MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 395 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 394 | 395 | 396 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 395 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Thorin

Post #1 Ocena: 0

2022-05-20 08:20:51 (3 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-06-2021

A ja odpowiem i mam również pytanie do Daavida.

Przecież większośc z tych gości jest po wielu misjach w stanie "rezerwy", ktoś im płaci, więc muszą mówić tak jak narracja nakazuje po za tym są "starej" daty a większość ludzi po 50tce, nie interesuje sie tym co nazywa sie "nowym porządkiem światowym" Oni widzą Rosje jako wroga od zawsze to WOJSKOWI.

A ja mam pytanie do ciebie.

Dajmy na to na kanale https://www.youtube.com/c/eMisjaTv/videos ostatnich 4 gości: Izydorczyk - znawca prawa międzynarodowego, Dr. Przybył, Andrzej Szcześniak - ekspert rynku paliw lub Dr. Sykulski - historyk, politolog, geopolityk.

Każdy z nich mówi natomiast ,że to albo ryzykowna gra którą prowadzi PIS , głupota albo wypełnianie czyiś rozkazów? Uważasz ,że wszyscy ci ludzie są idiotami wiedze biorą z kanałów na youtube? zakłamują rzeczywistość, czy po prostu są realistami?

A po za tym nigdy nie wierz wojskowym:

Mamy do nich ewidentnego pecha poczowszy od jenierała Skrzypczaka poprzez jenierała Polko kalającego polski mundur naszyfkami ukraińskimi i opowiadającego się za sprowadzeniem broni jądrowej do Polski Nastepny ekspercik to jenierał Różański który już Rosje pokonał i jenierał Bieniek który jak był w czynnej słuźbie na ćwiczeniach atakował własne siły ! :P

[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 20-05-2022 08:26 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

rafald

Post #2 Ocena: 0

2022-05-20 13:28:39 (3 lata temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Cytat:

2022-05-20 08:20:51, Thorin napisał(a):
Każdy z nich mówi natomiast ,że to albo ryzykowna gra którą prowadzi PIS , głupota albo wypełnianie czyiś rozkazów?

Zapewne obie opcje. To, że Polska nie jest krajem suwerennym nie jest dla nikogo tajemnicą. A że władzuchna ambitnie próbuje coś tam przy okazji ugrać, mniej lub bardziej nieudolnie, to swoją drogą.
Co mnie w tych poczynaniach szczególnie razi, a czasem bawi, choć to taki czarny humor, to że jak wychodzi Putin, Ławrow, czy ta jego sekretarka i coś mówią - to wiedzą które zdanie jakie wywoła reakcje u odbiorców i dość sprawnie się tym posługują - czy to na potrzeby polityki międzynarodowej, czy też wewnętrznej. A u nas: "sługa narodu ukraińskiego" i inne kwiatki. No żesz k...wa!

Do góry stronyOffline

daavid

Post #3 Ocena: 0

2022-05-20 13:44:19 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Znam tylko tego ostatniego. Facet skompromitował się robiąc wywiad z rosyjskim ambasadorem, gdzie ani razu nie zareagował na kłamstwa głoszone przez przedstawiciela Kacapów.
W swoich wystąpieniach odwołuje się do teorii prof. Mearsheimera. Sikorski w debacie właśnie z tym profesorem, którą tutaj zaserwowałem parę postów wcześniej, obnażył słabość jego teorii i wykazał, że teoria nie jak się ma do rzeczywistości.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #4 Ocena: 0

2022-05-20 13:51:44 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

skuteczne sankcje na Rosję?
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #5 Ocena: 0

2022-05-20 16:09:08 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Obrazek
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #6 Ocena: 0

2022-05-20 17:22:08 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

2022-05-20 16:09:08, sqlserver napisał(a):
Obrazek

Morawiecki kupił te decyzję płacąc w naturze?

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #7 Ocena: 0

2022-05-20 17:27:31 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2022-05-20 17:22:08, Gwontownik napisał(a):

paliwo jak każdy inny towar został sprzedany, masz dowody na to ze to bezzwrotny prezent.
Przy okazji orły zostały zabite dechami bo Kwaśniewski podpisał porozumienie w którym Polska zgadza się na to aby lwów nie przywracano, podobno był szok jak Ukraińcy tę umowę kilka lat temu wyciągnęli. U nas ewidentnie o niej nie mówiono
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #8 Ocena: 0

2022-05-20 17:59:01 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

2022-05-20 17:27:31, sqlserver napisał(a):
Cytat:

2022-05-20 17:22:08, Gwontownik napisał(a):

paliwo jak każdy inny towar został sprzedany, masz dowody na to ze to bezzwrotny prezent.
Przy okazji orły zostały zabite dechami bo Kwaśniewski podpisał porozumienie w którym Polska zgadza się na to aby lwów nie przywracano, podobno był szok jak Ukraińcy tę umowę kilka lat temu wyciągnęli. U nas ewidentnie o niej nie mówiono

Czytałeś załączony link? Pokaż choć jedno słowo wskazujące, że dokonano sprzedaży?
Bo ja ci mogę pokazać kilka, które nie świadczą jednoznacznie o sprzedaży, a skoro nie świadczą, to znaczy takowej nie było.
A może te informacje znajdziesz tu,lub tu, , a może tu?

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 20-05-2022 18:16 ]

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #9 Ocena: 0

2022-05-20 18:21:23 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Jak człowiek dostaje benefity to myśli ze wszyscy dostają za darmoszkę

Paliwo przekazuje Polska ale i z Belgii, Holandii, Litwy, Niemiec, Rumunii, Stanów Zjednoczonych i Węgier czy uważasz, że wszyscy dają za darmo bo nie pisze ze sprzedają w innym artykule o innym paliwowe piszą

„Ukraińscy rolnicy potrzebują dziesiątek tysięcy ton paliwa w tym sezonie rolniczym. Premier Polski Mateusz Morawiecki ogłosił gotowość do przekazania paliwa ukraińskim rolnikom z terenu Polski, co będzie najłatwiejsze logistycznie – wskazał Wojciechowski.

Dostawy ma sfinansować Unia Europejska.”

[ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 20-05-2022 18:24 ]

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #10 Ocena: 0

2022-05-20 18:23:46 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Ty
Specjalista od benefitow. Po pierwsze mowisz o zupełnie innym zdarzeniu, o czym prasa pisala 2 miesiące temu
Po wtóre, totalna bzdura, bo sprzęt rolniczy na ON chodzi, nie na benzynę.
A wreszcie Po trzecie w artykule napisane była przyczyną. Ale jak się nie czyta, a mondrego udaje wyzywając innych od beneficiarzy to ja więcej pytań nie mam. A liczyłem, że jak człowiek inteligentny to można z nim podyskutować. Ni i znowu życie mnie zaskoczyło, pomyliłem się.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 20-05-2022 18:32 ]

Do góry stronyOffline

Strona 395 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 394 | 395 | 396 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,