Str 405 z 847 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
andyopole |
Post #1 Ocena: 0 2022-05-24 23:29:22 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat:
2022-05-24 22:17:39, karjo1 napisał(a):
Andy, co ma do tematu zakup nieruchomosci w USA?
Mozemy nie rozjezdzac przesadnie tematu?
To nie ja zaczalem o nieruchomosciach. Dom jaki jest kazdy widzi, czy tu czy w Europie. Chodzilo o porownanie korzysci wynikajacych z wlasnosci vs korzysciom z wynajmu.
|

|

|
|
|
Maat17 |
Post #2 Ocena: 0 2022-05-24 23:39:39 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
https://youtu.be/zsy-QGl8S2A
|

|
 |
|
cris82 |
Post #3 Ocena: 0 2022-05-24 23:40:28 (3 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Cytat:
2022-05-24 23:00:18, iwona38 napisał(a):
Thorin pieprzysz teraz glupoty.
Zawsze lepiej jest splacac swoj kredyt a nie landlorda. Nie kazdy moze pracowac i mieszkac na wsi gdzie sa inne realia.
Moze przestaniemy zasmiecac ten watek?
on caly czas pierdzieli glupoty az oczy bola podnieca sie ze ktos bedzie splacac 15-20lat kredyt i co z tego? przy tej inflacji? sam widzisz ze nawet u ciebie na zaczarowanej farmie fizole zarabiaja 28k netto
gdybym nie inwestowal w Polsce dom w uk mialbym juz spokojnie splacony
rozumiesz? splacony
jest to bardzo proste jezeli 2 osoby pracuja na etacie i kupily dom nie bojac sie jakis brexitow ty pewnie myslales wtedy ze ceny zanurkuja w dol hehe...
sam tez juz bys mial splacony dom z bratem gdybyscie wzieli kredyt to pewnie lekko bylibyscie z 70kola do przodu tymczasem jest zero kola bo sie nasluchales wieszczy i sie zwyczajnie bales
domu nie ma ale furka na kredyt jest nie byle jaka ot wzor do nasladowania
p.s z tymi firmami ukrainskimi w Polsce to sie nie ma co podniecac pewnie tskie same jak Polakow w uk dyrektor spolki - kierowca tira firma sprzatajaca firma sprzatajaca itd... [ Ostatnio edytowany przez: cris82 24-05-2022 23:42 ]
|

|
 |
|
Thorin |
Post #4 Ocena: 0 2022-05-24 23:45:58 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 23-06-2021 Skąd: Saffron Walden |
Cris82 idz dalej jedz konserwy z aldika i wybieraj z tesco zolte naklejeczki, znam takich "polaczków" bizmesmenów jak ty a teraz maja problemy zdrowotne i sie wy** bo kichy nie te same, wieczne biznesy zeby sie dorobic na kims  zamiast stanac na swoim.
Ja kupilem GL za gotówke , ty nawet nie wiedziales co to jest mercedes 5 lat temu.
A tymczasem....
Tak wlasnie USA chca zakonczenia wojny
Chyba jednak nie.... dla nich to kasa.. Wojna sie nie skonczy szybko.
 [ Ostatnio edytowany przez: Thorin 24-05-2022 23:48 ]
|

|
 |
|
cris82 |
Post #5 Ocena: 0 2022-05-24 23:57:04 (3 lata temu) |
niczego sobie nie odmawiasz latasz na wycieczki i spokojnie nadplacasz kredyt ta kie sa realia w anglii
para razem ma 50k rocznie co wcale nie jest duzo x 4lata chata "splacona" takie sa fakty a ty gadasz jakies farmazony o corce szefa z natwestu ktore musi splacac dom przez 35lat
jesli anglicy maja takie podejscie ze kupuja domy po 400tys zarabiahac 2k to ich problem
"biznesy na kims zeby sie dorobic" widac ze z zazdrosci niezlego slinotoku juz dostales
ty kupiles auto za gotowke nie rozsmieszaj mnie na stodole ciula pare lat a z drugiej strony kupuje sobie takie drogie auto za gotowke hehe tu sie ne klei ile zaplaciles za auto?
|

|
 |
|
|
Thorin |
Post #6 Ocena: 0 2022-05-25 00:00:10 (3 lata temu) |
cris82 chodz spotkamy sie na zywo porobimy fotki payslipów z banku , zobaczmy jaka ty masz fure itp, moje maszyny rolnicze, pole, ogród , pokaze ci stodole , bez rekoczynów - udowodnimy forum kto prawdziwym jest farmazonem co ty na to ????
Dawaj spotkamy sie bo takie "gadanie" z twojej strony nie ma sensu, zobaczymy raz na zawsze i inni zobacza kto tak naprawde jest "glupkiem" ze wsi co ?
Dam ci w nagrode 20kg jablek i 20kg ziemniaków za odwage w koncu posmakujesz prawdziwego organica a nie jakies podrabiance z tesco
[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 25-05-2022 00:05 ]
|

|
 |
|
cris82 |
Post #7 Ocena: 0 2022-05-25 00:19:02 (3 lata temu) |
myslisz ze ile ja mam lat? ze bede sie spotykac z kazdym oszolomem z netu zeby mogl sobie udowodnic ze ma jaja zamiast wydmuszek takie podejscie to mialem 20lat temu widac ze emocjonalnie zatrzymales sie na tym poziomie
wklej tu swoje p60 na 39k netto co masz za problem zamaz nazwisko i po sprawie jak chcesz sie pochwalic a widac ze lubisz zarobkami i furka co jest o tyle zabawne ze finansowo jestes pionkiem ja rowniez ale przynajmniej ja mam tego swiadomosc
juz wczesniej napisales sam ze gdybys sie spieniezyl to dalej nie starczyloby ci na dom w uk a mi bez problemu
ale ja nie mam podejscia jak ty zastaw sie a postaw sie! ciulac na auto na ktore mnie nie stac zeby sie chwalic na forum pozniej co ja nie mam za fury
znam z dwie takie osoby wlasnie jestes dobrym przykladem tzw bieda mentalnosci najpierw samochod! a pozniej stodola ale juz na raty bo za gotowke mnie nie stac
poki co to to kupujesz te rozrzutniki i rdzewieja zacznij na tym zarabiac bo ja juz spijam smietanke z inwestycji z Polski ty zyjesz marzeniami o Polsce dorosnij
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #8 Ocena: 0 2022-05-25 05:28:18 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat:
2022-05-24 22:14:25, sqlserver napisał(a):
Cytat:
2022-05-24 21:42:02, Gwontownik napisał(a):
Cytat:
2022-05-24 18:21:20, sqlserver napisał(a):
Raport na temat Ukraińców w Polsce
Strona 47 raportu.
a to czego chce zachód też chca spokojnie zdjąć "sankcje" z Rosji i spokojnie prowadzić interesy. Nie chcę być złym prorokiem, ale jeśli do tego nie dojdzie to sytuacja na froncie szybko może ulec zmianie. Tymbardziej, że dziś to już trzeci albo czwarty artykuł w tym tonie.
Czy uważasz, że to dobre rozwiązanie. Ukraina ma się poddać, oddać swoje terytoria bo Niemcy chcą dalej Rosji mikroprocesory do rakiet sprzedawać a Francja im jakiś okręt wybuduje i się obawiają ze im wzrost gospodarczy zwalnia. To może pójdźmy dalej nie zmuszajmy Rosji do interwencji, może wystarczy jak złoża notę dyplomatyczna i zarządają jakiś terenów a kraje zachodnie im to w ramach ciągłości biznesu dadzą.
W środę Ławrow złoży żądanie oddania Podlaski Rosji do unii, ONZ czy bezpośrednio do Niemiec, zawołają posiedzenie, wiecie rozumiecie, sankcje wam cofniemy i pozwolimy węglem przez rok palić. Nawet ludzie nie będą się musieli wyprowadzać bo przyjdą ruskie i temat ogarną
Wyglądało jak pytanie, więc odpowiem.
Nie, ja tak nie uważam. Podałem tylko jakie są (mogą być, mogą się rozwinac) światowe oczekiwania. Tymbardziej, że za chwilę mamy następny kryzys. Powiedzmy sobie szczerze; bez wsparcia i poparcia zachodu będzie po Ukrainie.
A'propos zakończenia konfliktu to popatrz na stanowisko (wizje, zyczenia) Rosji. To jest nic innego jak tworzenie nowego wroga dla ukrainy. I nie rozpatruje tu historycznie czy ziemie się Polsce należą czy nie. Twierdzę tylko, że powyższy artykuł realizuje moje, wyśmiane przez niektórych, przewidywania o kreowaniu zaognionych stosunków Polsko ukraińskich.
[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 25-05-2022 06:00 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #9 Ocena: 0 2022-05-25 07:25:18 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat:
2022-05-25 05:28:18, Gwontownik napisał(a):
A'propos zakończenia konfliktu to popatrz na stanowisko (wizje, zyczenia) Rosji. To jest nic innego jak tworzenie nowego wroga dla ukrainy. I nie rozpatruje tu historycznie czy ziemie się Polsce należą czy nie. Twierdzę tylko, że powyższy artykuł realizuje moje, wyśmiane przez niektórych, przewidywania o kreowaniu zaognionych stosunków Polsko ukraińskich.
to nie jest nic nowego, od zawsze jak masz wrogów to najlepiej ich ze sobą skłócić. Robią dokładnie to samo Ukrainy wskazując niesubordynacje Kadyrowa czy Backi. Wysyp fake o zachowaniu Ukraińców w Polsce czy grzanie tematu Wołynia to dokładnie takie działania, podchwytywane przez idiotów szukających atencji albo wierzycieli teorii spiskowych. Dokładnie taki sam piach w kola napędowe przyjaźni Pol-Ukr wrzucają po stronie Ukraińskiej a tam najlepiej sprzedaje się strach przed tym ze Polska wykorzysta okazje i wejdą polskie wojska zając zachodnia Ukrainę. Mapki pokazujące Polskę z Wołyniem i Galicja w granicach to nie przypadek a ze przy okazji wywoływania strachu u Ukraińców wyzwoliły marzenia o wielkiej Koronie wśród odklejonych narodowców(chyba bo nie wiem jak ich nazwać)
Prawda jest taka, ze rosja czuje się właścicielem regionu i rości sobie prawa do układania wszystkiego pod siebie, jednym z argumentów którymi Putin kupił obojętność Węgier jest obiecanie im części karpat będących w granicach UKR a historycznie były węgierskie, podobne próby były robione z Polska. Sami nie garna się do oddania Królewca Niemcom moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
Thorin |
Post #10 Ocena: 0 2022-05-25 08:08:09 (3 lata temu) |
[*]null Cytat:
2022-05-25 00:19:02, cris82 napisał(a):
myslisz ze ile ja mam lat? ze bede sie spotykac z kazdym oszolomem z netu zeby mogl sobie udowodnic ze ma jaja zamiast wydmuszek takie podejscie to mialem 20lat temu widac ze emocjonalnie zatrzymales sie na tym poziomie
wklej tu swoje p60 na 39k netto co masz za problem zamaz nazwisko i po sprawie jak chcesz sie pochwalic a widac ze lubisz zarobkami i furka co jest o tyle zabawne ze finansowo jestes pionkiem ja rowniez ale przynajmniej ja mam tego swiadomosc
juz wczesniej napisales sam ze gdybys sie spieniezyl to dalej nie starczyloby ci na dom w uk a mi bez problemu
ale ja nie mam podejscia jak ty zastaw sie a postaw sie! ciulac na auto na ktore mnie nie stac zeby sie chwalic na forum pozniej co ja nie mam za fury
znam z dwie takie osoby wlasnie jestes dobrym przykladem tzw bieda mentalnosci najpierw samochod! a pozniej stodola ale juz na raty bo za gotowke mnie nie stac
poki co to to kupujesz te rozrzutniki i rdzewieja zacznij na tym zarabiac bo ja juz spijam smietanke z inwestycji z Polski ty zyjesz marzeniami o Polsce dorosnij
Chodz ci pokaze na zywo biede mentalnosci ale nie masz jaj nawet z kims przyjechac, od dzisiaj cie ignoruje dla mnie nie jestes facet jestes zwykla.....
A bieda mentalnosci to ma wiekszosc angoli jak co 2 fura musi byc maks roczna 2,3 letnia i ciagle zycie na finance, byle by sie sasiadowi przypodobac i byc lepszym taki wyscig szczurow...
Mój GL ma 10 lat prawie , 0 problemów.
Znam d3b**i co zmieniaja auta jak rekawiczki i wydaja tak naprawde w przeciagu takiego czasu na naprawy po 5-10K, albo splacaja auto przez 5 lat które traci na wartosci 70%.
Nie kazda marka samochodu trzyma cene i nie kazdy samochód.
A ty dorosnij Crisiu proponowalem spotkanie , ja ci nawet moge zalac wache jak chcesz albo dac hajs za paliwo do reki a ty nie , wes kogos jak chcesz... a ty wymówki.
Od dzisiaj masz ignora i jeden jakis krzywy tekst w moja strone od razu tak jak ty i wirtualni koledzy znize sie do waszego poziomu i bede zglaszal , albo spotykasz sie i zalatwiamy to jak faceci Rozmowa na realu albo bedziesz wklejal te swoje farmazony...i mial potrzebe dowartosciowywania sie zza monitora.
[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 25-05-2022 08:20 ]
|

|
 |
|