2022-06-11 23:55:48, daavid napisał(a): Jarosław Augustyniak - wystarczy wpisać w google by dostać linki do sputnika.
Jesteś dbardzo biegły w obsudze Googlach, widzę. Sprawdziłeś już autora i chwała za to. Po co komu wierzyć zwłaszcza kiedy nie wiadomo kto on i jakie sznurki do niego prowadzą. Dawid, pytanie especially for you; czy wrzuciłeś w Google choć jedną nazwę/nazwisko pojawiające się w jego tekście? Jeśli nie to powinieneś to szybciutko zrobić, aby odpowiedzieć na kolejne pytanie; które informacje z rzeczonego tekstu są nieprawdziwe? Sam chciałbym to wiedzieć lecz nie będą autorytetu mistrza googlowania podważał.
Tymczasem ty przyjąłeś retorykę obecnej władzy i mediow pt 'masz inne poglądy na świat, życie niż my i śmiesz o tym głośno mówić to jesteś antyszczepionkowiec, ruski trol, onuca i płaskoziemca, a my z takimi nie rozmawiamy choćby mieli rację.'.
I wcale nie twierdzę, że Augustyniak prawdę pisze. Pytam tylko czy zweryfikowałeś te informacje i w którym miejscu odbiegają od prawdy?
Podzielisz się tymi informacjami czy pozostawisz dla siebie informując, że "nie dasz sie sprowokować ruskim onucom"?
Innej odpowiedzi się nie spodziewałem. Świry, płaskoziemcy, ruskie trole czy onuce jeden Wuj. To sprawdzony sprowadzenie autora wypowiedzi do poziomu szura. Czy sposób dyskredytacji autora sprowadza prezentowane fakty (o ile są faktami) do stanu niewiarygodności i fejkniusów? Wg ciebie tak. To nie jest sposób na dyskusję.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
To, co sobie pisze demagog, nie w porównaniu do innych źródeł, a w porównaniu do obserwacji z życia, jest taka sama propaganda jak niusy "z niezależnych mediow".
Osobiście znam przypadki i mogę podać daty i inne dane szczegółowe wraz z nazwiskami. Tylko po co jak SQL i tak nie uwierzy w moje informacje tylko mediom, które nie są bezstronne.
SQL
Ponadto przytoczony przez ciebie artykuł wcale nie twierdzi, że wyjazdy Ukraińców na święta są fake newsem. Wniosek jest zupełnie inny.
2022-06-12 11:10:41, Gwontownik napisał(a): Innej odpowiedzi się nie spodziewałem. Świry, płaskoziemcy, ruskie trole czy onuce jeden Wuj. To sprawdzony sprowadzenie autora wypowiedzi do poziomu szura. Czy sposób dyskredytacji autora sprowadza prezentowane fakty (o ile są faktami) do stanu niewiarygodności i fejkniusów? Wg ciebie tak. To nie jest sposób na dyskusję.
a co to wnosi do dyskusji, to prawda, ze Ukraina przed wojna była krajem biednym, skorumpowanym i masowo wykorzystywanym przez bogatszych . Trochę jak Polska, gdzie nie ma oficjalnych surogatek ale za niewielkie pieniądze znajdziesz sobie co chcesz, nawet taniego robotnika do angielskich fabryk kanapek czy sprzątania kibli w holandji czy przewijania byłych ssmanow w niemczech
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
2022-06-12 11:10:41, Gwontownik napisał(a): Innej odpowiedzi się nie spodziewałem. Świry, płaskoziemcy, ruskie trole czy onuce jeden Wuj. To sprawdzony sprowadzenie autora wypowiedzi do poziomu szura. Czy sposób dyskredytacji autora sprowadza prezentowane fakty (o ile są faktami) do stanu niewiarygodności i fejkniusów? Wg ciebie tak. To nie jest sposób na dyskusję.
a co to wnosi do dyskusji, to prawda, ze Ukraina przed wojna była krajem biednym, skorumpowanym i masowo wykorzystywanym przez bogatszych . Trochę jak Polska, gdzie nie ma oficjalnych surogatek ale za niewielkie pieniądze znajdziesz sobie co chcesz, nawet taniego robotnika do angielskich fabryk kanapek czy sprzątania kibli w holandji czy przewijania byłych ssmanow w niemczech
Tak racja, ale to nie oznacza, że informacje są fikcyjne (celowo nie nazywam ich faktami) tylko dlatego, że sznurki od autora idą w takim, a nie innym kierunku, co niby dyskredytuje wszystko co mowi i pisze.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
Tak racja, ale to nie oznacza, że informacje są fikcyjne (celowo nie nazywam ich faktami) tylko dlatego, że sznurki od autora idą w takim, a nie innym kierunku, co niby dyskredytuje wszystko co mowi i pisze.
chodzi o to ze pisanie o takich rzeczach to programowanie negatywne do ukraincow, niemieckie gazety pisały przed wojna, ze żydzi w swoich obrzędach religijnych pija krew niemowląt, co również można obronić patrząc na rytuał obrzezania. Obrzydzić, odczłowieczyć i wzbudzić zazdrość to cel takich artykolow
chodzi o to ze pisanie o takich rzeczach to programowanie negatywne do ukraincow, niemieckie gazety pisały przed wojna, ze żydzi w swoich obrzędach religijnych pija krew niemowląt, co również można obronić patrząc na rytuał obrzezania. Obrzydzić, odczłowieczyć i wzbudzić zazdrość to cel takich artykolow
Z twojej wypowiedzi wynika 'tak, to prawda, ale nie dobra o tym mowic'. Czy coś może źle zrozumiałem?
Możesz o tym pisać, mieszkasz w wolnym kraju. Tu chodzi o intencje, artykuł nie jest informacyjna ciekawostką bo to wiedza powszechna tylko tworzeniem negatywnego wizerunku. To tak jak epatowanie polskich narodowców zamawiających piec piw. Nie wiem czy widziałeś filmy z wczorajszego meczu gdzie polscy kibice bili się miedzy sobą czy to znaczy ze Polska jest upadłym krajem i najlepiej niech ruskie nas zajmą i wniosą trochę kultury z której słyną
2022-06-12 12:04:21, sqlserver napisał(a): Możesz o tym pisać, mieszkasz w wolnym kraju.
Tak, mogę o tym pisać, ale przeciętny czytelnik beż vpn'a tego tekstu nie przeczyta w oryginale. Ewentualnie przekopiowany na MW.
Cytat:
2022-06-12 12:04:21, sqlserver napisał(a): Tu chodzi o intencje, artykuł nie jest informacyjna ciekawostką bo to wiedza powszechna tylko tworzeniem negatywnego wizerunku.
Czyli: jak upaincy podają, że tak jest, to tak jest choćby o prawdę nawet się nie otarło. Natomiast kiedy rosjanie mówią jak jest to jest gooowno prawda choćby odrobiny kłamstwa w tym nie było. To my walczymy o ideę czy o prawdę? Zgod ie w 'twojprawdą' zamknięto pół świata prawie na dwa lata. Zgodnie z tą samą idea to zamknięte pół świata dodrukowywalo pieniądze przy zatrzymanej produkcji, a teraz krzyczą, że putin zrobił im inflację. I wcale nie twierdzę, że jakiegoś procentu udziału putina w inflacji nie ma, a jest ona tylko i wyłącznie zasługa tych krzewiocych przedstawiane przez ciebie idee o prawdzie i negatywnym wizerunku. Bo przecież ojcem sukcesu każdy rządzący jest, a porażka pozostaje osierocona. Tymczasem trudno znaleźć innego winnego, a tu putin się sam podkłada. Niech więc będzie ojcem naszych kłopotów a głupie narody to łykną i w imię dobrego wizerunku będą dawały się oklamywac dalej. Nie twierdzę, że metoda z "dobrym wizerunkiem" jest czymś złym, lecz złym jest w przypadku wyzbycia się odpowiedialnosci za spiwodowane klopoty. I zeby nie bylo, wcale nie popieram dzialan putina lecz one wcale nie usprawiedliwiaja I nie zdejmuja odpowiedzialnosci z ich autorów. To samo dotyczy "dobrego wizerunku" upainy. To tak samo jakbyś chciał pedofila przedstawić jako ciepłego wujka lubiącego dzieci, co nie jest sprzeczne z prawdą w zadnym miejscu.