Str 413 z 847 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
iwona38 |
Post #1 Ocena: 0 2022-05-30 23:29:22 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Cytat:
2022-05-30 23:23:17, sqlserver napisał(a):
Cytat:
2022-05-30 23:11:40, 1_Inch napisał(a):
sowietów AQL to od 3o lat już nie ma. Federacja Rosyjska jest jak najbardziej nacjonalistycznym państwem. w jakiej rzeczywistości Ty żyjesz? Nie ma żadnych uchodźców wojennych. Są emigranci ekonomiczni. a jedyńi 'uchodzcy' to banderowskie szumowiny które wiedza że za wpadnięcie w ręce rosjan - sąd. i uchodźcy - tacy jakich widziałem na urlopie w Polsce. W wypasionych brykach i stołujący się po knajpach. jak znam życie uczciwi biznesmeni.
Czyli o to chodzi, że emigrant ekonomiczny siedzący w UK w pięciu na kwaterze, jedzący od roku pizzę mrożona z Lidla ma ból doopy, że Ukraińcy maja dobre samochody i nie musza jak on w Anglii chodzić na piechotę bo taniej. Ty raz jeden w wetherspoon na wystawnej kolacji byłeś na kilka lat na saksach a oni tam cały czas w knajpach
Czlowieku ty czytasz czasami co piszesz?
Chodzi o to kto to finansuje.
Ale ty masz tak zryty czerep, ze tego nie dostrzegasz. Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
|
1_Inch |
Post #2 Ocena: 0 2022-05-30 23:30:07 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 17-05-2022 Skąd: Doncaster |
sql - jak każdy lewoskrętny - z braku argumentów przekręcasz wypowiedzi, jątrzysz i judzisz. powiem wprost. nie mam nic do emigrantów ekonomicznych. pracują, płacą podatki i wspierają Polską gospodarkę. Jednak nie można 3 milionów nowych obywateli braci naszych połączonych wspólną historią nazywać uchodźcami wojennymi. Oni nie uciekli przed wojną. uciekli przed sądami lub wywiezli zdefraudowane pieniądze. radze ci sql przeczytaj pierwsze wpisy na tym wątku. Coś sie zmienilo na ukrainie od tej pory? a jak zmieniło to czy na lepsze :D?
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #3 Ocena: 0 2022-05-30 23:30:23 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat:
2022-05-30 23:20:48, iwona38 napisał(a):
Cytat:
Sugerujesz, ze zabralabym dzieci do kraju w ktorym jest wojna, gdzie moga zginac zeby spotkac sie z mezem na przepustce? Dobre, naprawde dobre.
A no i pominales wazny aspekt tych powrotow: za drogie mieszkania i praca nie ta jaka by sie chcialo wykonywac. [ Ostatnio edytowany przez: <i>iwona38</i> 30-05-2022 23:23 ]
Nie byłaś w takiej sytuacji wiec lepiej się nie deklaruj. W artykule przytoczona jest opinia UKRAIŃSKIEGO doradcy a dla nich ogromnym problemem jest odpływ ludzi z kraju i strach przed tym, że większość może nie wrzucić a co więcej ich mężowie do nich pojadą jak to tylko będzie możliwe. Ja odbieram to jako pokazanie, że jeżeli nie musisz to nie uciekaj na zachód tam nie jest tak różowo. Jak już ucidekłas to wracaj najszybciej jakto możliwe moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
iwona38 |
Post #4 Ocena: 0 2022-05-30 23:32:06 (3 lata temu) |
Cytat:
2022-05-30 23:30:23, sqlserver napisał(a):
Cytat:
2022-05-30 23:20:48, iwona38 napisał(a):
Cytat:
Sugerujesz, ze zabralabym dzieci do kraju w ktorym jest wojna, gdzie moga zginac zeby spotkac sie z mezem na przepustce? Dobre, naprawde dobre.
A no i pominales wazny aspekt tych powrotow: za drogie mieszkania i praca nie ta jaka by sie chcialo wykonywac. [ Ostatnio edytowany przez: <i>iwona38</i> 30-05-2022 23:23 ]
Nie byłaś w takiej sytuacji wiec lepiej się nie deklaruj. W artykule przytoczona jest opinia UKRAIŃSKIEGO doradcy a dla nich ogromnym problemem jest odpływ ludzi z kraju i strach przed tym, że większość może nie wrzucić a co więcej ich mężowie do nich pojadą jak to tylko będzie możliwe. Ja odbieram to jako pokazanie, że jeżeli nie musisz to nie uciekaj na zachód tam nie jest tak różowo. Jak już ucidekłas to wracaj najszybciej jakto możliwe
Hahaha 🤣 rozbawiles mnie, serio. Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #5 Ocena: 0 2022-05-30 23:35:06 (3 lata temu) |
Cytat:
2022-05-30 23:30:07, 1_Inch napisał(a):
sql - jak każdy lewoskrętny - z braku argumentów przekręcasz wypowiedzi, jątrzysz i judzisz. powiem wprost. nie mam nic do emigrantów ekonomicznych. pracują, płacą podatki i wspierają Polską gospodarkę. Jednak nie można 3 milionów nowych obywateli braci naszych połączonych wspólną historią nazywać uchodźcami wojennymi. Oni nie uciekli przed wojną. uciekli przed sądami lub wywiezli zdefraudowane pieniądze. radze ci sql przeczytaj pierwsze wpisy na tym wątku. Coś sie zmienilo na ukrainie od tej pory? a jak zmieniło to czy na lepsze :D?
Widzisz i tu się zdziwisz bo zawsze uważałem się za prawoskrętnego, ale nie idiotę z ogolonym łbem. Do reszty nie będę się odnosił bo sprowadzasz rozmowę do poziomu poniżej akceptowalnego moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|

|
 |
|
|
1_Inch |
Post #6 Ocena: 0 2022-05-30 23:37:04 (3 lata temu) |
no i SQLowi narracja się rozjechała.. teraz zrobi baranie oczy nic nie rozumiejące ale cóz. do rana już nie będzie o tym pamiętał i wznowi swoją ukropolinską krucjatę z takim samym zaangażowaniem. ten schemat już sławny akwarelista w swoim dziele opisał... sto lat mineło sqele takie same. nieoczytane jakieś.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #7 Ocena: 0 2022-05-30 23:40:12 (3 lata temu) |
Cytat:
2022-05-30 23:29:22, iwona38 napisał(a):
Cytat:
2022-05-30 23:23:17, sqlserver napisał(a):
Cytat:
2022-05-30 23:11:40, 1_Inch napisał(a):
sowietów AQL to od 3o lat już nie ma. Federacja Rosyjska jest jak najbardziej nacjonalistycznym państwem. w jakiej rzeczywistości Ty żyjesz? Nie ma żadnych uchodźców wojennych. Są emigranci ekonomiczni. a jedyńi 'uchodzcy' to banderowskie szumowiny które wiedza że za wpadnięcie w ręce rosjan - sąd. i uchodźcy - tacy jakich widziałem na urlopie w Polsce. W wypasionych brykach i stołujący się po knajpach. jak znam życie uczciwi biznesmeni.
Czyli o to chodzi, że emigrant ekonomiczny siedzący w UK w pięciu na kwaterze, jedzący od roku pizzę mrożona z Lidla ma ból doopy, że Ukraińcy maja dobre samochody i nie musza jak on w Anglii chodzić na piechotę bo taniej. Ty raz jeden w wetherspoon na wystawnej kolacji byłeś na kilka lat na saksach a oni tam cały czas w knajpach
Czlowieku ty czytasz czasami co piszesz?
Chodzi o to kto to finansuje.
Ale ty masz tak zryty czerep, ze tego nie dostrzegasz.
W Polsce przed wojna pracowało nawet milion Ukraińców, niektórzy dobrze wykształceni pracując np jako programiści zarabiali więcej niż wynosi średnia tego forum ( bez zasiłków licząc ) wielu bogatych ale i po prostu zamożnych ludzi, właścicieli firm również uciekło przed wojna. Ci ludzie nieuciekanie z głodu i biedy tylko przed bombami. To takie trudne do ogarnięcia czy po prostu postawiona teza wymaga stanowczości moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|

|
 |
|
iwona38 |
Post #8 Ocena: 0 2022-05-30 23:45:20 (3 lata temu) |
Przetlumaczysz co chciales napisac, bo ni huhu cie nie rozumiem. Ja ci podalam na tacy artykul o uchodzcach eknomicznych ktorych nazywa sie uchodzcami wojennymi (ponad 60% przyjezdnych) a ty co mi tu pokazujesz? Ze to rzeczywiscie uchodzcy ekonomiczni? Ja to juz wiem🤣 Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
1_Inch |
Post #9 Ocena: 0 2022-05-30 23:45:34 (3 lata temu) |
Przed jakimi bombami? SWO toczy sie na zachodniej ukrainie, tam 80% ludności jest rosyjska. W Kijowie troczy się normalne życie, we Lwowie jedynie dostawy broni z zachodu są niszczone. co Ty człowieku wygadujesz? wojna? wojna gdzie telewizja nadaje, internet działa i gaz na zachód płynie? otrząśnij się chłopie. wyłącz telewizor . zobaczysz jak zmieni się twoje życie. TO NIE JEST WOJNA TO NIE SĄ UCHODŹCY WOJENNI.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #10 Ocena: 0 2022-05-30 23:49:33 (3 lata temu) |
Cytat:
2022-05-30 23:45:20, iwona38 napisał(a):
Przetlumaczysz co chciales napisac, bo ni huhu cie nie rozumiem. Ja ci podalam na tacy artykul o uchodzcach eknomicznych ktorych nazywa sie uchodzcami wojennymi (ponad 60% przyjezdnych) a ty co mi tu pokazujesz? Ze to rzeczywiscie uchodzcy ekonomiczni? Ja to juz wiem🤣
Czyli jak ktoś wrócił na Ukrainę to znaczy ze był uchodźca ekonomicznym, dziwna logika moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|

|
 |
|