MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 510 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 509 | 510 | 511 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 510 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

niebieskieucho

Post #1 Ocena: 0

2022-07-26 18:20:46 (3 lata temu)

niebieskieucho

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2008

Przed chwilą znalezione na FB. Nie wydaje się nieprawdopodobne.

Found elsewhere around here...
"For those who believe that the U.S. is pumping Ukraine full of weapons for the sake of democracy and Ukrainian interests. I have some interesting information to share with you:
Three major American multinational consortia have ... Bought up 17 million hectares of Ukrainian agricultural land.
By comparison, there are 16.7 million hectares of agricultural land in all of Italy. It turns out that American companies have bought more arable land in Ukraine than exists in all of Italy.
The total area of Ukraine is 600,000 square kilometers, of which 170,000 square kilometers have been purchased.
Who are these companies? Cargill, Dupont and Monsanto. Their main shareholders are the U.S.-based companies Vanguard, BlackRock and Blackstone.
BlackRock is a fund that manages $10 trillion in assets, Vanguard manages $6 trillion, Blackstone manages $881 billion. These are the companies that are shaping the future of civilization.
By all appearances, Hunger for Planet Earth is already a done deal."
Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer Skype

Gwontownik

Post #2 Ocena: 0

2022-07-26 21:19:34 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Benjamin Fulford: Najnowsze wiadomości – dużo optymizmu.
W zeszłym tygodniu doszło do tajnego porozumienia między rządami Rosji i Wielkiej Brytanii w sprawie zakończenia wojny na Ukrainie. Jest to część szerszej ugody, która jesienią tego roku doprowadzi do całkowitej przebudowy istniejących instytucji międzynarodowych, mówią źródła rosyjskiego MI6 i FSB.

Paul Joseph Watson: Russian President Vladimir Putin asserted earlier today that the “globalist” world order is “totalitarian” and is “holding back creative pursuit.”

Putin made the comments during a forum in Moscow.

The notorious leader claimed that the west had only achieved its global preeminence due to the historic plunder of other nations and had no moral right to enforce a unipolar model on the planet.

“The model of the total dominance of the so-called ‘golden billion’ is unjust. Why should this ‘golden billion’ among the planet’s population dominate others, impose its own rules of conduct?” Putin asked.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 26-07-2022 21:33 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

1_Inch

Post #3 Ocena: 0

2022-07-27 01:43:10 (3 lata temu)

1_Inch

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 17-05-2022

Ja wiem, że kultura rosyjska jest zakazana (chociaż Netflix się wyłamuje kilkoma serialami), ja wiem, że słuchanie piosenek rosyjskich może co poniektórym zniszczyć porządek świata. Ja wiem, że mało kto już czyta cokolwiek a prozę zza "żelaznej kurtyny" to już prawie nikt. Proponuję mały eksperyment. Poświęćcie 3 minuty na ten utwór i zastanówcie się, czy nie chcielibyście być tak dumni z Polskości. Nie tej z czasów Grunwaldu, Kircholmu czy Westerplatte. Z obecnego statusu bycia POLAKIEM. Mamy mieć powody do dumy? Mamy powody do wstydu?

https://www.youtube.com/watch?v=TsKqnCITf_Q

JESTEM Z ROSJI

Oddycham tym powietrzem
Słońce na niebie spogląda na mnie
Swobodny wiatr leci nade mną
On jest taki jak ja

A ja po prostu chcę kochać i oddychać
I nie potrzebuję innych
Tak jak jest i nie mogę się złamać
A wszystko dlatego, że

Jestem Rosjaninem, idę do końca
Jestem Rosjaninem, moja krew pochodzi od ojca
Jestem Rosjaninem i mam szczęście
Jestem Rosjaninem na złość całemu światu
jestem z Rosji

Ta piosenka wznosi się do nieba
I wzywa mnie ze sobą
A moje serce płonie
Oświetla drogę do domu

Gdzie po prostu chcesz kochać i oddychać
I nie potrzebuję innych
Oto kim jestem i nie możesz mnie złamać
A wszystko dlatego, że

Jestem Rosjaninem, idę do końca
Jestem Rosjaninem, moja krew pochodzi od ojca
Jestem Rosjaninem i mam szczęście
Jestem Rosjaninem na złość całemu światu
jestem z Rosji

Do góry stronyOffline

daavid

Post #4 Ocena: 0

2022-07-27 14:54:02 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Ja bym to skomentował jak pewien oficer gruzińskiego statku...

Do góry stronyOnline

1_Inch

Post #5 Ocena: 0

2022-07-29 01:10:32 (3 lata temu)

1_Inch

Mężczyzna

Konto zablokowane

Po moim ostatnim wpisie zapadła wiele mówiąca cisza. Aby ciszę tą pogłębić i dać jej odpowiednio wybrzmieć- zapraszam zapoznać się z felietonem. Za chwilę przecież rocznica "Obłędu44".

https://kresy.pl/kresopedia/udzial-ukraincow-w-zdlawieniu-powstania-warszawskiego/

"O Ukraińcach tłumiących Powstanie Warszawskie pisze także niemiecki historyk Guenther Deschner w pracy o powstaniu, wydanej w języku angielskim „Warsaw rising” (Londyn 1972). Niestety, ta dobra historia Powstania nie jest chyba w ogóle znana historykom polskim. Deschner pisze, że „Powstanie dało Ukraińcom idealną możliwość ujścia dla ich głęboko zakorzenionych antypolskich urazów”. Janina Popiel wspomina jak na krótko przed Powstaniem słyszała jak jeden z żołdaków ukraińskich mówił, że oddział ich przybył do Warszawy, aby „Lachiw rizaty” („Losy Polaków i Ukraińców” Dziennik Polski i Dziennik Żołnierza, Londyn 19.9.1966). – I mordowali Polaków! I to w jak barbarzyński sposób. Marek Hłasko w swym opowiadaniu „Drugie zabicie psa” (Kultura Nr 1-2 1965, Paryż) pisze: „…I nie uwierzyłaby chyba również i w to, że widziałem w czterdziestym czwartym roku w Warszawie, jak sześciu Ukraińców zgwałciło jedną dziewczynę z naszego domu, a potem wyjęli jej oczy łyżką do herbaty; i śmieli się przy tym i dowcipkowali…”. O tych zbrodniach ukraińskich mówiła cała powstańcza Warszawa i ludzie panicznie ich się bali. Zbigniew Zaniewski w książce „Powstanie i potem” (Londyn 1984) pisze: „… Nie lękała się śmierci ani Niemców nawet, ale – o wstydzie! – przerażała ją możliwość dostania się w ręce „braci-Słowian” w niemieckich mundurach. Budziła siebie i innych po nocach, krzycząc że Ukraińcy… są już w bramie”. Dlatego, jak pisze Deschner, Polacy nie brali do niewoli Ukraińców (i SS-manów). Na plecach malowano im dużą literę „U” i rozstrzeliwano albo, jak pisze Ukrainiec Lew Bykowskyj w swoich wspomnieniach z okresu Powstania „Polskie powstanie w Warszawie w roku 1944” („Zeszyty historyczne” Nr 5, Paryż 1964): „Do niebezpiecznych robót na pierwszej linii frontu powstańcy używali jeńców niemieckich, Volksdeutschów i Ukraińców”.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #6 Ocena: 0

2022-07-29 10:37:10 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Dziwię się, że administracja pozwala manipulantowi wypisywać kłamstwa i oszczerstwa.

Ów manipulant pisze o "Obłędzie" który to jest z tytułem jednej z książek Zychowicza. U tego samego Zychowicza, w tej samej książce może wyczytać kto rzeczywiście pacyfikował powstanie.

Byli to żołnierze Rosyjskiej Narodowej Armii Wyzwoleńczej....

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 29-07-2022 10:37 ]

Do góry stronyOnline

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2022-07-29 11:08:53 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Ja nie jestem historykiem, administrator portalu też raczej nie, podobnie jak większość użytkowników tego forum, stąd pewnie ewentualna cisza.
Mamy na forum cały dział poświęcony historii i tam należałoby umieszczać wpisy stricte poświęcone wydarzeniom historycznym.
Natomiast dopóki użytkownik nie łamie regulaminu nie ma podstawy do reakcji.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #8 Ocena: 0

2022-07-29 13:03:54 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Też kiedyś widziałam to zdjęcie w kontekście rzezi wołyńskiej. Nie wiedziałam, że to fejk.
Niemal stuletnie zdjęcie znów wykorzystane do antyukraińskiej propagandy. To fake news
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

1_Inch

Post #9 Ocena: 0

2022-07-30 01:22:52 (3 lata temu)

1_Inch

Mężczyzna

Konto zablokowane

Ty kobieto przechodzisz wszelkie granice manipulacji. W pierwszym zdaniu piszesz że to w kontekscie było. W drugim że to fejk.

za sjp.pl specjalnie dla moderatorki sweetliar nie rozumiejącej języka polskiego:

kontekst:

część wypowiedzi ustnej lub pisemnej potrzebna do właściwego zrozumienia jakiegoś wyrazu, stwierdzenia; otoczenie wypowiedzi

zrozumiałaś kobieto? jak nie to zapraszam do ponownego przeczytania definicji. I tak do skutku.

dla lepszego zrozumienia kontekstu zdjęcia.

Ukraińcy wymordowali pół miliona Polaków na najbardziej zwyrodniałe sposoby. Ciekaw jestem przy którym punkcie odpadniesz Sweetliar.

to są relacje świadków rzezi wołyńskiej. to jest świadectwo czym są ukraińcy.

https://www.fakt.pl/polityka/jak-ukraincy-mordowali-polakow-lista-tortur-na-polakach/mh2yxvq

Uwaga moderatora: Post edytowany. Nie ma potrzeby zamieszczania drastycznych opisów.Kto będzie miał życzenie przeczyta cały tekst podanym linku. Konefka

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #10 Ocena: 0

2022-07-30 01:42:30 (3 lata temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Ulżyło Ci?

Do góry stronyOffline

Strona 510 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 509 | 510 | 511 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,