2022-05-20 18:23:46, Gwontownik napisał(a): Totalna Bzdura, bo sprzęt rolniczy na ON chodzi, nie na benzynę.
w innym artykule o innym paliwowe piszą
Słyszysz to co chcesz usłyszeć
Podałem ten cytat z gazety żeby pokazać jakie słownictwo jest używane w oficjalnie w relacjach, trzeba być naiwnym żeby wierzyć ze ktoś coś daje Ukrainie za darmo. Na wojnę która nie jest u ciebie każdy patrzy jak na biznes do zrobienia. Rosjanie i Anglicy skończyli spłacać pomoc wojenna za 2 wojnę w latach dwutysiecznych
Jeżeli chodzi o przyczynę to jest ciagle taka sama, sprzedajemy im broń, amunicję, paliwo, jedzenie i wiele innych życzy bo Rosja napadła na nich, cała reszta to przyczyny wtórne.
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
2022-05-20 18:25:14, sqlserver napisał(a): Na wojnę która nie jest u ciebie każdy patrzy jak na biznes do zrobienia. Rosjanie i Anglicy skończyli spłacać pomoc wojenna za 2 wojnę w latach dwutysiecznych
Jeżeli chodzi o przyczynę to jest ciagle taka sama, sprzedajemy im broń, amunicję, paliwo, jedzenie i wiele innych życzy bo Rosja napadła na nich, cała reszta to przyczyny wtórne.
No co ty nie powiesz. Sprzedajemy? To takie słowo jest nieodpowiednie, niecenzuralne czy może niezgodne z prawdą, że nigdzie nie występuje?
Zobaczysz deficyt w budżecie to się dopiero zdziwisz. Nie no ty to się nie zdziwiwisz bo przecież wiadomo, że to wina Putina.
Po kolejne; czytaj czytaj i zrozum co przeczytałeś. Stoi jak byk napisane "Dlatego w Ukrainie odczuwalny jest deficyt paliw, zwłaszcza benzyny. Na wielu stacjach jej brakuje. Te stacje, które ją mają, reglamentują sprzedaż do 20 litrów dla klientów indywidualnych. Przed dystrybutorami tworzą się długie kolejki samochodów.:
Nie mają problemu z paliwem dla rolników. Mają problem z brakiem benzyny. To jasno I wprost wynika z tego tekstu.
2022-05-19 08:25:59, cris82 napisał(a): dziki mial taki ubaw z davida kiedy ten pisal o szwecji i finlandii w nato jak male dziecko sie cieszyl piszac o sf ktore sie nie wydarzy analityk haha
widac ze kacapy postawieni przed faktem dokonanym spuscili juz z tonu i wejscie tych krajow do nato juz im tak nie przeszkadza komedia...
Witam .
Znowu manipulujesz i klamiesz Chris . Sledzisz ten watek i powinienes pamietac moja odpowiedz dla Davida . No chyba ze masz skleroze , to najmocniej cie przepraszam za nazwanie ciebie klamca i manipulatorem , to juz nie twoja wina . I tlumaczy twoj sposob pisania podobny do belkotu .
Szybki jak shinkansen wstep Szwecji i Finlandii do NATO zablokowala Turcja . Gensek Stoltenberg powinien sie zglosic do geopolitycznych geniuszy z MW jak ma zmusic Erdogana do zmiany stanowiska . Chorwacja takze nie moze uzgodnic swojego stanowiska . W kwietniu Finlandia odmowila placic w rublach za gaz , na dniach dostawy gazu zostaly wstrzymane przez Gazprom .
Siewierodonieck jest juz z trzech stron okrazony . Rosjanie kontroluja drogi zaopatrzenia do miasta . Mimo prosby dowodztwa prezydent Zelenski odmowil zgody na wycofanie . Moze liczy na drugi Mariupol ?
Po opanowaniu Popasnej Rosjanie rozszerzaja wylom na polnoc i poludnie . Na poludniu od tej miejscowosci zarysowuje sie kociol wokol Awdiejewki .
Po wspanialych klipach w sieci prezentujacych szkolenie Ukrainskich zolnierzy na sprzecie dostarczonym z Polski , Czech i innych krajow na centrum szkoleniowe przylecialy Kalbry , tak te same co tak spadaja niedolatujac do celu .
Okazuje sie ze mimo zniszczenia przeprawy na Polnocnym Doncu i sporych strat w sprzecie Rosjanie uchwycili i utrzymali przyczolek . Ku zdumieniu wielu ekspertow z poczytnych portali maja juz most pontonowy i staraja sie odepchanac artylerie ukrainska od przeprawy . Klip z miejsca przeprawy ze zniszczona technika od Ukraincow to fejk , teren jest pod kontrola rosyjska .
UkroPolin . Akurat mam doczynienia caly czas z Ukraincami pracujacymi w mojej firmie . Wielu z nich naprawde wierzy ze oni walcza o Europe przeciwko Putinowi i wiele rzeczy im sie nalezy tylko za posiadanie ukrainskiego paszportu . Nie chcialo mi sie wierzyc jak slyszalem w necie ze uwazaja sie oni za potomkow wikingow i ze slowianami nie maja nic wspolnego , mylilem sie . Opadla mi szczena jak zobaczylem w sieci klip z jednego z polskich szkol gdzie dzieciarnia wykrzykiwala "slawa Ukrainie , nacji slawa" i spiewali piosenke " Batko nasz Bandera" . Pod presja czeskiego spoleczenstwa rzad powoli ogranicza prawa Ukraincom , prowadz za to ostra kampanie w mediach glownego scieku oskarzajac Czechow , placacych od lat ubezpieczenia i podatki , o rasizm , ksenofobie i brak empatii do nachodzcow .
Pozdrawiam
Dzikizewsi
nie klam dziki miales ubaw kiedy david wklejal te newsy traktowales to jako cos niedorzecznego
teraz erdogan to problem? szkoda ze wczesniej o nim nie wspominales
erdogan jak zwykle wysepi jakis haracz i oba kraje znajda sie w nato
jesli to jest belkot to nie odpowiadaj na niego bo robisz sie powoli nudny ze swoim sucharem...
ale tyle mozesz co poczac kiedy putin probuje wyjsc z twarza z katastrofy ktora wywolal slyszeliscie dzisiaj o sankcjach rosji dla bidena? kacapy to jest jednak stan umyslu 😅
Bardzo denerwuje mnie nie docenianie przeciwnika jakim sa ruscy. Wojny przegrywaja zwykle ci, ktorzy tego nie robia. Slysze wszedzie, ze ruskie to glupki, maja slaby sprzet itp. pierdoly. Chcialabym jednak zeby stratedzy nie byli tak bardzo pewni swojego, bo to moze sie zle skonczyc.
Tak przy sobocie Tata pojechal do sasiada pogdac o interesach bo sezon sie u nas zaczal, wiadomo. Sasiad zatrudnia Ukraincow "od zawsze" i ma stalego, w pelni legalnego pracownika z Ukrainy od 6 lat, kt mu zarzadza ludzmi stamtad, skupami, sprzedaza, exportem troche itd itp. Ten Ukrainiec w Pl jest od 10 lat, osiedlony jak forumowicze w UK, od 4 ma staly pobyt, podobnie jak jego zona i dzieci. Jak wybuchla wojna to sciganal rodzicow, tesciow, i siostre. Ma swoje mieszkanie, samochod.
Tata podszedl z nim pogadac, znaja sie dobrze pare lat, sa na "ty" mimo, ze Ojciec 25 lat starszy. No to Tata go pyta co tam. No on mowi, ze kiepsko, wojna u niego przeciez, zle sie dzieje. Jako, ze wygladal na smutnego to Tata chcial go tak po ludzku pocieszyc, powiedzial mu, ze przeciez on i jego rodzina bezpieczni sa, prace ma, mieszkanie, zdrowie, mlody jest, wszystko przed nim, ze Ukraina sie podniesie. I na koniec dodal: "nie martw sie, bedzie dobrze". A Ukrainiec mu na to (kolega w sumie a na pewno dobry znajomy): "dobrze to bedzie jak Ty bedziesz u mnie mieszkal i pracowal a nie ja u Ciebie". Ojciec przyznal, ze go zatkalo.
Powtorzyl to sasiadowi a ten skwitowal krotko: " jak przez lata im wszystkim ufalem, to od miesiaca nie wierze za grosz i oby nigdy tak dobrze nie bylo jak on sobie zyczy ale to nie jest nierealne niestety". A chlop Ukraincow zatrudnia szmat czasu, lubil ich, szanowal, i bardzo pomogl wielu, nawet bylym pracownikom, jak ten caly burdel sie zaczal. Ma wciaz u siebie 3 rodziny.
A teraz, rozważając czysto hipotetycznie, wystarczy zrobić kampanie wśród upaincow, której celem będzie przejęcie kraju. I nie tylko w interesie ukrainy by to było, ale i rosji. Zarówno jeden jak i drugi kraj mają ku temu możliwości i odpowiednie oddzialywanie na tych ludzi. A już tak zupełnie na marginesie dodam, że jesteśmy rozbrojeni i nic nie wskóramy a możemy doprowadzić do sytuacji że reszta świata pozostanie sympatią przy Ukrainie. I nie to abym był przeciwko własnej ojczyznie, ale takie są realia.
A tak nam zachód zwraca uzbrojenie, o czym nie tak dawno nieliczni zapewniali, że będzie to szansa na odnowienie wyposażenia na stanie armii.
2022-05-21 21:49:10, dominikana36 napisał(a): Tak przy sobocie Tata pojechal do sasiada pogdac o interesach bo sezon sie u nas zaczal, wiadomo. Sasiad zatrudnia Ukraincow "od zawsze" i ma stalego, w pelni legalnego pracownika z Ukrainy od 6 lat, kt mu zarzadza ludzmi stamtad, skupami, sprzedaza, exportem troche itd itp. Ten Ukrainiec w Pl jest od 10 lat, osiedlony jak forumowicze w UK, od 4 ma staly pobyt, podobnie jak jego zona i dzieci. Jak wybuchla wojna to sciganal rodzicow, tesciow, i siostre. Ma swoje mieszkanie, samochod.
Tata podszedl z nim pogadac, znaja sie dobrze pare lat, sa na "ty" mimo, ze Ojciec 25 lat starszy. No to Tata go pyta co tam. No on mowi, ze kiepsko, wojna u niego przeciez, zle sie dzieje. Jako, ze wygladal na smutnego to Tata chcial go tak po ludzku pocieszyc, powiedzial mu, ze przeciez on i jego rodzina bezpieczni sa, prace ma, mieszkanie, zdrowie, mlody jest, wszystko przed nim, ze Ukraina sie podniesie. I na koniec dodal: "nie martw sie, bedzie dobrze". A Ukrainiec mu na to (kolega w sumie a na pewno dobry znajomy): "dobrze to bedzie jak Ty bedziesz u mnie mieszkal i pracowal a nie ja u Ciebie". Ojciec przyznal, ze go zatkalo.
Powtorzyl to sasiadowi a ten skwitowal krotko: " jak przez lata im wszystkim ufalem, to od miesiaca nie wierze za grosz i oby nigdy tak dobrze nie bylo jak on sobie zyczy ale to nie jest nierealne niestety". A chlop Ukraincow zatrudnia szmat czasu, lubil ich, szanowal, i bardzo pomogl wielu, nawet bylym pracownikom, jak ten caly burdel sie zaczal. Ma wciaz u siebie 3 rodziny.
Urzekła mnie twoja opowieść, tak mi się skojarzyła
Trzeba było dodać do tej opowieści elementy grozy, np ze Ukrainiec miał nóż i chciał rezać twojego ojca albo że zabił niemowlę i pił jego krew. Chociaż zdrugiej strony to mogło by zaburzyć wiarygodność a taka opierająca się na zaskoczeniu, niepewności i realnym strach ojca jest bardziej wiarygodna. Ktoś wam to pisze czy sami wymyślacie na konwentach konfederacji
Cytat:
2022-05-21 22:48:41, Gwontownik napisał(a): A teraz, rozważając czysto hipotetycznie, wystarczy zrobić kampanie wśród upaincow, której celem będzie przejęcie kraju. I nie tylko w interesie ukrainy by to było, ale i rosji. Zarówno jeden jak i drugi kraj mają ku temu możliwości i odpowiednie oddzialywanie na tych ludzi. A już tak zupełnie na marginesie dodam, że jesteśmy rozbrojeni i nic nie wskóramy a możemy doprowadzić do sytuacji że reszta świata pozostanie sympatią przy Ukrainie. I nie to abym był przeciwko własnej ojczyznie, ale takie są realia.
A tak nam zachód zwraca uzbrojenie, o czym nie tak dawno nieliczni zapewniali, że będzie to szansa na odnowienie wyposażenia na stanie armii.
Tu mam takie skojarzenie
Czemu tylko Polska, powinni przejąć cały świat
Nie pisz gwintownik po alkoholu, proszę
Uwaga moderatora: Nie dodawaj postu pod postem. SweetLiar.
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez