Str 448 z 847 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
1_Inch |
Post #1 Ocena: 0 2022-06-13 00:47:00 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 17-05-2022 Skąd: Doncaster |
Cytat:
2022-06-13 00:39:07, andyopole napisał(a):
Cytat:
2022-06-13 00:32:57, 1_Inch napisał(a):
Cytat:
2022-06-13 00:26:26, andyopole napisał(a):
Cytat:
2022-06-12 23:49:21, sqlserver napisał(a):
Cytat:
2022-06-12 23:41:46, andyopole napisał(a):
Cytat:
2022-06-12 23:00:29, 1_Inch napisał(a):
Cytat:
2022-06-12 22:50:24, iwona38 napisał(a):
Wlasnie obejrzalam reklame biovitalu w polskiej telewizji z ukrainskimi hnapisami.
Co bedzie nastepne?
Następne Iwona będą wybory samorządowe. Kiedy się odbędą nie do końca wiadomo. Ale odbędą się, i mniejszość naszych ukochanych braci ze wschodu zajmie wiele ciekawych stanowisk. Później wybory parlamentarne poprzedzone medialnym atakiem papki promującej konfederację UKROPOLIN. a później... to już tylko czekać na 4 pancernych i Hansa Klosa żeby nas znów wyzwolilili i zrobili akcję Wisła 2.0
Na jakiej podstawie uzyskali prawa wyborcze?
Tego w troloskryptach nie wyszczególnili
Na szkoleniu w kremlowskiej trollowni nie dali wytycznych jak odpowiadać na takie pytania. ...
ale ty masz jakiekolwiek wątpliwości że 10% mniejszość w kraju nie będzie miała praw wyborczych? podziwiam optymizm :D
Jeżeli ktoś tak biegły w blogowaniu wciąż powtarza bzdury o prawach wyborczych dla uchodźców to jest albo rzeczywiście ruskim trollem albo idiotą. To drugie można wybaczyć. Choroba nie wybiera.
przeczytać do końca i zapamiętać raz na zawsze!
i uwazasz że to się nie zmieni? bo tak uważasz? zastanów się ile razy przez ostatnie dwa lata było zmieniane prawo :D mniejszość niemiecka to 0,5% obywateli Polski. Mniejszość ukraińska to już 10%. jesteś kolejnym analfabetą matematycznym?
|

|
 |
|
|
andyopole |
Post #2 Ocena: 0 2022-06-13 00:55:40 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat:
2022-06-13 00:47:00, 1_Inch napisał(a):
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wlasnie obejrzalam reklame biovitalu w polskiej telewizji z ukrainskimi hnapisami.
Co bedzie nastepne?
Następne Iwona będą wybory samorządowe. Kiedy się odbędą nie do końca wiadomo. Ale odbędą się, i mniejszość naszych ukochanych braci ze wschodu zajmie wiele ciekawych stanowisk. Później wybory parlamentarne poprzedzone medialnym atakiem papki promującej konfederację UKROPOLIN. a później... to już tylko czekać na 4 pancernych i Hansa Klosa żeby nas znów wyzwolilili i zrobili akcję Wisła 2.0
Na szkoleniu w kremlowskiej trollowni nie dali wytycznych jak odpowiadać na takie pytania. ...
ale ty masz jakiekolwiek wątpliwości że 10% mniejszość w kraju nie będzie miała praw wyborczych? podziwiam optymizm :D
Jeżeli ktoś tak biegły w blogowaniu wciąż powtarza bzdury o prawach wyborczych dla uchodźców to jest albo rzeczywiście ruskim trollem albo idiotą. To drugie można wybaczyć. Choroba nie wybiera.
i uwazasz że to się nie zmieni? bo tak uważasz? zastanów się ile razy przez ostatnie dwa lata było zmieniane prawo :D mniejszość niemiecka to 0,5% obywateli Polski. Mniejszość ukraińska to już 10%. jesteś kolejnym analfabetą matematycznym?
To wracajcie do Polski razem z kolegą, stańcie w szeregach wyborców i agitatorow, a nie ujadacie zza granicy jak te wiejskie burki zza płota.
edit: póki co, prawo jest takie jak w podanym linku i nie wolno nikomu kłamać na ten temat. A zdarza się to na tym forum nie pierwszy raz. [ Ostatnio edytowany przez: andyopole 13-06-2022 00:57 ]
|

|

|
|
1_Inch |
Post #3 Ocena: 0 2022-06-13 01:02:23 (3 lata temu) |
ale ja swobodnie mogę i głosować i agitowac poza granicami Polski  użyłeś najbardziej dennego argumentu na świecie :D turlam się ze śmiechu :D i kim ty jestes żeby komus wydawać rozkazy? chcesz mi coś rozkazać? zapraszam do Doncaster
|

|
 |
|
andyopole |
Post #4 Ocena: 0 2022-06-13 01:45:53 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat:
2022-06-1dd3 01:02:23, 1_Inch napisał(a):
ale ja swobodnie mogę i głosować i agitowac poza granicami Polski  użyłeś najbardziej dennego argumentu na świecie :D turlam się ze śmiechu :D i kim ty jestes żeby komus wydawać rozkazy? chcesz mi coś rozkazać? zapraszam do Doncaster
Za rządów PiS udział w wyborach w ostatnich latach był bardzo skutecznie utrudniany. Przynajmniej u mnie, w USA.
|

|

|
|
1_Inch |
Post #5 Ocena: 0 2022-06-13 01:52:07 (3 lata temu) |
Wyjątki z konferencji prasowej ministra SZ Rosji Siergieja Ławrowa:
Pytanie brytyjskiego dziennikarza: „Wielka Brytania stwierdziła, że dostarczy Ukrainie Wieloprowadnicowy System Rakietowy (Multiple Rocket Launcher – MRL), dla obrony przed siłami rosyjskimi. USA robią to samo. Wy nazywacie to ryzykowną drogą. Ale przecież, jeżeli Rosja nie zaatakowała by Ukrainy i nie byłoby żadnej rosyjskiej inwazji, to nie byłoby żadnego transferu systemów uzbrojenia. Zgadza się Pan?”
Ławrow: „Wy nie chcecie nawet wysłuchać naszych argumentów. To nie jest kwestia tego, że „jeśli my byśmy nie zaatakowali, to wy byście nie wysyłali broni”. Istotą sprawy jest, że faktycznie od dwudziestu lat, ponaglamy was (Brytyjczyków), Amerykanów i wszystkie pozostałe kraje NATO, żeby robiły to, co wspólnie podpisaliśmy w 1999 r., że nikt nie będzie zwiększał swojego bezpieczeństwa kosztem bezpieczeństwa innych. Dlaczego nie możecie tego zrobić? Dlaczego wszystko, co podpisał wasz premier, prezydenci i premierzy wszystkich członków OBWE, okazało się być kłamstwem? Zamiast tego, mówicie nam, że „członkostwo w NATO to nie jest nasza sprawa” – kogokolwiek chcecie mieć w NATO, macie. Zrobiliście już pięć kroków w kierunku naszych granic. Kiedy Układ Warszawski i ZSRR przestały istnieć, przed kim się broniliście? To jest megalomania”.
A teraz Jens Stoltenberg mówi, że należy zagwarantować odpowiedzialność NATO za region Indo-pacyficzny. Zatem waszą następną linią obrony będzie Morze Południowo-chińskie. Jeśli popatrzycie na to, co się dzieje, to staje się zupełnie jasnym, że uważacie się za uprawnionych do dokonywania przez lata całego tego bezprawia daleko od waszych granic. Rozumiem, że z punktu widzenia nostalgicznego jest to Imperium Brytyjskie, to wy tam „zasialiście”. Jest u Was taka nostalgia. Oświadczacie, że regiony leżące na drugim końcu oceanu stanowią rzekome zagrożenie dla Waszyngtonu. A potem mamy Mosul w Iraku, Raqqę w Syrii, Belgrad. W Libii bezprawie się dzieje, państwo zostało zniszczone.
Wyobraźcie sobie przez chwilę, że w sąsiedniej Irlandii, która zajmuje połowę wyspy, o której myślę, zakazano języka angielskiego, albo w Belgii zakazano, powiedzmy, francuskiego, albo w Szwajcarii zakazano francuskiego, włoskiego lub niemieckiego. Jak Europa by na to patrzyła? Nie będę nawet tego rozpatrywał. A tymczasem Europa spokojnie patrzyła, kiedy zakazywano języka rosyjskiego. To się wydarzyło na Ukrainie. Edukacja, media, codzienna komunikacja w języku rosyjskim zostały zabronione. W tym samym czasie, przez osiem lat, Rosjanie w Donbasie byli bombardowani przez reżim, który otwarcie wyznaje i gloryfikuje nazizm.
Rozumiem, że musicie wbić waszą „prawdę” do głów waszej publiki za pomocą chwytliwych sloganów, takich jak: „gdybyście nie zaatakowali, to my byśmy nie wysłali MLRS”. Władimir Putin już skomentował sytuację, jaka wytworzy się w związku z dostarczeniem tej nowej broni. Mogę tylko dodać, że im większego zasięgu broń dostarczycie, tym dalej na zachód od naszego terytorium przesuniemy linie, z których neonaziści będą mogli zagrażać Federacji Rosyjskiej.
Komentarz Paula Craiga Robertsa: Innymi słowy – jeśli neo-Naziści będą w Brukseli, Londynie i Waszyngtonie, tak jak w Kijowie, ochrona Rosji przesunie się bardzo daleko na zachód od Donbasu.
Paul Craig Roberts, 7 czerwca 2022 r
|

|
 |
|
|
daavid |
Post #6 Ocena: 0 2022-06-13 04:18:03 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat:
2022-06-12 23:57:12, 1_Inch napisał(a):
Cytat:
2022-06-12 23:42:34, sqlserver napisał(a):
No ja właśnie podkreślam, ze historia Polski jest mocno skrwawioną przez Rosję najpierw carska a potem sowiecka. Po mimo dziesiątek lat odkręcania tej historii w PRL i udowadniania nam ze to nasi przyjaciele a taczanki na sybir to dla dobra Polaków bo wywalono tylko ciemiężycieli ludu. Zamęczeni bohaterowie z AK w piwnicach KGB i rozstrzelani oficerowie to kara za ludobójstwo jakiego się dopuścili. Ja wiem, że lepiej żeby ta ruska hołota zatrzymała się na Ukrainie i tam wykrwawiła niż znowu przyniosła wolność i demokracje polskiej ciemnocie która by ich witała bramami i poiła bimbrem
skoro myślisz tak jak piszesz to jakim mentalnym cudem racjonalizujesz sobie pół miliona ofiar bestialsko zabitych przez ukraińców? w tym Polaków, Rosjan, Węgrów, Rumunów, Słowaków i braci starszych w wierze? ty nie widzisz szowinizmu ukraińskiego ale plujesz na Polskich prawicowców? i ty masz pretensje i zgłaszasz skargi do adminów że nazywam cie schizofrenikiem? wyłącz telewizor SQL, dobrze ci to zrobi. I zastanów się czy to aby na pewno rosjanie doprowadzili Polskę do momentu w którym nie zostało już nic do sprzedania poza opodatkowaniem pracy tubylczej. Zastanów sie SQL dlaczego w 1979 pensja sprzedawczyni w sklepie spozywczym w USSR, Czechosłowacji i w DDR była podobna, a teraz po 17 latach w Unii Europejskiej jest wciąż 3 razy niższa niż w Berlinie. I co najważniejsze zastanów się jaką wolność wypowiedzi miał człowiek w latach 70tych a jaka ma teraz :D teraz byle admin z peryferyjnego forum może cie odciąć za własne widzimisię. za mniej niż sołtys w tamtych czasach. [ Ostatnio edytowany przez: <i>1_Inch</i> 12-06-2022 23:58 ]
W latach 70tych można było iść do paki jak się za dużo gadało. Wiem że to nie było aż tak częste, ale cenzura działała.
Znam badania np. z wydziałów politologii, które były zatrzymywane a miały być prowadzone na aktywie PZPR. Z prostego powodu, ta partia nie była ani Polska, ani zjednoczona i też nie robotnicza. I to wychodziło w tych badaniach.
Więc je zamknięto do szafy. Tak w imię wolności wypowiedzi.
Zdaje się, że kolega nic a nic nie pisał o "prawicowcach", tylko o sługusach ruskich komunistów. Pewnie o tym podświadomie wiesz, ale jakoś ciężko ci cokolwiek złego o kacapach napisać.
|

|
 |
|
xxxx1234 |
Post #7 Ocena: 0 2022-06-13 08:45:09 (3 lata temu) |
Z nami od: 27-03-2020 Skąd: ... |
Cytat:
2022-06-12 20:33:09, sqlserver napisał(a):
To jeżeli jest tak dobrze to dlaczego inflacja wyniesie ponad 20% a to nie wyolbrzymione szacunki bo te pesymistyczne tez istnieją. Przyrost gospodarczy jest na minusie 20% PKB zmniejszył się o 15% , to jest tragedia która będzie czuć dopiero z moment
Jeżeli uważasz, że ruble są coś warte to sprzedaj je w jakimś kantorze w UK, wcześniej wklejałem kurs dla rubla sowieckiego i działał tam podobny mechanizm. W PRL w latach 80 dolar kosztował 80 złotych ale żeby go kupić musiałeś zapłacić 600 na czarnym rynku. Rosja ratuje się sprzedając China i Indiom surowce po zaniżonej cenie, jest tanio wiec ci biorą na zapas ale to się zaraz skończy bo nie będzie gdzie magazynować i ciężko im będzie potem sprzedać po rynkowej cenie.
Ciekawych rzeczy można się tutaj dowiedzieć, to czy kantor w UK kupi jakąś walutę świadczy o jej wartości. Są na świecie takiej miejsca, gdzie żaden kantor nie kupi funta, to też świadczy, o tym, że funt nie ma wartości?
Wcale mi się to nie podoba, ale Europa jest słaba i zależna od Rosji i może sobie machać szabelką jeszcze kilka miesięcy przyjdzie zima jak części społeczeństwa zmarzną cztery litery, to szybko skończą się sankcje.
Zamiast próbować się uniezależnić od surowców z Rosji to europejscy przywódcy zajmowali się zabawianiem świata i zieloną energią trzeba było zastanawiać się w jaki sposób pozyskiwać energię, żeby miało to uzasadnienie ekonomiczne.
|

|

|
|
Gwontownik |
Post #8 Ocena: 0 2022-06-13 10:22:48 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co bedzie nastepne?
Tak tak, a świstak siedzi i zawija w sreberka
Jak mówiłem, że Polska daje w prezencie paliwa upainie to niejaki sql chcial mnie zagryźć, że to w ramach land lease, że nikt nie daje tylko biznes robi, że to taki sposob przekazywania informacji itd.
Nie uplynelo więcej jak 3 tygodnie, wychodzi minister Moskwa i oświadcza, że w najbliższej przyszłości zaprzestaniemy darmowych dostaw paliwa.
I pisząc te słowa, wcale nie chodzi mi o to darmowe paliwo, czy spisob pinformowania społeczeństwa. Tu chodzi o pokazanie jak niektorzy są zaślepieni i sami sobie dopasowują oficjalny przekaz informacyjny tak, aby pod ich ideologię pasowało. I co z tego, ze jest to idiotyczne, nielogiczne i nie trzyma się faktów? To tym gorzej dla faktów.
I nie to abym się szczycił tym, że coś wiedziałem co dla innych było nieosiągalne. Obawiam się, aby nie okazało się, że te ich wszystkie wizje i przemyslenia warte sa tyle samo co powyższy przykład i między bajki i pobożnych życzenia można je włożyć.
[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 13-06-2022 11:20 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #9 Ocena: 0 2022-06-13 17:33:58 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat:
2022-06-13 10:22:48, Gwontownik napisał(a):
Tak tak, a świstak siedzi i zawija w sreberka
Jak mówiłem, że Polska daje w prezencie paliwa upainie to niejaki sql chcial mnie zagryźć, że to w ramach land lease, że nikt nie daje tylko biznes robi, że to taki sposob przekazywania informacji itd.
Nie uplynelo więcej jak 3 tygodnie, wychodzi minister Moskwa i oświadcza, że w najbliższej przyszłości zaprzestaniemy darmowych dostaw paliwa.
I pisząc te słowa, wcale nie chodzi mi o to darmowe paliwo, czy spisob pinformowania społeczeństwa. Tu chodzi o pokazanie jak niektorzy są zaślepieni i sami sobie dopasowują oficjalny przekaz informacyjny tak, aby pod ich ideologię pasowało. I co z tego, ze jest to idiotyczne, nielogiczne i nie trzyma się faktów? To tym gorzej dla faktów.
I nie to abym się szczycił tym, że coś wiedziałem co dla innych było nieosiągalne. Obawiam się, aby nie okazało się, że te ich wszystkie wizje i przemyslenia warte sa tyle samo co powyższy przykład i między bajki i pobożnych życzenia można je włożyć.
Widzę, że ja to kłamię i gryzę ale ty po prostu sobie to wyśniłeś bo Moskwa nigdzie nie wychodziła bo powiedziała to w wywiadzie dla Biznesalert i nigdzie nie potwierdziła twoich ... o 25 tysiącach ton, ja rozumiem, że usłyszałeś o tym na żółtych napisach a tam potrzebną narracje jakiś szczekaczki sam dorobił. Nie było tam rownież informacji że przestaną w najbliższej przyszłości wysyłać za darmo tylko potwierdziła, że Orlen wysyła komercyjnie paliwo a za darmo wysłali je na początku konfliktu i po zniszczeniu rafinerii ale nigdzie nie padła ilość 25 tyś wiec to nie jest prawda co mówisz. To tylko twoje i innych pobożne życzenie. Dokładnie tak działa ta cała narracja, wychwycić cząstkowa informacje, dodać coś od siebie żeby zmienić całokształt informacji innym wmawiać kłamstwo, wyćwiczoną narracja na covidzie
Pomijając powyższe to 25 tysięcy ton benzyny pokrywa zapotrzebowanie Polski na 6 godzin w roku, wiec nawet jeżeli by nawet dali w ramach promocji, tak jak amazon daje ci prima na pierwszy miesiąc za darmo to tez nie widzę w tym nic złego. W pozostałej części tego artykułu piszą tez i podłączeniu Polski do elektrowni atomowej na Ukrainie i planach partycypowania w odbudowie energetycznej Ukrainy Uwaga moderatora: Post edytowany. Używajcie podczas wypowiedzi bardziej kulturalnego języka. Konefka moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #10 Ocena: 0 2022-06-13 17:48:27 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Chłopie, wróć się do pierwszego dnia twojego bana, a tam znajdziesz podane linki. Nie do żółtych pasków tylko do twoich wypowiedzi do których się odnosiłem.
I tak jak pisałem; nie odnoszę się do przekazywanych informacji lecz do twoich krętactw.
Dla ułatwienia ci dodam że jest to wpis z 6.06 godz 22.01
A tu cytat z klasyka:
"trzeba być naiwnym żeby wierzyć ze ktoś coś daje Ukrainie za darmo."
Ponadto, przestań konfabulowac bo o 25 tys to nie ja pisałem, a ewentualnie zalinkowany artykuł. Prawda?
Dla odświeżenia pamięci możesz się cofnąć również do 20 maja, aby podziwiać wszystkie perełki jakie wypłynęły z twej klawiatury.
Uwaga moderatora: Post edytowany. Komplementy wymieniajcie sobie na prive. SweetLiar. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|