MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 449 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 448 | 449 | 450 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 449 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2022-06-13 20:18:23 (3 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

A moze by tak bez inwektyw o chorobach umyslowych, trollowaniu i zajeciach nocnych?
Wydawac by sie moglo, ze byl czas na ochloniecie, ostatnie dwa lata udowodnily, ze 'trolle' miewaja racje, a dyskutowac warto?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Gwontownik

Post #2 Ocena: 0

2022-06-13 20:25:36 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2022-06-13 20:18:23, karjo1 napisał(a):
A moze by tak bez inwektyw o chorobach umyslowych, trollowaniu i zajeciach nocnych?
Wydawac by sie moglo, ze byl czas na ochloniecie, ostatnie dwa lata udowodnily, ze 'trolle' miewaja racje, a dyskutowac warto?

Bardzo z przyjemnością się dostosuje do prośby.
Mój post z potrzeby zastosowania pampersa został edytowany przez moderatora czym zdziwiony nie jestem. Post sqlserver z 'nocnych polucji' NIE ZOSTAL edytowany co też mnie powoli przestaję dziwić. Rozumiem ze trzeba mieć specjalna licencję?!?!
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #3 Ocena: 0

2022-06-13 21:00:12 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Tak wyglada stolica panstwa w stanie wojny, przed ktora to wojna tylko do Polski ucieklo 4mln ludzi.

link

[ Ostatnio edytowany przez: iwona38 13-06-2022 21:00 ]

Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

1_Inch

Post #4 Ocena: 0

2022-06-13 23:25:42 (3 lata temu)

1_Inch

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 17-05-2022

no i proszę, tak jak pisałem narracja zachodu się pięknie zmienia.

Kraje zachodnie nie powinny bagatelizować rosyjskiej potęgi gospodarczej – pisze brytyjski dziennik „Daily Express”. Stany Zjednoczone, Unia Europejska i inne kraje popełniają błąd, nie doceniając znaczenia Moskwy w światowym handlu – uważa autor artykułu Jonathan Saxty.

"Rosja odgrywa ogromną rolę w eksporcie żywności i energii. Żywność i paliwo są nam bardziej potrzebne niż kawiarnie i aplikacje mobilne. Gospodarka, skoncentrowana na tym pierwszym, jest ostatecznie bardziej zrównoważona – pisze brytyjski dziennikarz.

Saxty podkreśla, że Rosję z jej zasobami, terytorium i wysokim wskaźnikiem wykształcenia ludności „nie da się tak łatwo odrzucić”. Dodaje, że nieskuteczne okazały się również obecne sankcje, gdyż Kreml znalazł wyjście z sytuacji."

https://pl.sputniknews.com

[ Ostatnio edytowany przez: 1_Inch 13-06-2022 23:25 ]

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #5 Ocena: 0

2022-06-13 23:40:21 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2022-06-13 23:25:42, 1_Inch napisał(a):
no i proszę, tak jak pisałem narracja zachodu się pięknie zmienia.

Kraje zachodnie nie powinny bagatelizować rosyjskiej potęgi gospodarczej – pisze brytyjski dziennik „Daily Express”. Stany Zjednoczone, Unia Europejska i inne kraje popełniają błąd, nie doceniając znaczenia Moskwy w światowym handlu – uważa autor artykułu Jonathan Saxty.

"Rosja odgrywa ogromną rolę w eksporcie żywności i energii. Żywność i paliwo są nam bardziej potrzebne niż kawiarnie i aplikacje mobilne. Gospodarka, skoncentrowana na tym pierwszym, jest ostatecznie bardziej zrównoważona – pisze brytyjski dziennikarz.

Saxty podkreśla, że Rosję z jej zasobami, terytorium i wysokim wskaźnikiem wykształcenia ludności „nie da się tak łatwo odrzucić”. Dodaje, że nieskuteczne okazały się również obecne sankcje, gdyż Kreml znalazł wyjście z sytuacji."

https://pl.sputniknews.com

[ Ostatnio edytowany przez: <i>1_Inch</i> 13-06-2022 23:25 ]

Ktoś to już ładnie i trafnie nazwał "wietnamizacją wojny" na/w Ukrainie.

Myślę, że Putin też to przewidział.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #6 Ocena: 0

2022-06-14 01:10:14 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2022-06-13 20:18:23, karjo1 napisał(a):
ostatnie dwa lata udowodnily, ze 'trolle' miewaja racje, a dyskutowac warto?

Powiem wam historię. Przez kilkanaście lat pracowałem w zespole handlowców. Wśród nich był jeden, totalne przeciwieństwo pozostałych. Typowy pesymista. Kiedy przyjeżdżał na parking i nie miał wyboru, to nie było problemu z parkowaniem. Kiedy zaś do wybory miał naście miejsc to nie wiedział gdzie zaparkować. A to dlatego, że tu jest drzewo, a stało w zasięgu i się może przewrócić, tu hydrant, który może mieć awarie, tu wysokie napięcie, które się przepali. Nie wspominając już o miejscach skrajnych czyli najbardziej kolizyjnych. Ale do brzegu; otóż gościu ten (pozdrowienia dla Marka z os. Tysiąclecia) był handlowcem przeciętnym w krótkim okresie czasu, lecz wybitnym w okresie wieloletnim, a wszystko z powodu jego pesymizmu. On to potrafił wśród grupy zapalonych współpracowników, lekko, łatwo i przyjemnie przyjmujących wszelkie prognozy i plany znaleźć takie miejsca, gdzie na 100 proc każda koncepcja posypać się może. I pomimo działań różnych skedżulerów i prezesów firma wychodziła dobrze tylko dlatego, że Marek miał pesymizm zamiast hemoglobiny. Gdy Marka brakło, to nawet największe tuzy handlu nie pomogły, aby utrzymać firmę na powierzchni. A taki zwykły handlowiec był, nie najlepszy, nigdy niedoceniony, zawsze pesymista. Sam się czasami zastanawiałem dlaczego on jeszcze ma odwagę z łóżka wstać.
Ale wiosłujmy do brzegu ponownie, bo prąd nas znosi z obranego kursu.
Tak samo w każdej dyskusji; choćby tysiące było za, a trafi się jeden z odmiennym zdaniem to wcale nie oznacza, że on jest wariat i idiota, bo te pojęcia ustaliły właśnie te tysiące błędnie myślących, jak później historia pokazac może, w przekonaniu swej wiedzy, nieomylnosci i wielkości.
I ja wcale nie twierdzę, że moja racja jest najlepsza. Ale daj mi argumenty, że twoja racja jest ta właściwą, tą za którą za dwa lata będziesz obstawał tak samo jak obstajesz teraz.
To był tekst ze specjalną dedykacją dla tych, których racja zdewaluowała się w trzy tygodnie i oby czas nie okazal sie bardziej brutalny. Czego i sobie i Wam życzę.

Międzynarodowe banki włączają SWIFT juz dzis tj 14.06 zrodlo
Jeśli chcesz przeczytać to tylko z vpn i tylko w oryginale. Bezpośredni dostęp jest blokowany i okazuje się że Google translator przestał mówić po rosyjsku. Zamiast tego po upainsku śmiga aż miło.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 14-06-2022 01:31 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

1_Inch

Post #7 Ocena: 0

2022-06-14 01:41:56 (3 lata temu)

1_Inch

Mężczyzna

Konto zablokowane

Европейский союз с 14 июня отключает Сбер, Россельхозбанк и Московский кредитный банк от межбанковской системы SWIFT.

odłączają raczej :) literówka Ci się wkradła :)

ps. też byłem handlowcem przez 15 lat :D

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #8 Ocena: 0

2022-06-14 01:49:43 (3 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Tyle co przetlumaczylam link.
Obrazek

Do góry stronyOnline

1_Inch

Post #9 Ocena: 0

2022-06-14 01:54:13 (3 lata temu)

1_Inch

Mężczyzna

Konto zablokowane

maat17 problemy z dostępem do stron, wynikami wyszukiwań a nawet paradoksalnie usług google w tym translatora - w wielu przypadkach są dziwnie pogmatwane w zależności od przeglądarki jakiej się używa. ja sobie testuje Brave, i fajnie mi się internetuje.

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #10 Ocena: 0

2022-06-14 02:09:15 (3 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Ten “Sputnik news” to faktycznie mi sie nie otwiera. Tak sprawdzalam.

Do góry stronyOnline

Strona 449 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 448 | 449 | 450 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,