MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 381 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 380 | 381 | 382 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 381 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sqlserver

Post #1 Ocena: 0

2022-05-15 10:44:08 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2022-05-15 10:32:01, iwona38 napisał(a):

Twoje twierdzenie byloby sluszne gdyby polski podatnik nie musial fundowac im wszystkiego za darmo. Nie widze tez sensu w twoim twierdzeniu, bo wojna sie jeszcze nie skonczyla ba nawet nie zbliza sie do konca a uchodzcy wojenni masowo kupuja samochody i wywoza je do bombardowanego kraju...chyba zeby je jakas bomba trafila.

Wybacz, ale kompletnie nie rozumiem co ma kupowanie samochodów przez Ukraińców do ich sytuacji, po pierwsze dużo samochodów zostało zniszczonych wiec co w tym dziwnego ze kupują. Ukraina zawiesiła cła wiec ludzie korzystają z okazji. Powinnaś się cieszyć, że Polacy jak kiedyś Niemcy maja okazje pozbyć się szrotów

argument o sponsorowaniu przez podatnika pisany przez emigranta ekonomicznego brzmi co najmniej dziwnie

[ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 15-05-2022 10:49 ]

moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

iwona38

Post #2 Ocena: 0

2022-05-15 10:53:18 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Cytat:

2022-05-15 10:44:08, sqlserver napisał(a):
Cytat:

Twoje twierdzenie byloby sluszne gdyby polski podatnik nie musial fundowac im wszystkiego za darmo. Nie widze tez sensu w twoim twierdzeniu, bo wojna sie jeszcze nie skonczyla ba nawet nie zbliza sie do konca a uchodzcy wojenni masowo kupuja samochody i wywoza je do bombardowanego kraju...chyba zeby je jakas bomba trafila.

Wybacz, ale kompletnie nie rozumiem co ma kupowanie samochodów przez Ukraińców do ich sytuacji, po pierwsze dużo samochodów zostało zniszczonych wiec co w tym dziwnego ze kupują. Ukraina zawiesiła cła wiec ludzie korzystają z okazji. Powinnaś się cieszyć, że Polacy jak kiedyś Niemcy maja okazje pozbyć się szrotów

argument o sponsorowaniu przez podatnika pisany przez emigranta ekonomicznego brzmi co najmniej dziwnie

[ Ostatnio edytowany przez: <i>sqlserver</i> 15-05-2022 10:49 ]

A niby dlaczego? Ktos ci fundowal tu cos za darmo bo mi nie. Moze rzeczywiscie jak bierzesz wszystko swoja miarka to twoj swiat wyglada inaczej niz moj.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #3 Ocena: 0

2022-05-15 10:58:19 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2022-05-15 10:44:08, sqlserver napisał(a):
Cytat:

[ Ostatnio edytowany przez: <i>sqlserver</i> 15-05-2022 10:49 ]

Jeśli ty jesteś lub byłeś sponsorowany jako emigrant to twój problem. Gros ludzi przebywających na nazwanej przez ciebie emigracji zarobkowej (korzystania z praw uni do swobody przemieszczania się) to twoje odczucia. Nie pisze za innych lecz w swoim imieniu; ani pensa żadnej pomocy, sponsoringu czy benefit nie otrzymałem od UK. Na wszytko zapracowałem sam własnymi rękami. I przykro mi z powodu, że nabrales różnych benefitow, a odpowiedzialnością za to obarczadz wszystkich po równo.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #4 Ocena: 0

2022-05-15 10:59:44 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2022-05-15 10:53:18, iwona38 napisał(a):

A niby dlaczego? Ktos ci fundowal tu cos za darmo bo mi nie. Moze rzeczywiscie jak bierzesz wszystko swoja miarka to twoj swiat wyglada inaczej niz moj.

Samochodu tez jeszcze nie kupiłaś żeby nie drażnić chłopaków z UKIP
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #5 Ocena: 0

2022-05-15 11:05:10 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2022-05-15 10:58:19, Gwontownik napisał(a):
Jeśli ty jesteś lub byłeś sponsorowany jako emigrant to twój problem. Gros ludzi przebywających na nazwanej przez ciebie emigracji zarobkowej (korzystania z praw uni do swobody przemieszczania się) to twoje odczucia. Nie pisze za innych lecz w swoim imieniu; ani pensa żadnej pomocy, sponsoringu czy benefit nie otrzymałem od UK. Na wszytko zapracowałem sam własnymi rękami. I przykro mi z powodu, że nabrales różnych benefitow, a odpowiedzialnością za to obarczadz wszystkich po równo.

Mam nadzieje, że zarabiasz wystarczająco dużo żeby starczyło na pokrycie edukacji twoich dzieci, leczenie czy zapewnienie bezpieczeństwa kraju czy na rentę lub emeryturę

[ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 15-05-2022 11:06 ]

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #6 Ocena: 0

2022-05-15 11:35:19 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Cytat:

2022-05-15 10:59:44, sqlserver napisał(a):
Cytat:

2022-05-15 10:53:18, iwona38 napisał(a):

Samochodu tez jeszcze nie kupiłaś żeby nie drażnić chłopaków z UKIP

Nie rozumiem twojego toku rozumowania, serio. Mojemu samochodowi nie grozi zbombardowanie, mojemu domowi tez.
I tak, zapracowalam na swoja emeryture, nauke moich dzieci, nota bene, ktore juz po studiach rowniez pracuja na swoje utrzymanie. Nikt niczego nie dal mi za darmo. I nikt tez laski mi nie zrobil, ze moglam tu przyjechac i zarabiac. Polska sowicie pracowala na to aby wejs do unii i ludzie mogli sie swobodnie przemieszczac i pracowac gdzie chca. Czego tu nie rozumiesz?
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #7 Ocena: 0

2022-05-15 12:06:15 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

2022-05-15 11:05:10, sqlserver napisał(a):
Cytat:

2022-05-15 10:58:19, Gwontownik napisał(a):

Mam nadzieje, że zarabiasz wystarczająco dużo żeby starczyło na pokrycie edukacji twoich dzieci, leczenie czy zapewnienie bezpieczeństwa kraju czy na rentę lub emeryturę

Ale jak to się ma do twojego poprzedniego stanowiska "niewdzięcznych beneficiarzy"? A tak na marginesie; moje dzieci są już wyedukowane (i to całkiem nieźle), tak więc o nie się martwić nie musisz. Zadbaj za to abyś bardziej prawdziwie przedstawiał otaczającą cie sytuację.
Na bezpieczeństwo kraju to ja mam taki sam wpływ jak ty, więc nie przesadzaj z tą troską. Chyba, że jestem w błędzie i lubisz działać na niekorzyść kraju i stąd to "przypominające wtracenie:

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 15-05-2022 13:07 ]

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #8 Ocena: 0

2022-05-15 13:42:51 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Czyta się wasze opinie mniej więcej jak program wyborczy UKiP, Ukraińcy przyjechali do Polski z powodu wojny, nawet jak mieszkali w zachodniej części to liczyli się z tym, że Rosjanie za chwile mogą tam być, że pociski tam dolatują. Dodatkowo wiele rodzin jest bez męższczyzny a to rodzi ryzyko ataków złodziei, dywersantów i innych elementów, walczący Ukrainiec ma spokojniejsza głowę jak wie że jego dzieci są bezpieczne w Polsce. Jeżeli nawet zostaną ich setki tysięcy po wojnie to nic. Przed wojna było ich ponad milion, na nich opierała się Polska gospodarka a przy spadającym przyroście naturalnym również polskie emerytury. Wiele kobiet już pracuje, bardzo często podejmują prace które nie miały by pracowników bez Ukrainek. Kupują samochody, domy zakładają swoje przedsiębiorstwa w Polsce to chyba bardzo dobrze dla gospodarki nawet 500+ w większości wydadzą w polskich sklepach . Moim zdaniem ich mężowie w tym czasie walczą i giną również za to żeby nasze rodziny w Polsce mogły żyć bezpiecznie i nie uciekały przed ruskim mirem

Do góry stronyOffline

cris82

Post #9 Ocena: 0

2022-05-15 13:49:20 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

no raczej

przeciez kacapy juz strasza ze druga do denazyfikacji powinna byc Polska...

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #10 Ocena: 0

2022-05-15 13:55:56 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

SQL. To wszystko się zgadza. A ktoś mówi inaczej?
1. Dobrze, że czują się bezpieczni lecz rząd powinien postępować tak, aby Polacy również czuli się bezpieczni i przy okazji napływu gości nie byli traktowani gorzej od przybyszów, co ma miejsce obecnie i przykłady podawane były niejednokrotnie.
2. Dobrze, że pracują, a z tym filarem gospodarki to pojechałeś aż miło.
Mówisz "wiele już pracuje". Skoro mówisz to wiesz ile z tych 3,2 mln pracuje. Ja nie wiem, a chętnie bym się dowiedział.
I co myślisz że jak te kilka, kilkanaście procent pracuje to oni nie zarobią nawet na swoje zasiłki, a co dopiero tych niepracujacych.
3. Pracują na emerytury, ale również je będą pobierać. Wiec nie robia nic za darmo. Prawda?
4. Przyjechali z powodu wojny, to prawda. Ale przyjechali bo rząd tak chciał. I nie to abym był przeciwny pomaganiu ale decyzje rządu wymusiły na obywatelach takie zachowanie i nie wiem kiedy się to zmieni choć pierwsze niedogodności tej sytuacji już są nawet w mediach podawane.
5. Oni nie sa goscmi. Gosc przyjezdza I po wizycie odjezdza. Oni sa really ciezarem. Zobaczysz sytuacje finansowa kraju to sie zdziwisz.
Cytat:

2022-05-15 13:49:20, cris82 napisał(a):
no raczej

przeciez kacapy juz strasza ze druga do denazyfikacji powinna byc Polska...

Teraz widzicie jak przydatne sa tefałemy z ich kreatywnymi informacjami.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 15-05-2022 14:17 ]

Do góry stronyOffline

Strona 381 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 380 | 381 | 382 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,