Str 532 z 847 |
|
---|---|
daavid | Post #1 Ocena: 0 2022-08-16 18:59:19 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cieszę się, że Ci do śmiechu.
Widzisz, ja tam nie wiem, czy więcej dziewcząt z Ukrainy, Rosji, Polski, czy innych Niemiec robi to czy tamto co wielu samców chce oglądać, ale jakby się dowiedzieli, że ich córka ima się takich zajęć to by zajrzeli do barku po coś mocniejszego. Ja mówię tylko, że ludzie to robią bez względu na propagandę o zgniłym zachodzie vs życie wg wskazówek chrystusowych. Wszystko wygląda, że i w Rosji jest tak samo. Owszem ludzie w rosyjskiej np. Buriacji mogą być zadowoleni, że są gotowi na zimę bo piwnica pełna ziemniaków. Wielu innych będzie tęsknić za Makiem, a ja go kiedyś znów otworzą a nie jakaś nędzną podróbkę, to kolejki będą długie. P.S. a kto ukradł rosyjskie bogactwa? Zachodnie koncerny, czy kumple Putina? |
Dzikizewsi | Post #2 Ocena: 0 2022-08-16 19:28:30 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-03-2015 Skąd: Ceska Republika |
Witam .
Raz w zyciu bylem w Macu , na kawie . Nigdy w zyciu nie bylem w KFC , Burgerkingu , Pizza hat czy innym smieciowym jedzeniu , nie jestem wiec w stanie ci opowiedziec za czym beda tesknic . Osobiscie to mi smakowaly hamburgery na dworcu autobusowym w Poznaniu czy pita z kebaba na ul.Dabrowskiego . Tylko ze tych lokali juz nie ma od dluzszego czasu . Mac czy tym podobne smieci to produkt typowo stworzony przez reklame i snobow ktorym wyprano mozgownice ze bywanie w tym lokalu podnosi ich statut spoleczny . Pozatym Mac w Rosji wciaz jest . Musial zmienic nazwe i zaczac placic podatki w Rosji a nie wyprowadzac je za granice . Ludzie w Buriacji maja wazniejsze sprawy niz wizyta w Macu o czym moge cie zapewnic . W zimie wazniejszy jest cieply dom lub mieszkanie oraz kaloryczne jedzenie niz miejsce gdzie mozesz bywac . Zgodnie z przyslowiem : kozuch to nie wata , kapusta to nie herbata , jesli wiesz co mam na mysli . Pytasz mnie kto ukradl rosyjskie bogactwa ? Ty ? Taki znawca ekonomii . Zapytaj Chodorkowskiego i innych kumpli Jelcyna . Bardzo wielu z nich siedzi w UK , jako opozycja Putina . Nawet dostawali dywidendy do niedawna , przed wprowadzeniem sankcji . Rosjanie na pewno nie moga sie doczekac ich powrotu . Pozdrawiam Dzikizewsi [ Ostatnio edytowany przez: Dzikizewsi 16-08-2022 19:39 ] |
daavid | Post #3 Ocena: 0 2022-08-16 20:17:35 (3 lata temu) |
A co z tego, że nie chodzisz do Maca? Ja czasami chodzę, do toalety bo ta bywa czysta a takiego śmieciowego żarcia nie ruszam.
Co innego myśli wielu Rosjan, nie tych z Buriacji bo ci muszą martwić się jak przetrwać. Mówię o ludziach z Moskwy i Petersburga. Pooglądaj sobie na YT co myślą o nowym niby klonie Maca. I żebyśmy nie zgubili wątku. Ty twierdzisz, że Rosjanie to ludzie z innej gliny, że mają zachodnią kulturę itd. w czterech literach. Ja twierdzę, że pomijając przysłowiowych Buriatów, którzy nigdy z o przysłowiowym Mac-iem się z zetknęli nie mówiąc o kibelku w nim, ludzie są związani ze wszystkimi tymi wytworami a jeśli mówią inaczej to tylko dlatego, że ich urabia putinowska propaganda, której zresztą przedstawiciele w tych złowrogich Londynach i Amsterdamach kupują sobie domy i wysyłają dzieci do szkół. |
Gwontownik | Post #4 Ocena: 0 2022-08-16 20:46:24 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Dawid? To skoro Ty do MC tylko do kibelka tzn, że też jesteś urobiony przez putinową propagandę?
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
daavid | Post #5 Ocena: +1 2022-08-16 20:59:33 (3 lata temu) |
Byłbym urobiony jakbym chodził do ruskiego klona...
|
|
|
Dzikizewsi | Post #6 Ocena: 0 2022-08-17 17:31:21 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-03-2015 Skąd: Ceska Republika |
Witam .
David , David , David . Przeciez sam zaczales gadke o Macu a teraz cie nie interesuje ze nie jem smieciowego jedzenia ? Co tam ludzie mysla o nowym klonie Mc mnie zbytnio nie interesuje , mam wazniejsze sprawy na glowie . I tak ciagnac ten watek o Macu i putinskiej propagandzie . Zobacz jak masz zryta banie od mass mediow , kwintesencja calej kultury zachodu sprowadza sie u ciebie do Maca , bez niego nie moze istniec zaden cywilizowany kraj . Ludzie twojego pokroju uwazaja ze zaraz nastapi w Rosji rewolucja antyputinowska , ze z powodu zabrania im ich uwielbianego hamburgera Putin zostanie rozszarpany przez wsciekly tlum moskwiczan . Naprawde wierzysz w takie bzdety ? I chcesz aby cie traktowac na serio ? O wysylaniu dzieci oligarchow do szkol w Londynie czy Amsterdamie czy kupowaniu nieruchomosci odpisalem ci jeszcze w lutym lub marcu , nie chce mi sie powtarzac . Tylko zwroc uwage ze mamy antyrosyjskie sankcje i wiele rzadow konfiskuje majatki rosyjskich oligarchow i blokuje im wizy oraz dostep do pieniedzy , tak wiec sprawdz jeszcze raz te informacje o kupowaniu domow i uczeszczaniu do renomowanych szkol . Bardzo znamiennym byl komentarz Putina o tym ze to ich problem , nie chcieli inwestowac pieniedzy w ojczystym kraju to niech nie placza . Nie musze ci chyba pisac ze podnioslo mu to poparcie . I nie przekrecaj moich slow . To ty i inni rusfoby sugerujesz ze Rosjanie sa z innej gliny , gorszej odmawiajac im prawa do wlasnej kultury , jezyka , historii ( patrz ukrainskie ustawodawstwo , nie przeszkadzajace "cywilizowanemu zachodowi" ) . Ze nie chca przyjac w pokorze i w odpowiedniej pozycji calego dobrodziejstwa "cywilizowanego zachodu" tak jak uczynilismy to my , Polacy . No i jeszcze ta wyzszosc kulturowa bo umiemy zachowac sie w toalecie . Naprawde ? Wiekszosc kto to czyta i odrobil swoje w agencji moze ci napisac o tej wyzszosci kulturowej rodakow w kwaterach czy sharehausach i jak wygladaly tam kuchnie i lazienki . I na koniec w uzupenieniu mojej wiadomosci o atakach dywersyjnych na Krymie i obwodzie kurskim na infrastrukture przesylowa radze przeczytac artykul Mateusza Piskorskiego : Atomowy front na Zaporozu na stronie Mysl Polska . Pozdrawiam Dzikizewsi [ Ostatnio edytowany przez: Dzikizewsi 17-08-2022 17:33 ] |
Kanonier39 | Post #7 Ocena: 0 2022-08-17 18:27:08 (3 lata temu) |
Z nami od: 11-08-2021 Skąd: Liverpool |
Postrzeganie wojny na Ukrainie jest zupełnie zaburzone i konsekwentnie sprzedawane, jako jedynie słuszna narracja tzw Zachodu. Zatem państw EU (oprócz Węgier), NATO + Australia, NZ, Japonia.
Jest to rzecz niezwykle irytująca, ograniczająca wolność wypowiedzi. Spostrzegam, że w Polsce doszło już do zbiorowego amoku, gdzie - dotychczas neutralnie lub nieco negatywnie oceniani Ukraińcy - stali się niemal braćmi krwi i największymi przyjaciółmi. Propaganda płynie każdego dnia. Jak nie rak u Putina, to atak serca Szojgu. W ogóle krok do kolejne rewolucji. Bzdura, bzdurą pogania ![]() ![]() Nie potrzeba gadających głów, jak przywołany Dr Szewko (co to zna się na wszystkim i na niczym), aby wyrobić sobie własny ogląd sytuacji bez czytania, oglądania "głównego nurtu", ale też bez pseudonaukowych teorii z sieci, z mediów społecznościowych. Rosja jest niebezpieczna i zawsze była. Największym błędem jest niedocenianie potencjału tego państwa, którego elity nie tyle dążą obecnie do przywrócenia Sowietów, co raczej czasów Rosji imperialnej. Rosji Romanowów. Dorobek kulturowy Rosji jest ogromny i wystarczy nieco bliżej poznać literaturę, muzykę, architekturę, naukę. Wszystko dostępne i leży na tacy za sprawą Internetu. Każdy myślący z chłodną głową wie, że Ukraina walcząc bez zaplecza US padłaby pod naporem Rosjan w ciągu krótkiego czasu. Na temat państwowości ukraińskiej i szerzonych mitów, jakoby powstała w 1648 roku... Cóż, to przeinaczanie historii. Niepodległości "umownej" ten kraj ma lat 30 z naddatkiem. Relacje z Polską (jako nacja ukraińska) można spuentować jednym słowem - złe. Nie ma sensu, abym teraz przywoływał krwawe karty historii "bratania się" z Ukraińcami. Zapewne było we wcześniejszych wpisach. Ukraina samodzielnie nie jest w stanie wojny z Rosją kontynuować, a tym bardziej jej wygrać. Pytaniem jest tylko na ile Amerykanie będą nadal chcieli pakować miliony dolarów w Kijów i dozbrajanie Ukraińców. Polska przy okazji tego konfliktu wyrabia sobie pozycję ważnego sojusznika Waszyngtonu, wdraża konieczną modernizację armii. Do tego poprzez pomoc humanitarną zmienił się PR naszej Ojczyzny w Europie. Mam nadzieję, że będziemy to w stanie wykorzystać mądrze. Niestety, nasze wcześniejsze dzieje były przykładem marnowania szans i przelewania krwi w imię cudzej chwały i dobrobytu. Może więc w końcu przyszła nauka do Warszawy ![]() Oczywiście najlepiej byłoby, gdyby Rosja odstąpiła, zadowalając się jakimś skrawkiem Donbasu, a Ukraina nadal trzymała kurs euroatlantycki. Nie wspominam o Unii, bo faktycznej szansy na członkostwo nie mają przez dekady, o co zadbają Niemcy czy Holendrzy ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier39 17-08-2022 18:39 ] |
Gwontownik | Post #8 Ocena: 0 2022-08-17 19:31:24 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Kanonier39
95 proc zgody co do przedstawionego przez ciebie tematu. Polemizować można z tą "Polska wyrabia sobie pozycję ważnego sojusznika Waszyngtonu, wdraża konieczną modernizację armii." ,ale to nie ten wątek. Napiszę więc krótko; wyrabia pozycję nie koniecznie z korzyścią dla samych siebie. Co do koniecznej modernizacji armii to jest konieczna lecz nie ma na nią żadnego planu prócz spontanicznego haosu. Nieniej jednak biorąc pod uwagę dyplomatyczny ton przedstawienia swoich racji plus twoje doświadczenie zawodowe to od tych 5 proc niezgodności można śmiało oddać połowę. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 17-08-2022 20:21 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
daavid | Post #9 Ocena: 0 2022-08-17 20:07:50 (3 lata temu) |
A niby jak można postrzegać wojnę na Ukrainie?
Albo kibicuje się jednej stronie, albo drugiej. Jak się sąsiad trzaska z drugim na śmierć i życie to trudno widzieć to inaczej, tym bardziej, że szanse na odwrócenie sojuszy, przynajmniej w tym rozdaniu, raczej nie istnieją. Kierując się polskim interesem narodowym nie widzę marginesu na inne zachowanie jak wspieranie Ukraińców. Każdy rozwalony czołg i każdy zabity ruski generał to zysk dla Polski jakiegoś czasu. I nie jestem pewien, czy Putin odbudowuje imperium carskie. Powiedziałbym, że buduje swoje własne w oparciu o to czym w jego oczach było ZSRR. Nawiązania są na pewno ideologiczne z jednej strony, z drugiej strony symboliczne. Z jednym można się zgodzić. Istnieje ryzyko, że Trump powróci i porzuci Europę. |
Antyszczepan | Post #10 Ocena: 0 2022-08-17 20:12:17 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 18-07-2022 Skąd: Essex |
Zgadzam sie z Kanonierem.
A co do ciebie Daavid… Ale wtedy zgonisz to na Trumpa i tak wkolko ![]() I kazdy proboje podbudowac swoja pozycje geopolityczna na nastepne lata? Myslisz po prostu ze to typowa „kacapska” duma i uprzedzenie do wszystkiego co na zachodzie? Ze Putin jak by mogl to by wszystkich pozbawil zycia i wiecznie by byl dym? |