MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 411 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 410 | 411 | 412 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 411 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sqlserver

Post #1 Ocena: 0

2022-05-29 13:25:52 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cieszę się,że się pojawiłeś będziemy mogli razem obchodzić okrągła ilość zabitych ruskich sołdatów, 30 tysięcy a patrząc na standardowy przelicznik jeden do czterech to kacapska armia straciła ponad 100 tysięcy swoich najlepszych w pełni zawodowych lub kontraktowych żołnierzy. Musi to dla nich większy problem niż pokazują na zewnątrz jeżeli emerytowani generałowie musza ginąc w lotach bojowych zamiast wzorem naszych trepów prowadzić front internetowy.
Jeśli chodzi o pieśń wojskowa to oczywiście kłamie ja, kłamie też Gazeta wyborcza a redaktor ma ukraińskie nazwisko a Oko press jest jest jej organem Kłamie również Wikipedia tylko jedyna prawda to komsomolska prawda i prawda dzikiegozewsi. Pozwól ze nie będę się twoim wzorem onanizował sytuacja na froncie bo jeżeli to jest ta wielka operacja która jak walec rozjedzie ukraiński opór to trochę słabo i krwawo im idzie. Pisząc o nowoczesnych polskich czołgach to się trochę ośmieszasz, nie naginają faktów do swojej tezy, po drugie polskie czołgi robią do czego zostały kupione czyli walczą o nasze bezpieczeństwo. Masz racje polskie siły pancerne stały się na chwile słabsze ale wrogie nam siły rosyjskie stały się dzięki tym czołgom jeszcze bardziej osłabione a nie zginął żaden polski czołgista.
Mesko sprzedaje wyrzutnie amerykanom
Firma Mesko pochwaliła się, że dostaje zapytania o pioruna z ogromnej ilości krajów
Grupa WB amunicja krążąca może trafić do australii
Tu warmate do Tajwanu
Oczywiście to tylko nagłówki ale świadczą o tym, ze Polska broń jest zauważona i ma dobra markę. Nawet polskie Groty wbrew artykułom w GW są bardzo chwalone. Jeżeli chodzi o sprzęt to płyną do nas angielskie chelengery razem z czołgistami a to świetne dla wypełnienie dziury po Trupach-72. Na niemieckim runku tez wolno bo wolno ale coś się dzieje, jeżeli państwowe media i opozycja krytykują rząd, co więcej w samym rządzie pojawiają się rozłamy to znaczy ze nie jest tak źle. Tak jak nikt nie wierzył w 1914 w rozpad cesarstwa Austrowegierskiego tak teraz dziki nie wierzy w zmianę na arenie europejskiej. Polska zyskuje na znaczeniu międzynarodowym a Niemcy tracą. Bądźmy realistami Niemcy nie oddadzą władzy ale ta władza może być mocno osłabiona co widzi również UK proponując Polsce i innym krajom regionu zacieśnienie współpracy. Ale nie to jest ważne, w poszczególnych obwodach rosyjskich zaczyna być słychać niezadowolenie. To dalekie kraje najmocniej odczuwają sankcje ekonomiczne i ich żołnierze w największym procencie giną na Ukrainie. Tak właśnie może implodować Rosja, od środka. Niezadowolone z sytuacji obwody zaczną się buntować. Zacznie się od tych bardzo bogatych w złoża naturalne ale o biednym społeczeństwie i dużej śmiertelności na wojnie. Zaczną kalkulować, że bez Rosji będą w świetnej sytuacji, jak np Azerbejdżan. Trzymamy wszyscy kciuki albo fingers crossed po naszemu
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2022-05-29 14:13:30 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

przeciagniecie a moze nawet nie przeciagniecie ukrainy na zachodnia strone to jest majstersztyk jesli stany mialy na to wplyw chwala im za to

chciaz na moje oko stalo sie to troche naturalnie samoistnie kazdy biedniejszy kraj oprocz tych nawiedzonych religijnie prze naturalnie w kierunku "zachodu" instytucji jak unia europejska czy sojusz nato

wszystko zeby sie dystansowac od dyktatur takich jak rosja gdzie wodz buduje sobie zamek za pryliardy dolarow wszystko z pieniedzy podatnikow...

a ci karmieni papka propagandowa w tv popieraja smierc swoich synow w bezsensownej wojnie o ambicje starego kacapa z kgb : /

dla mnie smierc kacapow dzisiaj to poezja cos pieknego za kazdym razem chcialbym uczcic to wystrzalem szampana im wiecej tego $cierw* atakujacego sasiada w 21 wieku zginie tym lepiej dla Polski ktora juz dostaje ostrzezenia o denazyfikacji jako druga w kolejce

a przeciez rosja grozila Polsce nie pierwszy raz i to na dlugo przed wojna w ukrainie dzisiaj mamy za sasiada ukraine walczaca z nasladowca hitlera i to jest wspaniale gdyby nie to to jak dzisiaj wygladalaby ukraina? bylaby tym samym czym jest bialorus czyli kundelkiem putina gotowym na kazdy jego rozkaz

cena nie jest mala ale cena za przyszlosc zawsze kosztuje swoje czy liczona w pieniadzach czy w wyrzeczeniach

ukraina dzisiaj walczy o swoja wolnosc jak rowniez pokoj w europie takie sa fakty kibicowac dzisiaj putinowi to naprawde trzeba miec nature "pozytecznej osoby"...

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 29-05-2022 14:45 ]

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #3 Ocena: 0

2022-05-29 14:55:57 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Chciałem dodać, ceny energii są najniższe w Europie na Węgrzech bo zawsze były najniższe. Wynika to pięknie zaimplementowanej gospodarki centralnie sterowanej. Węgry maja limity cenowe narzucane przez państwo, których nie można przekroczyć. Nawet polski Orlen sprzedając tam paliwo robi to o ponad dwa złote taniej niż w kraju. Ceny nie maja nic wspólnego z wojna i sojuszem z Rosja. Na giełdach światowych ropa i gaz kosztują tyle co w lutym a ceny na krajowych rynkach to marże i podatki

moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

cris82

Post #4 Ocena: 0

2022-05-29 16:35:26 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

wyglada na to ze kacapy zaczely denazyfikowac dywany na ukrainie...

"Anton Heraszczenko, doradca szefa ukraińskiego MSW, opublikował zdjęcie pokazujące "sukces" Rosjan. Na fotografii widać, jak żołnierz wywozi jakieś przedmioty czołgiem. "Operacja zakończona. Uratowali kolejne dywany" - stwierdził uszczypliwie Heraszczenko."

Obrazek

rozumiem zloto dziela sztuki ale jakies szmaty telewizory... masakra no ale rubel super stoi! rosja mocarstwem *CRAZY*

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 29-05-2022 16:37 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #5 Ocena: 0

2022-05-29 17:02:58 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Dla mnie to nic dziwnego. Mój dziadek był w Wojsku Berlinga, miał kontakt z Rosjanami i opowiadał, że normą było to, że oni jedli zupę z nocników jakie znaleźli w niemieckich domach.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #6 Ocena: 0

2022-05-29 17:38:31 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2022-05-29 16:35:26, cris82 napisał(a):
wyglada na to ze kacapy zaczely denazyfikowac dywany na ukrainie...

"Anton Heraszczenko, doradca szefa ukraińskiego MSW, opublikował zdjęcie pokazujące "sukces" Rosjan. Na fotografii widać, jak żołnierz wywozi jakieś przedmioty czołgiem. "Operacja zakończona. Uratowali kolejne dywany" - stwierdził uszczypliwie Heraszczenko."

rozumiem zloto dziela sztuki ale jakies szmaty telewizory... masakra no ale rubel super stoi! rosja mocarstwem *CRAZY*

[ Ostatnio edytowany przez: <i>cris82</i> 29-05-2022 16:37 ]

Dywan na ścianie to rosyjska arystokracja, takie arrasy wawelskie
A przy okazji przydają się na codzień jak chodzą po ścianach, to jest na tm filmiku

Zreszta polecam film, bo daje do myślenia

To opowieść o życiu porucznika Jurija Szałajewa, absolwenta „Moskiewskiej
Wyższej Szkoły Dowodzenia”, dowódcy plutonu piechoty zmotoryzowanej
jednostki wojskowej 71718 (stacjonującej w Czeczenii), przedstawiciela
elity rosyjskiej piechoty.

O tym, jak żył i służył w Rosji przed „wojskową operacją specjalną”.

Jak przyjechał na Ukrainę, by walczyć.

I jak w końcu wojna skończyła się dla niego jako więźnia.

Ta historia jest przewodnikiem dla wszystkich następców kremlowskiego kadeta Szałajewa.

Jaki jest w najlepszym razie los tych, którzy zostają okupantami.

Do góry stronyOffline

Dzikizewsi

Post #7 Ocena: 0

2022-05-29 19:01:47 (3 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-03-2015

Cytat:

2022-05-29 13:25:52, sqlserver napisał(a):
Cieszę się,że się pojawiłeś będziemy mogli razem obchodzić okrągła ilość zabitych ruskich sołdatów, 30 tysięcy a patrząc na standardowy przelicznik jeden do czterech to kacapska armia straciła ponad 100 tysięcy swoich najlepszych w pełni zawodowych lub kontraktowych żołnierzy. Jeżeli chodzi o sprzęt to płyną do nas angielskie chelengery razem z czołgistami a to świetne dla wypełnienie dziury po Trupach-72. Na niemieckim runku tez wolno bo wolno ale coś się dzieje, jeżeli państwowe media i opozycja krytykują rząd, co więcej w samym rządzie pojawiają się rozłamy to znaczy ze nie jest tak źle. Tak jak nikt nie wierzył w 1914 w rozpad cesarstwa Austrowegierskiego tak teraz dziki nie wierzy w zmianę na arenie europejskiej. Polska zyskuje na znaczeniu międzynarodowym a Niemcy tracą. Bądźmy realistami Niemcy nie oddadzą władzy ale ta władza może być mocno osłabiona co widzi również UK proponując Polsce i innym krajom regionu zacieśnienie współpracy.

Witam .
Usunalem pierdy , smierdy kosmopolitycznego , liberalnego globalisty bez wiekszej wartosci merytorycznej .
Opinie GW , stale zmieniajacej sie Wiki itp publikacji mnie nie interesuja , opieram sie na tym co przekazala mi moja babcia , wyczytalem na forum historycy.org czy dws.org.pl . Propagande zwolennikow miedzymorza mam gleboko tam gdzie slonce nie dochodzi .
Ta ilosc rozumiem ze pochodzi od Arestowicza . Zelenskiego lub Ukrainskiej Prawdy ? Mozesz celebrowac ile chcesz . Nie zapomnij chusteczek .
Te czolgi to plyna dla nas , czy aby British Army nas bronila ? Jesli aby Brytowie nas bronili to rzeczywiscie jeszcze jestesmy niepodleglym krajem ? Jesli dla nas to interes stulecia dla Anglikow . Niestandartowa armata z niestandartowa amunicja , nieprodukowany silnik i uklad przeniesienia napedu , niestandartowe gasienice , SKO od dluzszego czasu nieprodukowane . Kazda czesc do tego czolgu to specjalnie zamowienie do firmy ktora kupila know-how do tego wozu od padajacego producenta . Mialem akurat przyjemnosc pracowac w UK z gosciem ktory pracowal u nich wiec wiadomosci z pewnego zrudla . W rosyjskich zrudlach pojawila sie informacja ze Polska przekaze bezplatnie najnowsze armato-haubice Krab , poczekajmy troche na potwierdzenie . To takze bedzie sukces polskiej dyplomacji i podniesie prestiz ?
Jak beda kontrakty to daj znac . Na razie o tym zainteresowaniu pisza polskie media . Nie zapominaj ze przez 15 lat w UK zapoznalem sie z jezykiem angielskim .
Rozsmieszaj mnie dalej z tymi narodowymi mediami w Niemczech nalezacymi do amerykanskich koncernow . A co do niemieckiej opinii publicznej nie zaponinaj ze mieszkam i pracuje 40 minut do granicy i wiem troche wiecej od samych Niemcow o ich nastrojach .
A jak UK robila Brexit to juz wtedy twierdzilem ze beda robic to co przed wojna , druga wojna swiatowa , dla wyjasnienia . Bada macic , dzielic , jatrzyc w Europie tak jak robila to przez 200 lat . UE ich po prostu marginalizowala , a oni przeciez sa stworzeni aby dzielic i rzadzic .
Masturbuj sie dalej wizja Polski jako lidera Europy pod parasolem wujka zza oceanu i BoJO . Wepchnij batonik glebiej napewno poprawi ci humor na dzisiejszy wieczor .
Do uslyszenia w nastepny weekend , jesli bede mial dobry humor .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #8 Ocena: 0

2022-05-29 20:19:52 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2022-05-29 19:01:47, Dzikizewsi napisał(a):

Witam .
Usunalem pierdy , smierdy kosmopolitycznego , liberalnego globalisty bez wiekszej wartosci merytorycznej .
Opinie GW , stale zmieniajacej sie Wiki itp publikacji mnie nie interesuja , opieram sie na tym co przekazala mi moja babcia , wyczytalem na forum historycy.org czy dws.org.pl . Propagande zwolennikow miedzymorza mam gleboko tam gdzie slonce nie dochodzi .
Ta ilosc rozumiem ze pochodzi od Arestowicza . Zelenskiego lub Ukrainskiej Prawdy ? Mozesz celebrowac ile chcesz . Nie zapomnij chusteczek .
Te czolgi to plyna dla nas , czy aby British Army nas bronila ? Jesli aby Brytowie nas bronili to rzeczywiscie jeszcze jestesmy niepodleglym krajem ? Jesli dla nas to interes stulecia dla Anglikow . Niestandartowa armata z niestandartowa amunicja , nieprodukowany silnik i uklad przeniesienia napedu , niestandartowe gasienice , SKO od dluzszego czasu nieprodukowane . Kazda czesc do tego czolgu to specjalnie zamowienie do firmy ktora kupila know-how do tego wozu od padajacego producenta . Mialem akurat przyjemnosc pracowac w UK z gosciem ktory pracowal u nich wiec wiadomosci z pewnego zrudla . W rosyjskich zrudlach pojawila sie informacja ze Polska przekaze bezplatnie najnowsze armato-haubice Krab , poczekajmy troche na potwierdzenie . To takze bedzie sukces polskiej dyplomacji i podniesie prestiz ?
Jak beda kontrakty to daj znac . Na razie o tym zainteresowaniu pisza polskie media . Nie zapominaj ze przez 15 lat w UK zapoznalem sie z jezykiem angielskim .
Rozsmieszaj mnie dalej z tymi narodowymi mediami w Niemczech nalezacymi do amerykanskich koncernow . A co do niemieckiej opinii publicznej nie zaponinaj ze mieszkam i pracuje 40 minut do granicy i wiem troche wiecej od samych Niemcow o ich nastrojach .
A jak UK robila Brexit to juz wtedy twierdzilem ze beda robic to co przed wojna , druga wojna swiatowa , dla wyjasnienia . Bada macic , dzielic , jatrzyc w Europie tak jak robila to przez 200 lat . UE ich po prostu marginalizowala , a oni przeciez sa stworzeni aby dzielic i rzadzic .
Masturbuj sie dalej wizja Polski jako lidera Europy pod parasolem wujka zza oceanu i BoJO . Wepchnij batonik glebiej napewno poprawi ci humor na dzisiejszy wieczor .
Do uslyszenia w nastepny weekend , jesli bede mial dobry humor .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Jeżeli babcia nie była historykiem to jej przekazana wiedza może być bardzo istotna. Przekazała ci również, ze przechodzenie pod drabiną jest przyczyną nieszczęść a zabicie pająka powoduje deszcz. Jeśli chodzi o fora no to możesz powołać się na to ze to nie prawda.
Rozumiem, że jak armia radziecka u nas stacjonowała to nie miałeś podobnych rozterek, przy okazji Amerykanie robią przygotowania do stałych baz na terenie Polski a nasze wojsko jest na Litwie. Czy to znaczy, ze podbiliśmy Litwę. Brytyjskie czołgi może i nie są standardowe ale ich załoga już tak, jest według standardów NATO.
Według 24defence (nie wiem co na ten temat twoja babcia) polskie kraby już tam są i świetnie, niech im służą jak jaj lepiej. Informacje o tym, że to darmowy prezent to tez od babci czy z forum starych trepów zachwycających się czołgami T-62, bo za jego czasów to panie były czołgi. Przy okazji musza być dobre jak to rosyjskie wunderwaffe wysyłane obecnie na front. Podstarzały Hans z demoludów o pochodzeniu równie wątpliwym jak ty następnym źródłem, zlituj się. Wole wizje Polski pod parasolem stanów i Borysa niż 16 republiki, zaczystek, obozów filtracyjnych i zsyłek na białe niedźwiedzie

[ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 29-05-2022 20:23 ]

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #9 Ocena: 0

2022-05-30 07:54:21 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Najbardziej namacalne będzie poparcie polityczne przywódców dla pakietu pożyczek UE o wartości 9 miliardów euro, z niewielkim komponentem dotacji na pokrycie części odsetek, tak aby Ukraina mogła utrzymać swój rząd i płacić pensje przez około dwa miesiące.

Czytaj więcej na aste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome" target="_blank">https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-ukraina-rosja/aktualnosci/news-reuters-unia-europejska-nie-jest-gotowa-na-nowe-sankcje-wobe,nId,6058927#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Czyli bez pomocy z zachodu ukraina nie istnieje. Ciekawe będą tego konsekwencje po zakończeniu konfliktu.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #10 Ocena: 0

2022-05-30 10:12:45 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Jednak nie każda rosyjska ropa jest zła. Czyżby ta dostarczana rurociągiem była lepsza i nieskażona putinowską fobią?
Rada Europejska zgadza się, by szósty pakiet sankcji wobec Rosji za agresję na Ukrainę objął ropę oraz produkty ropopochodne dostarczane z Rosji do państw członkowskich UE z tymczasowym wyjątkiem dla ropy dostarczanej rurociągami

Czytaj więcej na aste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome" target="_blank">https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-beda-sankcje-na-rope-z-rosji,nId,6059077#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Strona 411 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 410 | 411 | 412 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,