Cytat:
2022-06-07 14:03:53, daavid napisał(a):
@Gwintownik
Nie bardzo rozumiem do czego dążysz?
Jest napisane i skierowane do sqlserver. Dlaczego? On wie, a ponadto wynika to z treści.
Cytat:
W jednym trzeba się zgodzić. Gdyby postawa Polski byłaby inna to Kacapy byłoby w Kijowie a może i we Lwowie. Sądzisz, że byłoby to w polskim interesie?
Nie przesadzał bym z tym przewartościowywaniem polskiej pomocy. Czy ona jest korzystną dla kraju czy nie to dopiero czas pokaże, a historia oceni. Póki co, to wasze teorie to tylko pisanie patykiem na piasku. I tu przykladem mój poprzedni wpis.
Cytat:
Nie mam wątpliwości, że Ukraina w tym momencie jest kompletnie zrujnowana. Te dostawcy które dostawali to były w części darowizny a teraz jest na kredyt. Kredyt który być może w przyszłości będzie umorzony.
No co ty nie powiesz? Darowizny? Jeszcze 20 maja mowiliscie chórem, ze wszystko to umowy handlowe, dostarczone i zaplacone, a tu okazuje się zupełnie inaczej. I nie piszę tu czy jest potrzeba, czy jej nie ma. Ja piszę o faktach.
Cytat:
Na armię wydajemy 2% PKB, rząd obiecuje zwiększenie do 3% a te zapowiedzi inwestycji w uzbrojenie wg ekspertów oznaczają wydatki rządu 5-6%. Może być też gorzej, jak się Kacapy rozpędzą to można wydawać i 15-20%. Oczywiście kosztem służby zdrowia, edukacji itd. Także chyba lepiej w tej chwili spróbować pomóc Ukrainie, tym bardziej, że to ONI przelewają swoją krew a ta nie ma ceny.
Ty masz pojęcie o czym piszesz? Pkb to jest wartość całej produkcji na terenie Polski, ale z tego pkb nie można wziąć żadnych pieniędzy. Pieniądze można rozdysponować te, które skasowano z tytułu podatków, akcyz i innych opłat. Tych jest ok 500 mln PLN. Pkb jest na poziomie ponad 600 mld USD. Wytłumacz więc skąd weźmiesz rzeczone 20% ???
[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 07-06-2022 17:07 ]
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.