MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 420 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 419 | 420 | 421 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 420 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sqlserver

Post #1 Ocena: 0

2022-06-01 22:15:27 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2022-06-01 20:48:27, Gwontownik napisał(a):
Cytat:

2022-06-01 18:42:28, sqlserver napisał(a):

Polska sprzeda Ukrainie 3 dywizjony nowych armatohaubic Krab a więc 54 haubice po rynkowej cenie. Wartość umowy to ok. 3 mld zł.
Umowę podpisano wczoraj.
Pierwszy kontrakt eksportowy na Kraby, to ogromny sukces polskiej zbrojeniówki
zrodlo

A jeszcze nie tak dawno temu ktoś tu mówił, że my wszystko Ukrainie sprzedajemy. Tymczasem, po podpisaniu kontraktu okazało się "Jak informuje Dziennik.pl wartość kontraktu to około 3 mld złotych. Zgodnie z jego informacjami pierwszych 18 armatohaubic (czyli jednego trójbateryjnego dywizjonu) o których przekazaniu Ukrainie informowaliśmy w weekend nie wchodzi w skład tego kontraktu i rzeczywiście był to dar od Polski dla walczącego sąsiada."
To z tego samego źródła.

I kto teraz na kłamcę wyszedł?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Gwontownik</i> 01-06-2022 21:01 ]

Tak bardzo chcesz coś zobaczyć ze aż ślepia mrużysz, czytaj ze zrozumieniem i bez negatywnego nastawienia. Kraby zostały zamówione i będą kupione od Huty Stalowa Wola i dla tego podmiotu gospodarczego który jest spółka akcyjna chwalenie się takim kontraktem jest w jego interesie. Dotychczasowe, używane już przez wojsko polskie kraby zostały przekazane przez wojsko i nie ma sensu chwalić się co i za ile. Polska nie jest notowana na giełdzie i jej wartość od tego nie wzrośnie, jedyne co może zyskać to zamknąć usta ruskiej agenturze. Mam nadzieje ze zrozumiałeś
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Gwontownik

Post #2 Ocena: 0

2022-06-01 22:22:46 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

A ty znowu kręcisz, przyłapany na kłamstwie. Znaczenie słowa "darowane" jest jednoznaczne i nie sądzę wcale, że piszący ten artykuł nie znał jego znaczenia.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 01-06-2022 22:26 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #3 Ocena: 0

2022-06-01 22:45:53 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2022-06-01 22:22:46, Gwontownik napisał(a):
A ty znowu kręcisz, przyłapany na kłamstwie. Znaczenie słowa "darowane" jest jednoznaczne i nie sądzę wcale, że piszący ten artykuł nie znał jego znaczenia.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Gwontownik</i> 01-06-2022 22:26 ]

Bo to nie piszący tylko polski rząd używa takiej retoryki, bo brzmi to lepiej. Zresztą żadne z krajów nie robi Ukrainie prezentów, bo trzeba być naiwnym żeby w to uwierzyć a wskaż mi takie które twierdzi ze coś im sprzedało
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

1_Inch

Post #4 Ocena: 0

2022-06-01 23:03:59 (3 lata temu)

1_Inch

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 17-05-2022

UKraina potrzebuje minimum 7 miliardów dolarów miesięcznie na bieżącą obsługę państwa. O te pieniądze klaun Zelenski żebrze gdzie tylko może. USA wzieło 'pod zastaw' już 16 milionów hektarów ukraińskiej ziemi uprawnej. Odcięty Donbas, brak zysków ze sprzedaży płodów rolnych - skąd w ogóle pomysł że ukraina cokolwiek komukolwiek będzie w stanie zapłacić? a tak na marginesie - HSW jest w stanie wyprodukować maksymalnie 30 armatohaubic ROCZNIE. Rosjanie są w stanie wyprodukować 30 kolibrów MIESIĘCZNIE. powodzenia kraby. oby poszło krabom lepiej niz piratom z azowstalu :D

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #5 Ocena: 0

2022-06-01 23:11:57 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2022-06-01 22:45:53, sqlserver napisał(a):
Cytat:

2022-06-01 22:22:46, Gwontownik napisał(a):

Bo to nie piszący tylko polski rząd używa takiej retoryki, bo brzmi to lepiej. Zresztą żadne z krajów nie robi Ukrainie prezentów, bo trzeba być naiwnym żeby w to uwierzyć a wskaż mi takie które twierdzi ze coś im sprzedało

Czyli wg twojego toku rozumowania "tak się mówi bo inaczej nie wypada"? Ok. Niech tak pozostanie. Jedni i drudzy koloryzują prawdę aby uzyskać korzyści i ukręcić własne lody. To tak w jednym zdaniu.
A tak na marginesie to nie interesuje mnie co mówią bo tak wypada, tylko interesuje mnie prawda, a skoro rząd swoim obywatelom mówi że "darowal" to nie należy manewrować miedzy faktami składając je tak aby dla swojej własnej ideologii dopasować.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 01-06-2022 23:17 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #6 Ocena: 0

2022-06-01 23:14:00 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2022-06-01 23:03:59, 1_Inch napisał(a):
UKraina potrzebuje minimum 7 miliardów dolarów miesięcznie na bieżącą obsługę państwa. O te pieniądze klaun Zelenski żebrze gdzie tylko może. USA wzieło 'pod zastaw' już 16 milionów hektarów ukraińskiej ziemi uprawnej. Odcięty Donbas, brak zysków ze sprzedaży płodów rolnych - skąd w ogóle pomysł że ukraina cokolwiek komukolwiek będzie w stanie zapłacić? a tak na marginesie - HSW jest w stanie wyprodukować maksymalnie 30 armatohaubic ROCZNIE. Rosjanie są w stanie wyprodukować 30 kolibrów MIESIĘCZNIE. powodzenia kraby. oby poszło krabom lepiej niz piratom z azowstalu :D

O pieniądze Ukrainy się nie martw ich zboże które podobno jest na wagę złota a idzie przez Polskę. Może nie każdy wie ale większość rezerw ukraińskiego złota jest w NBP. Haubic huta robiła mało No nie miała dla kogo przy takim zamówieniu są w stanie podkręcić produkcje a szczęśliwie u ruskich raczej zwijają produkcje wszystkiego
Może w ruskiej telewizji o tym nie wspominali ale Ukraina dostaje długoterminowe kredyty od Amerykanów wiec puki co stać ich na kupienie paliwa, czołgów czy haubic. Prawda jest taka ze kredyty będą spłacać ze sto lat ale z ich perspektywy napewno warto

Do góry stronyOffline

1_Inch

Post #7 Ocena: 0

2022-06-01 23:34:32 (3 lata temu)

1_Inch

Mężczyzna

Konto zablokowane

a Ty SQL myślisz że wyprodukowanie 'kraba' to tak jak lepienie garnków glinianych? 'podkręcić' produkcję? co za nonsens . zwłaszcza pod to mizerne zamówienie. Rozczaruję Cie- 3 mld PLN to nie jest żaden wielki kontrakt. Ukraina jest bankrutem- zostanie rozdrapana pomiędzy USA a Izrael. I nic nikomu nie zapłaci. Ty SQL pojęcia nie masz o czym piszesz skoro porównujesz transport kolejowy z transportem morskim. ale ja nie widziałem żebyś ty cokolwiek z sensem napisał. same wklejki i brednie z onetu.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #8 Ocena: 0

2022-06-01 23:43:30 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2022-06-01 23:34:32, 1_Inch napisał(a):
a Ty SQL myślisz że wyprodukowanie 'kraba' to tak jak lepienie garnków glinianych? 'podkręcić' produkcję? co za nonsens . zwłaszcza pod to mizerne zamówienie. Rozczaruję Cie- 3 mld PLN to nie jest żaden wielki kontrakt. Ukraina jest bankrutem- zostanie rozdrapana pomiędzy USA a Izrael. I nic nikomu nie zapłaci. Ty SQL pojęcia nie masz o czym piszesz skoro porównujesz transport kolejowy z transportem morskim. ale ja nie widziałem żebyś ty cokolwiek z sensem napisał. same wklejki i brednie z onetu.

A jak myślisz po co był polski minister w Korei, właśnie po to żeby podkręcić, masz racje to nieduży kontrakt ale pierwszy. Haubice zrobią sobie same reklamę na Ukrainie i wtedy pogadamy. Puki co ta wojna to reklama dla polskiej zbrojeniówki
Ukraina jest zbyt bogata żeby zostać bankrutem, wskaż mi proszę kraj na świecie pomijając dziadowska Rosję która nie spłaciła swoich oficjalnych długów

Do góry stronyOffline

1_Inch

Post #9 Ocena: 0

2022-06-01 23:58:03 (3 lata temu)

1_Inch

Mężczyzna

Konto zablokowane

wskażę Ci. uświadom sobie jak niewiele wiesz o świecie. USA ogłaszało bankructwo już pięć razy. ostatnio w 1930 roku. magiczna '6' jest w trakcie miedzy innymi z powodu narzucenia przez Rosję regulacji finansowych w rublach. Polska bankrutowała 'tylko' trzy razy. a nasi najukochańszy sąsiedzi Niemcy aż 8 razy. dalej chcesz dyskutować o wypłacalności?

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #10 Ocena: 0

2022-06-02 00:01:49 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2022-06-01 23:58:03, 1_Inch napisał(a):
wskażę Ci. uświadom sobie jak niewiele wiesz o świecie. USA ogłaszało bankructwo już pięć razy. ostatnio w 1930 roku. magiczna '6' jest w trakcie miedzy innymi z powodu narzucenia przez Rosję regulacji finansowych w rublach. Polska bankrutowała 'tylko' trzy razy. a nasi najukochańszy sąsiedzi Niemcy aż 8 razy. dalej chcesz dyskutować o wypłacalności?

Nie pytałem o bankructwo tylko komu i ile zalega Polska, Niemcy czy USA

Do góry stronyOffline

Strona 420 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 419 | 420 | 421 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,