Str 49 z 850 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Markywee |
Post #1 Ocena: 0 2014-03-04 21:50:17 (11 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-03-2013 Skąd: ul. Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa |
Cytat:
2014-03-04 21:13:04, ChrisCov napisał(a):
Nie jesteś ruskim hakerem. Jesteś użytecznym idiotą.
Rozumiem ze ty nie zauwazasz ciaglej antyrosyjskiej propagandy w "wolnych" mediach?
„Dla tych co uparcie dążą do wolności, nie ma pilniejszego zadania niż nauczyć się rozumieć mechanizmy i praktyki indoktrynacji. Te są łatwo dostrzegalne w społeczeństwach totalitarnych, ale dużo trudniej w sytuacji prania mózgów w warunkach wolności, jakiemu jesteśmy poddani i któremu za często służymy z chęci lub braku przezorności”.
Uwazasz ze wszystkie ingerencje zbrojne USA, i napadanie na kraje z surowcami to pelen legal byl? :D
tak tak, to ja jestem "pozytecznym idiota"
Przedstawiciel-Rosji-przy-NATO-Polska-zwieksza-napiecie-ws-Ukrainy
o...
Cytat:
2014-03-04 21:01:55, Pigula75 napisał(a):
10 kłamstw Putina z konferencji prasowej ?
tvn24? serio? :D
Cytat: Hakerem nie ale pod sufitem nie za bardzo poukładane.
Ruscy to nas kochali i nie wycinali w pień Polaków?
Za kim być?
Za Ukrainą w której jest trochę popaprańców nacjonalistycznych (u nas też się pewnie tylu znajdzie) i słaba armią?
Czy za silną Rosją z wielka armią? Może nie nowoczesną w całości a tak 30%. Tak samo mają nacjonalistów którzy by nas z chęcią zaorali. Z ciągłym wspomnieniem wielkiej Rosji i marzeniami do jej powrotu. Za krajem co byś nawet po palcu im do dupy wchodził to i tak będą patrzeć na ciebie jak na wasala.
Tak wspominacie historię to mój dziadek siłą został wcielony do armii carskiej i na piechotę od obecnych wschodnich granic Polski doszedł aż nad morze Japońskie. Siedem lat go trzymali.
Za to babcia mojej żony mówiła że nie bali się tak niemieckich wojsk okupacyjnych jak rosyjskiej armii "wyzwoleńczej".
Wkraczali jak szarańcza i zostawiali zgliszcza.
Ja tego nie rozwazam pod wzgledem "kto kogo kocha". Tu nie ma na to miejsca. Tutaj sa interesy narodowe-panstwowe.
Za kim masz byc? za tym za kim chcesz. Uwazaj jedynie na hipokryzje usa i ue... jak oni napadaja "broniac swoich interesow" to dobrze, jak rosja to zle...
Czy jest sens "bycia za ukraina"? Byc moze nie za aktualnie "wybranym" rzadem. Przypominam ze ten caly burdel sie rozpoczal dzieki naciskom ue i usa. usa nie na darmo zainwestowala 5mld usd w "demokracje" na ukrainie. Wsadzili tam swoje paluchy, liczac na powiekszenie wplywow. Wiare w dobrego "wujaszka ue" mozna wlozyc miedzy bajki. Tu sie znowu liczy KASA.
Czy "za rosja"? Wg tego co sie dzieje mozna - ruscy maja jaja, i pokazuja swiatu co moga. I robia to jak na razie bez zadnych ofiar od momentu ignerencji. Pytanie, czy byloby lepiej na krymie i wschodzie ukrainy, jezeli rosja by nie wkroczyla? Czy juz by sie rezali?
Tu nie ma miejsca ma milostki miedzypanstwowe. Widac przy okazji co warte sa wszystkie traktaty miedzynarodowe... ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|

|
 |
|
|
karjo1 |
Post #2 Ocena: 0 2014-03-04 22:00:14 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Ja juz nie wiem, kim trzeba byc, by sie bawic taka sytuacja, rechotac nie wiadomo z czego...
Nic nie da sieganie do uraz sprzed wielu lat, predzej warte przemyslenia bylby wlasnie bufor miedzy Polska a Rosja, naturalny sojusznik w podobnym polozeniu miedzy silnymi Niemcami i Rosja.
Nawet z Amerykanami, piekacymi swoja pieczen.
|

|
 |
|
tomaszzet |
Post #3 Ocena: 0 2014-03-04 22:12:33 (11 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Moi dziadkowie mówili, że nie wolno ufać ruskim.
...
Za komuny mówiło się, że X zjazdu /jedynej/ partii nie będzie.
...
Po II wojnie miało być 50 lat "względnego spokoju"
...
Była też przepowiednia mówiąca o tym, że III wojna będzie miała początek związany z małym państwem.
...
A dzisiaj czytam, że ruskie okrążają usa.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|

|
 |
|
Markywee |
Post #4 Ocena: 0 2014-03-04 22:12:37 (11 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-03-2013 Skąd: ul. Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa |
Cytat:
2014-03-04 22:00:14, karjo1 napisał(a):
Ja juz nie wiem, kim trzeba byc, by sie bawic taka sytuacja, rechotac nie wiadomo z czego...
Nic nie da sieganie do uraz sprzed wielu lat, predzej warte przemyslenia bylby wlasnie bufor miedzy Polska a Rosja, naturalny sojusznik w podobnym polozeniu miedzy silnymi Niemcami i Rosja.
Nawet z Amerykanami, piekacymi swoja pieczen.
rechot jak najbardziej, z osobnikow myslacych w ramach "milosci" poszczegolnych krajow do siebie.
W momencie kiedy "oficjalnie" staniemy sie amerykanska strefa wplywow w europie, mamy przesrane. Dlaczego? dlatego ze do rosji mamy spacerkiem, a do usa przez cala europe i ocean. Dlatego.
do poczytania o geopolityce usa-rus.
Rosja okrąży USA bazami wojskowymi w Ameryce Łacińskiej i Azji
Cytat: A dzisiaj czytam, że ruskie okrążają usa.
amerykanie pchaja lapy w ukraine ktora jest rosyjska strefa wplywow, wiec co sie dziwic?
[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 04-03-2014 22:13 ] Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|

|
 |
|
user105 |
Post #5 Ocena: 0 2014-03-04 22:13:12 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-05-2007 |
@robinek : Chyba jednak musisz trochę poczytać o Wołyniu jednak...
Żaden z katów Polaków nie wykazał się takim okrucieństwem jak Ukraińcy.
Cytat:
2014-03-04 22:00:14, karjo1 napisał(a):
Nic nie da sieganie do uraz sprzed wielu lat...
Status - uchwała OUN jest z roku 1990.
Celebracja 70 rocznicy powstania SS Galizien była w 2013 ...
W tym jest problem, że oni w dalszym ciągu kultywują morderców.
tego co pokazywali naziści na majdanie nie trzeba komentować.
|

|
 |
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2014-03-04 22:17:48 (11 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
Markywee |
Post #7 Ocena: 0 2014-03-04 22:31:16 (11 lat temu) |
troche na temat tego co pisalem o wzmacnaniu polski i nie liczeniu na sojusze...
Od 1989 r. minęło 25 lat a Wojsko Polskie ma ok. 800 czołgów (czyli kupowano 35 szt. rocznie!). W linii Wojsko Polskie ma zgodnie z etatem batalionów czołgów nie więcej niż około 450 czołgów. Reszta jest niesprawna, czeka na remonty, obsługi czy naprawy lub została przeznaczona jako zasób części zamiennych. Polskie MON nad wszystkim panuje, przesunęli już wszystkie sprawne czołgi Leopard2A4 , które akurat nie przechodzą remontów i napraw czyli wszystkie 70 sztuk z Żagania na granicę z Niemcami aby przypadkiem nie wpadły w ręce niezidentyfikowanych zamaskowanych osobników w mundurach przypominających rosyjskie. Poza tym znaczna część czołgów nie ma załóg z powodu kłopotu z naborem żołnierzy do służby. 800 to jest ilość pocisków przeciwpancernych APFSDS 125mm jakie zakupiło WP czyli na wypadek wojny wypada prawie po dwa na jeden czołg. Jak podał płk Zawadka były dowódca Grom w elitarnej Brygadzie Pancernej z Wesołej pod Warszawą zamiast minimum 3000 żołnierzy mają tylko 600. 65 samolotów (czyli kupowano 2,5 szt. rocznie!) w tym 48 sztuk F-16, mamy 8 (słownie: osiem) sztuk haubic 155mm Krab ale bez amunicji bo na jej zakup zabrakło pieniędzy a w tym roku zapomnieli ogłosić konkursu na jej zakup. Tymczasem 16 mld rocznie pochłaniały emerytury dla SB, ZOMO, WSI i LWP. Krótkie przeliczenie za 1 mld dolarów, które co roku dostają na konta tylko SB-cy, można było kupić 200 najnowocześniejszych “Abramsów” A2A rocznie lub 500 A1A słabszych czołgów np. z “demobilu” !! I tutaj się wkurwiam, bo mogliśmy być uzbrojeni po zęby, ale Michnik ze swoją zasraną kreską wolał, aby te pieniądze były przelewane na konta starych komunistycznych dziadów!!! Tymczasem mogliśmy mieć 4000 – 5000 porządnych czołgów lub potężnych samobieżnych haubic, które jak pierdolną to wszystko fruwa, do tego 1000 nowoczesnych, groźnych i celnych np. norweskich rakiet obrony wybrzeża, które zatopiłyby każdą flotę a tymczasem mamy wielkie NIC!!! Dlatego Bronek dzwoni do Waszyngtonu! Pytam co lepsze broń czy słowo honoru prezydenta USA?
Rzeczywiście ruscy mają się czego bać. Dana wzór 77, BWPy z lat 60tych, czołgi z przełomu lat 70/80, jakieś Mi-24 i Mi-2 z dostaw z 1978 r., trochę granatów szyszek F-1, AK-47MS albo z kolbą drewnianą, zestawy przeciwlotnicze Osa z 1984 roku (pewnie znajdą się jeszcze w magazynach Kuby, Krugi, Strieły, RPG i inna sowiecka myśl techniczna), gdzieniegdzie jakaś pojedyncza Langusta, Loara czy Krab. Wypisz wymaluj historia z końca lat 30-tych. Dobre własne niezrealizowane lub zakupione w śladowych ilościach konstrukcje, trochę złomu amerykańskiego, niemieckiego (wtedy francuskiego) na który “sojusznik” nie musi dać części zamiennych, pożal się Boże lotnictwo. O Marynarce nie ma co wspominać. W 1939 r. było znacznie lepiej, bo było bodaj pięć niszczycieli i sześć okrętów podwodnych. No i sporo wyszkolonych rezerw. Dziś rezerwiści mają średnio po 40 lat, strzelali podczas służby maksymalnie osiem-dziesięć razy, przez resztę czasu leżąc, żrąc, pijąc i sprzątając rejony. 36 godzin i Polska nakryta czapkami.
Ponoć jesteśmy sojusznikiem USA? W 2011 Egipt zwrócił się do USA o kolejne 125 M1A1 za 1329 mln USD, czołgi mają być zmontowane w Egipcie. Wszystkie Abramsy dla Egiptu są opłacane przez USA w ramach programu Foreign Military Financing, czyli bezzwrotnej pomocy wojskowej.
http://pl.wikipedia.org/wiki/M1_Abrams
Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|

|
 |
|
karjo1 |
Post #8 Ocena: 0 2014-03-04 22:36:57 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
No rosyjska strefa wplywow bezposrednich juz bylismy, nadal jestesmy troche mniej bezposrednich.
Zeby stac sie potega od morza do morza, Polska potrzebowalaby paru Putinow w rzadzie, wtedy moze by cos sie udalo, teraz pozostaje nam tworzyc pewne sojusze z rownymi sobie, a amerykanski wielki brat zbyt daleko, by zarzadzal, jak swoim imperium.
|

|
 |
|
Jakobs |
Post #9 Ocena: 0 2014-03-04 22:39:21 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Prokremlowska stacja wysyła dziennikarkę na Krym za krytykę
Władze stacji telewizyjnej Russia Today zdecydowały, że amerykańska dziennikarka, która podczas programu na żywo skrytykowała interwencję Rosji na Ukrainie, którą społeczność międzynarodowa uznała za agresję, wyjedzie na Krym Si vis pacem, para bellum.
|

|
 |
|
|
Post #10 Ocena: 0 2014-03-04 22:44:13 (11 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |