MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 447 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 446 | 447 | 448 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 447 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Gwontownik

Post #1 Ocena: 0

2022-06-12 23:51:35 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2022-06-12 23:42:56, daavid napisał(a):
Cytat:

2022-06-12 17:47:41, Gwontownik napisał(a):
Dawid
Odnosisz się do czegoś, czego nie znasz. Wiesz jak się to nazywa?

Nie wydaje mi się, że odkryłeś Amerykę i napisałeś coś czego nie słyszałem. Spodziewałem się standardowego zestawu. Nie potrafisz nawet sam siebie zacytować więc nic nie poradzę.

Nie wydaje mi się zasadne spełnianie wezwań kogoś, kto doskonale porusza się po sieci, a odszukanie wypowiedzi sprzed kilku tygodni w jednym wątku stanowi problem nie do przeskoczenia. Sorry, ale nie będę twoim oseobodzicielem od lenistwa i niechęci tylko dlatego, że tak chcesz. Choć równie dobrze mógłbym poświęcić czas polajanek na ten właśnie cel lecz tego nie uczynię. Całkiem rozmyślnie i z pełną świadomością. A skoro wiesz jakich argumentów użyłem to z tą świadomością pozostań i nie zwracaj mi uwagi.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 12-06-2022 23:55 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

1_Inch

Post #2 Ocena: 0

2022-06-12 23:57:12 (3 lata temu)

1_Inch

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 17-05-2022

Cytat:

2022-06-12 23:42:34, sqlserver napisał(a):
No ja właśnie podkreślam, ze historia Polski jest mocno skrwawioną przez Rosję najpierw carska a potem sowiecka. Po mimo dziesiątek lat odkręcania tej historii w PRL i udowadniania nam ze to nasi przyjaciele a taczanki na sybir to dla dobra Polaków bo wywalono tylko ciemiężycieli ludu. Zamęczeni bohaterowie z AK w piwnicach KGB i rozstrzelani oficerowie to kara za ludobójstwo jakiego się dopuścili. Ja wiem, że lepiej żeby ta ruska hołota zatrzymała się na Ukrainie i tam wykrwawiła niż znowu przyniosła wolność i demokracje polskiej ciemnocie która by ich witała bramami i poiła bimbrem

skoro myślisz tak jak piszesz to jakim mentalnym cudem racjonalizujesz sobie pół miliona ofiar bestialsko zabitych przez ukraińców? w tym Polaków, Rosjan, Węgrów, Rumunów, Słowaków i braci starszych w wierze? ty nie widzisz szowinizmu ukraińskiego ale plujesz na Polskich prawicowców? i ty masz pretensje i zgłaszasz skargi do adminów że nazywam cie schizofrenikiem? wyłącz telewizor SQL, dobrze ci to zrobi. I zastanów się czy to aby na pewno rosjanie doprowadzili Polskę do momentu w którym nie zostało już nic do sprzedania poza opodatkowaniem pracy tubylczej. Zastanów sie SQL dlaczego w 1979 pensja sprzedawczyni w sklepie spozywczym w USSR, Czechosłowacji i w DDR była podobna, a teraz po 17 latach w Unii Europejskiej jest wciąż 3 razy niższa niż w Berlinie. I co najważniejsze zastanów się jaką wolność wypowiedzi miał człowiek w latach 70tych a jaka ma teraz :D teraz byle admin z peryferyjnego forum może cie odciąć za własne widzimisię. za mniej niż sołtys w tamtych czasach.

[ Ostatnio edytowany przez: 1_Inch 12-06-2022 23:58 ]

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #3 Ocena: 0

2022-06-13 00:02:57 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

2022-06-12 23:57:12, 1_Inch napisał(a):
Cytat:

No ja właśnie podkreślam, ze historia Polski jest mocno skrwawioną przez Rosję najpierw carska a potem sowiecka. Po mimo dziesiątek lat odkręcania tej historii w PRL i udowadniania nam ze to nasi przyjaciele a taczanki na sybir to dla dobra Polaków bo wywalono tylko ciemiężycieli ludu. Zamęczeni bohaterowie z AK w piwnicach KGB i rozstrzelani oficerowie to kara za ludobójstwo jakiego się dopuścili. Ja wiem, że lepiej żeby ta ruska hołota zatrzymała się na Ukrainie i tam wykrwawiła niż znowu przyniosła wolność i demokracje polskiej ciemnocie która by ich witała bramami i poiła bimbrem

skoro myślisz tak jak piszesz to jakim mentalnym cudem racjonalizujesz sobie pół miliona ofiar bestialsko zabitych przez ukraińców? w tym Polaków, Rosjan, Węgrów, Rumunów, Słowaków i braci starszych w wierze? ty nie widzisz szowinizmu ukraińskiego ale plujesz na Polskich prawicowców? i ty masz pretensje i zgłaszasz skargi do adminów że nazywam cie schizofrenikiem? wyłącz telewizor SQL, dobrze ci to zrobi. I zastanów się czy to aby na pewno rosjanie doprowadzili Polskę do momentu w którym nie zostało już nic do sprzedania poza opodatkowaniem pracy tubylczej. Zastanów sie SQL dlaczego w 1979 pensja sprzedawczyni w sklepie spozywczym w USSR, Czechosłowacji i w DDR była podobna, a teraz po 17 latach w Unii Europejskiej jest wciąż 3 razy niższa niż w Berlinie. I co najważniejsze zastanów się jaką wolność wypowiedzi miał człowiek w latach 70tych a jaka ma teraz :D teraz byle admin z peryferyjnego forum może cie odciąć za własne widzimisię. za mniej niż sołtys w tamtych czasach.

Odpowiem cytatem;
Cytat:

2022-06-12 12:04:21, sqlserver napisał(a):
Możesz o tym pisać, mieszkasz w wolnym kraju. Tu chodzi o intencje, artykuł nie jest informacyjna ciekawostką bo to wiedza powszechna tylko tworzeniem negatywnego wizerunku. To tak jak epatowanie polskich narodowców zamawiających piec piw.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 13-06-2022 00:03 ]

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #4 Ocena: 0

2022-06-13 00:12:34 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2022-06-12 23:57:12, 1_Inch napisał(a):
Cytat:

[ Ostatnio edytowany przez: <i>1_Inch</i> 12-06-2022 23:58 ]

Już ci kiedyś pisałem ze 6 milionów niesie w sobie magie i ma oparcie w numerologi wiec dlaczego nie używać jej, tym bardziej ze to będzie liczba zbliżona zagłodzonych Ukraińców przez Stalina. Polska została w takim miejscu w latach 90 bo została przehandlowana przez polskich sługusów KGB, lepiej odpowiedz na pytanie dlaczego po 40 latach krzewienia w Polsce ruskiego miru była u nas taka nędza
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

1_Inch

Post #5 Ocena: 0

2022-06-13 00:24:23 (3 lata temu)

1_Inch

Mężczyzna

Konto zablokowane

SQL? jakie 6 milionów? przekręcasz moje słowa, nie odróżniasz skali i dla ciebie nie ma róznicy pomiędzy pół miliona a 6 milionów , to świadczy jedynie o tym jak bardzo masz przeprogramowany umysł. A w PRL nie było żadnej nędzy. Nie wiekszej niz w Hiszpanii, Irlandii czy Portugalii. Nędza zaczeła się od wprowadzenia sankcji nałożonych przez USA na PRL i rozpędziła wraz z 'programem barcelowicza'. ale brnij kłamco w swoje mataczenia jeszcze bardziej , zobaczymy do czego się zniżysz :) czekam z zapartym tchem.

Uwaga moderatora: Post częściowo edytowany z obraźliwych treści. Konefka

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #6 Ocena: 0

2022-06-13 00:26:26 (3 lata temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2022-06-12 23:49:21, sqlserver napisał(a):
Cytat:

2022-06-12 23:41:46, andyopole napisał(a):
Cytat:

2022-06-12 23:00:29, 1_Inch napisał(a):
Cytat:

2022-06-12 22:50:24, iwona38 napisał(a):
Wlasnie obejrzalam reklame biovitalu w polskiej telewizji z ukrainskimi hnapisami.
Co bedzie nastepne?

Następne Iwona będą wybory samorządowe. Kiedy się odbędą nie do końca wiadomo. Ale odbędą się, i mniejszość naszych ukochanych braci ze wschodu zajmie wiele ciekawych stanowisk. Później wybory parlamentarne poprzedzone medialnym atakiem papki promującej konfederację UKROPOLIN. a później... to już tylko czekać na 4 pancernych i Hansa Klosa żeby nas znów wyzwolilili i zrobili akcję Wisła 2.0*HELP*

Na jakiej podstawie uzyskali prawa wyborcze?

Tego w troloskryptach nie wyszczególnili

Na szkoleniu w kremlowskiej trollowni nie dali wytycznych jak odpowiadać na takie pytania. ... :-U

Do góry stronyOnline

1_Inch

Post #7 Ocena: 0

2022-06-13 00:32:57 (3 lata temu)

1_Inch

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2022-06-13 00:26:26, andyopole napisał(a):
Cytat:

Cytat:

Cytat:

Cytat:

Wlasnie obejrzalam reklame biovitalu w polskiej telewizji z ukrainskimi hnapisami.
Co bedzie nastepne?

Następne Iwona będą wybory samorządowe. Kiedy się odbędą nie do końca wiadomo. Ale odbędą się, i mniejszość naszych ukochanych braci ze wschodu zajmie wiele ciekawych stanowisk. Później wybory parlamentarne poprzedzone medialnym atakiem papki promującej konfederację UKROPOLIN. a później... to już tylko czekać na 4 pancernych i Hansa Klosa żeby nas znów wyzwolilili i zrobili akcję Wisła 2.0*HELP*

Na szkoleniu w kremlowskiej trollowni nie dali wytycznych jak odpowiadać na takie pytania. ... :-U

ale ty masz jakiekolwiek wątpliwości że 10% mniejszość w kraju nie będzie miała praw wyborczych? podziwiam optymizm :D

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #8 Ocena: 0

2022-06-13 00:33:31 (3 lata temu)

andyopole

Mężczyzna

Cytat:

2022-06-12 23:49:08, daavid napisał(a):
Cytat:

2022-06-12 22:58:31, iwona38 napisał(a):
Widziales tu reklamy w telewizji w jezyku polskim?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>iwona38</i> 12-06-2022 23:06 ]

A to mało? Zdaje się, że hsbc był pierwszym bankiem który ofertę skierował wprost do Polaków. Oczywiście nikt im nie nakazał, tak jak polskim firmom. Przeliczyli, że im się to opłaca. W Polsce też dawno np. oferty telefoni komórkowej były po ukraińsku.

No, ale możesz wierzyć, że to spisek.

Już w 2004 lub w 2005 były reklamy po polsku. Telewizora jeszcze wtedy nie miałem ale w radio były reklamy po polsku, Ryanaira lub którejś innej lowcostowej linii. Wybacz, nie pamiętam ktorej bo to jednak parę lat minęło ale do dziś pamiętam ten seksowny glos: "odleć z nami". W pierwszym momencie myślałem że się przeslyszalem ale potem wielokrotnie było słychać. *YAHOO*

Do góry stronyOnline

andyopole

Post #9 Ocena: 0

2022-06-13 00:39:07 (3 lata temu)

andyopole

Mężczyzna

Cytat:

2022-06-13 00:32:57, 1_Inch napisał(a):
Cytat:

2022-06-13 00:26:26, andyopole napisał(a):
Cytat:

Cytat:

Cytat:

Cytat:

Co bedzie nastepne?

ale ty masz jakiekolwiek wątpliwości że 10% mniejszość w kraju nie będzie miała praw wyborczych? podziwiam optymizm :D

Jeżeli ktoś tak biegły w blogowaniu wciąż powtarza bzdury o prawach wyborczych dla uchodźców to jest albo rzeczywiście ruskim trollem albo idiotą. To drugie można wybaczyć. Choroba nie wybiera.

przeczytać do końca i zapamiętać raz na zawsze!

Do góry stronyOnline

Gwontownik

Post #10 Ocena: 0

2022-06-13 00:44:23 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

A czy jest jakiś problem ze zmianą prawa wyborczego?
Mniejszosci niemieckiej w polsce jest mniej niz 2% i mieli dwoch poslow i senatora. Calkiem legalnie. Obecnie jest jeden posel.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 13-06-2022 00:47 ]

Do góry stronyOffline

Strona 447 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 446 | 447 | 448 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,