2022-06-06 15:45:36, 1_Inch napisał(a): dawidku a nie zauważyłeś, że europa zachodnia jest pod totalną kontrolą jak sam to ująłeś 'wszystkiego'? Ostatnie dwa lata nie zapaliły w twojej biedniej główce żaróweczki? ach.. ty sam pisałeś, że zachodnia propaganda jest lepsza, bo jest zachodnia :D to że ubezwłasnowolniono cie, spacyfikowano i wytresowano nie wzbudza u ciebie żadnych refleksji? ty juz z braku argumentów będziesz wyciągał datę rejestracji nicka na forum? kolejna rzecz, która świadczy o twojej infantylności. Czy dla takich dzieciaków jak ty zawsze wszystko musi być czarne lub białe? Wyciągasz tu czasy komunizmu w rosjii, a jednocześnie starannie ignorujesz rzeź wołyńską. ty weź się chłopie zdecyduj czy żyjesz w teraźniejszości, czy przeszłości.
Rzucę ci, wiem że to beznadziejne, ale i takie cuda jak przebudzenia się zdarzają. Na początek taka mała lektura:
"Ukraińska szachownica. Kto i po co wywołał wojnę na Ukrainie" Natylie Baldwin, Kermit Heartsong
Może odpadnie ci z mózgu część skamieliny i wypełzniesz na słoneczko spod kamienia.
A tak na marginesie to ilu znasz rosjan skoro tak wiesz, w co Oni wierzą a w co nie?
Dawno proponowałem Tobie Sikorskiego z dyskusji w której rozprawił się z różnymi teoriami głoszącymi, że za agresją Kacapów na Ukrainę stoi coś więcej jak chęć przejęcia ziem i ludzi z Ukrainy i kompletnego zniszczenia tych którzy nie chcą podporządkować się Rosji. Nie słyszałem odpowiedzi.
Przeczytałem też recenzję proponowanej przez Ciebie książki. Całkowicie mnie zniechęciła do tej pozycji.
recenzja jest tutaj
Doprawdy. Niemcy doskonale wiedzą, że są winne 2wś i na razie nie zmienia nic w tym temacie. Hitlera nie uważają za swego bohatera narodowego, a nawet swego czasu wypłacali odszkodowania dla pokrzywdzonych przez III Rzeszę. Nie każ mi wierzyć, że ze strony upainy takie coś nastąpi, a udawanie, że nic się nie stało jest tylko przyzwoleniem aby stało się coś więcej.
wooj z Niemcami, złe porównanie
weźmy na warsztat twoich ulubieńców
Ruskich, nic nie zapłacili, nakradli nic nie oddali, mordowali i wywozili do gułagów, Stalin ciągle bohater a mordercy z kgb dożyli spokojnej śmierci na swoich podmoskiewskich daczach wspominając jak polscy oficerowie śmiesznie kulali się do rowów, ich przywódcy nadal uważają, ze na to zasłużyliśmy i to my powinniśmy im płacić za wszystko bo jesteśmy niewdzięcznymi bękartami
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
Doprawdy. Niemcy doskonale wiedzą, że są winne 2wś i na razie nie zmienia nic w tym temacie. Hitlera nie uważają za swego bohatera narodowego, a nawet swego czasu wypłacali odszkodowania dla pokrzywdzonych przez III Rzeszę. Nie każ mi wierzyć, że ze strony upainy takie coś nastąpi, a udawanie, że nic się nie stało jest tylko przyzwoleniem aby stało się coś więcej.
Ruskich, nic nie zapłacili, nakradli nic nie oddali, mordowali i wywozili do gułagów, Stalin ciągle bohater a mordercy z kgb dożyli spokojnej śmierci na swoich podmoskiewskich daczach wspominając jak polscy oficerowie śmiesznie kulali się do rowów, ich przywódcy nadal uważają, ze na to zasłużyliśmy i to my powinniśmy im płacić za wszystko bo jesteśmy niewdzięcznymi bękartami
W punkt.
Do tego upadek cccp uważają za największe zło i chcą jego odbudowy. I wcale z tym się nie kryją.
2022-06-06 09:59:24, 1_Inch napisał(a): nie dziwnym trafem to się zbiega, tylko kolejnością historyczną to się zbiega dawidku. najpierw anglosasi wywołali majdan, namordowali setki rosjan, a w konsekwencji krym wrócił do macierzy. czy ty człowieku jesteś tak słabo wyedukowany czy khmm jak to ująć żeby bana nie dostać jak twoj koleś SQL.. czy anioł który dotkął cie skrzydłem zahaczył o twoj łeb piszczelem? wyłącz telewizor dawidku, wyłącz chociaż na tydzień. inny będziesz. lepszy!
w Polsce źli imperialiści stoją za utworzeniem solidarności i protestami.
W jaki sposób anglosasi namordowali rosjan, których przecież tam nigdy nie było
czy w swoich kalkulacjach liczysz ludzi w zestrzelonym samolocie pasażerskim czy to nie istotne
a Krym jest taki ruski jak i ty
Witam .
Na tych forach historycznych mam konta pod innymi nickami
....
Tak wiec czapki z glow . Na naszych oczach powstaje nowy Narod Wybrany .
Pozdrawiam
Dzikizewsi
Pisałeś tak o tych forach, ze myślałem ze ta z może jeszcze kimś tworzycie twardy front i miażdżycie wszystkich argumentami a okazuje się ze ty tam tylko czytasz z bólem bo tam same ukraińskie zwolennicy, no szkoda... bardzo
Pieniądze od Ukraińców z pożyczek dawanych przez amerykanów, co w tym dziwnego , Nie wiem czy wiesz ale na typowym samochodzie BMW jest około 500 patentów płaconych innym firmom a to mitsubishi za wtrysk a to regulowane napięcia świateł dla vw albo automatyczne wycieraczki renaulta i panowie z bawari nie rozpaczają nad tym tylko płacą a i tak im zostaje wystarczająca ilość pieniędzy a nawet zwiększają moce produkcyjne i otwierają nowe fabryki.
Jeżeli chodzi o sytuacje na froncie to myślałem, ze odwlekasz odpowiedz bo liczyłeś ze coś w końcu uda się ruskim osiągnąć. To wszystko co wymieniasz to zwycięstwa na szczeblu nawet nie operacyjnym tylko lokalne sukcesiki. Takie pierdy które ładnie pachną tylko właścicielowi. My tu rozmawiamy o wojnie drugiej armii świata, uzbrojonej w nowoczesny sprzęt, wyrzutnie broni barycznej, rakiety hipersoniczne, niezniszczalne czołgi T-90M czy wozy pancerne terminatory, której niezwyciężeni bohaterscy żołnierze w profesjonalny sposób niszczą każdego wroga realizując strategie świetnych dowódców z 22 armia świata o budżecie dziesięć razy niższym i żołnierzami którzy są zmuszani do walki przez nazistów z azowa. Po tymczasowym i skoordynowanym przerzuceniu wojsk z pod kijowa na wschód stalowy klin miał wejść w pozycje ukraincow i zmieść ich a kadyrowcy mieli po lasach likwidować niedobitki. W Siewierodoniecku stracili cala armie, przy przeprawie stracili dwie batalionowe grupy taktyczne. Obecnie zajęte ziemie to mniejszy obszar niż w marcu a ich problemy dopiero narastają, brak powszechnej mobilizacji której się Putin boi albo zdaje sobie sprawy, ze wtedy stracił by ostatni argument. Bo teraz wszyscy potakują, ze Rosja nie odnosi tryumfów bo nie ma mobilizacji a mobilizacji nie ma bo nie ma kogo mobilizować a punkty mobilizacyjne zaczęły by płonąc jeszcze częściej niż to jest obecnie
Te wielkie zapasy uzbrojenia okazały się często papierowe i dowódcy szybko podpalają magazyny zanim remanent z Moskwy wpadnie. Ofensywa rosyjska zdecydowanie nie idzie po rosyjskiej myśli czego dowodem jest odwoływanie coraz to nowszych dowódców odpowiedzialnych za postępy.
Mam nadzieje, ze wysyłasz wsparcie co miesiąc temu Maciakowi bo jak już będzie miał na bieżące leki to może wymyśli coś sensownego. Ja rozumiem ze on celuje w grupę ze starcza demencja którym wnuczkowie pokazali jak odpalić internety ale bez przesady. W czasie pokoju sprzedawać wlewy dożylne z perhydrolu a w czasie wojny zarabiać na nienawiści do ukraincow tak trochę emerytensekta macie jakieś znaki rozpoznawcze berety, rogowe okulary czy saszetki na rękę
My tu gadu gadu a tam
Nie żyje kolejny rosyjski generał. Roman Kutuzow zginął w walkach w Donbasie, no szkoda… bardzo
Witam .
Dawaj , wal te sukcesy operacyjne czy strategiczne dzielnej armii ukrainskiej . Ukaz nam te pogromy "kacapow" przez dzielnych heroi spod znaku tryzuba . Ta stracona armia w Siewierodoniecku to informacja z ukrainskiego gensztaba , NEXTy , samego Zelenskiego i jego doradcy Arestowicza czy jakiegos tweeta ? Im wiecej czasu mija od tej nieszczesnej przeprawy , do ktorej porazki przyznaja sie sami Rosjanie , tym wieksze straty sa liczone przez proukrainskich propagandzistow , niedlugo na pewno bedzie to zniszczona cala dywizja . Ty naprawde myslisz ze Rosjanie nie wyciagneli lekcji z operacji pod Kijowem , Czernichowem , Sumami i Charkowem ? Ze beda wysylali kliny pancerne daleko we wrogie terytorium aby zostaly odciete od zaopatrzenia i wystrzelane przez Ukraincow korzystajacych z rozpoznania NATO ? Nawet ta nieszczesna przeprawa to widac ze to byla pulapka w ktora dal sie wciagnac jakis dowodca batalionu , a przepraszam , przeciez sam pisalem ze zaraz bedzie to cala dywizja . I dawaj te tweety o ofertach wykupu starego zlomu przez Rosjan , nie wstydz sie , tyle razy cie prosilem abys sie dzielil swoja tajemna wiedza .
A moze tak o tym najnowszym tweecie o zestrzeleniu przez ukrainska opl nastepnej suczki ? Tylko ze po opublikowaniu zdjec okazalo sie ze zestrzelili wlasny , ukrainski Su-27 . Ale zaraz umiescili go na stronie o stratach Rosjan . Napewno podbuduje morale .
A jak tam ten zegar co wskazywal czas kiedy Ukrainscy kumandosi z AZOVa wysadza most kerczenski ? Juz wskazuje czas z minusem ?
O amunicji , paliwie i innych zapasach wojennych konczacych sie Rosjanom za dzien , dwa czy tydzien to slysze od poczatku marca . Chcesz to wierz , twoja sprawa . Ale zadna lampka nie zapalila sie w twojej mozgownicy ?
O oficerach ci napisalem . Jestes inteligentny inaczej czy po prostu glupi i prubujesz prowokowac ?
Napisze jescze raz : jestes ignorantem . Rynek handlu bronia jest calkowicie inny niz rynek cywilny . Nie mozna porownywac cywilnych regulacji do wojskowych . Dlatego tak wazne jest posiadanie wlasnego przemyslu zbrojeniowego z wlasna baza badawcza i produkcyjna ktorej resztki sa obecnie niszczone przy aplauzie idiotow takich jak ty .
A za ten land-lease wziety przez Ukraincow zaplacimy my , Polacy . Dzieki tej sooper-dooper tajnej umowie zawartej przez ten polskojezyczny rzad . Bo Ukraina jest bankrutem i jedynym panstwem w jej poblizu z mozliwosciami kredytowymi jest nasz kraj z totalnie proamerykanskimi politykami u steru wladzy .
Ale z was ponuracy . Ja z Czechami mielismy niezly ubaw w pracy z tej wiadomosci . Szkoda tylko ze prawdziwej . O edukacji w ukrainskich szkolach i ukrainskich podrecznikach nauczania napisze niedlugo wiecej .
Pozdrawiam
Dzikizewsi
Uwaga moderatora: Post częściowo edytowany z obraźliwej wypowiedzi. Konefka
2022-06-06 16:45:42, cris82 napisał(a): tak tak niemcy odmowili moja wina zaplacili troche klepakow dla polskich przymusowych robotnikow i juz jest wszystko oki doki
to tak nie dziala panie gwontowniku... to czas zatarl rany a nie jakies pozorowane przyznanie sie do winy wzgledem Polakow
Oczywiście, że czas zrobił swoje I nie stoi na przeszkodzie aby niemcy różnymi gestami epatowali zmierzającymi do poprawy stosunków. Pamięć tamtych dni jednak pozostała. A tu robimy wszystko aby te pamięć wytępić, zapominając o tym co było beż żadnego przyznania się do winy. Bez spowiedzi i żalu za grzechy nie ma rozgrzeszenia.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
Buhaha
Oczywiście że powinni. Weź tylko pod uwagę fakt, że to miało miejsce za przyzwoleniem całego zwycięskiego świata w IIwś. Idąc tym tokiem rozumowania to powinniśmy od nich też żądać bo:
1. Taki los nam zgotowali
2. Nie interweniowali, gdy nie działo się dobrze.
Ty dziki musisz być jakimś szwagrem tego komornika co zlicytował sąsiada zadłużonego rolnika albo ten komunizm i proletariat wszystkich krajów łączy się, że masz problem z rozróżnieniem wierzytelności zaciągniętych przez Ukrainę z polskimi. Dam ci radę No robisz sobie krzywdę nawet jak napiszesz coś sensownego to nikt tego nie weźmie na poważnie bo takie bzdury cię dyskredytują.
Trochę się pogubiłem, to ruscy popełniali jakieś błędu i ponosili straty bo ty od tygodni mówisz, ze nie i to tylko NEXTA opowiada bajki a ty nagle zmieniasz front z kijowskiego na donbaski i piszesz o błędach i stratach. Z sukcesów strategicznych to obrona Kijowa, utrzymanie państwowości i zjednoczenie narodu, nawet rosyjsko języcznego w obronie przed najeźdźcą. Jedli chodzi o taktyczne to spowalnianie praktycznie do zera wielkiej ofensywy.