Po co jeszcze ja ma pisać źle o ruskich. Oni sami swoją historię piszą. Wystarczy, że piszę prawdę o Ukraińcach, co jest podciągnięte przez niektórych jako hejt.
[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 16-06-2022 14:00 ]
Str 453 z 847 |
|
---|---|
Gwontownik | Post #1 Ocena: 0 2022-06-16 13:27:39 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Osiągną swoje bo jest na to przyzwolenie świata zachodu. Od Davos i wystąpienia kissingera zmieniła się narracja odnośnie tego konfliktu co jest zauważalne w mediach. Po wtóre Biden miał wszystkie karty w ręku, aby zapobiec temu, a tego nie zrobił. Ba, nawet dał przyzwolenie na małe zajęcie Ukrainy w zamian za małe sankcje. Mam ci to przypominać? Po kolejne, historia będzie taka, jak ją napiszą zwycięscy, bo zawsze tak jest i niezależnie od wszystkiego, wiele faktów nie ujrzy światła dziennego. To od drugiej światowej upłynęło 80 lat, a do dziś nie wszystkie fakty są znane, a niektóre nawet oficjalnie utajnione.
Po co jeszcze ja ma pisać źle o ruskich. Oni sami swoją historię piszą. Wystarczy, że piszę prawdę o Ukraińcach, co jest podciągnięte przez niektórych jako hejt. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 16-06-2022 14:00 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
daavid | Post #2 Ocena: 0 2022-06-16 15:16:52 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Mogą osiągnąć swoje jeśli zdecydują się zapłacić za to "zwycięstwo" olbrzymią cenę.
Nie przesadzałbym z tą zmianą narracji. Amerykanie dokładają pieniądze na pomoc i to za zgodą całego Kongresu. Nie wiesz co Biden miał na myśli, pewne jest to, że w pewnym czasie zaczęli publikować dane wywiadowcze. Nie wiem też jakie miał "karty w rękawie" aby nie doprowadzić do ruskiej agresji. |
Gwontownik | Post #3 Ocena: 0 2022-06-16 15:25:04 (3 lata temu) |
Ja nie pisze pod kątem "co Biden nial na mysli" tylko o przekazie medialnym jaki poszedł w świat.
Podobnie jak wszyscy zaklinali rzeczywistość, że usa nie prowadziło biolabow na Ukrainie, a co po kilku miesiącach okazało się prawdą. I też wszystkie fake huntery rozpisywały się jakie to obrzydliwe takie szkalowanie. Teraz nie dość, że prawda wychodzi to jeszcze autorytet i uczciwość fake hunterów stawia pod wielkim znakiem zapytania. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 16-06-2022 15:28 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
daavid | Post #4 Ocena: 0 2022-06-16 15:28:49 (3 lata temu) |
Biden powiedział, że reakcja będzie zależeć od skali "inwazji". Być może dawał sygnał, że inwazją na Kijów będzie inaczej traktowana jak na dwie "ludowe republiki". Nie wiem, może miał dane wywiadowcze, że waxy się decyzja co do skali inwazji?
Jeśli chodzi o przekaz medialny to jestem niemal pewny, że Putin widząc wycofanie się Jankesów z Afganistanu zdecydowała o inwazji na Ukrainę bo doszedł do wniosku, że świat mu na to pozwoli. Jasne, Covid wyprodukowaliśmy Ukraińcy za namową Amerykańców. To jakie karty miał Biden? [ Ostatnio edytowany przez: daavid 16-06-2022 15:42 ] |
Gwontownik | Post #5 Ocena: 0 2022-06-16 16:00:49 (3 lata temu) |
Przestan konfabulowac i pisać pierdół o których nikt nawet nie pomyślał. A Dawid napisał.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
|
|
daavid | Post #6 Ocena: 0 2022-06-16 16:24:27 (3 lata temu) |
Napisz lepiej jakie to karty przed inwazją trzymał Biden w łapce...
|
Gwontownik | Post #7 Ocena: 0 2022-06-16 16:34:38 (3 lata temu) |
Cytat: 2022-06-16 16:24:27, daavid napisał(a): Napisz lepiej jakie to karty przed inwazją trzymał Biden w łapce... Oj Dawid Dawid. Pokerzysty ani stratega to z ciebie nie będzie. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
daavid | Post #8 Ocena: 0 2022-06-16 16:53:02 (3 lata temu) |
za to Ty widzę usilnie próbujesz grać w pokera. Tym razem blefujesz, w talii nic nie ma a próbujesz uwagę przesunąć na inne rzeczy. To jakie karty miał Biden żeby zatrzymać Putina?
|
Dzikizewsi | Post #9 Ocena: 0 2022-06-16 17:06:10 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-03-2015 Skąd: Ceska Republika |
Cytat: 2022-06-15 17:53:11, daavid napisał(a): Klasyczne odwracanie kota ogonem. Jak z kursu dla politruków. Parę razy pytałem czy w razie agresji na Rosję wspierał byś jakikolwiek Polskę. Nie odpowiedziałeś, ale dałeś radę zarzucić mi, że nie jesteś Polakiem. Śmiechu warte. [ Ostatnio edytowany przez: <i>daavid</i> 15-06-2022 17:53 ] Witam . Alez Davidku odpowiedzialem . Nie pamietasz ? Jesli ty odpowiesz na moje pytania ja odpowiem na twoje . Tak to brzmialo . Zarzucilem ci ze nie jestem Polakiem ? Davidku . Ukropolin. Po wspanialym wystapinieniu Prezydenta Dudusia w Verchovnej Radzie rozpoczal sie objazd europejskich krajow . Wszedzie gdzie prezydent RP zawital zachowywal sie jak przedstawiciel Ukrainy zebrzac i proszac o pomoc finansowa i militarna dla Kijowa . Cudownie wypowiedzial sie takze o pilkarzu , reprezentancie Polski , ktory zdecydowal sie na kontynuacje kariery w moskiewskich klubach . Euforii graniczacej z orgazmem polskich kibicow nie bylo konca . Na portalu "Mysl Polska" prosze sie zapoznac z artykulem Sylwii Gorlickiej "Gorlicka : banderowski sksperyment" opisujacy proces banderyzacji i ukrainizacji Polski przez rzadzacych . Na tym samym portalu jest artykul Mateusza Piskorskiego "Ukropolska , czyli jak zlikwidowac panstwowosc" . Zanim Davidek napisze o podejrzeniu Piskorskiego o agenturalna dzialalnosc na rzecz Rosji zaznaczam ze mam swoja opinie o tym Panu jaszcze z czasow gdy byl prezydentem Warszawy . Nie zwalnia to jednak z obowiazku zaznajomienia sie z osobami i fundacjami wymienionymi w artykule zajmujace sie propagowaniem obecnie idei Miedzymorza . Zdradek Sikorski zazadal udostepnienia broni atomowej Ukrainie . Jak trzy miesiace temu ostrzegalem przed atomowa pustynia na linii Wisly zostalem wysmiany . Demilitaryzacja i zadluzanie Polski postepuje w najlepsze . Ale to nic , moji oponenci na MW sa swiecie przekonani ze dzieki wypnieciu czterch liter i otwarciu paszczu na maksa kredytodawcy wspanialomyslnie nam dlugi umorza . Ukraina . W Siewierodoniecku i Lisiczansku dzielni molojcy Armii Ukrainy miela kolejna armie rosyjska , nawet nie wiem juz ktora tyle bylo tych tweetow . Aby straty Rosjan byly wieksze Ukraincy wysadzili ostatni most w Siewierodoniecku . Pod Chersoniem albo ma byc albo juz jest kolejna ukrainska ofensywa ktora ma odbic to miasto z rak Rosjan . Po zajeciu Swietlodarska rosyjska armia zostala wyparta na obrzeza Slawianska . Port w Mariupolu zostal uruchomiony . Ku zgorszeniu brytyjskiej MSZ brytyjscy najemnicy zlapani w Donbasie zostali skazani na kare smierci przez sad DNR . Pisalem juz ze najenmikow konwencje wojenne nie chronia . Pojawila sie informacja ze dwoch amerykanskich najemnikow zostalo wzietych do niewoli . Czeski najemnik zginal na Ukrainie w tym tygodniu . Na Lostarmour pojawily sie zdjecia zdobytego przez Rosjan polskiego czolgu przekazanego Ukrainie , sa takze fotki czeskiego . Po otrzymaniu NATOwskich haubic dzielna Armia Ukrainy rozpoczela ostrzeliwania osiedli mieszkaniowych w Doniecku . Dla zainteresowanych odsylam do kanalu putinowskiego agenta Patricka Lancastera na Youtube . To na razie tyle . Pozdrawiam Dzikizewsi |
daavid | Post #10 Ocena: 0 2022-06-16 17:17:48 (3 lata temu) |
dziki, same kłamstwa i konfabulacje. Łacznie z Piskorskim. Ten na którego się powołujesz to ruski onuc a pewnie i więcej. Ktoś inny był prezydentem Warszawy.
|