MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 417 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 416 | 417 | 418 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 417 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2022-05-31 12:00:47 (3 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Nie ma afery z powrotami Ukraincow do siebie, skoro poczuli sie bezpieczni.
Problem lezy w wykorzystywaniu sytuacji i zwyklym zerowaniu na ludziach, ktorym przyszlo zyc w nieco spokojniejszym miejscu.

Nie wiem, czy komus sie przewinely wiadomosci z innych krajow, gdzie przyjeto uchodzcow do wlasnych domow i po 2-3 m-cach obie strony maja dosc, szukaja opcji przeniesienia do lokali organizowanych przez oficjalne czynniki?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daavid

Post #2 Ocena: 0

2022-05-31 12:45:01 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Póki co widzę, że ludzie którzy od samego początku są negatywnie nastawieni do Ukraińców szukają problemów w tym, że owi Ukraińcy pojawili się w Polsce.
Większość z piszących tak osób nie napisały czegoś innego. Niektóre dodały coś o "antyputyniźmie", czy innych "fobiach" skierowanych w stronę "Kacapów".

Do góry stronyOffline

cris82

Post #3 Ocena: 0

2022-05-31 12:49:59 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

"Nie wiem, czy komus sie przewinely wiadomosci z innych krajow, gdzie przyjeto uchodzcow do wlasnych domow i po 2-3 m-cach obie strony maja dosc, szukaja opcji przeniesienia do lokali organizowanych przez oficjalne czynniki?"

ciebie to naprawde martwi? niech to bedzie zmartwieniem dla osob ktore chcialy kogos wziac do domu i maja problem i lekcja jezli faktycznie wyszli na tym zle

dorosli ludzie decydowali sie na to zawsze mnie bawilo udawane pochylanie sie uzytkownikow z forum nad ich losem hehe

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 31-05-2022 12:53 ]

Do góry stronyOffline

Thorin

Post #4 Ocena: 0

2022-05-31 14:34:10 (3 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-06-2021

Nie rozumiem tej linii obrony Ukrainców, sami ci co nawoluja do ich przyjmowania i spania z nimi w jednym lozku, krzycza ze front trwa i wojna od 2014 roku...Przypomne tez ze byly ataki w tym czasie w roznych czesciach Ukrainy , moze nie tak zmasowane i medialne jak dzisiaj to ma miejsce.

Czemu tylu ludzi wtedy nie emigrowalo i nagle nie bylo akcji? Oddaj dom dla Ukrainca, Plac wiecej , lepiej sie glodzic niz zeby Rosja zaatakowala nas, Plac za cene swojej wolnosci !

Wy naprawde nie rozumiecie gdzie jest problem, problem jest w tym, ze Polacy serio mysla ze sa jakas tam "tarcza" przed Ruskimi po Ukraincach.

Obsr**ie zbroi jest masakryczne, przez to ob*** beda placic wszyscy a to dopiero poczatek.

Kto mi zarzuca ze co sie dziwisz , ze Ukraincy jezdza sobie do domu na swieta? ty tez jezdzisz...

Ktos mi zarzuca czemu sie dziwisz ze Ukraincy nornmalnie chodza do restauracji, niektore wesole miasteczka sa pootwierane itp w roznych czesciach Kraju...

Ktos mi zarzuca czemu sie dziwisz ze Ukraincy nie maja podatku i cla na auto teraz i masowo robia biznesy i wywoza auta na Ukraine?

Czemu sie dziwisz ze Ukraincy moga sobie pobierac 500+ sa pokrzywdzeni trzeba im pomagac i budowac osiedla i szkoly...

POLACY SA SERIO W JAKIMS AMOKU POSZCZEPIONKOWYM I PODPROGOWYM.

Konflikty byly od dawien na calym swiecie, nigdy nie slyszalem od tak zmasowanej "akcji" rozdawnictwa i "cierpienia" wlasnym kosztem za cene wolnosci.

To tak jak by jakis 120kg bokser ze srednim IQ ( bo tak media przedstawiaja ruskich)

bil sie z bokserem z wysokim IQ (Ukraincy) ale wazyli by 80kg

I toczyli by równa walke( tak przedstawiaja media) .

A Polska by byla bokserem ktory zaraz chce skoczyc do ringu i za wszelka cene, dodawala wody otuchy i mowila na ucho musisz wygrac musisz wygrac :)

Ukraina ani nie jest w NATO ani UNII EUROPEJSKIEJ nie rozumiem tego, ta medialna papka o zbozach i innych rzeczach to PLAN na GLOD ktorzy ludzie musza akceptowac bo inaczej zly wujek bo nich przyjdzie. A Dziadek Biden i Schwab mowili w Davos ze bedziemy placic dlugieee lata przez agresje Rosji... i to dopiero poczatek.

A tymczasem Ukraincy ze Wschodniej Ukraincy smieja sie z sytuacji i wykorzystuja ja jak tylko sie da, bo medialna szopka i propagadna trwa w najlepsze i bedzie trwala. Bo zla ROSJA musi zginac. Ukraincy sa za to swieci i wstawiani na pedestial.

[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 31-05-2022 14:37 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #5 Ocena: 0

2022-05-31 14:57:45 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Ja za to nie rozumiem tej linii obrony Kacapów. Wytłumaczyć można ją tyko kompletnym brakiem wyobraźni oraz wiedzy historycznej. W latach trzydziestych był taki pan z wąsem, którego zresztą Polska trzymała się dość blisko. Pan Kiepski Malarz skakał całej Europie do gardła, w zamian dostawał pozwolenia na różne akcje u sąsiadów. Odwróciliśmy się od niego jak zaczął i nam wygrażać.
A można było z naszej perspektywy ustawić się przeciwko wąsaczowi dużo wcześniej oraz dopingować Europę aby nie pozwoliła agresorowi na poczynania u sąsiadów.

Do góry stronyOffline

Thorin

Post #6 Ocena: 0

2022-05-31 15:25:06 (3 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Fajnie sie siedzi w UK na tyleczku i komentuje co ? Gorzej jak rodacy w sklepach nie maja juz powoli za co placic , albo towarów brakuje na sklepach, ba jak mama z 2 malych dzieci czekala juz 3 lata na lokum bo covid a teraz Ukraincy i ja przerzucili na koncowe miejsca, jak dziadek nie ma co wrzucic do garnka i je jakies podroby a Ukraincy dostaja 500 plus i chodza do kafeterii Polskich miast....

"Zaraz napisze gdzie tak jest ja i moi znajomi sie nie spotkalismy, w mediach tak nie pisza..."

Jestes starej daty i to twoj problem ze nie umierz uzywac instagrama i tiktoka... jest cos takiego jak "relacja" ludzie dzisiaj wszedzie maja tel i nagrywaja, widze co sie dzieje przynanajmniej w Podkarpackim , ale zaraz bedziesz pisal to pewnie "ruskie trolle" i taka twoja odpowiedz.

Usiadz wygodnie wes oddech. Zaraz napiszesz ale bomby ale kule? Co nas to obchodzi najpierw martw sie sam o siebie, potem o najblizszych i o rodaków a nie o jakis Ukrainców... chyba bardzo jestes z nimi spokerwniony? Ja mysle ze bardziej dal na rozstrzelanie roadaka niz ukrainca ze wzgledu na lewacka "poprawnosc polityczna"

Zaraz napisze najpierw oni potem my, bo ci tak media powiedzialy.. i to jest wlasnie "inteligetne oglupianie" ktos mysli ze jest madry i inteligetny a naprawde tak nie jest.

Wlasnie przytoczyles historie i nic chyba cie nie nauczyla i tobie podobnych ze wpierniczanie sie w rozne konflikty na sile nigdy nie jest w interesie Polskiego narodu.

To nie nasz konflikt ale przez papke medialna wciagneli nas sila a tacy ludzie jak ty tylko to propaguja, nikt nie jest za agresja ale ona jest byla i bedzie na swiecie czy tego chcesz czy nie, ale terazniejszosc nie moze byc stosowana jako pretekst do niczenia ludziom w innych panstwach i zwalanie winny na wszystko.

[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 31-05-2022 15:30 ]

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #7 Ocena: 0

2022-05-31 15:28:53 (3 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Nie ma linii obrony Rosjan czy Ukraincow, jest po prostu stwierdzanie pewnych faktow.

Chyba spora manipulacja jest klasyfikowanie Polski jako sojusznika Hitlera i Rzeszy?

Nie powiedzialabym, ze jestem negatywnie nastawiona do obecnosci Ukraincow w Pl.
Raczej zaskakuja mnie rozwiazania prawne, skala pomocy indywidualnej (co jest prosta droga do narastania konfliktow) i same oczekiwania specjalnego traktowania ze strony'uchodzcow' zachowujacych sie jak migranci ekonomiczni (i takie prawa powinny im przyslugiwac).

Jakos to ostatnie pokrywa mi sie z zachowaniem 'migrantow' z Afryki i Azji w ostatnich latach.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #8 Ocena: 0

2022-05-31 15:29:21 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

No widzisz, gdybyś miał odrobinę wyobraźni to byś pomyślał, że jak się Kacap rozpędzi to się w Warszawie zatrzyma. Wszak jak mówi stare ruskie porzekadło "Kurica nie ptica, Polsza nie zagranica."

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 31-05-2022 15:29 ]

Do góry stronyOffline

Thorin

Post #9 Ocena: 0

2022-05-31 15:31:10 (3 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Masz jakies rozdwojenie jazni raz piszesz ze kacapy sa slape i przegrywaja a raz ze jak sie rozpedzi to zatrzyma na Warszawie, slabo, nawet do konca nie przeczytales mojego posta.

Wynajdujesz jakies zadanie i ku uciesze wszystkich myslisz ze zablyszczysz.

Davis , wstawaj , ze***es sie!

[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 31-05-2022 15:32 ]

Do góry stronyOffline

Thorin

Post #10 Ocena: 0

2022-05-31 15:33:45 (3 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2022-05-31 15:28:53, karjo1 napisał(a):
Nie ma linii obrony Rosjan czy Ukraincow, jest po prostu stwierdzanie pewnych faktow.

Chyba spora manipulacja jest klasyfikowanie Polski jako sojusznika Hitlera i Rzeszy?

Nie powiedzialabym, ze jestem negatywnie nastawiona do obecnosci Ukraincow w Pl.
Raczej zaskakuja mnie rozwiazania prawne, skala pomocy indywidualnej (co jest prosta droga do narastania konfliktow) i same oczekiwania specjalnego traktowania ze strony'uchodzcow' zachowujacych sie jak migranci ekonomiczni (i takie prawa powinny im przyslugiwac).

Jakos to ostatnie pokrywa mi sie z zachowaniem 'migrantow' z Afryki i Azji w ostatnich latach.

To jest to co mówilem tacy ludzie czuja sie bezkarni, gosc mowi ze my bylismy sojusznikami akwarysty...

No siedzial by kolo mnie to bym mu tak zaj*** ze by nie wstal i by w koncu skonczyl p*** glupoty.

Z szacunku do moich przodków bym to zrobil i bym mu mogl rzucic w p*** pare groszy.

O wszystkich pisze "ruskie trolle" tymczasem on jest manipulatorskim proukrainsko-antypolsko lewackim pomiotem i jeszcze dodatkowo zawsze pisze przeciwko POLSCE, a nikt tu nie reaguje.

Mam wrazenie ze tacy ludzie nigdy po pys**u nie dostali i ze starzy ich lopata gasili i sie z nimi kapali do 15 roku zycia, a jedynie miejsce gdzie moga tak bezkarnie zaklinac historie, rzeczywistosc i nie miec szacunku do historii do wlasnie INTERNET.

[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 31-05-2022 15:36 ]

Do góry stronyOffline

Strona 417 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 416 | 417 | 418 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,