2022-06-02 15:59:20, Gwontownik napisał(a): [
1. To określenie upaińcy jest obraźliwych? Pierwsze słyszę. Przecież tym kraju kult upa i bandery jest wiecznie żywy. I jakoś nikt się od tego nie odcina. To nazwanie ich w ten sposób chyba żadnym uchybieniem nie jest. Ponadto używając określenia 'upainiec' wszyscy wiedzą o kim mowa. Jeśli natomiast jest ono niegodne i obraźliwych to tak, obraziłem Ukraińców i ich kraj. Ale skoro Ty, wzór cnót wszelakich, widzisz w tym pejoratywne zabarwienie to obiecuję stosować tego skrótu myślowego gdy zaistnieją ku temu stosowne przesłanki.
2. A to z tymi agencjami PR to nieprawda jest?
3. A czy ja twierdziłem kiedykolwiek, że morderca na nowym świecie był ukraincem? Nie ładnie kłamczuszku jeden!
4. Nie rób że mnie wszechmocnego kreatora rzeczywistosci, bo ona ma innych kreatorów, a to nie oznacza, że wszystko mam łykać bezkrytycznie ja ty to czynisz. Gdyby od początku ludzkości wszyscy tak bezkrytycznie podchodzili do życia i rzeczywistości to obecnie nasze życie mogłoby wyglądać zupełnie inaczej. I to wcale nie znaczy że lepiej.
Doceniam twoje zaangażowanie w dyskusje jeżeli na potwierdzenie swoich tez jesteś w stanie przyznać się ze jesteś niepełnosprawny umysłowo to robi to na mnie wrażenie
To cudownie, w takim razie doceniajmy się nawzajem za wklad w dyskusję. I nie będzie chyba dla ciebie zaskoczeniem jeśli powiem, że widzę cie dokładnie tak, jak to opisujesz.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
2022-06-02 16:54:37, daavid napisał(a): Jak myślicie co jest bardziej "żywe", kult Bandery w Ukrainie, czy szacun dla Stalina w Rosji?
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
i o czym według ciebie te zdjęcie świadczy, ze nie jest ukraincem czy nie walczy na wojnie. nawet źródło tego zdjecia nazywa gu ukraińskim żołnierzem Chłopak nazywa Oleksander Mazur i jak mówi w filmie pracował w Polsce wiele lat ale wrócił do ojczyzny żeby walczyć, ciekawe czy ty byś wrócił czy znalazł byś tysiąc wymówek. Dla mnie tak wygląda bohater i mężczyzna. Nie musi być napakowanym karkiem z pusta głowa i małymi kochones który myśli ze oglądanie filmów z żółtymi napisami i wklejanie memów to ruch oporu
Bohater w ch*** ci powiem jezdzi po Ukrainie z Polskimi celebrytami za kase i pokazuje im czolgi, dziury po bombach itp walczy na swoj sposob.... oh wy lewaki lewaki antypolaki , na wszystko macie argumentacje po swojemu hahah
Na tym zdjeciu rapowal popka , wrzuce filmik jak sie dobrze bawi na Ukrainie... z alkoholem , taki przejety i walczacy hahaha
Zawsze czysciutki mundur i kabura, ale walczy na swoj sposob hahaha
2022-06-02 20:48:49, Thorin napisał(a): Bohater w ch*** ci powiem jezdzi po Ukrainie z Polskimi celebrytami za kase i pokazuje im czolgi, dziury po bombach itp walczy na swoj sposob.... oh wy lewaki lewaki antypolaki , na wszystko macie argumentacje po swojemu hahah
Na tym zdjeciu rapowal popka , wrzuce filmik jak sie dobrze bawi na Ukrainie... z alkoholem , taki przejety i walczacy hahaha
Zawsze czysciutki mundur i kabura, ale walczy na swoj sposob hahaha
Jak znajdziesz taki na którym gwałci, morduje jak ci z którymi walczy to wrzuć, jeśli nie to on walczy w taki sposób jak jego dowództwo uznało za najlepszy. On zdobył sławę nagrywając film w którym tłumaczy, że do Polski z uchodźcami mogą trafić wszelkiej maści źli Ukraińcy i Polacy nie powinni się z nimi bawić tylko odsyłać na Ukrainę a tu ich powinni wysłać na front. Ktoś w dowództwie stwierdził, że to dobry materiał propagandowy i go odsunęli z frontu. Jest w sieci filmik na który to tłumaczy i ma im to za złe. Komu i po co ja to próbuje tłumaczyć
Thorn. Małe pytanko. Dziki który wspiera Putlera i np. starych postkomunistycznych polityków w Czechach, którzy w odróżnieniu od np. takiego Kwacha nawet nie udają przemiany to lewak, czy nie?
Davidku pozwól, że wtrącę swoje trzy grosze nie zwalniając oczywiście Thorina z obowiązkowego obowiązku odpowiedzi na forum, bo przecież ty tupnąłeś nóżką i wywoływać kogoś do tablicy chcesz :D dzieciak jesteś davidek, od takich spraw jest PW. Thorin proponował ci spotkanie, ale jakoś nie skorzystałeś to, co chcesz osiągnąć? Blamaż własny jeszcze głębszy? ale ad meritum. Sugerujesz, że 'putler' - jak mniemam masz na myśli Władimira Władimirowicza Putina prezydenta Federacji Rosyjskiej? Nie zachowuj się davidku jak ratlerek, szczekaniem i umniejszaniem czyjejś godności zajedziesz co najwyżej na śmietnik. Uważasz więc ratlerku, że prezydent Federacji Rosyjskiej jest 'lewakiem'? Ty davidku jesteś lewakiem Putin prowadzi politykę ekstremalnie nacjonalistyczną, pronarodową i skierowana na rozwój Federacji Rosyjskiej. W tym momencie nikogo już poza zacietrzewionymi polskimi gamoniami nie obchodzi los ukrainy. Ważny jest teraz los dolara jako waluty swiatowej, ważne są dostawy zboża gazy węgla, niklu, kadmu i innych pierwiastków, bez których europejska gospodarka traci fundamenty istnienia. a na tej walce buduje się nie tylko nowa kultura, ale nowa cywilizacja wielkiej Rosji. Błaźnisz się davidku pisząc, że jest to lewactwo.