MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 427 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 426 | 427 | 428 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 427 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sqlserver

Post #1 Ocena: 0

2022-06-04 09:57:20 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2022-06-04 01:28:05, 1_Inch napisał(a):
oj SQL tak pozowałeś na mistrza słowa, za takiego erudytę się uważałeś, elokwencja to twoja domena była. Znajomość gospodarki, historii, polityki wyssałeś z benefitem królowej.

nie spodziewałem się ze wywołuje tyle kompleksów u adwersarza, nie miałem o sobie takiego wygórowanego mniemania, ale pokornie przyjmuje twoje irytacje. Kawka z rana od razu lepiej smakuje

Opinia moderatora: Usuniete duble. karjo1

moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dzikizewsi

Post #2 Ocena: 0

2022-06-04 10:44:45 (3 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-03-2015

Cytat:

2022-06-02 11:33:00, sqlserver napisał(a):
Cytat:

2022-06-02 10:37:09, Dzikizewsi napisał(a):
[
Witam .
O rzesz ty orzeszku .
Gwontownik odpisal ci o przekazaniu armatohaubic , ty masturbujesz sie o potencjalnym kontrakcie na nie . Potencjalnym , bo mozliwosci produkcyjne HSW przedtawil ci 1-inch . I tego nie przeskoczysz , huta to nie komputer gdzie za dotknieciem klawisza buduje sie cale mocarstwa jak w grze . Stali pancernej , gasienic , oporopwrotnikow , silnikow , transmisji , celownikow , SKO , radiostacji itp nie kupuje sie ot tak jak w sklepie . A do Korei pojechali nie po to by koreanczycy pomogli w zwiekszeniu produkcji tylko aby pozwolili nam przekazac/sprzedac Kraby za granice . Cale know-how podwozia nalezy do nich , bez ich zgody nie mozemy go eksportowac ani sprzedawac . I najlepsze ze Ukraina zaplaci za ten prawdopodobny kontakt polskimi pieniedzmi , pieniedzmi ktore dostanie z kredytu polskiego rzadu . Ukrainie tak naprawde nikt nic nie sprzedaje , ten kraj jest bankrutem majacym pieniadze z kredytow udzielanych przez frajerow takich jak polski rzad . Zboze o ktorym tak piszesz juz do Ukrainy nie nalezy , jego wlascicielem jest USA i Izrael . Dlatego Bidet tak walczy o jego wywiezienie .
Bardzo chcialbym przeczytac o tym zwijaniu produkcji w Rosji . Tylko prosze bez Defence24 , Strzyzewskiego i Zychowicza .
Szwajcaria po odmowie na przekazanie przez Niemcy bwp-ow Marder , ktore wykorzystuja szwajcarskie uzbrojenie , odmowila Danii na przekazanie na Ukraine KTO .
Dzieki dyskusji jaka sie rozwinela mamy w koncu konsensus . Juz wiemy ze nachodzcy ukrainscy nie sa zadnymi uciekinierami przed wojna . To normalni ekonomiczni emigranci , oczym zreszta pisalem od poczatku .
SQL potwierdzasz tylko ze jestes kompletnym ignorantem w sprawach ekonomii , prawa , historii , przemyslu , technologii i wojskowosci . Potrafisz tylko , z braku argumentow , personalnie atakowac oponentow w dyskusji .
A mialem odpoczac do weekendu .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Błaszczak pojechał do Korei żeby w zamian za kupno wozów opancerzonych zorganizować dostawy gotowych podwozi dla krabów wiec prawie wszystkie wyliczone komponenty już są
Jeżeli chodzi o pieniądze to widzę, ze słowo lend lease ciężko ci przechodzi przez gardło, staje ością twoim wydumanym teoria. Ukraina ma pieniądze i starczy im na razie na wszytko a kredyty zaciągnięte będzie spłacała, bo dlaczego nie. Swój kredyt, pomimo zimnej wojny sowieci spłacali do 2005 roku wiec nie widzę problemu z Ukraina, oczywiście jak ktoś chce to zawsze zobaczy. Legendy o tym, ze zborze, czarnoziem, lit, cez, węgiel, ukraińskie kobiety, nerki żołnierzy są już sprzedane wciskaj na swoich komsomolskich wiecach, dowód poproszę i nie komsomolska prawda, sputnik, marcin rola czy badtv.

Witam .
Jakie komponenty juz sa ? Czy ty rozumiesz co piszesz ? Pojechal aby kupic podwozia bo one juz sa ? Stoja tak sobie w salonie i czekaja na klienta ? Eksprercie moj drogi . One musza dopiero byc wyprodukowane lacznie z zamowieniem wszyskich komponentow do nich przez koreanczykow . Kooperanci beda musieli zwiekszyc produkcje elementow , kupic wiecej maszyn , zatrudnic wiecej ludzi . A nastepnie zapakowac to wszystko na statki i dowiezc do Polski przez morza i oceany . Sprawdz ile to trwa geniuszu .
O land-lease pisalem nie raz . Dla ciebie to takie fiu-fiu , wszystko bedzie dobrze , kasa sie znajdzie , scisniemy posladki i splacimy . A co jesli sie okaze ze to my bedziemy splacac dlugi Ukrainy na podstawie tej tajnej umowy niby o pomocy w odbudowie ? Ale wedlug geniusza ekonomii SQL to nam ktos jeszcze bedzie placil . Zejdz na ziemie chlopcze . Ile dochod Ukrainy spadl od rozpoczecia konfliktu jest nawet na MW , oprocentowanie kredytow na Ukrainie wzroslo do 25% . Na bloombergu masz na biezaco podawana sytuacje finansowa Ukrainy . Wiec dla takiego wybitnego ekonomisty nie jest zadnym problemem poukladac tabelki . Odrob lekcje chlopcze , sznurki dostales .
Mercedes , BMW , Volkswagen jada na pol gwizdka , to takze jest zwijanie produkcji w Niemczech ? A jesli sie wstrzymalo , zablokowalo okreg kaliningradzki , nie pozwalajac na eksport i import komponentow do niego to jakies zdziwienie ze produkcja zamiera . Genialnosc twego rozumowania mnie powala geniuszu .
Tym razem to musial byc czekoladowy batonik XXL .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #3 Ocena: 0

2022-06-04 11:01:59 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2022-06-04 10:44:45, Dzikizewsi napisał(a):

Witam .
Jakie komponenty juz sa ? Czy ty rozumiesz co piszesz ? Pojechal aby kupic podwozia bo one juz sa ? Stoja tak sobie w salonie i czekaja na klienta ? Eksprercie moj drogi . One musza dopiero byc wyprodukowane lacznie z zamowieniem wszyskich komponentow do nich przez koreanczykow . Kooperanci beda musieli zwiekszyc produkcje elementow , kupic wiecej maszyn , zatrudnic wiecej ludzi . A nastepnie zapakowac to wszystko na statki i dowiezc do Polski przez morza i oceany . Sprawdz ile to trwa geniuszu .
O land-lease pisalem nie raz . Dla ciebie to takie fiu-fiu , wszystko bedzie dobrze , kasa sie znajdzie , scisniemy posladki i splacimy . A co jesli sie okaze ze to my bedziemy splacac dlugi Ukrainy na podstawie tej tajnej umowy niby o pomocy w odbudowie ? Ale wedlug geniusza ekonomii SQL to nam ktos jeszcze bedzie placil . Zejdz na ziemie chlopcze . Ile dochod Ukrainy spadl od rozpoczecia konfliktu jest nawet na MW , oprocentowanie kredytow na Ukrainie wzroslo do 25% . Na bloombergu masz na biezaco podawana sytuacje finansowa Ukrainy . Wiec dla takiego wybitnego ekonomisty nie jest zadnym problemem poukladac tabelki . Odrob lekcje chlopcze , sznurki dostales .
Mercedes , BMW , Volkswagen jada na pol gwizdka , to takze jest zwijanie produkcji w Niemczech ? A jesli sie wstrzymalo , zablokowalo okreg kaliningradzki , nie pozwalajac na eksport i import komponentow do niego to jakies zdziwienie ze produkcja zamiera . Genialnosc twego rozumowania mnie powala geniuszu .
Tym razem to musial byc czekoladowy batonik XXL .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

jak bardzo byś się nie starał to tak się nie da, nikt normalny nie złapie się na twoja bajkę o tym, ze Polska przejmie długi Ukrainy. Masz dwa wyjścia wymyśl inna bajkę albo zmień forum na bardziej podatni. Tak przy okazji zwiedziłem fora na które się powołujesz i takich jak ty nazywają tam... no zgadnij onuco :-]

Wspominałeś o tym ze huta będzie potrzeba pancernej stali, zgadnij co wraca na wagonach które wywożą pomoc dla armii ukraińskiej, złom stalowy z ruskich zmechow. Chyba nie powiesz ze to zła stal. Jeśli chodzi o plany produkcyjne fabryki to raczej nie wzięły się z czapy tylko opierają się na analizie możliwości wiec argumenty z doopy
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

daavid

Post #4 Ocena: 0

2022-06-04 14:16:34 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2022-06-04 09:16:13, Thorin napisał(a):
Cytat:

2022-06-04 03:39:15, daavid napisał(a):
Cytat:

2022-06-04 00:40:44, 1_Inch napisał(a):
dawidku- sam wyjechales za granicę i porzuciłeś ojczyznę naszą miodem i mlekiem płynącą :D i teraz bierzesz się wyszukiwać mniej patriotycznych patriotów od siebie? jak pisałem - schizofrenia :) jeżeli chcesz walczyć z bolszewicką zarazą - dlaczego nie walczysz? to nawet brytyjczycy pojechali walczyc na ukrainę a taki patriota jak ty dawidku nie? no dlaczego? no haaaloooo ?

Znamienne, że przez gardło Ci nie chce przejść to, że walczylbyś z Ruskimi jakby napadli na Polskę. Thorin, drugi farbowany patriota....

Dagnidek Ja ci juz napisalem i twoin przydu**som , chcesz to wyjasnimy i mi powiesz to w twarz a nie jak ostatnia wywloka znow wyzywasz, ja jestem swiadom swoich slow i moge ci to powiedziec w twarz , gdzie tu odwaga?? Kim ty jestes zeby pisac takie rzeczy , jak ostatni trzchorz online?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Thorin</i> 04-06-2022 09:17 ]

O widzę, że znów kumpli w internecie szukasz...
Może odwiedź jakiś klub dyskusyjny jak chcesz rozmawiać face to face a nie wchodzisz na forum w internecie i masz pretensje do ludzi, że coś piszą online i nie chcą się z tobą umówić na spotkanie.

Do góry stronyOffline

Thorin

Post #5 Ocena: 0

2022-06-04 15:24:47 (3 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-06-2021

Ty nie jestes prawdziwy facet, prawdziwy facet ma jaja i jest swiadom swoich slow, udajesz kogos na internecie kim nie jestes, w rzeczywistosci pewnie maly osr*** koles, ktoremu nic nie wyszlo w zyciu.

Ostatni raz pytam który z tu tak szczekajacych i uzywajacych przeklenstw jest gotów mi to powiedziec w twarz?

Ja zaplace za paliwo, albo sam przyjade dajcie adres , nie szukam kolegów mam ich kilku którym moge zaufac i styka , bardziej szukam prawdy i prawdziwych ludzi w tym zwariowanym swiecie, a nie fajkowych atencyjnych prójdu**

To jak bedzie? Powiesz mi w twarz ze jestesm ruskim trollem i smiecim ludzkim ?

Bo mam swoje zdanie i uwazam , ze to winna wszystkich (USA i Brukseli) a nie tylko Rosji to co sie dzieje na Ukrainie, ale faktem jest ze Rosji najwieksza bo zaatakowala agresywnie inne panstwo??? Co w tym zlego ?

[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 04-06-2022 15:26 ]

Do góry stronyOffline

1_Inch

Post #6 Ocena: 0

2022-06-04 17:01:39 (3 lata temu)

1_Inch

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 17-05-2022

ciekawy przekaz ze źródła innego niż media głównego ścieku. czekam na skowyt :D

https://pl.news-front.info/2022/06/04/nadchodzi-najwiekszy-wrog-ukrainy-i-polski/

Do góry stronyOffline

Dzikizewsi

Post #7 Ocena: 0

2022-06-04 17:32:32 (3 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-03-2015

Cytat:

2022-06-03 02:16:34, daavid napisał(a):
Już się kiedyś pytałem. Jaka to nacjonalistyczny polityka w tej federacji? Buriaci są Rosjanami?

Witam .
Pytales sie czy Buriaci to Ruski . Teraz pytasz sie czy Buriaci to Rosjanie .
Wiem ze odpowiedz cie nie intersuje ale moze inni beda zainteresowani . Tak , Buriaci , Jakuci , Dagestanczycy , Inguszeci , Czeczency itp to sa Ruskie . Sami o sobie tak mowia . Oznacza to nie wiecej niz obywatela Rosyjskiej Federacji . W zadnym przypadku nazwa Ruskie nie okresla Rosjanina , ktory jest okresleniem narodowosci . Wiem ze to trudne dla takiego malego rozumku ale RF jest republika federacyjna z wlasna kultura i jezykiem . Nie jest to moja opinia , wyczytalem to na jednym forum historycznym . Tam jeszcze bylo z wyszczegolnieniem fonetycznym .
Moja opinia o pilce noznej jest taka sama jak w filmie "Dzien swira" . Jesli ktos umie , prosze wrzucic klip z Youtuba z tego filmu . Mysle ze bedzie sie podobal globalnym liberastom z MW .
SQL , z twojego postu widze ze zajrzales na historycy.org i temat o Ukrainie i wojnie na jej terytorium . Jak daleko sie cofnales ? Tydzien ? Dwa tygodnie ? Od poczatku roku gdy moderatorem zostal Artie44 proukrainiec i probanderowiec oraz Wilczyca mamy taka cenzure jak za najlepszych czasow nieboszczki komuny . Usuwanie postow , blokowanie kont userow nie poddajacych sie politycznej linii naszej partii jest na porzadku dziennym . Raczej poszperaj glebiej . Do tego sluzy wyszukiwarka , a ty jestes przeciez geniuszem internetu . Ja przegladam te fora od kilkunastu lat .
A teraz SQL , wyjasnij mi jak ty chcesz ze zlomu uzyskac pelnowartosciowa stal pancerna ? Tym bardziej jesli to zlom ktory sie spalil , zostal poddany dzialaniu wysokiej temperatury i czynnikow atmosferycznych . Ten zlom z pobojowiska trzeba rozebrac , podzielic na czesci , odzyskac inne metale . Nastepnie to pujdzie do pieca hutniczego do przetopu , zostana dodane metale uszlachetniajace , bedzie walcowana , poddana obrobce termicznej , moze cementowaniu .
Krotko mowiac jestes ignorantem . Nawet batonik ci nie pomoze .
Postaram sie cos skrobnac na temat sytuacji na froncie jutro .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #8 Ocena: 0

2022-06-04 18:03:35 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2022-06-04 17:01:39, 1_Inch napisał(a):
ciekawy przekaz ze źródła innego niż media głównego ścieku. czekam na skowyt :D

https://pl.news-front.info/2022/06/04/nadchodzi-najwiekszy-wrog-ukrainy-i-polski/

czy to tan sam Bogusław Paz, który kilka lat temu wrzucał do mediów społecznościowych filmy z torturowania ukraińskich żołnierzy w Donbasie z komentarzem
"Banderowskie ścierwa dostają łomot aż miło. I jak tu nie kochać Ruskich?"
mam wrażenie, ze to nareszcie niezależna opinia o sytuacji :-o

Do góry stronyOffline

cris82

Post #9 Ocena: 0

2022-06-04 18:08:17 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

"A teraz SQL , wyjasnij mi jak ty chcesz ze zlomu uzyskac pelnowartosciowa stal pancerna ? Tym bardziej jesli to zlom ktory sie spalil , zostal poddany dzialaniu wysokiej temperatury i czynnikow atmosferycznych . Ten zlom z pobojowiska trzeba rozebrac , podzielic na czesci , odzyskac inne metale . Nastepnie to pujdzie do pieca hutniczego do przetopu , zostana dodane metale uszlachetniajace , bedzie walcowana , poddana obrobce termicznej , moze cementowaniu . Krotko mowiac jestes ignorantem"

ta czesc jest genialna stal z recyklingu bedzie na nowo przetapiana poddawana obrobce termicznej do tego walcowana

wow! nie mozliwe *ROFL*

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 04-06-2022 18:16 ]

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #10 Ocena: 0

2022-06-04 18:40:17 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2022-06-04 17:32:32, Dzikizewsi napisał(a):
Cytat:

2022-06-03 02:16:34, daavid napisał(a):
Już się kiedyś pytałem. Jaka to nacjonalistyczny polityka w tej federacji? Buriaci są Rosjanami?

Witam .
Pytales sie czy Buriaci to Ruski . Teraz pytasz sie czy Buriaci to Rosjanie .
Wiem ze odpowiedz cie nie intersuje ale moze inni beda zainteresowani . Tak , Buriaci , Jakuci , Dagestanczycy , Inguszeci , Czeczency itp to sa Ruskie . Sami o sobie tak mowia . Oznacza to nie wiecej niz obywatela Rosyjskiej Federacji . W zadnym przypadku nazwa Ruskie nie okresla Rosjanina , ktory jest okresleniem narodowosci . Wiem ze to trudne dla takiego malego rozumku ale RF jest republika federacyjna z wlasna kultura i jezykiem . Nie jest to moja opinia , wyczytalem to na jednym forum historycznym . Tam jeszcze bylo z wyszczegolnieniem fonetycznym .
Moja opinia o pilce noznej jest taka sama jak w filmie "Dzien swira" . Jesli ktos umie , prosze wrzucic klip z Youtuba z tego filmu . Mysle ze bedzie sie podobal globalnym liberastom z MW .
SQL , z twojego postu widze ze zajrzales na historycy.org i temat o Ukrainie i wojnie na jej terytorium . Jak daleko sie cofnales ? Tydzien ? Dwa tygodnie ? Od poczatku roku gdy moderatorem zostal Artie44 proukrainiec i probanderowiec oraz Wilczyca mamy taka cenzure jak za najlepszych czasow nieboszczki komuny . Usuwanie postow , blokowanie kont userow nie poddajacych sie politycznej linii naszej partii jest na porzadku dziennym . Raczej poszperaj glebiej . Do tego sluzy wyszukiwarka , a ty jestes przeciez geniuszem internetu . Ja przegladam te fora od kilkunastu lat .
A teraz SQL , wyjasnij mi jak ty chcesz ze zlomu uzyskac pelnowartosciowa stal pancerna ? Tym bardziej jesli to zlom ktory sie spalil , zostal poddany dzialaniu wysokiej temperatury i czynnikow atmosferycznych . Ten zlom z pobojowiska trzeba rozebrac , podzielic na czesci , odzyskac inne metale . Nastepnie to pujdzie do pieca hutniczego do przetopu , zostana dodane metale uszlachetniajace , bedzie walcowana , poddana obrobce termicznej , moze cementowaniu .
Krotko mowiac jestes ignorantem . Nawet batonik ci nie pomoze .
Postaram sie cos skrobnac na temat sytuacji na froncie jutro .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

nie komentujesz zamówień armii amerykańskiej i ukraińskiej i afrykanerskiego kraju na karabinki, czyżbyś się znowu martwił kto zapłaci i czemu Polacy.
Może ty jako wybitny specjalista do spraw wojskowości napiszesz dlaczego Rosjanie tak często rotują głównodowodzących wojna na Ukrainie, czyżby chcieli żeby jak najwięcej kadry zdobyło doświadczenie. Szkoda tego Dwornikowa taki był skuteczny, z pieciu ich w tym tygodniu poleciało.
W szkole na materiałoznawstwie uczyłem się, ze ponad 80 procent najlepszej stai pochodzi z odzyskanego złomu a nie z rudy. A haubice robią w... uważaj, w HUCIE wiec stawiam na to ze poradzą sobie.
Czyli rozumiem, ze z innych forów wypędzili cie jak lisa dymem i przylazłeś ze swoimi frustracjami do nas;)
Jak będziesz jutro coś skrobał to wspomnij o 35 ogólnowojskowej armii rosyjskiej
Oczywiście wszyscy wiemy, ze Rosja nie ponosi strat, co najwyżej ktoś samochodem się rozbije a poniższe zdjecia są z festiwalu wieńców cmentarnych w kacapii

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Do góry stronyOffline

Strona 427 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 426 | 427 | 428 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,