Str 384 z 847 |
|
---|---|
Wielim | Post #1 Ocena: 0 2022-05-15 16:57:15 (3 lata temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Cris co ty tu porownajesz Polakow , Polacy przyjechali do pracy, placic podatki do angielskiego budżetu a jedynie maly ułamek siedzi na benefitsch. A w przypadku ukrow mówimy o teraz juz CONAJMNIEJ 3 200 000 pasozytow z których 3% znalazło jakiekolwiek zatrudnienie. Reszta jest na garnuszku polskich podatników ktorzy są i tak zniszczeni 2 latami lockdownow. To jest wyzysk Polakow za przyzwoleniem "polskiego" rządu. A ukry kupują używane samochody leszpej klasy i wywożą do ukrainy. To samochody sa bezpieczne? To co sie dzieje to jest koniec Polski i dziwi mnie kazdy Polak ktory wywiesza ukraińska flagę czy krzyczy banderowskie "slava ukrainie " WSTYD !!!
|
daavid | Post #2 Ocena: 0 2022-05-15 16:58:31 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Proponuję bana za określenie "pasożyty" odnoszące się do całego narodu.
[ Ostatnio edytowany przez: daavid 15-05-2022 16:58 ] |
Wielim | Post #3 Ocena: 0 2022-05-15 17:01:55 (3 lata temu) |
Nazywaj sobie to jak chcesz, cenzura musi byc nie można zlego slowa o nowych gościach bo odrazu ban i zakaz wypowiedzi hahaha zenada
|
sqlserver | Post #4 Ocena: 0 2022-05-15 17:02:41 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat: 2022-05-15 16:24:26, karjo1 napisał(a): Pozostaje jedna kwestia, absurd porownania stosunkowo zamoznego kraju, trwajacego od wiekow bez zniszczen wojennych na duza skale z krajem zbierajacym sie po wybojach historii i z pechem do politykow rzadzacych. Wprawdzie UK od pewnego czasu zmierza w podobnym kierunku, jesli idzie o polityke, ale finansowo nadal stoi stabilniej (bez wdawania sie w zrodla pozyskiwania srodkow). Przesada w tzw. wsparciu obywatelskim i samorzadowym 'uchodzcow' jest na taka skale, ze kwestia czasu, jak pojawia sie konflikty. Pomagac tez trzeba umiec, tak, by byla to pomoc, a nie ubezwlasnowolnienie i przyzwyczajenie do zycia na cudzy rachunek. Nie zgodzę się z tym To jak kraj jest zamożny to jedno a drugie czy chce być postrzegany jak cywilizowany, chiny są bogatsze niż UK a raczej by tak nie zadbali o polskie samotne matki.Problem kwestii finansowych jest spowodowany również walka Uni z Polska władza, unia chce Polskę zagłodzić wstrzymując pieniądze na uchodźców ze względu na praworządność. Kilka lat temu Turcja dostała dopłaty i nikomu praworządność nie przeszkadzała moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
karjo1 | Post #5 Ocena: 0 2022-05-15 17:10:40 (3 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
O podejsciu EU i podwojnych standardach nawet sie nie chce wspominac.
Natomiast cywilizowane podejscie nie oznacza specjalnych przywilejow dlugoterminowych dla ludzi, ktorzy (nawet krotkofalowo) maja pozbierac sie i zorganizowac na nowo swoje zycie w innym kraju. Chocby samo podejscie do tematu jezyka. Odkad jestem w UK, widze podstawowa zasade jak najszybszego opanowania jezyka miejscowego przez nowoprzybyle dzieci. Jest wsparcie, ale nikt nie organizuje specjalnych zajec czy nauczania w jezyku rodzimym (pomijajac zajecia pozaszkolne). Przyklady mozna mnozyc, chocby temat przejazdow - bezterminowo bezplatny, nie ma nic na temat ograniczenia do relokacji czy rozpoczecia pracy. Przy okazji poprosze o wywazony sposob wypowiedzi. Prosba dotyczy Wszystkich w watku. |
|
|
sqlserver | Post #6 Ocena: 0 2022-05-15 17:10:45 (3 lata temu) |
Cytat: 2022-05-15 16:57:15, Wielim napisał(a): Cris co ty tu porownajesz Polakow , Polacy przyjechali do pracy, placic podatki do angielskiego budżetu a jedynie maly ułamek siedzi na benefitsch. A w przypadku ukrow mówimy o teraz juz CONAJMNIEJ 3 200 000 pasozytow z których 3% znalazło jakiekolwiek zatrudnienie. Reszta jest na garnuszku polskich podatników ktorzy są i tak zniszczeni 2 latami lockdownow. To jest wyzysk Polakow za przyzwoleniem "polskiego" rządu. A ukry kupują używane samochody leszpej klasy i wywożą do ukrainy. To samochody sa bezpieczne? To co sie dzieje to jest koniec Polski i dziwi mnie kazdy Polak ktory wywiesza ukraińska flagę czy krzyczy banderowskie "slava ukrainie " WSTYD !!! Popytaj Anglików szczególnie tych z UKiP co sadza na temat Polaków i nie brania przez nich benefitów, ty przyjechałeś do UK bo zmusiła cię do tego bieda i brak perspektyw u siebie, Ukraińcy uciekli ze swojego kraju przed wojna trzeba być ograniczonym żeby tego nie rozgnieć i stawiać znak wyższości na stronę emigracji ekonomicznej. Nie wiem dlaczego was tak boli, ze niektórzy Ukraińcy są bogaci. W miejscowości gdzie mieszkam w centrum wisi kilkanaście flag ukraińskich a brytyjskiej czy angielskiej dziś nie widziałem i nikomu to nie przeszkadza. Zreszta temat z flagami na 3 maja już tu był tylko ze na filmie z uroczystości na placu zamkowym wszędzie jest bialoczerwono moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|
Wielim | Post #7 Ocena: 0 2022-05-15 17:10:50 (3 lata temu) |
Inna sprawa to uk potrzebowała taniej sily roboczej gdy ich gospodarka piela sie w górę, Anglicy z niższej warstwy społecznej nie chciali pracowac za to dla Polaków to byla mega kwota , w 2004 roku funt stal po 7 złotych. Do tego fala bezrobocia w Polsce. Polacy pracowali jak roboty za 3 i to za minimalne wynagrodzenie co odpowiadało potrzebom brytyjskim pracodawcom.
Odniosę się do punktu 1 sqlserver - ja bym obawiam się miec ukraincow za sąsiadów, przeciez nie tak dawno sasiad sąsiada, mąż żonę a nawet matka dziecko jezeli bylo ze związku mieszanego potrafili zamordować w najokrutniejszym ludobójstwie w historii... |
cris82 | Post #8 Ocena: 0 2022-05-15 17:11:36 (3 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
wielim a skad ty mozesz wiedziec ile osob korzysta z uc? chcesz mi wmowic ze tylko ulamek ludzi potrzebuje zapomogi?
szkoda ze to nigdy tak nie wygladalo kiedy pisales o grupie benefity uk 😅 zawsze biles piane ze jest to kolosalny problem [ Ostatnio edytowany przez: cris82 15-05-2022 17:14 ] |
sqlserver | Post #9 Ocena: 0 2022-05-15 17:15:57 (3 lata temu) |
Cytat: 2022-05-15 17:10:40, karjo1 napisał(a): O podejsciu EU i podwojnych standardach nawet sie nie chce wspominac. Natomiast cywilizowane podejscie nie oznacza specjalnych przywilejow dlugoterminowych dla ludzi, ktorzy (nawet krotkofalowo) maja pozbierac sie i zorganizowac na nowo swoje zycie w innym kraju. Chocby samo podejscie do tematu jezyka. Odkad jestem w UK, widze podstawowa zasade jak najszybszego opanowania jezyka miejscowego przez nowoprzybyle dzieci. Jest wsparcie, ale nikt nie organizuje specjalnych zajec czy nauczania w jezyku rodzimym (pomijajac zajecia pozaszkolne). Przyklady mozna mnozyc, chocby temat przejazdow - bezterminowo bezplatny, nie ma nic na temat ograniczenia do relokacji czy rozpoczecia pracy. Przy okazji poprosze o wywazony sposob wypowiedzi. Prosba dotyczy Wszystkich w watku. Ja nie twierdze ze wszystko jest idealnie, raz ze grupa uchodźców jest tak duża a dwa ze chęć niesienia pomocy była źle skoordynowana i czasami aż groteskowa ale niewynikające to ze złej woli. Język ukraiński jest używany bo zakłada się ze większość jest tu tymczasowo i zaraz wróci do domu wiec nie potrzebuje uczyć się polskiego. Ale zgadzam się, ze używanie naszego języka powinno być preferowane aw stosunku do dzieci obowiązkowe moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|
Wielim | Post #10 Ocena: 0 2022-05-15 17:19:00 (3 lata temu) |
Cytat: 2022-05-15 17:11:36, cris82 napisał(a): wielim a skad ty mozesz wiedziec ile osob korzysta z uc? chcesz mi wmowic ze tylko ulamek ludzi potrzebuje zapomogi? szkoda ze to nigdy tak nie wygladalo kiedy pisales o grupie benefity uk 😅 zawsze biles piane ze jest to kolosalny problem [ Ostatnio edytowany przez: <i>cris82</i> 15-05-2022 17:14 ] Czytałem gdzies raport ze imigranci z Polski płacą wiecej podatkow do kasy niz z niej biorą (zasiłki, szkolnictwo , drogi , emerytury , renty) . Dla porównania w grupie "angiepskiej" bylo odwrotnie |