Str 383 z 847 |
|
---|---|
Gwontownik | Post #1 Ocena: 0 2022-05-15 15:49:21 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
System! Council nie jest instytucja finansową, a prawo (chyba) nakazuje każdemu developerowi przeznaczenia części mieszkań na potrzeby councilu. I nie sądzę aby następowało to po cenach rynkowych.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
cris82 | Post #2 Ocena: 0 2022-05-15 16:02:26 (3 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
no dokladnie to pokazuje patologie zapomog w tym kraju z ktorego korzstaja rowniez nasi rodacy
kupujacy nowe domy musza sie skladac na nowe domy dla zyjacych z zasilkow znowu deweloperzy pewnie korzystaja tez z roznych programow pomocowych na ktore skladaja sie juz wszyscy wszystko po to zeby jakis element zamieszkal sobie obok ciezko dorabiajacych sie ludzi czasami moga to byc np rodzice Polakow ktorzy dobrze sobie radza w uk ale rodzice maja prawo aplikowac o dom z councilu i takich postow tez nie brakuje na fb zazwyczaj pod spodem pisze "probuj moi dostali" [ Ostatnio edytowany przez: cris82 15-05-2022 16:05 ] |
iwona38 | Post #3 Ocena: 0 2022-05-15 16:12:22 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Cris ale ja nie wiem o co ci chodzi. Przeciez ja np. winie panstwo, tak polskie jak i to tutaj. Nikt nie wini Ukraincow, ze biora 500+, czy nawet te 12tys. To panstwo jest winne, ze stwarza takie a nie inne warunki. To samo ma sie do emigrantow tutaj, jezeli nie oszukuja, to do kogo mozna miec pretensje, ze taki system zostal stworzony? Tylko do panstwa.
I z tym rowniez nie zgadzamy sie w sprawie Ukraincow. Bo te preferencyjne warunki stwarza panstwo. To nie wina Ukraincow, ze im daja darmowe przejazdy, darmowe karty do telefonow, darmowe ubezpieczenia, 500+ czy 12tys. za urodzenie dziecka czy tez na dziecko urodzone w Polsce. Maja okazje to korzystaja. Problem w tym, ze nikt nie pyta podatnikow czy chca za to placic. Nie kupuje w Amazonie.
|
cris82 | Post #4 Ocena: 0 2022-05-15 16:19:11 (3 lata temu) |
"Problem w tym, ze nikt nie pyta podatnikow czy chca za to placic" czy to w anglii czy w Polsce fakt |
karjo1 | Post #5 Ocena: 0 2022-05-15 16:24:26 (3 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Pozostaje jedna kwestia, absurd porownania stosunkowo zamoznego kraju, trwajacego od wiekow bez zniszczen wojennych na duza skale z krajem zbierajacym sie po wybojach historii i z pechem do politykow rzadzacych.
Wprawdzie UK od pewnego czasu zmierza w podobnym kierunku, jesli idzie o polityke, ale finansowo nadal stoi stabilniej (bez wdawania sie w zrodla pozyskiwania srodkow). Przesada w tzw. wsparciu obywatelskim i samorzadowym 'uchodzcow' jest na taka skale, ze kwestia czasu, jak pojawia sie konflikty. Pomagac tez trzeba umiec, tak, by byla to pomoc, a nie ubezwlasnowolnienie i przyzwyczajenie do zycia na cudzy rachunek. |
|
|
andyopole | Post #6 Ocena: 0 2022-05-15 16:26:28 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2022-05-15 16:12:22, iwona38 napisał(a): Cris ale ja nie wiem o co ci chodzi. Przeciez ja np. winie panstwo, tak polskie jak i to tutaj. Nikt nie wini Ukraincow, ze biora 500+, czy nawet te 12tys. To panstwo jest winne, ze stwarza takie a nie inne warunki. To samo ma sie do emigrantow tutaj, jezeli nie oszukuja, to do kogo mozna miec pretensje, ze taki system zostal stworzony? Tylko do panstwa. I z tym rowniez nie zgadzamy sie w sprawie Ukraincow. Bo te preferencyjne warunki stwarza panstwo. To nie wina Ukraincow, ze im daja darmowe przejazdy, darmowe karty do telefonow, darmowe ubezpieczenia, 500+ czy 12tys. za urodzenie dziecka czy tez na dziecko urodzone w Polsce. Maja okazje to korzystaja. Problem w tym, ze nikt nie pyta podatnikow czy chca za to placic. Pytają, pytają. Co cztery lata. |
cris82 | Post #7 Ocena: 0 2022-05-15 16:37:39 (3 lata temu) |
Cytat: 2022-05-15 16:24:26, karjo1 napisał(a): Pozostaje jedna kwestia, absurd porownania stosunkowo zamoznego kraju, trwajacego od wiekow bez zniszczen wojennych na duza skale z krajem zbierajacym sie po wybojach historii i z pechem do politykow rzadzacych. Wprawdzie UK od pewnego czasu zmierza w podobnym kierunku, jesli idzie o polityke, ale finansowo nadal stoi stabilniej (bez wdawania sie w zrodla pozyskiwania srodkow). Przesada w tzw. wsparciu obywatelskim i samorzadowym 'uchodzcow' jest na taka skale, ze kwestia czasu, jak pojawia sie konflikty. Pomagac tez trzeba umiec, tak, by byla to pomoc, a nie ubezwlasnowolnienie i przyzwyczajenie do zycia na cudzy rachunek. nie ma tu zadnego absurdu bo to polski rzad a nie podatnicy podejmuja decyzje moze my ze srodkami z kpo jestesmy bogatsi od samych anglikow ![]() "Pytają, pytają. Co cztery lata." haha dokladnie : ) w Polsce nie bylo alternatywy dla rzadow pis-po jedynie konfederacja ale to jest opcja na dobre czasy dobra ekonomie jak za trumpa kiedy wybucha wojna obok naszych granic a lizodoopy jak trump czy konfa poklepuja putlera po plecach to nie ma juz na kogo glosowac...i to jest smutne [ Ostatnio edytowany przez: cris82 15-05-2022 16:42 ] |
iwona38 | Post #8 Ocena: 0 2022-05-15 16:37:45 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Andyopole no ja mam inne zdanie na ten temat.
Gdyby wybory mogly cokolwiek zmienic to bylyby zabronione. [ Ostatnio edytowany przez: iwona38 15-05-2022 16:38 ] Nie kupuje w Amazonie.
|
andyopole | Post #9 Ocena: 0 2022-05-15 16:48:26 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2022-05-15 16:37:45, iwona38 napisał(a): Andyopole no ja mam inne zdanie na ten temat. Gdyby wybory mogly cokolwiek zmienic to bylyby zabronione. [ Ostatnio edytowany przez: <i>iwona38</i> 15-05-2022 16:38 ] Nie wiem dlaczego ale mam przekonanie połączone z pewnością że wiem na kogo zaglosujesz w najbliższych wyborach. Bo o to że postawisz kosę na sztorc Cię nie podejrzewam. |
sqlserver | Post #10 Ocena: 0 2022-05-15 16:56:26 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat: 2022-05-15 13:55:56, Gwontownik napisał(a): SQL. To wszystko się zgadza. A ktoś mówi inaczej? 1. Dobrze, że czują się bezpieczni lecz rząd powinien postępować tak, aby Polacy również czuli się bezpieczni i przy okazji napływu gości nie byli traktowani gorzej od przybyszów, co ma miejsce obecnie i przykłady podawane były niejednokrotnie. 2. Dobrze, że pracują, a z tym filarem gospodarki to pojechałeś aż miło. Mówisz "wiele już pracuje". Skoro mówisz to wiesz ile z tych 3,2 mln pracuje. Ja nie wiem, a chętnie bym się dowiedział. I co myślisz że jak te kilka, kilkanaście procent pracuje to oni nie zarobią nawet na swoje zasiłki, a co dopiero tych niepracujacych. 3. Pracują na emerytury, ale również je będą pobierać. Wiec nie robia nic za darmo. Prawda? 4. Przyjechali z powodu wojny, to prawda. Ale przyjechali bo rząd tak chciał. I nie to abym był przeciwny pomaganiu ale decyzje rządu wymusiły na obywatelach takie zachowanie i nie wiem kiedy się to zmieni choć pierwsze niedogodności tej sytuacji już są nawet w mediach podawane. 5. Oni nie sa goscmi. Gosc przyjezdza I po wizycie odjezdza. Oni sa really ciezarem. Zobaczysz sytuacje finansowa kraju to sie zdziwisz. Cytat: 2022-05-15 13:49:20, cris82 napisał(a): no raczej przeciez kacapy juz strasza ze druga do denazyfikacji powinna byc Polska... Teraz widzicie jak przydatne sa tefałemy z ich kreatywnymi informacjami. [ Ostatnio edytowany przez: <i>Gwontownik</i> 15-05-2022 14:17 ] 1. Czy z powodu Ukraińców ktoś z twoich znajomych albo rodziny czuje się zagrożony. No chyba ze uwierzyli te bomby atomowe które maja spaść na Polskę za karę. To ze Ukraińcy nie płaca za przejazd nie wynika z ich lepszego traktowania i uprzywilejowania tylko tego ze to ma im pomoc w rozlokowanie się po Polsce, dodatkowo nie każdy z nich jest tu ze swoim majątkiem w sportowym lamborghini, niektórzy musieli uciekać tak jak stali jeszcze innych okradli po drodze. Co mieli by robić tacy ludzie koczować na granicy czy iść na piechotę do Poznania. Oni nie są ponad prawem tylko w sytuacji wyższej konieczności. 2. To ze ktoś dostaje 500+ czy inne dopłaty socjalne nie wynika ze służalczości czy rozdawnictwa Polski tylko z prawa unii europejskiej, wszyscy ludzie przebywający legalnie na terenie Polski maja takie samo prawo do zasiłków jak Polacy i dokładnie takie prawa maja, nie większe. Takie same prawa zreszta ma kierowca rosyjskiego ambasadora czy szpieg gru zatrudniony w ambasadzie radzieckiej jako przedstawiciel handlowy. Przypominam, ze Polacy pobierali childbenefit nawet na dzieci pozostające w kraju Biorąc pod uwagę, ze większość z uciekinierów to samotne (w Polsce) matki z dziećmi to nie zdziwił bym się ze pracuje więcej ich niż samotnych matek Półek w UK. 3. Na emeryturę w Polsce trzeba przepracować 20/25 lat a to raczej, przynajmniej większości nie grozi 4. Przyjechali tu zgodnie z prawem międzynarodowym a w szczególności konwencja genewska. Rząd tu ma mało osiągnięć, to co się dzieje jest bardziej inicjatywa oddolna, to ludzie pomagają a rząd się grzeje w tej chwale. Wolałbyś żeby trzymać tych ludzi w obozach internowania, to dopiero tworzy patologie, wiem bo widziałem to na własne oczy. 5. W momencie gdy Kijów przestał być narażony na bezpośredni atak więcej ludzi wyjeżdża niż przyjeżdża do Polski, pozwala to wnioskować ze po zakończonej wojnie większość wróci do domu. Sytuacja w Polsce nie różni się zasadniczo innych z naszego regionu i nie wynika z uchodźców. Bardziej z covida i kosztów z nim poniesionych ale i polityki energetycznej prowadzonej przez unie europejska na zlecenie Rosji jak wskazują obecne fakty. Dodatkowym faktorem jest Polska opozycja, która wykorzystuje okazje na walki polityczne dzięki którym Polska nie dostaje np pieniędzy na koszty związane z uchodźcami W internecie jest dużo materiałów z rosyjskiej telewizji i tam o robieniu porządku z Polska mówi się otwarcie ale i kluczowi rosyjscy politycy o tym mówią moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|