MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 458 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 457 | 458 | 459 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 458 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Gwontownik

Post #1 Ocena: 0

2022-06-19 13:06:24 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2022-06-19 13:04:13, daavid napisał(a):
Ciężko z Tobą poważnie rozmawiać.

To prawda, ciężko z Tobą poważnie rozmawiać.
Cytat:

Udowodniłem Ci, że owszem w historii zdarzało się i to nie jednokrotnie.

To teraz mi jakieś pierdoły wypisujesz.

To kiedy podpisujemy dokumenty pożyczki?

Cytat:

Powiedziałeś, że nie ma czegoś takiego jak umorzenie długów. Udowodniłem Ci, że owszem w historii zdarzało się i to nie jednokrotnie.

A ja ci udowodniłem, że nie jest tak jak mówisz. Ale skoro te fakty do ciebie nie przemawiają to już nie wiem co przemówić może. Czytając ciebie można dojść do wniosku, że pieniądze na drzewach rosną, a każdy dług można zredukować bez jego spłaty. To jest ecomony by Dawid?

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 19-06-2022 13:12 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daavid

Post #2 Ocena: 0

2022-06-19 13:16:19 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Nigdzie nie napisałem, że pieniądze rosną na drzewach i cokolwiek jest za darmo. Napisałem, że czasami długi bywają umarzane i poparłem to przykładami. Nic mi nie udowodniłeś, ci najwyżej to, że metodycznie wykręcasz kota ogonem.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #3 Ocena: 0

2022-06-19 13:20:07 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

To kiedy udzielisz mi tej pożyczki?
Nie masz się co martwić, będę spłacał sumiennie zgodnie z umową.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 19-06-2022 13:21 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #4 Ocena: 0

2022-06-19 13:21:55 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Dlaczego miałbym to zrobić?

Do góry stronyOffline

Dzikizewsi

Post #5 Ocena: 0

2022-06-19 13:52:17 (3 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-03-2015

Witam .
Z dobrego serduszka Davidku , dobrego serduszka Davidku .
A wracajac do umorzania dlugow , czy tez restrukturyzacji to odnosnie Polski Gwontownik ci napisal jakie koszty przy tym ponieslismy jako spoleczenstwo i kraj , tak samo Nigeria za umorzenie dlugu musiala sie pozbyc praw do swojego najwiekszego bogactwa . Zgadnij jakiego ? Z czego Davidek jest gotow zrezygnowac teraz za umorzenie dlugow ? Co bedziemy musieli oddac wierzycielom ? Acha , zapomnialem przeciez to nie twoje , niczyje , panstwowe . Napisz jeszcze jakie to dlugi nam umorzyl MWF i Bank Swiatowy co bral Balcerowicz i s-ka i bedzie komplet .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

[ Ostatnio edytowany przez: Dzikizewsi 19-06-2022 13:53 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #6 Ocena: 0

2022-06-19 14:02:21 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

A co ... uważa za "pozbycie się praw do największego bogactwa"?

Uwaga moderatora: Post edytowany z obrazliwego okreslenia. Konefka

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #7 Ocena: 0

2022-06-19 14:04:44 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

2022-06-19 13:21:55, daavid napisał(a):
Dlaczego miałbym to zrobić?

Z tego samego powodu z które inni udzielają pożyczek. Dla zysku.

Do góry stronyOffline

Dzikizewsi

Post #8 Ocena: 0

2022-06-19 16:02:05 (3 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2022-06-19 14:02:21, daavid napisał(a):
A co ...uważa za "pozbycie się praw do największego bogactwa"?

Witam .
Za "pozbycie sie praw do najwiekszego bogactwa" Wieniaczek uwaza prywatyzacje surowcow naturalnych wystepujacych na terenie danego kraju . Oddanie pod kontrole instytucji finansowych wszystkich dobr znajdujacych sie na terenie RP czy innych krajow takich jak surowce naturalne , metale czy to co widzimy obecnie krok po kroku zwyklej wody . Tworzenie prawa ustawionego pod wielkie korporacje tak jak teraz nowy czeski rzad wprowadzil przepisy dyskredytujace malych i srednich rolnikow na rzecz wielkopowierzchniowych kombinatow w dostepie do unijnych subwencji . Przejmowanie nawet systemu oswiaty i tworzenie systemu edukacji polegajacego na wypuszczaniu ignorantow przyzwyczajonych do wypinania czterech liter w zamian za finansowe granty i bezstresowe zycie krzyczacych aby nie patrzec na historie bo my ja sami sobie tworzymy .
Jesli kogos interesuje jaka przyszlosc szykuja nam nasi rzadzacy w programie Miedzymorza prosze zajrzec na witryne Jagiellonia.org . Na sorososkich fundacjach zaczyna sie propagandowa gadka o tym ze musimy sie zgodzic z drozyzna i inflacja aby pozbyc sie azjatyckoeuropejskiej Rosji z naszej szerokosci geograficznej . Musimy zaplacic ta cene aby nastepne pokolenia doswiadczyly swietlanej przyszlosci . Czegos wam to nie przypomina ?
Powinienem uzyc tego czerwonego guzika za Wiesniaczka ale tak naprawde zaczynam lubic tego chlopca , jest czasami taki dziecinny .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Do góry stronyOffline

daavid

Post #9 Ocena: 0

2022-06-19 16:07:49 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Na całym świecie prywatne firmy wykupują koncesje na wydobycie surowców z ziemi. Tak działa kapitalizm.

Do góry stronyOffline

Dzikizewsi

Post #10 Ocena: 0

2022-06-19 17:05:12 (3 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2022-06-19 16:07:49, daavid napisał(a):
Na całym świecie prywatne firmy wykupują koncesje na wydobycie surowców z ziemi. Tak działa kapitalizm.

Witam .
Davidku , tu nie chodzi o koncesje i ty doskonale o tym powinienes wiedziec . Chodzi o przejecie tych dobr na wlasnosc bez wykupowania koncesji . Dla instytucji finansowych to biznes stulecia , studnia bez dna . W Czechach jak wykopie sobie studnie to jest moja woda na moim pozemku . W przyszlosci po prywatyzacji wody moze sie okazac ze ona nalezy do jakiegos koncernu i bede musial im placic , nie rzadowi ktory zostal wybrany i mam nad tym jakas kontrole , prywatnemu koncernowi . Mowi to Panu cos , jadac klasykiem .
Tak troche chamsko sprobuje ci wytlumaczyc . Pozyczasz od Gwontownika pieniadze na jakis tam procent . Po kilku latach masz problemy finansowe , ale Gwontownik dobra duszyczka ma dla ciebie propozycje , za umorzenie pozyczki chce sprywatyzowania twojego lozka w sypialni . Bedzie nalezalo do niego , w zamian za to podpiszesz umowe ze bez jego zgody nie mozesz spac w innym lozku w domu , nie mozesz go sprzedac , nie mozesz przeniesc do innego pokoju i z kazda noc spedzona w jego lozku bedziesz musial zaplacic mu pieniadze , moze niezbyt wysokie ale przez caly czas i bedzie to umowa do usranej smierci jak mowila moja babcia .
Czy moze tak wezmiemy jablon na twojej ziemi . Takze Gwontownik za umorzenie dlugu wezmie sobie jablon , czy wszystkie owocowe drzewka w twoim sadzie . Bedziesz mial zgodnie z umowa o nie dbac , pilegnowac i nie bedziesz mogl bez jego zgody ich sciac ani zaniedbac bo beda ci grozily wysokie kary . a za kazdy owoc wyrosniety na tych drzewach bedziesz musial mu zaplacic , czy go zjesz czy nie jego to nie bedzie interesowalo , moze niezbyt duzo ale permanentnie , do usranej smierci jak mowila moja babcia .
Paniatna ?
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Do góry stronyOffline

Strona 458 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 457 | 458 | 459 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,