Str 403 z 847 |
|
---|---|
iwona38 | Post #1 Ocena: 0 2022-05-24 16:35:26 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Gdybym miala kase to kupilabym za kase i kazdy pewnie by tak zrobil. Kupilam na kredyt bo takiej kasy nie mam (moje okolice to £260tys. 2 bed flat) a splacanie kredytu landlordowi uwazam za totalna glupote.
Nie kupuje w Amazonie.
|
Gwontownik | Post #2 Ocena: 0 2022-05-24 16:41:20 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat: 2022-05-24 16:34:37, sqlserver napisał(a): Cytat:
Chyba nie jesteś zdziwiony, że nie chcą pokoju w zamian za terytorium. Po pierwsze już raz tak zrobili i jak widać pokoju nie ma. Po drugie to ważne pod względem złóż ziemie plus porty. Dodatkowo rysuje się szansa na odzyskanie tych okupowanych terenów. Jak oddania ziemi w zamian za pokój chcą Niemcy i Francja to niech oddadzą cześć swoich. To duże kraje Nie, nie jestem zdziwiony. Zdziwiony jestem tym, że rząd planuje taka możliwość, bo w przeciwnym razie nie robiliby sondy. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
cris82 | Post #3 Ocena: +1 2022-05-24 16:43:26 (3 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
"Jak oddania ziemi w zamian za pokój chcą Niemcy i Francja to niech oddadzą cześć swoich. To duże kraje"
dokladnie macron taki dobry duszek to niech odda troche ziem putinowi a Polska moglaby dorzucic niewybudowana jeszcze stodole thorina dla niego oddanie ziemi pod szantazem niszczenia kraju tez wydaje sie normalne wiec dla wspolnego dobra pewnie chetnie odda stodole "a splacanie kredytu landlordowi uwazam za totalna glupote." placacy rent ci szczesliwi z faktu ze nie maja domu zawsze sobie wytlumacza ze nieposiadanie domu to blogoslawienstwo podobno 3mln ludzi zyje w uk z wynajmu wiec ma to swoje plusy [ Ostatnio edytowany przez: cris82 24-05-2022 16:45 ] |
sqlserver | Post #4 Ocena: 0 2022-05-24 16:46:29 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat: 2022-05-24 16:41:20, Gwontownik napisał(a): Cytat: 2022-05-24 16:34:37, sqlserver napisał(a): Cytat:
Chyba nie jesteś zdziwiony, że nie chcą pokoju w zamian za terytorium. Po pierwsze już raz tak zrobili i jak widać pokoju nie ma. Po drugie to ważne pod względem złóż ziemie plus porty. Dodatkowo rysuje się szansa na odzyskanie tych okupowanych terenów. Jak oddania ziemi w zamian za pokój chcą Niemcy i Francja to niech oddadzą cześć swoich. To duże kraje Nie, nie jestem zdziwiony. Zdziwiony jestem tym, że rząd planuje taka możliwość, bo w przeciwnym razie nie robiliby sondy. Przeważnie badania opinii robi się żeby udowodnić swoją tezę, to żądło kiedy jest niezależne badanie. Może tym badaniem przygotowali odpowiedz dla wczasowiczów w davos . Nie ma mowy na pokój za ustępstwa bo naród tego chce. moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
sqlserver | Post #5 Ocena: 0 2022-05-24 18:21:20 (3 lata temu) |
Raport na temat Ukraińców w Polsce
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|
|
|
iwona38 | Post #6 Ocena: 0 2022-05-24 19:42:22 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
"FAKT:
Obecnie co trzecim mieszkańcem Rzeszowa jest Ukrainiec. Populacja miasta wzrosła o 53%." Czytajac takie cos zastanawiam sie nad wiarygodnoscia raportu. Jezeli co trzeci mieszkaniec jest Ukraincem to populacja powinna sie zwiekszyc o 33%, tak to wyglada jakby co drugi byl Ukraincem. Bo rozumiem, ze raport dotyczy uchodzcow. To bylo po pierwsze a po drugie to az mnie ciarki przeszly na mysl jak wyglada inwigilacja tych ludzi. Teraz rozumiem dlaczego dawano im telefony i karty za darmo a myslalby kto, ze to z dobrego serca. Nie kupuje w Amazonie.
|
Thorin | Post #7 Ocena: 0 2022-05-24 21:30:58 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 23-06-2021 Skąd: Saffron Walden |
https://businessinsider.com.pl/biznes/ambasador-ukrainy-w-polsce-mozemy-polaczyc-nasze-mozliwosci-przy-produkcji-uzbrojenia/trn9nfq
"Jak dodał, w 2021 r. w Polsce zarejestrowanych było 22 tys. firm z ukraińskim kapitałem, co stanowiło 25 proc. wszystkich zagranicznych firm w Polsce. – Będzie ich więcej. Choć z Ukrainy przyjechały teraz głównie kobiety z dziećmi, to są bardzo zmotywowane, by robić biznes – zapewnił Deszczyca." Za 5 lat bedzie pewnie 50% i co 3 szefuncio bedzie Ukraincem ![]() Putin dawaj szybciej koncz zabawe, wiem ze masz w zandazu cos jeszcze ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Thorin 24-05-2022 21:33 ] |
Gwontownik | Post #8 Ocena: 0 2022-05-24 21:42:02 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat:
Strona 47 raportu. a to czego chce zachód też chca spokojnie zdjąć "sankcje" z Rosji i spokojnie prowadzić interesy. Nie chcę być złym prorokiem, ale jeśli do tego nie dojdzie to sytuacja na froncie szybko może ulec zmianie. Tymbardziej, że dziś to już trzeci albo czwarty artykuł w tym tonie. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 24-05-2022 21:58 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
andyopole | Post #9 Ocena: 0 2022-05-24 22:05:35 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2022-05-24 16:35:26, iwona38 napisał(a): Gdybym miala kase to kupilabym za kase i kazdy pewnie by tak zrobil. Kupilam na kredyt bo takiej kasy nie mam (moje okolice to £260tys. 2 bed flat) a splacanie kredytu landlordowi uwazam za totalna glupote. Kupilem maly domek, leci mi siodmy rok. Dwa lata temu, korzystajac z rekordowo niskich stop zrobilem refinansowanie. Rata spadla o niemal $150 miesiecznie. Gdybym cos takiego chcial wynajmowac placilbym $1500-1800. Miesieczna rata kredytu to $809. I co miesiac kolejny kawalek podlogi jest moj. Na dodatek juz mam okolo 80% wzrostu wartosci. Juz moge zaczac myslec o budowie stodoly na mojej polskiej wsi. ![]() |
sqlserver | Post #10 Ocena: 0 2022-05-24 22:14:25 (3 lata temu) |
Cytat: 2022-05-24 21:42:02, Gwontownik napisał(a): Cytat:
Strona 47 raportu. a to czego chce zachód też chca spokojnie zdjąć "sankcje" z Rosji i spokojnie prowadzić interesy. Nie chcę być złym prorokiem, ale jeśli do tego nie dojdzie to sytuacja na froncie szybko może ulec zmianie. Tymbardziej, że dziś to już trzeci albo czwarty artykuł w tym tonie. Czy uważasz, że to dobre rozwiązanie. Ukraina ma się poddać, oddać swoje terytoria bo Niemcy chcą dalej Rosji mikroprocesory do rakiet sprzedawać a Francja im jakiś okręt wybuduje i się obawiają ze im wzrost gospodarczy zwalnia. To może pójdźmy dalej nie zmuszajmy Rosji do interwencji, może wystarczy jak złoża notę dyplomatyczna i zarządają jakiś terenów a kraje zachodnie im to w ramach ciągłości biznesu dadzą. W środę Ławrow złoży żądanie oddania Podlaski Rosji do unii, ONZ czy bezpośrednio do Niemiec, zawołają posiedzenie, wiecie rozumiecie, sankcje wam cofniemy i pozwolimy węglem przez rok palić. Nawet ludzie nie będą się musieli wyprowadzać bo przyjdą ruskie i temat ogarną Cytat: 2022-05-24 21:30:58, Thorin napisał(a): https://businessinsider.com.pl/biznes/ambasador-ukrainy-w-polsce-mozemy-polaczyc-nasze-mozliwosci-przy-produkcji-uzbrojenia/trn9nfq "Jak dodał, w 2021 r. w Polsce zarejestrowanych było 22 tys. firm z ukraińskim kapitałem, co stanowiło 25 proc. wszystkich zagranicznych firm w Polsce. – Będzie ich więcej. Choć z Ukrainy przyjechały teraz głównie kobiety z dziećmi, to są bardzo zmotywowane, by robić biznes – zapewnił Deszczyca." Za 5 lat bedzie pewnie 50% i co 3 szefuncio bedzie Ukraincem ![]() Putin dawaj szybciej koncz zabawe, wiem ze masz w zandazu cos jeszcze ![]() A co to za różnica czy twoim pracodawca jest Niemiec, Anglik, Ukrainiec czy Chińczyk ważne żeby był uczciwy i płacił w terminie Trochę mi to przypomina polskie panie sprzątające w Anglii które są zbyt honorowe żeby sprzątać u Polaka Goje to mówią żydzi o innowiercach, czyżby najciemniej pod latarnia czy po prostu kopiujesz bez zastanowienia [ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 24-05-2022 22:29 ] moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|