Str 418 z 847 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
daavid |
Post #1 Ocena: 0 2022-05-31 15:37:04 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat:
2022-05-31 15:28:53, karjo1 napisał(a):
Chyba spora manipulacja jest klasyfikowanie Polski jako sojusznika Hitlera i Rzeszy?
Jest bardzo wiele faktów pozwalających ja takie stwierdzenia. Kiedy ważyły się losy Czechosłowacji wysłaliśmy do Francji informacje, że jeśli Francja będzie interweniować w związku z ewentualną agresją hitlerowskich Niemiec na Czechosłowację to odbierzemy to źle. W tym czasie mieliśmy sojusz z Francją. Taki sam sojusz Czesi mieli z Francją. Innymi słowy wywietaliśmy presję na Francję aby nie wywiązała się ze swoich sojuszu w 38 i a w 49 liczyliśmy, że akurat nam to pomogą.
W Europie byliśmy traktowani jako państwo sprzymierzone z III Rzeszą, zmieniło się to w 39 i to zdaje się nie na samym początku.
[ Ostatnio edytowany przez: daavid 31-05-2022 15:39 ]
|

|
 |
|
|
daavid |
Post #2 Ocena: 0 2022-05-31 15:38:40 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat:
2022-05-31 15:33:45, Thorin napisał(a):
Cytat:
2022-05-31 15:28:53, karjo1 napisał(a):
Nie ma linii obrony Rosjan czy Ukraincow, jest po prostu stwierdzanie pewnych faktow.
Chyba spora manipulacja jest klasyfikowanie Polski jako sojusznika Hitlera i Rzeszy?
Nie powiedzialabym, ze jestem negatywnie nastawiona do obecnosci Ukraincow w Pl.
Raczej zaskakuja mnie rozwiazania prawne, skala pomocy indywidualnej (co jest prosta droga do narastania konfliktow) i same oczekiwania specjalnego traktowania ze strony'uchodzcow' zachowujacych sie jak migranci ekonomiczni (i takie prawa powinny im przyslugiwac).
Jakos to ostatnie pokrywa mi sie z zachowaniem 'migrantow' z Afryki i Azji w ostatnich latach.
To jest to co mówilem tacy ludzie czuja sie bezkarni, gosc mowi ze my bylismy sojusznikami akwarysty...
No siedzial by kolo mnie to bym mu tak zaj*** ze by nie wstal i by w koncu skonczyl p*** glupoty.
Z szacunku do moich przodków bym to zrobil i bym mu mogl rzucic w p*** pare groszy.
O wszystkich pisze "ruskie trolle" tymczasem on jest manipulatorskim proukrainsko-antypolsko lewackim pomiotem i jeszcze dodatkowo zawsze pisze przeciwko POLSCE, a nikt tu nie reaguje.
Mam wrazenie ze tacy ludzie nigdy po pys**u nie dostali i ze starzy ich lopata gasili i sie z nimi kapali do 15 roku zycia, a jedynie miejsce gdzie moga tak bezkarnie zaklinac historie, rzeczywistosc i nie miec szacunku do historii do wlasnie INTERNET. [ Ostatnio edytowany przez: <i>Thorin</i> 31-05-2022 15:36 ]
Mogę polecić książki a nie memy wtym temacie. Przeczytasz?
|

|
 |
|
Thorin |
Post #3 Ocena: 0 2022-05-31 15:39:55 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 23-06-2021 Skąd: Saffron Walden |
Nie ma sensu z nim pisac to jest, zaraz wstawi link do youtuba tego co SEPLECZNI albo tego co wyglada jak by nigdy nie wstawal od komputera.
Gosc ma rozdwojenie jazni , raz ze ruskie nie maja szans raz ze nas wszystkich pozabijaja.
PROSZE WAS WSZYSTKICH OGARNIETYCH NIE ODPISUJCIE MU , TO TYLKO NAWARSTWIA PROBLEMY < KAZDY ma prawo do wlasnego zdania ale bez przesady...sa jakies granice.
Oni wlasnie proboja w ksiazkach w telewizji i we wszsytkim innym zaklinac rzeczywistosc... zmieniac bieg historii , daty , obwiniac POLAKÓW... wstyd ze taki ktos nazywa siebie Polakiem. [ Ostatnio edytowany przez: Thorin 31-05-2022 15:41 ]
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #4 Ocena: 0 2022-05-31 15:44:36 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat:
2022-05-31 15:25:06, Thorin napisał(a):
Fajnie sie siedzi w UK na tyleczku i komentuje co ? Gorzej jak rodacy w sklepach nie maja juz powoli za co placic , albo towarów brakuje na sklepach, ba jak mama z 2 malych dzieci czekala juz 3 lata na lokum bo covid a teraz Ukraincy i ja przerzucili na koncowe miejsca, jak dziadek nie ma co wrzucic do garnka i je jakies podroby a Ukraincy dostaja 500 plus i chodza do kafeterii Polskich miast....
"Zaraz napisze gdzie tak jest ja i moi znajomi sie nie spotkalismy, w mediach tak nie pisza..."
Jestes starej daty i to twoj problem ze nie umierz uzywac instagrama i tiktoka... jest cos takiego jak "relacja" ludzie dzisiaj wszedzie maja tel i nagrywaja, widze co sie dzieje przynanajmniej w Podkarpackim , ale zaraz bedziesz pisal to pewnie "ruskie trolle" i taka twoja odpowiedz.
Usiadz wygodnie wes oddech. Zaraz napiszesz ale bomby ale kule? Co nas to obchodzi najpierw martw sie sam o siebie, potem o najblizszych i o rodaków a nie o jakis Ukrainców... chyba bardzo jestes z nimi spokerwniony? Ja mysle ze bardziej dal na rozstrzelanie roadaka niz ukrainca ze wzgledu na lewacka "poprawnosc polityczna"
Zaraz napisze najpierw oni potem my, bo ci tak media powiedzialy.. i to jest wlasnie "inteligetne oglupianie" ktos mysli ze jest madry i inteligetny a naprawde tak nie jest.
Wlasnie przytoczyles historie i nic chyba cie nie nauczyla i tobie podobnych ze wpierniczanie sie w rozne konflikty na sile nigdy nie jest w interesie Polskiego narodu.
To nie nasz konflikt ale przez papke medialna wciagneli nas sila a tacy ludzie jak ty tylko to propaguja, nikt nie jest za agresja ale ona jest byla i bedzie na swiecie czy tego chcesz czy nie, ale terazniejszosc nie moze byc stosowana jako pretekst do niczenia ludziom w innych panstwach i zwalanie winny na wszystko.
nawet jak jesteśmy starej daty to potrafimy posługiwać się internetem i tam znaleźć rozżalonych niemieckich dziadów. którzy są zdziwieni ze Ukrainka którą wzięli pod swój dach nie chce im się "odwdzięczyć" albo polskiego janusza biznesu który jest zniesmaczony, ze Ukrainki w zamian za mieszkanie w garażu nie chcą mu przez cały miesiąc pielić zagonów.
Wielu sobie wyobrażało, ze to dobra okazja żeby zdobyć młodą niewolnice seksualna albo niewolnika na plantacje bawełny.
Janusz nawet sprzedając starego passata myślał,ze dostanie więcej niż on jest wart bo Ukrainiec głupi, przyparty do ściany i nie płaci cła na Ukrainie wiec i tak zarobi.
a jak nie jest tak jak sobie wyobrażali to zaczyna się jazda z tym ze ukraincy źli
[ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 31-05-2022 15:48 ] moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
Thorin |
Post #5 Ocena: 0 2022-05-31 15:48:22 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 23-06-2021 Skąd: Saffron Walden |
O czym ty K*** piszesz? Serio szczepienie daje sie niektórym we znaki , traktowalem to w przenosni ale do czego to bylo?
Ja znikam zycze wszystkim milego dnia oprocz oblakanych ludzi ktorzy zapomnieli tabletek dzisiejszego pieknego dnia, SQL , daavid zapomnieliscie tabletek na uspokojenie i omamy, crisowi tez napiszcie SMSA.
Bye.
[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 31-05-2022 15:51 ]
|

|
 |
|
|
Gwontownik |
Post #6 Ocena: 0 2022-05-31 15:48:37 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat:
2022-05-31 10:23:26, sqlserver napisał(a):
zgodnie z podręcznikiem starego komsomolca
złapany na kłamstwie tak odkręcaj kota ogonem żeby nikt już nie wiedział o ci chodziło
odpowiadając na twoje pytanie, wszystkim. Co więcej nie przestaniesz być uchodźca do czasu gdy się nie osiedlisz z powrotem w swoim kraju. Czyli jak pojedziesz sprawdzić czy twoja babcia która nie chciała uciekać żyje czy żeby zabrać swojego kota. Czy nawet zjeść objazd świąteczny z mężem który dostał przepustkę nie przerywa bycia uchodźca
Na kłamstwie mnie złapałeś? Gdzie? Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #7 Ocena: 0 2022-05-31 15:56:50 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat:
2022-05-31 15:48:37, Gwontownik napisał(a):
Cytat:
złapany na kłamstwie tak odkręcaj kota ogonem żeby nikt już nie wiedział o ci chodziło
odpowiadając na twoje pytanie, wszystkim. Co więcej nie przestaniesz być uchodźca do czasu gdy się nie osiedlisz z powrotem w swoim kraju. Czyli jak pojedziesz sprawdzić czy twoja babcia która nie chciała uciekać żyje czy żeby zabrać swojego kota. Czy nawet zjeść objazd świąteczny z mężem który dostał przepustkę nie przerywa bycia uchodźca
Na kłamstwie mnie złapałeś? Gdzie?
nigdzie, zadowolony
Thorin to chociaż jest zdecydowany i broni swojego zdania
a ty na każdym kroku udowadniasz, ze nie jesteś w to zaangażowany i to tylko kwesta twojej troski o dobro ojczyzny. potem tylko zabawna wspominki, ze nie popierasz putina jak niektórzy tu myślą ale....
tyle odemnie na twój tematmoje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
iwona38 |
Post #8 Ocena: 0 2022-05-31 16:04:27 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
sqlserver ty masz problem z prowadzeniem dyskusji bez chamskich odzywek lub memow. Troche kultury by ci sie przydalo. Pluc na innego uzytkownika forum, no naprawde. Przyhamuj troche chlopie. Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #9 Ocena: 0 2022-05-31 16:05:19 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat:
2022-05-31 15:56:50, sqlserver napisał(a):
Cytat:
2022-05-31 15:48:37, Gwontownik napisał(a):
Cytat:
Na kłamstwie mnie złapałeś? Gdzie?
nigdzie, zadowolony
Thorin to chociaż jest zdecydowany i broni swojego zdania
a ty na każdym kroku udowadniasz, ze nie jesteś w to zaangażowany i to tylko kwesta twojej troski o dobro ojczyzny. potem tylko zabawna wspominki, ze nie popierasz putina jak niektórzy tu myślą ale....
tyle odemnie na twój temat
A z kim mam dyskutować? Z tymi co kłamstwo zarzucają?
Z tymi co prostą ustawę stawiają na głowie? Czy może z tymi co z braku argumentów porównują do komuchow?
Nie zasługują na mój czas. Tak to o tobie.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
karjo1 |
Post #10 Ocena: 0 2022-05-31 16:28:27 (3 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Cytat:
2022-05-31 15:37:04, daavid napisał(a):
Jest bardzo wiele faktów pozwalających ja takie stwierdzenia. Kiedy ważyły się losy Czechosłowacji wysłaliśmy do Francji informacje, że jeśli Francja będzie interweniować w związku z ewentualną agresją hitlerowskich Niemiec na Czechosłowację to odbierzemy to źle. W tym czasie mieliśmy sojusz z Francją. Taki sam sojusz Czesi mieli z Francją. Innymi słowy wywietaliśmy presję na Francję aby nie wywiązała się ze swoich sojuszu w 38 i a w 49 liczyliśmy, że akurat nam to pomogą.
W Europie byliśmy traktowani jako państwo sprzymierzone z III Rzeszą, zmieniło się to w 39 i to zdaje się nie na samym początku.
[ Ostatnio edytowany przez: <i>daavid</i> 31-05-2022 15:39 ]
Wprawdzie nie ten topik, by brnac w tematy II wojny, relacji polsko-czechoslowackiej, ale na szybko:
- obie strony mialy 'za uszami', Czesi nieco wczesniej ingerowali zbrojnie,
- bardziej powiazanym z Hitlerem i Rzesza krajem byla Wlk.Brytania, w osobie Edwarda VIII i Chamberlaina, wlacznie z wizytami obu m.in. w siedzibie letniej Hitlera (Bertechsgaden), grze na zwloke, 'uspokajaniu', a jak pozniej sie okazalo, byly krol kolaborowal z nazistami,
- co do aneksji Sudetow, to o ile sie nie myle, zgode wyrazono gremialnie przez Wlochy, Wlk.Brytanie i Francje.
- Polska miala 'nieco' niewygodna pozycje, miedzy hitlerowska Rzesza, a Zwiazkiem Radzieckim, mimo to raczej przez historykow nigdy nie byla uznana za 'sojusznika' Niemiec nazistowskich.
I konczymy OT, dyskusje o relacjach z Czechoslowacja mozna przeniesc w stosowniejsze miejsce.
W ramach oficjalnego ostrzezenia, prosze o utrzymanie poziomu dyskusji.
Jesli ktos ma nieopanowana potrzebe specyficznych komplementow w strone rozmowcow, moze uzyc opcji priv.
|

|
 |
|