[LIST]Chłopie nie oglądaj tyle TVN/TVP bo według ciebie to Ukraina już wygrywa, a oni cie właśnie motają jak chcą Wojna ma trwać długo i masz za nią płacić, jak by Rosja naprawde chciała "uderzyć" to by nie wysyłała chłopców do bicia na 1front i stary sprzęty tylko z impetem by weszła w Ukraine.... A Tak WEF Robi sobie na Ukrainie salami , jednoczesnie ogłupiając ciebie świat , cris i daavidka
Ja wogóle nie moge uwierzyć ,że ludzie są tacy głupi ,żeby w to wierzyć , to co sie teraz dzieje szopka na całego przecież nawet Ukraińcy dowódcy (czyt. mięso armatnie) mówią ,że to jakieś REALITY SHOW.
Rosja przecież jest taka słaba... tak bo po 2 wojnie światowej pierdziała w stołek... każdy jej sie bał bez powodu.
Zaraz będą w mediach mówić,że Rosja jest taka słaba ,że by nie dała rady Burkina-Faso to też uwierzysz.
Super jak sie okaże ,że przez najbliższy miesiąc Putin będzie dopiero nap** rakietami i media będą szaleć ,że "zmasowane ataki Rosji" Koniec gierek hahaha
ZOBACZ SOBIE STARE PORÓWNANIA JEST ICH TYSIĄCE NA FORACH YOUTUBACH , KSIĄŻKACH , GAZETACH WOJENNYCH..
A TERAZ SOBIE ZOBACZ NAJNOWSZE , NAGLE ROSJA JEST SŁABSZA OD UKRAINY , CO NIE MÓWIĄC OD CAŁEJ UNII EUROPEJSKIEJ NAWIEZLI IM TYLE SPRZETU ZE SA MOCNIEJSI OD CALEJ UNII HAHAHAH AHH TA PROPAGANDA i POPRAWNOSC POLITYCZNA.
I to niby tak by pomyslal mądrzy ludzie tu siedzą co niektórzy to chyba magnetowid zamiast mózgu mają.
Swoją drogą widać jaką beke mają ludzie z tej poprawności politycznej i fit55.
Pierwszy komentarz: "Russia can't invade EU, because Russian tanks aren't compliant with Euro6 emissions standard."
Rosjanie z przyczyn politycznych ale i związanych z covidem nie rozwinęli mobilizacji i zaatakowali Ukrainę siłami słabszymi niż mieli obrońcy. W większości to było ich najlepsze wojsko z najlepszym sprzętem. Rosjanie spodziewali się oporu na poziomie tego z 2014 i tak było przez pierwsze dni. Ukraińcy żeby nie drażnić Rosji rownież nie ogłosili mobilizacji i nie zajmowali pozycji obronnych dlatego przez pierwsze dwa dni Rosjanie zajęli tyle terenu. W operacjach wokoło Kijowa i zdobywaniu lotniska Rosjanie stracili swoje najlepsze jednostki vdv bo zostali niewłaściwie użyci a potem pozostawieni bez wsparcia. Pisanie o tym, że wojna to ściema to urągania ofiarą i z jednej i drugiej strony. Dziki nie pozwól szargać imienia homosoviektusa i potwierdź kto walczył i gonił w operacji specjalnej wokoło Kijowa
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
2022-05-08 18:05:29, iwona38 napisał(a): Nastepne wycieczki na Ukraine.
Naprawde was to nie dziwi? Jak dla mnie Elon powinien sie wziasc za masowa organizacje takich wycieczek, najlepiej dla calego naszego rzadu.
Justin w Irpieniu Jill Biden na Ukrainie
Nie wiem co cię dziwi, Ukraińcy pokazują ze rosyjskie ataki nie są dla nich zagrożeniem i nie destabilizują ich państwowości A dla polityków z innych krajów to dobry lans, zobacz Borysa jak dumnie obnosił się ze swoim bohaterstwem. Ataki rakietowe Rosji są skuteczne śle tylko do nieruchomych celi, oni nawet nie są w stanie trafić poruszającego się pociągu
Nie kolego, to tylko pokazuje, ze nie ma zagrozenia. Zaden polityk, a tym bardziej jego zona, nie pojechalby gdyby bylo jakies zagrozenie. A lansowac sie na wojnie...nawet tego nie skomentuje.
2022-05-08 18:12:53, Thorin napisał(a): Iwona szkoda z „glupokami” gadac, ja wczoraj napisalem dobitnie i na temat oco chodzi... teraz to takie przekomarzanie... swiat idzie w niciekawym kierunku , Polska zwlaszcza przez takich spekulantow i charagiewki jak kilka osob na forum... jak Rosja zaatakuje Polske to zobaczymy czy was Biden , Niemcy albo Francja uratuje...
Nato nie bedzie mialo jaj bo sie bedzie balo ataku nuklearnego haha
Obstawiam sankcje... Biden wysle dodatkowe mieso armatnie plus to co jest.
Francja Sankcje...
Niemcy Sankcje + helmy
I wszyscy beda spekulowac “a nie mowilismy ze Rosja jest problemem i trzeba ostrzej walczyc” i “ do czego nas doprawdzili politycy”
Dolar bedzie rosl w sile a Agenda2030 bedzie sie dopelniac przy atrobacie internetowych hien i zombie.
Wogole to za 2 tyg miesiac Lgbt , cris , david wywieszacie flagi lgbt oprocz ukrainskich?
Nie kolego, to tylko pokazuje, ze nie ma zagrozenia. Zaden polityk, a tym bardziej jego zona, nie pojechalby gdyby bylo jakies zagrozenie. A lansowac sie na wojnie...nawet tego nie skomentuje.
Dlatego polityka to taki brudny sport. Rosjanie nie są wcale inni, dzis wicepremier Rosji Marat Chusnułlin odwiedził „wyzwolone” Mariupol i Wołnowachę,
Świadczy o tym , że Wiedeń nie bez kozery jest stolica KGB w tym mieście przecinają się wszystkie szlaki wpływania ruskich na Europę
Świadczy to o tym, że niektóre kraje są beztroskie. Przecież i tak o ywatele zapłacą tyle ile od nich zażądają. Lecz nie o pieniądze chodzi lecz o sam fakt "miec albo nie miec". Chyba nie powoesz, ze szczytem roztropnosci I prezornosci stawanie okoniem beż wcześniejszego przygotowania sie na taką sytuację. Ale co ja tam wiem, najważniejsze by dopiec ruskiemu, a koszta nie graja roli. To może zrobić kraj, który bierze 90 proc eksportu a nie 2.
Świadczy o tym , że Wiedeń nie bez kozery jest stolica KGB w tym mieście przecinają się wszystkie szlaki wpływania ruskich na Europę
Świadczy to o tym, że niektóre kraje są beztroskie. Przecież i tak o ywatele zapłacą tyle ile od nich zażądają. Lecz nie o pieniądze chodzi lecz o sam fakt "miec albo nie miec". Chyba nie powoesz, ze szczytem roztropnosci I prezornosci stawanie okoniem beż wcześniejszego przygotowania sie na taką sytuację. Ale co ja tam wiem, najważniejsze by dopiec ruskiemu. To może zrobić kraj, który bierze 90 proc eksportu a nie 2.
Z innych ciekawostek wskazujących na źródła finansowania
Kilkuset zwolenników skrajnej lewicy, feministki oraz Zieloni protestowali w sobotę w Sztokholmie przeciwko wejściu Szwecji do NATO (PAP)
2022-05-08 18:12:53, Thorin napisał(a): Iwona szkoda z „glupokami” gadac, ja wczoraj napisalem dobitnie i na temat oco chodzi... teraz to takie przekomarzanie... swiat idzie w niciekawym kierunku , Polska zwlaszcza przez takich spekulantow i charagiewki jak kilka osob na forum... jak Rosja zaatakuje Polske to zobaczymy czy was Biden , Niemcy albo Francja uratuje...
Nato nie bedzie mialo jaj bo sie bedzie balo ataku nuklearnego haha
Obstawiam sankcje... Biden wysle dodatkowe mieso armatnie plus to co jest.
Francja Sankcje...
Niemcy Sankcje + helmy
I wszyscy beda spekulowac “a nie mowilismy ze Rosja jest problemem i trzeba ostrzej walczyc” i “ do czego nas doprawdzili politycy”
Dolar bedzie rosl w sile a Agenda2030 bedzie sie dopelniac przy atrobacie internetowych hien i zombie.
Wogole to za 2 tyg miesiac Lgbt , cris , david wywieszacie flagi lgbt oprocz ukrainskich?
Świadczy to o tym, że niektóre kraje są beztroskie. Przecież i tak o ywatele zapłacą tyle ile od nich zażądają. Lecz nie o pieniądze chodzi lecz o sam fakt "miec albo nie miec". Chyba nie powoesz, ze szczytem roztropnosci I prezornosci stawanie okoniem beż wcześniejszego przygotowania sie na taką sytuację. Ale co ja tam wiem, najważniejsze by dopiec ruskiemu. To może zrobić kraj, który bierze 90 proc eksportu a nie 2.
Z innych ciekawostek wskazujących na źródła finansowania
Kilkuset zwolenników skrajnej lewicy, feministki oraz Zieloni protestowali w sobotę w Sztokholmie przeciwko wejściu Szwecji do NATO (PAP)
Były, były, czyli nie obecny. Czyli nie mając alternatywy nie kupilbys przysłowiowego chleba o Rosji pomimo, że inni tak czynią nie mając innych możliwości?
Tak pytam w celach poznawczych.
2022-05-08 21:02:35, Gwontownik napisał(a): [
Były, były, czyli nie obecny. Czyli nie mając alternatywy nie kupilbys przysłowiowego chleba o Rosji pomimo, że inni tak czynią nie mając innych możliwości?
Tak pytam w celach poznawczych.
Rozumiem ze jak nie było by cię na coś stać to rozważał byś kupienie tego od złodzieja