58 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Ta, a FSB takie prawdomówne, że trzeba im wierzyć...
Dla mnie wersja, że zabili ją sami Rosjanie jest tak samo prawdopodobna jak i ta, że zrobił to ktoś z Ukraińców.

Akurat wklejony przez ze mnie dotyczył eliminacji Polski. Myślę, że bez trudu znajdziesz wypowiedzi o tym, że trzeba fizycznie eliminować Ukraińców.
Jak sobie chcecie dyskutować o wypowiedziach prezydenta Kolonki to proszę bardzo. Ja wariata oglądać nie będę. Jak pisałem kiedyś go oglądałem, jak wielu tyle, że stracił swoje audytorium między innymi przez to, że zrobił z siebie kompletnego durnia.

A tutaj link dla wszystkich którzy przestawiają siebie za obiektywnych oraz takich którzy poszukują informacji wszędzie gdzie się da.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 23-08-2022 11:31 ]

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #4 Ocena: 0

2022-08-23 12:43:08 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2022-08-23 11:30:58, daavid napisał(a):
Ta, a FSB takie prawdomówne, że trzeba im wierzyć...
Dla mnie wersja, że zabili ją sami Rosjanie jest tak samo prawdopodobna jak i ta, że zrobił to ktoś z Ukraińców.

Akurat wklejony przez ze mnie dotyczył eliminacji Polski. Myślę, że bez trudu znajdziesz wypowiedzi o tym, że trzeba fizycznie eliminować Ukraińców.
Jak sobie chcecie dyskutować o wypowiedziach prezydenta Kolonki to proszę bardzo. Ja wariata oglądać nie będę. Jak pisałem kiedyś go oglądałem, jak wielu tyle, że stracił swoje audytorium między innymi przez to, że zrobił z siebie kompletnego durnia.

A tutaj link dla wszystkich którzy przestawiają siebie za obiektywnych oraz takich którzy poszukują informacji wszędzie gdzie się da.

Dawid
Dzięki za linka. Już pierwsze zdanie:
Cytat:
Żeby zabić jednego żołnierza, Rosjanie muszą wystrzelić dwieście pocisków. Tak naprawdę trafia jeden pocisk na tysiąc, bo wpadnie do okopu, a reszta ryje pola i wyrywa drzewa.

zachęca do "przeczytania" całości. To chyba napisane specjalnie dla tych czytających inaczej niż napisano.
Ale przeczytałem, same życzenia, a zachód już znudził się tą wojną.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 23-08-2022 12:55 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

1_Inch

Post #5 Ocena: 0

2022-08-24 00:32:17 (3 lata temu)

1_Inch

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 17-05-2022

Też przeczytałem pomimo odruchu wymiotnego. GWna nie czytałem od dekad.

Zadam dwa pytania. Lub trzy.

1. Skąd Pan Michał Fiszer wie ile wojska FR wystrzeliwują pocisków artyleryjskich na dobę?

2. Skąd wie ilu ginie ukraińców?

3. Jeżeli to prawda, że 200 pocisków artyleryjskich jest potrzebnych do wyeliminowania jednostki przeciwnika-to ilu potrzeba martwych Ukraińców, żeby wojskom FR skończyły się pociski?

4. Jakie są zdolności produkcyjne pocisków artyleryjskich przez FR?

Ten artykuł przypomina te Polskie z września 1939, Niemcom miało się paliwo do czołgów skończyć w drodze na Warszawę.

Ukraina nie przeprowadziła żadnej ofensywy, codziennie traci teren. Czas gra tylko i wyłącznie na korzyść Rosjan a NATO już wypłukało się ze złomu, który wysłało na przemielenie. I tak jak wspomniał Gwontownik-mało kogo na zachodzie już ta awantura interesuje, bardziej zachód jest zainteresowany rosnącymi niepokojami na własnym terytorium. Sankcje jedynie FR wzmocniły a ich cenę musimy płacić my. Zwykli zjadacze chleba.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #6 Ocena: 0

2022-08-24 07:21:13 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Zachod się znudził...kogo obchodzi co myśli o tym farbowany zachod-niemcy czy francja

Najważniejsze że USA nie nudzi się wysyłanie himraskow na Ukrainę 😁

Patrzcie stany zjednoczone to jest jednak wielkoduszny kraj każdy coś od nich dostaję ukraińcy himrasy rosjanie rakiety z himraskow każdemu po równo

Do góry stronyOffline

Dzikizewsi

Post #7 Ocena: 0

2022-08-24 10:04:45 (3 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-03-2015

Witam .
Tak , tak , Chris . Juz pisalem : " Jeder schuss , ein Russ " . Jak na razie to po poczatkowych sukcesach z uzyciem HIMARSow to humanitarna armia Ukrainy wali po cywilach w Doniecku , elektrowni atomowej w Energodarze , moscie pod Chersonem i tamie kachowskiej . Wierz dalej w ta wunderwaffe . Jedna rakieta kosztuje 140000 dolcow , policz ile caly pakiet . Ale jak juz pisalem , frajerzy placa to chlopaki sie bawia .
David . Jak Kolonki nie chcesz ogladac to po jakiego grzyba nawolywales do dyskusji nad felietonem ? Ordynarna hipokryzja czy zwykla glupota ? Jak juz ci napisalem likwidacja zagrozenia nie oznacza automatycznie fizycznej likwidacji . Jakos to dziwnie brzmi w twoich ustach gdzie , razem z Chrisem i innymi rusfogami , caly czas nawolujesz do likwidacji Rosji jako najwiekszego i odwiecznego wroga Polski .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Do góry stronyOffline

cris82

Post #8 Ocena: 0

2022-08-24 10:20:13 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Cała Polska śpiewa z nami zalać Ukrainę himrasami! Lalaaa 😅

Tylko niech się co nie co podziela z ruskimi terrorystami

Piękne info z dzisiaj kolejne 3mld dolcow na dozbrojenie Ukrainy popłynie ze stanów
Łącznie to już 11mld z samych stanów a on się martwi że jedna rakietka kosztuje 140tysi

Dziki komediant jeden bije pianę haha po rosjanach na ukrainie same gruzy zostają a on ma pretensje że jakaś bombka jedna poleciała gdzie nie trzeba

Oczywiście mówiąc o tych gruzach mam na myśli filmy twojego bohatera lancastera z YT kręci kamera głupek jak rozdają bandaże a wokoło wszedzie ruiny po ruskich bombach..

Pomyśleć że jechali na kijów taki miał być sukces a tu zonk tylko coraz więcej trupów w rosyjskiej armii wiadomo putin się tym nie przejmuje dla niego to tylko padlina której nawet nie warto zabrać do rosji i godnie pochować...

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 24-08-2022 10:44 ]

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #9 Ocena: 0

2022-08-24 15:17:41 (3 lata temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Ciało Duginy w trumnie. Rzekomo zginęła od wybuchu bomby w samochodzie, a na głowie nie ma ani jednego zadrapania.
https://twitter.com/AnonOpsSE/status/1562084948361756673?s=20&t=eWcZ9Gc5os6BPxCVA6dSYg
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

daavid

Post #10 Ocena: 0

2022-08-24 15:49:11 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Diabli wiedzą co tam się tak naprawdę stało. Kto więc czy to wszystko nie mistyfikacja i czy panna D. nie opala się teraz gdzieś na plaży pod fałszywym nazwiskiem. W tym kraju to nie byłoby nic nowego.

Do góry stronyOffline

Strona 538 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 537 | 538 | 539 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,