2022-08-14 23:57:07, Antyszczepan napisał(a): To nie nasz konflikt ludow chazarskich, niech robia co chca , Polska niestety i nasz nierzad prowadzi nas do przepasci ktora defacto juz sie zaczela, teraz bedzie placz i placenie i nowe dramy…
Kolejne bezsensowne teorie spiskowe. Próbujesz nam wmówić, że to nie nasz konflikt. Tymczasem historia nas uczy, że Rosja ma też apetyt na podporządkowanie Polski.
Podobnie było z mongolską inwazją na Chiny. W XIII wieku istniały w Chinach trzy skłócone ze sobą cesarstwa. Gdy Mongołowie zaatakowali jedno z nich, inne przyszły Mongołom z pomocą i zaatakowały to pierwsze. Po podbiciu tego pierwszego, Mongołowie poodbili kolejne dwa.
Ty nas próbujesz przekonać, że nam z Rosji nic nie grozi, podczas gdy jej czołowi politycy grożą nam bronią atomową. Dzieje się tak od bardzo dawna i z wojną na Ukrainie ma to niewiele wspólnego.
Dobre, masz racje, ukraincom należy się szacunek tylko dlatego, że zabili mniej Polaków niż rosjanie.
A polska winna wykazywać im szacunek zamiast budować pozytywne relacje biznesowe. Nie tak dawno powiedziałeś, że dla pokonania Rosji gotów jesteś ponosić koszty wyższych cen. Powiedz to teraz Polakom, którzy muszą pół rocznej pensji przeznaczyć na ogrzanie domu w zimie. A cała ta polityka dzięki takim właśnie gieniusiom
W 39 tez we wschodnich wsiach pojawiali się agitatorzy którzy tłumaczyli polskim chłopom ze armia czerwona ich wyzwala z pod jarzma polskich panów. Wystarczy żeby nic nie robili, popierali ruskich a będzie wszystko dobrze. Wykazujesz dokładnie taki sam sposób narracji.
Dokladnie tak samo jak obecni agitatorzy twierdzących, że Ukraina naszym przyjacielem jest.
SQL
Ty chyba czytać nie potrafisz albo rozumujesz co chcesz; podobnie jak inni tutaj. Gdzie napisałem jakiekolwiek zdanie popierające putina i to co robi rosja? Wskaż mi je proszę. Tylko bez krętactw typu 'nie krytykujesz tzn że popierasz'.
Dobre, masz racje, ukraincom należy się szacunek tylko dlatego, że zabili mniej Polaków niż rosjanie.
A polska winna wykazywać im szacunek zamiast budować pozytywne relacje biznesowe. Nie tak dawno powiedziałeś, że dla pokonania Rosji gotów jesteś ponosić koszty wyższych cen. Powiedz to teraz Polakom, którzy muszą pół rocznej pensji przeznaczyć na ogrzanie domu w zimie. A cała ta polityka dzięki takim właśnie gieniusiom
W 39 tez we wschodnich wsiach pojawiali się agitatorzy którzy tłumaczyli polskim chłopom ze armia czerwona ich wyzwala z pod jarzma polskich panów. Wystarczy żeby nic nie robili, popierali ruskich a będzie wszystko dobrze. Wykazujesz dokładnie taki sam sposób narracji.
Dokladnie tak samo jak obecni agitatorzy twierdzących, że Ukraina naszym przyjacielem jest.
SQL
Ty chyba czytać nie potrafisz albo rozumujesz co chcesz; podobnie jak inni tutaj. Gdzie napisałem jakiekolwiek zdanie popierające putina i to co robi rosja. Wskaż mi je proszę. Tylko ex krętactw typu 'nie krytykujesz tzn ze popierasz'.
Ja pomimo ambiwalentnego podejścia do Ukrainy popieram ich w stu procentach w walce z rosyjska napaścią i w tej wojnie widzę starcie Europy z Azja a ja wole być ciagle w Europie.
Calowy i dziki kochają Wołodie i wierzą ze dla polski najlepsze co może się zdarzyć to bycie 17 republiką kraju rad, nie kryją tego nie cedzą słów tylko piszą co w sercu maja. Jest tez Grima vel Gwontownik, człowieku każdy zrozumie twoje zdanie, może nie będzie się z nim zgadzał ale to lepsze niż takie cedzenie między słówkami.
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
Przynajmniej w moim światopoglądzie zło jest złem niezależnie od tego, kto je wykonuje, a nie jak u niektórych co twierdzą, że Rosja dokonuje przestępstw na prawach człowieka likwidując opozycję i dziennikarzy przy jednoczesn poparciu tych czynów że strony ukraińskiego reżimu. To jest dopiero hopokryzja beż cedzenia słówek.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
Pokaz mi kiedy Ruscy nam grozili, przed wojna o Ukraine
I Majdan w 2014 roku….?!
Ruskim zawsze chodzilo oto zeby Amerykance nie bywali za blisko i nie przekonwertywowali krajow Baltyckich… Putin grozil Polsce jeszcze w 2014 roku i ile lat minelo?!
Amerykance robia to samo w swoich okolicach popatrz historia z Kuba…
Czy grozil kiedykolwiek Wegrom, Grecji i innym krajom europejskim z ktorymi robi interesy i zyja w zgodzie? Nie.
Trzeba robic biznes zeby nam bylo dobrze i rodakom a nie patrzec na jakis Ukraincow … i jeszcze byc popyhadlem Brukseli i USA, ale mysle ze juz jest za pozno.
W Arabii Saudyjskiej za to ze jestes gejem, wystawisz biust, znajda u ciebie Biblie jest kara wiezienia a w niektorych przypadkach smierci? Gdzie jest mowa nienawisci i przesladowania o ktorych tak krzycza ? Gdzie Bruksela i Waszyngton? Aaaa najlepsi przynaciele bo biznes…. A Polska za Ukraina a ja ganiaja za jakies pierdoly… widzicie sens?
Trzeba widziec szerzej ten konflikt i ocl tu chodzi a nie jeden z drugim zobaczyl obrazki z Buczy albo Mauriopola w TVN albo Tvp serce w zarodku scislo , poplakal sie i tylko Rosja zla bo o niej mowia.
Duda i Morawiecki dostaja smsa z Brukseli i Waszyngtonu i to robia co powiedza mocodawcy, czasem sms przyjdzie za szybko jak w sprawie mysliwcow i moze byc gafa, Polska zla, media to tak przeinacza ze i tak bedziecie myslec ze to wasza wina, trzeba wlaczyc swiadomosc i sie organizowac a nie wiecznie biadolic o Ukrainie o Unraincach jak im zle, tak im zle ze juz wywiezli 240k samochodow z Polski na Ukraine….
Rosja chce wyprzeć z Europy Amerykę po to żeby ustanowić na nowo swoje prawa. Polska byłaby w najlepszym układzie "terenem niczym".
Historia z Kubą wcale nie była taka sama. Przypomnę, że na Kubie zainstalowano rakiety na których były bądź miały być głowice nuklearne. Póki co to Rosja wciąż stosuje takie same rozwiązanie utrzymując kontyngent nuklearny w Kalingradzie.
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
Wiadomość dnia:
Shoigu called "friendly states" of Russia
Burundi, Republic of Guinea, Cameroon, Mali, Sudan, Uganda, Chad, Ethiopia, South Africa.
https://twitter.com/nexta_tv/status/1559485731181150210 Dziki będzie zdziwiony, że wśród listy przyjaciół zabrakło Chin, a także Korei Północnej, Białorusi, Indii, Syrii i Wenezueli.
Lista zawiera tylko 9 krajów lol