MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 421 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 420 | 421 | 422 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 421 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

1_Inch

Post #1 Ocena: 0

2022-06-02 00:11:15 (3 lata temu)

1_Inch

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 17-05-2022

To Twoje pytanie "wskaż mi proszę kraj na świecie pomijając dziadowska Rosję która nie spłaciła swoich oficjalnych długów"

odpowiedziałem Ci na to pytanie. A skoro nie wiesz czym jest bankructwo to jedyne co mogę zasugerować to powrót do podręczników. i nie kłam więcej. Nie sądzisz chyba że ktokolwiek normalny złapie sie na ten lewoskrętny haczyk? ehh zresztą nie tylko ja Ci to piszę :) musi byc bardzo zabawnie być Tobą :D szczepiłeś się prawda?

Opinia moderatora: Post edytowany. Kolejna próba obrażania użytkowników zakończy się banem. SweetLiar.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

sqlserver

Post #2 Ocena: 0

2022-06-02 08:49:26 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2022-06-02 00:11:15, 1_Inch napisał(a):
musi byc bardzo zabawnie być Tobą :D szczepiłeś się prawda?

To jest temat o Ukrainie a nie portal dla poszukujących partnera homoseksualnych prawicowych karków o nazwie „Poznajmy się głębiej”
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Dzikizewsi

Post #3 Ocena: 0

2022-06-02 10:37:09 (3 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-03-2015

Cytat:

2022-06-01 18:42:28, sqlserver napisał(a):
Cytat:

2022-05-29 16:35:26, cris82 napisał(a):
wyglada na to ze kacapy zaczely denazyfikowac dywany na ukrainie...

"Anton Heraszczenko, doradca szefa ukraińskiego MSW, opublikował zdjęcie pokazujące "sukces" Rosjan. Na fotografii widać, jak żołnierz wywozi jakieś przedmioty czołgiem. "Operacja zakończona. Uratowali kolejne dywany" - stwierdził uszczypliwie Heraszczenko."

rozumiem zloto dziela sztuki ale jakies szmaty telewizory... masakra no ale rubel super stoi! rosja mocarstwem *CRAZY*

zagadka dywanów została rozwiązana, można powiedzieć ze potrzebują ich dużo, ponad 30 tysięcy
Obrazek

Polska sprzeda Ukrainie 3 dywizjony nowych armatohaubic Krab a więc 54 haubice po rynkowej cenie. Wartość umowy to ok. 3 mld zł.
Umowę podpisano wczoraj.
Pierwszy kontrakt eksportowy na Kraby, to ogromny sukces polskiej zbrojeniówki
zrodlo

[ Ostatnio edytowany przez: <i>sqlserver</i> 01-06-2022 19:04 ]

Witam .
O rzesz ty orzeszku .
Gwontownik odpisal ci o przekazaniu armatohaubic , ty masturbujesz sie o potencjalnym kontrakcie na nie . Potencjalnym , bo mozliwosci produkcyjne HSW przedtawil ci 1-inch . I tego nie przeskoczysz , huta to nie komputer gdzie za dotknieciem klawisza buduje sie cale mocarstwa jak w grze . Stali pancernej , gasienic , oporopwrotnikow , silnikow , transmisji , celownikow , SKO , radiostacji itp nie kupuje sie ot tak jak w sklepie . A do Korei pojechali nie po to by koreanczycy pomogli w zwiekszeniu produkcji tylko aby pozwolili nam przekazac/sprzedac Kraby za granice . Cale know-how podwozia nalezy do nich , bez ich zgody nie mozemy go eksportowac ani sprzedawac . I najlepsze ze Ukraina zaplaci za ten prawdopodobny kontakt polskimi pieniedzmi , pieniedzmi ktore dostanie z kredytu polskiego rzadu . Ukrainie tak naprawde nikt nic nie sprzedaje , ten kraj jest bankrutem majacym pieniadze z kredytow udzielanych przez frajerow takich jak polski rzad . Zboze o ktorym tak piszesz juz do Ukrainy nie nalezy , jego wlascicielem jest USA i Izrael . Dlatego Bidet tak walczy o jego wywiezienie .
Bardzo chcialbym przeczytac o tym zwijaniu produkcji w Rosji . Tylko prosze bez Defence24 , Strzyzewskiego i Zychowicza .
Szwajcaria po odmowie na przekazanie przez Niemcy bwp-ow Marder , ktore wykorzystuja szwajcarskie uzbrojenie , odmowila Danii na przekazanie na Ukraine KTO .
Dzieki dyskusji jaka sie rozwinela mamy w koncu konsensus . Juz wiemy ze nachodzcy ukrainscy nie sa zadnymi uciekinierami przed wojna . To normalni ekonomiczni emigranci , oczym zreszta pisalem od poczatku .
SQL potwierdzasz tylko ze jestes kompletnym ignorantem w sprawach ekonomii , prawa , historii , przemyslu , technologii i wojskowosci . Potrafisz tylko , z braku argumentow , personalnie atakowac oponentow w dyskusji .
A mialem odpoczac do weekendu .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #4 Ocena: 0

2022-06-02 11:33:00 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2022-06-02 10:37:09, Dzikizewsi napisał(a):
[
Witam .
O rzesz ty orzeszku .
Gwontownik odpisal ci o przekazaniu armatohaubic , ty masturbujesz sie o potencjalnym kontrakcie na nie . Potencjalnym , bo mozliwosci produkcyjne HSW przedtawil ci 1-inch . I tego nie przeskoczysz , huta to nie komputer gdzie za dotknieciem klawisza buduje sie cale mocarstwa jak w grze . Stali pancernej , gasienic , oporopwrotnikow , silnikow , transmisji , celownikow , SKO , radiostacji itp nie kupuje sie ot tak jak w sklepie . A do Korei pojechali nie po to by koreanczycy pomogli w zwiekszeniu produkcji tylko aby pozwolili nam przekazac/sprzedac Kraby za granice . Cale know-how podwozia nalezy do nich , bez ich zgody nie mozemy go eksportowac ani sprzedawac . I najlepsze ze Ukraina zaplaci za ten prawdopodobny kontakt polskimi pieniedzmi , pieniedzmi ktore dostanie z kredytu polskiego rzadu . Ukrainie tak naprawde nikt nic nie sprzedaje , ten kraj jest bankrutem majacym pieniadze z kredytow udzielanych przez frajerow takich jak polski rzad . Zboze o ktorym tak piszesz juz do Ukrainy nie nalezy , jego wlascicielem jest USA i Izrael . Dlatego Bidet tak walczy o jego wywiezienie .
Bardzo chcialbym przeczytac o tym zwijaniu produkcji w Rosji . Tylko prosze bez Defence24 , Strzyzewskiego i Zychowicza .
Szwajcaria po odmowie na przekazanie przez Niemcy bwp-ow Marder , ktore wykorzystuja szwajcarskie uzbrojenie , odmowila Danii na przekazanie na Ukraine KTO .
Dzieki dyskusji jaka sie rozwinela mamy w koncu konsensus . Juz wiemy ze nachodzcy ukrainscy nie sa zadnymi uciekinierami przed wojna . To normalni ekonomiczni emigranci , oczym zreszta pisalem od poczatku .
SQL potwierdzasz tylko ze jestes kompletnym ignorantem w sprawach ekonomii , prawa , historii , przemyslu , technologii i wojskowosci . Potrafisz tylko , z braku argumentow , personalnie atakowac oponentow w dyskusji .
A mialem odpoczac do weekendu .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

mówisz i masz, takie tam z ostatniej chwili...

Z powodu decyzji Władimira Putina o rozpoczęciu wojny, strategicznie ważna fabryka Awtotor w Kaliningradzie upada. Pozbawieni pracy ludzie, na których odbijają się sankcje, mają dość. Rosyjscy urzędnicy proponują inżynierom, by utrzymywali się teraz ze zbierania owoców. Szczęśliwe rozwiązanie problemu to rozlosowanie stu paru działek ogrodniczych, które pozwolą się zwolnionym wyżywić
ruska strona o zagrozonych firmach i zwolnieniach

fabryka w kaludze zawiesza produkcje
ruskie media, przemysl samochodowy przestaje istniec

Błaszczak pojechał do Korei żeby w zamian za kupno wozów opancerzonych zorganizować dostawy gotowych podwozi dla krabów wiec prawie wszystkie wyliczone komponenty już są
Jeżeli chodzi o pieniądze to widzę, ze słowo lend lease ciężko ci przechodzi przez gardło, staje ością twoim wydumanym teoria. Ukraina ma pieniądze i starczy im na razie na wszytko a kredyty zaciągnięte będzie spłacała, bo dlaczego nie. Swój kredyt, pomimo zimnej wojny sowieci spłacali do 2005 roku wiec nie widzę problemu z Ukraina, oczywiście jak ktoś chce to zawsze zobaczy. Legendy o tym, ze zborze, czarnoziem, lit, cez, węgiel, ukraińskie kobiety, nerki żołnierzy są już sprzedane wciskaj na swoich komsomolskich wiecach, dowód poproszę i nie komsomolska prawda, sputnik, marcin rola czy badtv.
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

daavid

Post #5 Ocena: 0

2022-06-02 13:16:13 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Dziki, w internetowych nieszczepieni napisali, że mecz Ukrainy ze Szkocją to ustawka. Co ty na to?

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #6 Ocena: 0

2022-06-02 13:16:29 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

SQL. Podajesz przykłady zwiekszajacego sie bezrobocia, a wszytko to spowodowane jest tym, że kraje powprowadzaly drakońskie kary za współpracę z ruskimi firmami. I to nie dzieje się tylko w Rosji. Nie tak dawno zamieszczałem linki do informacji jak to polscy pracownicy z dnia na dzień pozbawieni zostali możliwości zarobkowania. I to nie jest jednostkowy przypadek. "Cofnij się do tyłu" to znajdziesz linki. I nie wiem skąd u niektórych osób tyle radości z powodu cierpienia ludzkiego. Cały świat cierpi i cierpiał będzie. To dopiero będziecie mieli powodów do zadowolenia.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 02-06-2022 13:18 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #7 Ocena: 0

2022-06-02 14:01:30 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2022-06-02 13:16:29, Gwontownik napisał(a):
I nie wiem skąd u niektórych osób tyle radości z powodu cierpienia ludzkiego. Cały świat cierpi i cierpiał będzie. To dopiero będziecie mieli powodów do zadowolenia.

I pisze to człowiek, dla którego cierpienie i poniewierka narodu ukraińskiego nie ma znaczenia. Człowieka który nawet o nich pisząc używa obraźliwych nazw. W przeciwieństwie do Rosjan ich jedyna wina to to że się nie poddają i dzielnie walczą za swoją ojczyznę. Rosjanie, mordercy, złodzieje i okupanci niech giną i gniją na ukraińskim stepie a ich rodziny i poplecznicy niech rownież poczują niewygody na własnym garbie. Nie chodzi tu tylko o wielkie hasła, Rosja nie wytrzyma i zacznie za chwile się rozpadać, jest już coraz więcej sygnałów ku temu. Osetyncy anulowali referendum o wstąpieniu do FR a wielu gubernatorów obwodów coraz głośniej mówi, że zbyt dużo żołnierzy ginie z jego obwodu porównując z np moskiewskim.
Podałem przykłady zwalniania bo to jest namacalny przykład zwijania się rosyjskiej gospodarki której regres w 2022 szacuje się już na 20% a prawdziwe odczucie sankcji szacuje się na sierpień. Polakami bym się nie martwił, gospodarka spowolniła ale ciagle brakuje rąk do pracy wiec nikomu z tych zamkniętych zakładów bezrobocie nie zagraża

Nadal uważam ze mogę sobie pozwolić na rzadsze bywanie w restauracji czy płacić drożej za paliwo a wiedzieć, że nie ma zagrożenia wojna dla moich znajomych w Polsce. Inna sprawa jest oczywiście fakt, że wojna jest świetna wymówka dla wszystkich posunięć

Do góry stronyOffline

Thorin

Post #8 Ocena: 0

2022-06-02 14:08:57 (3 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-06-2021

"Nadal uważam ze mogę sobie pozwolić na rzadsze bywanie w restauracji czy płacić drożej za paliwo a wiedzieć, że nie ma zagrożenia wojna dla moich znajomych w Polsce. Inna sprawa jest oczywiście fakt, że wojna jest świetna wymówka dla wszystkich posunięć"

Lewakom nigdy nie dogodzisz..... tak jak tego "mema" wystawilem i pewna pani moderator ktora tez jest PROUKRAINSKA wszystko co wystawie przenosi do dzialu "smieszne".

Mam nadzieje i zycze ci z calego serca ze twoja rodzina bedzie sie smiac w Polsce - ALE BARANIM GLOSEM i kazdemu kto popiera to co sie dzieje. I pisze w stylu... wole mniej do restuaracji , mniej jesc, mniej kupowac - ale wiedziec ,ze rosja nie zaatakuje.

Za dwa lata bedzie , ze wole placic pol wyplaty na gas i prad ale byc spokojny niz ktos nas zaatakuje...
Tak samo bylo ze szczepieniami i zakazami.. ludzie sie po prostu dziela na swiadomych i de** , udajacych inteligentów.

Mam nadzieje , ze przyjdzie nastepna zaraza i jakies zakazy, znów "pseudo inteligenci" beda narzekac i pierniczyc kocopoly... speuklowac... bo mi to juz wszystko jedno jak patrze , d3b*** jest po prostu wiecej...

Albo tych wszystkich de*** co sie rzucili na elektryczne auta z zielona tablica i naklejkami z tylu "nie trac czasu i pieniedzy"
kup elektryka.

Zwykle chodzace zombie nic najszczesciej w zyciu nie potrafiace oprocz kilku kursów jak wpisac A i B i wyslac maila na temat jaka jest roznica miedzy A i B, kupujace gotowce w sklepach i ogladajace na necie jak zrobic kanapke albo jajecznice.

PRZYJDZIE WOJNA BEDZIE W KONCU SELEKCJA NATURALNA.

[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 02-06-2022 14:20 ]

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #9 Ocena: 0

2022-06-02 14:16:36 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2022-06-02 14:01:30, sqlserver napisał(a):

I pisze to człowiek, dla którego cierpienie i poniewierka narodu ukraińskiego nie ma znaczenia. Człowieka który nawet o nich pisząc używa obraźliwych nazw.

Gdzie to napisałem?
Nie kłam kłamco bo kręcisz jak tylko możesz. Raz zarzucasz ze nie określam jasnego stanowiska, a innym razem takie paszkwile opowiadasz. Nie rób z siebie większego wuja (ang. Uncle) niż jesteś.
A z tymi obraźliwych słowami to też jakas twoja komfabulacja. I nawet mnie nie zdziwi jak w którejś z "twoich wypowiedzi" znajdę tezę, że jestem winien tego zamieszania na równi z Putinem. Nie wpadłeś jeszcze na to, że tak można?

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 02-06-2022 14:52 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #10 Ocena: 0

2022-06-02 14:21:37 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Skoro tutaj tyle ekspertów "od wojska" to warto poruszyć jeszcze jeden wątek. Przez kacapska działalność trzeba będzie płacić na wojsko dużo więcej. W Polsce było to 2%, niby mają podnieść do 3, ale tak rozszerzone wydatki o jakich się teraz mówi oznaczają wydatki rzędu 5-6%. Oczywiście budżet nie jest z gumy i suma summarum gdzieś będą cięcia, cudów nie ma. Wyboru też nie ma, chyba że ku radości Dzikiego, podłożymy się Ruskim. Część z tych wydatków może być objęta lent list, o tym się mówi, ale zobaczymy. Zyskamy ponoć najpotężniejszą obronę w powietrzu, ponoć w całej Europie.

Do góry stronyOffline

Strona 421 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 420 | 421 | 422 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,