izba reprezentantow usa zatwierdzila 40mld dolarow pomocy dla ukrainy
40mld tu 50mld tam...w takich stanach tego typu decyzje przyjmowane sa zapewne z radoscia przez spoleczenstwo
amerykanie wiedza ze jesli chca uniknac 3 wojny swiatowej wysylania swoich synow na pole bitwy tanio nie bedzie
ale przyniesie to dobry efekt utemperuje chore zapedy dyktatora
"Burmistrz Kisłowodzka opublikował w mediach społecznościowych zdjęcia dzieci pozujących z bronią i w rosyjskich mundurach. Z wpisu polityka wynika, że dzieci miały strzelać do "manekinów-nazistów"
widac ze na pranie mozgu nie ma tam zadnego limitu wieku
2022-05-10 20:49:43, cris82 napisał(a): o maat chyba nie piszesz o sobie co : ))
zeby to jeszcze byly wiarygodne informacje ... najczesciej sa to sensacyjne artykuly ktore bardzo czesto nie maja nic wspolnego z rzeczywistoscia
richmond tez juz punktowala cie pare razy w watku o wirusie a ile jest takich osob jak richmond? mi by sie np nie chcialo tego sprawdziac i niektore z tych fakow wisialyby sobie na forum- otwierajac oczy fonom teorii spiskowych...
ja nie mam nic przeciwko dobrej wiadomosci ale szanujmy siebie i innych a nie o innych pisac glupoki wierzac jednoczesnie w to ze w australii wprowadzili ustawe zakazujaca uprawe jedzenia...
Niektore "wiadomosci" sa tak niewiarygodne, ze az trzeba je sprawdzic i obalic. Kolega zasypywal mnie roznymi "ciekawostkami" o Covidzie i czesc z nich byla na podobnym poziomie. Lacznie z artykulami z tej "kancelari" LegeArtis czy jak ona sie nazywa. Pamietam, ze nawet im napisalam raz w komentarzach co mysle o ich dezinformacji i jak to mowisz wypunktowalam fakty.
Jedyne w co nie moglam uwierzyc, a okazalo sie prawda, to odsylanie chorych na Covid pacjentow ze szpitali do domow opieki. Nie moglam wierzyc, ze cos taki glupiego byloby oficjalnym zaleceniem, ale mylilam sie.
Dlatego tez nie czytam wiadomosci o Ukrainie, bo obie strony konfliktu sieja dezinformacje i nie chce mi sie zgadzywac co moze byc prawda, a co nie.
mysle ze ukrainie nie trzeba poswiecac tak duzo czasu zeby wyciagnac proste wnioski
z tego co pokazuje jedna strona czy druga- np czesto promowany tutaj przez dzikiego patric lancaster ktory wszedzie pokazuje dobrych ruskich zolnierzy ktorzy pomagaja ukraincom
a na kazdym jego filmie wszedzie widac ruiny i zniszczenie
trudno uwierzyc w to ze ukraincy zniszczyli sobie z nudow ukraine dobili sie gospodarczo infrastrukturalnie i spolecznie wiadomo ze duza czesc uchodzcow nie wroci na ukraine
dlatego dla mnie nie ma tu zadnych dylematow sa ruiny i cierpienie jednej strony i druga strona ktorej w ogole nie powinno tam byc
spiski mozna sobie wsadzic w doopcie dobrze ze w 39 nie bylo internetu bo zamiast realnie oceniac to co sie dzieje "wtajemniczeni inaczej" np z francji pisaliby "czekajcie czekajcie! cos tu nie gra! to jest jakis spisek... no bo przeciez pakt ribbentrop-molotow za tym cos sie kryje ktos to zaplanowal Polska najwidoczniej bierze w tym udzial a juz na pewno polski prezydent
widzialem jego zdjecie z poulem newmanem jak przybijali grabe na jednym forum ekonomicznym "
A co myślicie o oblaniu sztuczną krwią ambasadora Rosji?
Dla mnie to jest kompromitacja polskiego kontrwywiadu.
Ambasador dzień wcześniej oficjalnie ogłosił, że o danej godzinie będzie składał kwiaty pod pomnikiem. Widać było, że ambasador był zadowolony z przebiegu sytuacji. Woda na młyn dla rosyjskiej propagandy.
Wszystkie rosyjskie media podają jak to ich obywatel został potraktowany w Polsce. Źle to świadczy o polskich służbach, że nie uchroniły dyplomaty obcego kraju. Moim zdaniem powinni zabezpieczyć teren na te kilka minut aby ambasador szybko złożył kwiaty pod pomnikiem i odjechał tak szybko jak przyjechał. Bez rozgłosu.
Całe to zdarzenie wyglądało na zaplanowane.
Ciekawi mnie czy ta ukraińska dziennikarka była opłacana przez służby specjalne Rosji.
Ukraińska dziennikarka nie musiała być opłacona, nie wiem. Wystarczyło się pojawiać z nadzieją, że coś się wydarzy. Zabić raczej nie zabiją, a oblać faktycznie mogą. Nie np. kwasem a np. syropem.
Oczywiście ruska ambasada powinna oficjalnie poinformować o swoich zamiarach a nie za pomocą Twittera. Nie mniej jednak zgadzam się, kompromitacja. Powinni mieć przydzielonych paru tajniaków, którzy w razie potrzeby będą reagować.
wiadomo... porazka totalna czy kontrwywiadu to nie wiem na pewno policji ktora powinna zabezpieczyc wydarzenie
teraz morawiecki musi sie glupio tlumaczyc "no przeciez nie rekomendowalismy" i inne suchary nawet jesli to byla prawda to i tak dali ciala bo to prezent dla ruskiej tuby propagandowej
Dlatego tez nie czytam wiadomosci o Ukrainie, bo obie strony konfliktu sieja dezinformacje i nie chce mi sie zgadzywac co moze byc prawda, a co nie.
Nie na darmo agencje PR pracują nad wizerunkiem, aby przekazywane fakty były bardziej chwyajace za serce, otwierające portfele, a napewno nie bardziej prawdziwe. Prawdziwe fakty są maloatrakcyjne.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
Nie tylko prezent dla ruskiej propagandy, ale można też spodziewać się jakiś zdarzeń przeciwko naszym dyplomatom i to nie koniecznie na ruskim terenie.
Potępiam. Gdyby Polak zrobił cos podobnego, już byłby pod butem jakiegoś nadgorliwego stróża prawa, a tej pani pewnie ujdzie na sucho, mało tego, pochwala padnie niejedna...
jedynie jak juz to padlo jakies "nie popieram ale rozumiem" nie pisze o jakims jednorazowym przypadku tylko komunikatach ze swiata polityki z dnia zdarzenia