MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 389 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 388 | 389 | 390 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 389 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

daavid

Post #1 Ocena: 0

2022-05-18 13:07:25 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2022-05-17 23:48:45, Dynia85 napisał(a):
Ginie 5000 cierpi miliony w Europie.

Coś nowego się stało i Buriaci, czy inni orkowie gwałcą i mordują teraz w Europie a Ukrainę sobie odpuścili?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dzikizewsi

Post #2 Ocena: -1

2022-05-18 14:40:43 (3 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-03-2015

Cytat:

2022-05-17 22:57:17, sqlserver napisał(a):
Cytat:

2022-05-17 19:49:21, Dzikizewsi napisał(a):
Witam .
Ktos mnie wolal ,
poznac chcial ?
.
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Dzięki Dziki świetnie to ująłeś, pozwól tylko ze dodam do tego film bo obraz cenniejszy w przekazie od słów

info dla koneserów ciągniony jest T-90A
Tak naprawdę ten film ma wymiar symboliczny, tak wyglada cała operacja specjalnej troski

Witam .
Czytasz ten watek bardzo dlugo wiec wiesz jaki komentarz dalem odnosnie porzuconego , uszkodzonego czolgu . Jesli nie to sobie pohledaj . Tak sobie nasciagali tego sprzetu z pol i drog i jakos go nie widac w boju w barwach ukrainskich . Pojawiaja sie klipy ze przemalowane , gotowe do dzialania i cisza .
Czolg to machina bardzo zlozona , nie wystarczy wrzucic na luz i zaczepic na hol . Jesli zostalo w nim cos uszkodzone a nie ma czesci zamiennych ani przeszkolonego personelu to jest to tylko kupa zlomu i jego holowanie moze podniecac tylko ignorantow , jakim zreszta jestes .
W ta operacje specjalnej troski , jak ja nazywasz , zaangazowanych jest ok 150000 zolnierzy rosyjskich , przeciwko sobie maja ok 500000 zolnierzy ukrainskich plus rezerwistow . Ukraincy sa caly czas dozbrajani za darmo przez USA i NATO , korzystaja nie tylko z danych wywiadowczych ale sa dowodzeni przez sztabowych oficerow zagranicznych . Uwazam wiec ze Rosjanie calkiem sobie dobrze radza jak na takie warunki .
A jak tam wasze rachunki za gaz i elektrycznosc ? Jak tam cena za benzyne i rope ? Jestescie dumni ze dzieki waszym pieniazkom Zelenski i jego kompani maja przygotowane fajne zycie po wojnie ?
W Czechach ludzie zaczynaja sie domagac informacji o pieniadzach jakie zostaly uzbierane na roznych imprezach . Co zostalo za nie zakupione , na jakie konta poszla gotowka , jak zostaly rozdysponowane ? W telewizji zaczynaja mowic ze na Ukraine oprocz broni trzeba bedzie wysylac zywnosc , trzeba bedzie ich karmic . Orban mial racje ze wprowadzil embargo na eksport pszenicy .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Do góry stronyOffline

daavid

Post #3 Ocena: 0

2022-05-18 14:49:00 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Dziki, nie kłam, Kacapy zaangażowali więcej jak 150k sałdatów.

Polecam debatę

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 18-05-2022 14:49 ]

Do góry stronyOffline

Thorin

Post #4 Ocena: 0

2022-05-18 15:15:38 (3 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-06-2021

Uwazam wiec ze Rosjanie calkiem sobie dobrze radza jak na takie warunki .
A jak tam wasze rachunki za gaz i elektrycznosc ? Jak tam cena za benzyne i rope ? Jestescie dumni ze dzieki waszym pieniazkom Zelenski i jego kompani maja przygotowane fajne zycie po wojnie ?
W Czechach ludzie zaczynaja sie domagac informacji o pieniadzach jakie zostaly uzbierane na roznych imprezach . Co zostalo za nie zakupione , na jakie konta poszla gotowka , jak zostaly rozdysponowane ? W telewizji zaczynaja mowic ze na Ukraine oprocz broni trzeba bedzie wysylac zywnosc , trzeba bedzie ich karmic . Orban mial racje ze wprowadzil embargo na eksport pszenicy .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Dziki, szkoda zdrowia tych 2 typów i tak wyciągnie wszystko z kontekstu...

Jak ktoś słucha Radosława Sikorskiego no to o czym my mówimy?

Kilka ludków tu żyje w jakiejś bańce mydlanej, ale hipnoza demoniczna z TV ma sie dobrze i już nie będzie lepiej...

Tak właśnie ruscy zabijają ludzi w Mauriopolu pomagając im z wodą i żywnością ;)

od 6:30 ;)

Dzisiaj wam panowie kochający TVN I TVP rozdmucham czache , filmiki z Sumy , Odessy, Doniecka itp , ludzie jest masa filmików na youtube i necie ;) wystarczy szukać a nie słuchać Radosława Sikorskiego i oglądac TVN24.

Ruscy wszędzie pomagają z żywnością, wodą i opatrunkami.

Ale ,że świat sobie zaprogramowal kilkutysieczna BUCZE i tak przedstawia to co sie dzieje to już sprawa świadomości.

[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 18-05-2022 15:30 ]

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #5 Ocena: 0

2022-05-18 15:58:22 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2022-05-18 14:40:43, Dzikizewsi napisał(a):

W ta operacje specjalnej troski , jak ja nazywasz , zaangazowanych jest ok 150000 zolnierzy rosyjskich , przeciwko sobie maja ok 500000 zolnierzy ukrainskich plus rezerwistow . Ukraincy sa caly czas dozbrajani za darmo przez USA i NATO , korzystaja nie tylko z danych wywiadowczych ale sa dowodzeni przez sztabowych oficerow zagranicznych . Uwazam wiec ze Rosjanie calkiem sobie dobrze radza jak na takie warunki .

czy mi się wydaje czy wyczuwam lekkie rozżalenie, przecież to nie wina Ukrainy, ze ruski wywiad i dowództwo dało ciała lekceważąc przeciwnika. Czy może okazało się ze potężna rosja nie ma możliwości w czasie krótszym niż kilka lat powołać więcej ludzi do wojska bez pogłębiania zadowolenia społecznego. Czy może coronavirus który podobno rosje ominął jednak zrobił duże spustoszenie w wieku poborowym. Czy uznali ze finezyjna akcja przejęcia Kijowa i zabicie prezydenta rozsypie obronę ukraińską i nie potrzeba więcej ludzi. Jakie jest twoje zdanie na ten temat, bo to ciekawe sprawiasz wrażenie człowieka zorientowanego militarnie. Tylko nie zapodawaj tej papki medialnej tylko napisz jak ci sie wydaje jaki błąd popełnili
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #6 Ocena: 0

2022-05-18 16:03:34 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2022-05-18 15:15:38, Thorin napisał(a):

Ruscy wszędzie pomagają z żywnością, wodą i opatrunkami.

Ale ,że świat sobie zaprogramowal kilkutysieczna BUCZE i tak przedstawia to co sie dzieje to już sprawa świadomości.

jak pościsz sobie to nagranie od tylu to widać ze rosjanie nawet pomagają wstać pijanym Ukraińcom

moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

daavid

Post #7 Ocena: 0

2022-05-18 16:18:31 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:

2022-05-18 15:15:38, Thorin napisał(a):

Jak ktoś słucha Radosława Sikorskiego no to o czym my mówimy?

Oh, myślałem, że na dłużej będziesz miał kaganiec. Zastanowiłbym się czy jesteś w stanie cokolwiek zrozumieć z akademickiej dyskusji.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Thorin

Post #8 Ocena: 0

2022-05-18 16:22:32 (3 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-06-2021

Chyba zaloze temat „ co z tym Bliskim wschodem, Libia itp itd”

Wiesz ile takich filmikow krazy po necie co „koalicja i amerykance” robili ? Sklepy, szkoly , „omylkowe bomby” wszedzie sa sk””” w kazdej armii oddziale zdarzaja sie chamy i psychopaci bez zasad...

Wiesz ile bylo zabojstw w Europie w ost 24godzinach ... 83 w tym 19 we Francji....a ile wypadkow samochodowych i ile ludzi zginelo 120, jest taka stronka jak statista i czasami codziennie 400-800 europejczykow ginie w samych wypadkach komunikacyjnych a co dopiero innych...

Nie chodzi mi o fakt chodzi mi o przekaz i o propagowanie... tak jak twoj avatar co masz na mysli i co chesz osiagnac go dajac?

Ta wojna to strach i media jak z covidem, wedrowki ludow, projekt niebianska jerozolima itp, przy okazji musza byc jakies ofiary , ale wazne ze dolar i rubel sie umacnia i pnie w gore... nie to co we Wrzesniu 1939... 30 dni - 100-120k ofiar ... dziwna ta operacja militarna, pozdrawiam swiadomych.

[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 18-05-2022 16:27 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #9 Ocena: 0

2022-05-18 18:03:33 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Typowe gadanie człowieka który pogubił się w wirtualnym świecie, który jest też serwowany przez ruską propagandę. Kiedyś już tutaj pisałem, jedno z kluczowych pojęć z jakich korzystają to "whataboutism" czyli powoływanie się na rzekomo podobne sytuacje, jak np. Palestyna. Tymczasem, bez względu na prawdziwość tez, np. o ilości czy podobieństwie zdarzeń, wydarzenia w innych częściach globu, czy innym czasie, nie mają nic do oceny sytuacji na Ukrainie. Przypomnę podstawowy fakt: Kacapy przekroczyli granicę niepodległego państwa, powołując się na bzdurne powody, mordują i gwałcą ludzi oraz niszczą co się da i do tego plądrują.

Ja nie wiem jakie działanie kacapskiej armmi może wzbudzać taki zachwyt. Przypomnę, że po przegrupowaniu miało dojść do wielkiej ofensywy. Jakoś ciężko z tym.

Oczywiście Mordor wiedział ile trzeba żołnierzy do takiej opcji. Niech mnie Dziki poprawi, w napędzie na Czechosłowację w 1968 roku wzięło udział chyba 400K żołnierzy i bodajże 6k czołgów. Mimo, że nikt nie podejrzewał, że czechosłowacka armia w jakiś sposób postawi się Kacapom i ich pomagierom.

Tutaj raczej uwierzono, że jakoś to będzie.

Do góry stronyOffline

Dzikizewsi

Post #10 Ocena: 0

2022-05-18 18:19:18 (3 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-03-2015

Cytat:

2022-05-18 15:58:22, sqlserver napisał(a):
Cytat:

2022-05-18 14:40:43, Dzikizewsi napisał(a):

czy mi się wydaje czy wyczuwam lekkie rozżalenie, przecież to nie wina Ukrainy, ze ruski wywiad i dowództwo dało ciała lekceważąc przeciwnika. Czy może okazało się ze potężna rosja nie ma możliwości w czasie krótszym niż kilka lat powołać więcej ludzi do wojska bez pogłębiania zadowolenia społecznego. Czy może coronavirus który podobno rosje ominął jednak zrobił duże spustoszenie w wieku poborowym. Czy uznali ze finezyjna akcja przejęcia Kijowa i zabicie prezydenta rozsypie obronę ukraińską i nie potrzeba więcej ludzi. Jakie jest twoje zdanie na ten temat, bo to ciekawe sprawiasz wrażenie człowieka zorientowanego militarnie. Tylko nie zapodawaj tej papki medialnej tylko napisz jak ci sie wydaje jaki błąd popełnili

Witam .
Co ci sie wydaje i co wyczuwasz obchodzi mnie tyle co zeszloroczny snieg . Nie pierwszy raz rozumiesz to co chcesz i co pasuje tobie do twojego zdania .
Pod wzgledem militarnym operacja byla bardzo dobrze zaplanowana . Wystarczy popatrzec gdzie linie zaopatrzenia nie zostaly przerwane i zobaczymy gdzie mialy pujsc glowne uderzenia . Kierunki na Kijow , Charkow i Czernichow to musial byc pomysl polityka lub politykow . Gdyby nie ta polityczna decyzja Rosjanie juz dawno byliby w Odessie a po Donbaskim zgrupowaniu nie byloby sladu lub dobijano by go w kotle , lub kotlach . To co maja do kontynuowania tej operacji im wystarczy , nie musza przeprowadzac mobilizacji . Obecnie maja wystarczajaco duzo ochotnikow zglaszajacych sie do wojska . Pierwszenstwo maja ludzie z doswiadczeniem wojskowym . Trwa zgrywanie oddzialow , jesli ktos mysli ze tylko Ukraincy to robia to sie myla . Jesliby Putin i armia pozwolili to samych weteranow z 2014 -15 a nawet 2008 mieliby az nadto .
Juz na innym forum ktos zwrocil uwage ze z pola zniknal najnowszy sprzet . Praktycznie nie widac T-90 , T-80BWM ,T-80UE1 ,T-80UM1 , ten klip ze zniszczenia T-90M smierdzi fejkiem na kilometr , tak jakby najnowszy sprzet zostal wycofany aby armia zachowala potencjal militarny . A o zapasy amunicji radze sie nie martwic , Rosja szykowala sie do wojny od konferencji bezpieczenstwa w Monachium w 2007 .
To tylko taka moja opinia , prosze sie nia nie sugerowac , nie jestem ekspertem z poczytnego portalu .
Davidku prosze cie . Zdradzio Sikorski ekspertem ? I bardzo cie prosze nie wyskakuj z tekstem o akademickiej dyskusji bo zejde ze smiechu . Wstaw lepiej ten klip Strzyzewskiego o Patricku Lancasterze , chyba jest bardziej opiniotworczy niz on .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Do góry stronyOffline

Strona 389 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 388 | 389 | 390 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,