Str 505 z 847 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
daavid |
Post #1 Ocena: 0 2022-07-23 03:37:51 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat:
2022-07-22 16:50:13, xxxx1234 napisał(a):
Z tym anulowaniem kredytu to szczerze mówiąc nie kumam o co chodzi? Przecież kredyt to pożyczanie komuś pieniędzy więc jak można anulować kredyt?
Przykładowo ja pożyczam komuś 10k funtów umawiam się z tym kimś, że odda mi za rok 11k a w tym czasie kredyt został "anulowany" to znaczy, że ja zostałem oszukany i to wygląda tak samo na przykładzie jednostki, czy państwa jeśli kredyt został anulowany to znaczy, że ktoś w tym układzie musiał zostać oszukany.
Jak najbardziej takie sytuacje miewały miejsce. Jeśli źle oszacowałem zdolność kredytową klienta to w jakimś sensie sam wdepnąłeś w coś niezbyt przyjemnego.
|

|
 |
|
|
daavid |
Post #2 Ocena: 0 2022-07-23 03:40:50 (3 lata temu) |
Cytat:
2022-07-23 02:58:04, 1_Inch napisał(a):
no to nawiązałeś. pokazałeś że wyszukiwarkę potrafisz obsługiwać. a wniosek wyciągnąłeś? Czechy mają węgiel wydobyty i sprzedają kropka Polska nie ma węgla wydobytego i kupuje kropka
a złoża węgla kamiennego posiadamy wielokrotnie większe.
Polski od 1989 roku już nie ma. Są tubylcy pracujący dla feudała. Ilu znasz ludzi w kraju starym bez kredytu?
Wnioski można wyciągnąć różne. Np. takie, że być może w Czechach popyt na węgiel jest mniejszy niż w Polsce.
W UK, DE i innych cywilizowanych krajach ludzie też bywają zadłużeni. Co to ma wspólnego z nieistnieniem państwa?
|

|
 |
|
iwona38 |
Post #3 Ocena: 0 2022-07-23 09:17:39 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Cytat:
2022-07-22 23:58:07, daavid napisał(a):
Cytat:
2022-07-22 15:55:53, iwona38 napisał(a):
Poza tym co ty chcesz udowodnic tym, ze kopalnie zamykano wszedzie? To pis jest temu winien czy jak? Czy moze winien jest nalozeniu sankcji na rosje? Serio nie wiem o co ci chodzi. [ Ostatnio edytowany przez: <i>iwona38</i> 22-07-2022 16:00 ]
Przypomnę, że wybiegli przed szereg z sankcjami na węgiel.
To nie popierasz sankcji na rosje? Czy moze nalozylbys tylko takie, ktore nie szkodza poszczegolnym panstwom? Bo to nie tylko o wegiel chodzi, to tez gaz, surowce, zywnosc itd. To chyba nowosc z twojej strony, nie sadzisz? Myslisz, ze pis najpierw powinien sie przygotowac na przyjecie tylu uchodzcow a nie wychodzic przed szereg?
Daawid badzmy konsekwentni, nie mozna sobie wybierac co nam pasuje a co nie. Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
daavid |
Post #4 Ocena: 0 2022-07-23 09:25:14 (3 lata temu) |
[/LIST] Cytat:
2022-07-23 09:17:39, iwona38 napisał(a):
Cytat:
Cytat:
Poza tym co ty chcesz udowodnic tym, ze kopalnie zamykano wszedzie? To pis jest temu winien czy jak? Czy moze winien jest nalozeniu sankcji na rosje? Serio nie wiem o co ci chodzi. [ Ostatnio edytowany przez: <i>iwona38</i> 22-07-2022 16:00 ]
To nie popierasz sankcji na rosje? Czy moze nalozylbys tylko takie, ktore nie szkodza poszczegolnym panstwom? Bo to nie tylko o wegiel chodzi, to tez gaz, surowce, zywnosc itd. To chyba nowosc z twojej strony, nie sadzisz? Myslisz, ze pis najpierw powinien sie przygotowac na przyjecie tylu uchodzcow a nie wychodzic przed szereg?
Daawid badzmy konsekwentni, nie mozna sobie wybierac co nam pasuje a co nie.
Myślę, że inni choć trochę się przygotowali, dali czas przedsiębiorcom ect.
|

|
 |
|
iwona38 |
Post #5 Ocena: 0 2022-07-23 09:54:02 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Cytat:
2022-07-23 09:25:14, daavid napisał(a):
[/LIST] Cytat:
2022-07-23 09:17:39, iwona38 napisał(a):
Cytat:
Cytat:
Daawid badzmy konsekwentni, nie mozna sobie wybierac co nam pasuje a co nie.
Myślę, że inni choć trochę się przygotowali, dali czas przedsiębiorcom ect.
No nie poznaje cie Daawid, przechodzisz na ciemna strone mocy🙂. My tu od poczatku mowilismy, zeby pomagac ale pomagac z glowa. Najpierw interes Polski a potem innych. Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
|
xxxx1234 |
Post #6 Ocena: 0 2022-07-23 12:27:25 (3 lata temu) |
Z nami od: 27-03-2020 Skąd: ... |
Cytat:
2022-07-23 03:37:51, daavid napisał(a):
Cytat:
2022-07-22 16:50:13, xxxx1234 napisał(a):
Z tym anulowaniem kredytu to szczerze mówiąc nie kumam o co chodzi? Przecież kredyt to pożyczanie komuś pieniędzy więc jak można anulować kredyt?
Przykładowo ja pożyczam komuś 10k funtów umawiam się z tym kimś, że odda mi za rok 11k a w tym czasie kredyt został "anulowany" to znaczy, że ja zostałem oszukany i to wygląda tak samo na przykładzie jednostki, czy państwa jeśli kredyt został anulowany to znaczy, że ktoś w tym układzie musiał zostać oszukany.
Jak najbardziej takie sytuacje miewały miejsce. Jeśli źle oszacowałem zdolność kredytową klienta to w jakimś sensie sam wdepnąłeś w coś niezbyt przyjemnego.
W przypadku, który opisałem wcześniej traci jednostka, źle oszacowałem wiarygodność kogoś komu pożyczyłem 10k funtów i teraz musze je odpisać.
W przypadku państw wygląda to inaczej, dług jest dewaluowany inflacją, straty ponoszą zwykli ludzie (w większości) na początku pomału latami, im bliżej upadku danej waluty proces zaczyna przyśpieszać, po jakimś czasie wszyscy stają się "milionerami" (już jako dziecko byłem milionerem) później państwo mówi sorry nie jesteśmy w stanie spłacić swoich długów waluta upada, robi się podmiankę za każdy milion dostajesz 100zł i cały proces zaczyna się od początku.
W tym przypadku kimś kto pożyczał danemu państwu są jego mieszkańcy tylko to się odbywa na trochę innych zasadach za swoją prace, otrzymujesz walutę, która jest długiem (obecny system monetarny oparty jest na długu) i wymieniasz ten dług z innymi ludźmi z mechanikiem, z fryzjerką, z rolnikiem, z producentem AGD, itd... i wszystko jest dobrze do czasu aż państwo nie straci wiarygodności i mechanik nie powie, że on już Ci nie naprawi auta za ten dług, fryzjerka nie obetnie włosów, rolnik sam zje swoje uprawy itd... i w tym momencie tym stratnym jest zwykł szary człowiek, który został z nic niewartym funtem, złotówką, dolarem, euro itd... Trzymając walutę danego kraju to znaczy, że trzymasz dług danego kraju, a zainwestowałeś w niego swoją pracę, czas itd... przez lata za ten dług dostajesz coraz to mniej dóbr i usług, aż w pewnym momencie staje się on bezwartościowy.
Napisałeś o tym, że długi zostały anulowane w Nigerii, w Polsce w latach 90, zdajesz sobie sprawę z tego jak biedna jest Nigeria, jaka bieda była w Polsce w latach 90? W Argentynie długi są "anulowane" co dziesięć lat, czy to jest jakaś potęga gospodarcza, w której ludziom się żyje na fantastycznym poziomie?
Czy słyszałeś, żeby w Szwajcarii miało miejsce "anulowanie" długu?
Gdzie byś wolał żyć w Szwajcarii czy w Nigerii?
|

|

|
|
daavid |
Post #7 Ocena: 0 2022-07-23 13:51:21 (3 lata temu) |
Wiadomo, że lepiej dawać pożyczki a nie je brać. Lepiej mieć pieniądze, niż ich nie mieć. Trochę dziwne te pytanie.
|

|
 |
|
xxxx1234 |
Post #8 Ocena: 0 2022-07-23 14:52:49 (3 lata temu) |
Z nami od: 27-03-2020 Skąd: ... |
Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem część w której napisałem na jakiej zasadzie pożycza się państwu.
Nie ma czegoś takiego jak anulowanie długów.
|

|

|
|
Dzikizewsi |
Post #9 Ocena: 0 2022-07-23 18:06:07 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-03-2015 Skąd: Ceska Republika |
Cytat:
2022-07-23 02:26:41, daavid napisał(a):
Tak jeszcze nawiąże do Czech i węgla oraz kolegi ze wsi znającego czeski i obsługę Google. Wiecie ile jest kopalni węgla w Czechach?
Witam .
Naprawde jest ci to potrzebne ? Bo widze ze juz sobie wygooglales . A teraz najwazniejsze , wegiel na skladach jest , i jest jeszcze po przystepnej cenie , i to wegiel z Czech , Polski , Rosji . Wiec o czym to swiadczy ? Ze Polski rzad i polscy Janusze bieznesu dali ciala ? Czy moze ze Czesi sie lepiej przygotowali do obecnej sytuacji ?
Jako ze temat o Ukrainie to troche wiadomosci .
Rosjanie sie smieja ze ostrzeliwuja bloki mieszkalne z systemu S-300 , tak jak mialo to przypadek w Kijowie , Odessie i ostatnio w Winnicy . Jak juz slyszelismy w bojach o Siewirodonieck zostala zlikwidowana cala rosyjska armia , teraz wg ukrainskiego SG w walkach o Lisicziansk zginalo minimum 11000 Rosjan . Wg tego samego SG kazdy pocisk wystrzelony z wyrzutni HIMARS dosiega albo rosyjskiego generala lub sklad amunicji , prawie jak w powiedzeniu "Jeder schuss , ein Russ" . Jak jestesmy przy HIMARSach Rosjanie opublikowali wideo zniszczenia 4 wyrzutni i jednego wozu amunicyjnego w ciagu 2 tygodni . Na Telegranie mozna wyczytac ze Rosjanie sa juz w posiadaniu PzH2000 , nie wiadomo czy zdobyli , czy kupili jak francuskie CEASARY . Tak z ostatnich dni , przy probie ataku Ukraincow na pozycje milicji DNR zniszczono trzy i zdobyto jeden T-72 polskiej produkcji . Obroncy , rezerwisci z Donbassu , wezwali ogien na swoje pozycje . W dalszym ciagu wszyscy czekaja na wielka ukrainska kontrofensywe pod Chersoniem . Na dodatek polscy znafcy podniecaja sie istnieniem ukrainskiej partyzantki i przygotowywanym powstaniu w Chersoniu w przypadku tej legendarnej juz kontrofensywy .
Pozdrawiam
Dzikizewsi
|

|
 |
|
1_Inch |
Post #10 Ocena: 0 2022-07-23 21:41:43 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 17-05-2022 Skąd: Doncaster |
Trzy duże amerykańskie międzynarodowe koncerny kupiły 17 milionów hektarów ukraińskich gruntów rolnych.
Są to firmy Cargill, Dupont i Monsanto (oficjalnie niemiecko-australijskie, ale z kapitałem amerykańskim). Pięć procent ukraińskich gruntów rolnych zostało następnie zakupionych przez państwo chińskie. Dla porównania całe Włochy mają 16,7 mln hektarów gruntów rolnych.
Krótko mówiąc, trzy amerykańskie firmy kupiły na Ukrainie więcej użytecznych gruntów rolnych niż posiadają całe Włochy.
Wśród głównych udziałowców tych trzech firm są Vanguard, Blackrock, Blackstone.
https://truthbook.news/lifestyle/three-large-american-multinationals-bought-17-million-hectares-of-ukrainian-agricultural-land/
|

|
 |
|