MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 437 z 846 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 436 | 437 | 438 ... 844 | 845 | 846 ] - Skocz do strony

Str 437 z 846

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

iwona38

Post #1 Ocena: 0

2022-06-10 21:48:57 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Cytat:

2022-06-10 19:18:38, 1_Inch napisał(a):
"Była już ukraińska rzecznik praw obywatelskich Ludmiła Denisowa przyznała, że kłamała w sprawie rzekomych gwałtów na dzieciach popełnianych przez rosyjskich żołnierzy.

Informacja, która zelektryzowała światowe media w Polsce przeszła niemal bez echa. Krótki tekst Tomasza Waleńskiego ukazał się co prawda dzisiaj na portalu WP.pl jednak szybko został stamtąd usunięty. Obecnie możemy obserwować jedynie jego ślady w internetowych wyszukiwarkach.

W mediach anglojęzycznych (i nie tylko) terror pro-ukraińskiej zmowy milczenia nie jest tak ścisły jak w Polsce. Możemy się stamtąd dowiedzieć, że była komisarz ds. praw człowieka Rady Najwyższej Ukrainy Ludmiła Denisowa przyznała, że ​​napisała nieprawdziwe wiadomości o okrucieństwach rosyjskich żołnierzy na Ukrainie.

„Kiedy przemawiałam we włoskim parlamencie w Komisji Spraw Międzynarodowych, słyszałam i widziałam takie zmęczenie sprawą Ukrainy. Mówiłam o strasznych rzeczach, żeby ich jakoś popchnąć, żeby podjęli decyzje, których potrzebuje Ukraina i naród ukraiński” – wyjaśniła swoją motywację Denisowa. – Może przesadziłam. Ale starałem się osiągnąć cel, jakim było przekonanie świata do dostarczenia broni i wywarcia presji na Rosję.”

To kolejny przykład oderwanej od faktów ukraińskiej propagandy bezrefleksyjnie powtórzonej przez polskie media."

Kłamała za mało i za bardzo nieudolnie, no to Ją odwołali. Następca będzie kłamał lepiej *THUMBS UP*

Ja znalazlam tylko takie cos na wszystkich mozliwych portalach:
"Według Ukrainskiej Prawdy przyczyną odwołania Denisowej miała być jej retoryka dotycząca przestępstw seksualnych, których dopuszczali się żołnierze rosyjscy podczas wojny. Przeciwko drastycznemu sposobowi komunikowania takich informacji protestowali w otwartym liście dziennikarze oraz lekarze."

Podasz jakies zrodlo, ze klamala? Bo z tego co wstawilam to nie wynika a chetnie bym sie zapoznala.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

1_Inch

Post #2 Ocena: 0

2022-06-10 22:07:32 (3 lata temu)

1_Inch

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 17-05-2022

Cytat:

2022-06-10 21:48:57, iwona38 napisał(a):
Cytat:

2022-06-10 19:18:38, 1_Inch napisał(a):
"Była już ukraińska rzecznik praw obywatelskich Ludmiła Denisowa przyznała, że kłamała w sprawie rzekomych gwałtów na dzieciach popełnianych przez rosyjskich żołnierzy.

Informacja, która zelektryzowała światowe media w Polsce przeszła niemal bez echa. Krótki tekst Tomasza Waleńskiego ukazał się co prawda dzisiaj na portalu WP.pl jednak szybko został stamtąd usunięty. Obecnie możemy obserwować jedynie jego ślady w internetowych wyszukiwarkach.

W mediach anglojęzycznych (i nie tylko) terror pro-ukraińskiej zmowy milczenia nie jest tak ścisły jak w Polsce. Możemy się stamtąd dowiedzieć, że była komisarz ds. praw człowieka Rady Najwyższej Ukrainy Ludmiła Denisowa przyznała, że ​​napisała nieprawdziwe wiadomości o okrucieństwach rosyjskich żołnierzy na Ukrainie.

„Kiedy przemawiałam we włoskim parlamencie w Komisji Spraw Międzynarodowych, słyszałam i widziałam takie zmęczenie sprawą Ukrainy. Mówiłam o strasznych rzeczach, żeby ich jakoś popchnąć, żeby podjęli decyzje, których potrzebuje Ukraina i naród ukraiński” – wyjaśniła swoją motywację Denisowa. – Może przesadziłam. Ale starałem się osiągnąć cel, jakim było przekonanie świata do dostarczenia broni i wywarcia presji na Rosję.”

To kolejny przykład oderwanej od faktów ukraińskiej propagandy bezrefleksyjnie powtórzonej przez polskie media."

Kłamała za mało i za bardzo nieudolnie, no to Ją odwołali. Następca będzie kłamał lepiej *THUMBS UP*

Ja znalazlam tylko takie cos na wszystkich mozliwych portalach:
"Według Ukrainskiej Prawdy przyczyną odwołania Denisowej miała być jej retoryka dotycząca przestępstw seksualnych, których dopuszczali się żołnierze rosyjscy podczas wojny. Przeciwko drastycznemu sposobowi komunikowania takich informacji protestowali w otwartym liście dziennikarze oraz lekarze."

Podasz jakies zrodlo, ze klamala? Bo z tego co wstawilam to nie wynika a chetnie bym sie zapoznala.

niestety nie mogę wysłać załącznika. a informacja ukazała się dziś na wp.pl - krótki tekst Tomasza Waleńskiego. Szybko dosyć zdjęty :) i zastąpiony poprawną politycznie wersją.

https://myslpolska.info/2022/06/10/ukrainska-rzecznik-praw-obywatelskich-klamala-w-sprawie-rosyjskich-gwaltow/

[ Ostatnio edytowany przez: 1_Inch 10-06-2022 22:14 ]

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #3 Ocena: 0

2022-06-10 22:22:40 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Daavid, sqlserver, cris i inni forumowicze znalezliscie cos co by mowilo, ze to byl fake news? Pytam serio, bo ja nic nie moge znalesc a to dosc interesujaca informacja.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #4 Ocena: 0

2022-06-10 22:25:44 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2022-06-10 22:07:32, 1_Inch napisał(a):

niestety nie mogę wysłać załącznika. a informacja ukazała się dziś na wp.pl - krótki tekst Tomasza Waleńskiego. Szybko dosyć zdjęty :) i zastąpiony poprawną politycznie wersją.

W onetach itp pseudo mediach to dość powszechna praktyka, że zdejmują nierzetelne teksty albo je modyfikują.

Dlaczego nie możesz wysłać załącznika, może mogę pomóc od strony technicznej?

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #5 Ocena: 0

2022-06-10 22:48:12 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Sweet teoretycznie masz racje ale troche niepokoi brak informacji, ze to byl fake news. Normalnie juz by o tym trabili a tu cisza. Bo artykul sie ukazal, sa pozostalosci i fragmenty w wyszukiwarkach. I nie bardzo mi sie chce wierzyc w wersje zdjecia z funkcji bo:
"Przeciwko drastycznemu sposobowi komunikowania takich informacji protestowali w otwartym liście dziennikarze oraz lekarze".
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

1_Inch

Post #6 Ocena: 0

2022-06-10 22:52:50 (3 lata temu)

1_Inch

Mężczyzna

Konto zablokowane

Iwona ale dlaczego tak uparcie chcesz wierzyć że to fake news był?

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2022-06-10 22:58:23 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Nie wiem dlaczego uważasz, że by o tym trąbili.
To nie jest w interesie mediów.
W interesie mediów jest klikalność a więc fake newsy same w sobie, prostowanie fake newsów nie jest nawet w połowie tak klikalne jak sam fake news.

Cytat:

2022-06-10 22:52:50, 1_Inch napisał(a):
Iwona ale dlaczego tak uparcie chcesz wierzyć że to fake news był?

Nie wiem w co wierzy Iwona, ale wojna to przemoc, śmierć, głód, gwałty i niewyobrażalne okrucieństwo. Fake newsy pokroju faktu czy onetu to przy tym pikuś.

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #8 Ocena: 0

2022-06-10 23:01:52 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Ale ja nie chce uparcie wierzyc, czekam az ktos zweryfikuje te informacje, bo ja nic nie znalazlam.
Szczerze to nie wyobrazam sobie zeby ktos mogl klamac w tak ohydny sposob.
Ale kto wie.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #9 Ocena: 0

2022-06-10 23:04:21 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Nie trzeba kłamać, żeby epatować. Dla mnie samo epatowanie krzywdą ludzką jest ohydne, a dobrymi chęciami jest ponoć piekło wybrukowane.

Do góry stronyOffline

1_Inch

Post #10 Ocena: 0

2022-06-10 23:10:49 (3 lata temu)

1_Inch

Mężczyzna

Konto zablokowane

No cóż Iwona, myślę że Twoja wyobraźnia niebawem będzie wystawiona na dużo więcej takich crash testów. Narracja 'zachodu' wyraźnie się zmienia, skończyło się bezwarunkowe uwielbienie dla niebieskożółtych, wraca pragmatyzm i strach przed niedźwiedziem. Bucze, pralki, traktory to memy. A dostawy gazu - te realne a nie wymyślone - to rzeczywistość. Świat się zmienił i 'zachód' musi to zaakceptować, życie w szklanej bańce się skończyło. Medialna bajeczka potrwa jeszcze pewnie do jesieni.

Do góry stronyOffline

Strona 437 z 846 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 436 | 437 | 438 ... 844 | 845 | 846 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,