MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 367 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 366 | 367 | 368 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 367 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sqlserver

Post #1 Ocena: 0

2022-05-08 00:22:51 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2022-05-08 00:08:41, Thorin napisał(a):
"Nawet jeżeli złożymy ze to jest prawda to co to ma wspólnego z agresja, to wszystko były wewnętrzne rozgrywki na Ukrainie i Rosji nic do tego. "

Hipokryzja - a co ma POLSKA wspólnego z Ukrainą oprócz granicy?

Tylko z przed ost kilku lat:

- oni jako pierwsi zastosowali tak zwaną blokade tirów
- blokada pociągów z Chin

- to oni wysypywali zboże które wjezdzało do Polski

- brak pozwolenia na dogłębne sprawdzenia po stronie Ukraińskiej Wołynia, blokada faktów.

Patrzcie co Morawiecki gadał w 2017, ciekawe czy by miał "jaja" teraz bo poprawność polityczna i srebrniaki z brukseli by sie nie zgadzały:

https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/1167254,morawiecki-na-swiatowych-obchodach-75-rocznicy-ludobojstwa-na-wolyniu.html

"dlatego dziś mamy tym większy obowiązek głośno mówić o tym "przerażającym doświadczeniu i pamięć o nim przekazywać kolejnym pokoleniom", lecz "nasza pamięć musi być oparta na prawdzie". Zdaniem premiera, "zbrodnia wołyńska nie może być relatywizowana, nie można jej usprawiedliwiać". "Ludobójstwo na Wołyniu i w Małopolsce Wschodniej pozostaje wciąż bolesną raną w zbiorowej pamięci naszego narodu. Raną tym większą, że przez dekady przemilczaną. Przez lata komunizmu strażnikami pamięci o bestialskich wydarzeniach na Wołyniu byli ocaleni i rodziny ofiar"

Troche wczesniej:

"Będziemy pamiętać przybite do drzwi dzieci, przywiązane drutem kolczastym do drzew, rozprute ciężarne kobiety, z których wyjęto im dzieci, a zaszywano koty,porąbane na części ciała Polaków przez dotychczas miłych sąsiadów ukraińskich."

Historii sie nie zapomina! Na tym opieramy taszą POLSKOŚĆ i kulture , żeby pamiętać, zawsze! A oni tego nie chcą chcą mixu.

Czym różnie się imperializm rosyjski od imperializmu ukraińskiego?? tylko tym, że akurat Ukraina została zaatakowana. Wróg będzie wrogiem, bez usprawiedliwiania. A wspomaganie w odbudowie wrogiemu krajowi równa się przyspieszeniem upadku naszej Ojczyzny, przy takich patriotach i politykach, niestety. Ludzie są pod jakimś niesamowitym działaniem przekazów podprogowych, bo inaczej nie można wytłumaczyć tego masowego amoku.

FLAGI, wstążeczki, PROMOCJE, DAROWIZNY...

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Thorin</i> 08-05-2022 00:14 ]

Ktoś tu nie rozumie co znaczy słowo imperializm, nikt nie twierdzi ze Polska zapomniała i wybacza zbrodnie które rozegrały się na Wołyniu ale jest wysoce prawdopodobne ze teraz będzie łatwiej o tym rozmawiać. Polityka międzynarodowa to nie chłop na roli któremu jak pradziad sąsiada zaorał miedze to będą się z sierpami ganiać jeszcze ich wnuki. Trzeba być elastycznym dostosowywać się do sytuacji i tworzyć przymierza na potrzebę danej chwili. Polska z Ukraina maja wspólnego sąsiada u granic, który nie kryje się z opinia ze oba kraje są bekartami i Rosja ma do nich pełne prawo również żeby zrobić na ich terenie pustynie atomowa
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Thorin

Post #2 Ocena: 0

2022-05-08 00:30:53 (3 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-06-2021

" nikt nie twierdzi ze Polska zapomniała i wybacza zbrodnie które rozegrały się na Wołyniu ale jest wysoce prawdopodobne ze teraz będzie łatwiej o tym rozmawiać."

Hahaha rozbawiłeś mnie czy słyszałeś , Dude, Morawieckiego , albo typka co mówił ,że jesteśmy sługami narodu Ukraińskiego? Jak mają sie czuć tysiące Dzieci , wnuki , pomordowanych ofiar w obliczu takich słów, którzy nie są zakeczupowani Hamerykańską papką , kardashianami , celebrytami i nnymi g** a historie i dziedzictwo traktują bardzo poważnie?

[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 08-05-2022 00:35 ]

Do góry stronyOffline

DADAM1986

Post #3 Ocena: 0

2022-05-08 00:49:49 (3 lata temu)

DADAM1986

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-09-2017

Kurdę Farmer, za ten wpis powyżej powinieneś dostać nagrodę miesiąca na forum, serio. Pozamiatałeś śmieci i zutylizowałeś w najbliższej sortowni odpadów. BRAWO TY.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #4 Ocena: 0

2022-05-08 00:55:47 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Ja wciąż czekam na informacje o tym jak na Ukrainie agresorem jest USA.

Do góry stronyOffline

Thorin

Post #5 Ocena: 0

2022-05-08 01:00:08 (3 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Bo to już są jakieś jaja co sie dzieje, ludzie serio są w jakimś amoku poprawności politycznej.

Nikt nie pisze i nie popiera Rosji w tym co robi, ale musimy pamiętać i uczyc sie na błędach z przeszłości i tak teraz jest odpowiedni czas.

Zakłamywanie historii trwa od powstania tego świata. Zawsze byli I będą tego typu ludzie, dla których korzyści materialne, terytorialne będą ważniejsze od honoru i czlowieczenstwa . Niestety. Jedyne, co możemy robić, to niszczyć te kłamstwa pokazując prawdę, czasami bolesną. Ale tylko tak świat może odzyskać swoje oblicze przyjazne dla każdego człowieka w każdym jego zakątku .

Teraz polski rząd śpi bo że jeśli - w co mamy usilnie wierzyć - UA wygra wojnę, to kto będzie zadawać niewygodne pytania opromienionemu nimbem wspaniałego zwycięstwa narodowi? Kto się odważy obrażać bohaterów spod Kijowa czy Charkowa?

[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 08-05-2022 01:02 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #6 Ocena: +2

2022-05-08 01:10:19 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

To teraz napisz kto zakłamuje kłamstwa.

Drugą sprawa. Jedną z ostatnich spraw jakie bym chciał to załatwianie trudnych spraw w relacjach polsko ukraińskich pod presją obecnych wydarzeń. Nie byłoby to szczerze i tak naprawdę niewielkie by zmieniło w tej sprawie.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2022-05-08 02:29:53 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2022-05-08 01:00:08, Thorin napisał(a):
Nikt nie pisze i nie popiera Rosji w tym co robi, ale musimy pamiętać i uczyc sie na błędach z przeszłości i tak teraz jest odpowiedni czas.

A o czym ja mam pamiętać jak mi ruscy zabili dziadka strzałem w tył głowy (wojskowego), a teraz to samo robią ukraińskim cywilom? To jak mam się uczyć na błędach z przeszłości?

Druga sprawa, Ukraińcy cały czas byli pod ruskim butem, to teraz dopiero im się rodzą prawdziwi bohaterowie nie pseudo, a ruscy pod czyim są butem, że dalej zachowują się gorzej niż zwierzęta? (Zwierzętom nie urągając).

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #8 Ocena: 0

2022-05-08 02:56:33 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Świetny film

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 08-05-2022 02:56 ]

Do góry stronyOffline

Thorin

Post #9 Ocena: 0

2022-05-08 08:51:34 (3 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2022-05-08 02:29:53, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

2022-05-08 01:00:08, Thorin napisał(a):

A o czym ja mam pamiętać jak mi ruscy zabili dziadka strzałem w tył głowy (wojskowego), a teraz to samo robią ukraińskim cywilom? To jak mam się uczyć na błędach z przeszłości?

Druga sprawa, Ukraińcy cały czas byli pod ruskim butem, to teraz dopiero im się rodzą prawdziwi bohaterowie nie pseudo, a ruscy pod czyim są butem, że dalej zachowują się gorzej niż zwierzęta? (Zwierzętom nie urągając).*PARDON*

Przez takich ludzi jak ty i twoje zdanie zawsze bedzie takie biadolenie i szukanie wymowki, nieodpowiednia chwila, zachowanie, niewypada... szkoda strzepic na was dopisalem dobitnie dostalem 5 wiadomosci ze pojechane, a wy dalej swoje, wlasnie teraz jest czas jak maja czas Ukraincy w Polsce na imprezy, spiewanie Kaliny (banderowskiego hymnu) , to i jest czas na przeprosiny!

Kiedys nie chcieli ekshumacji na Wolyniu, teraz a potrm tym bardziej bo beda „poszkodowani”...i nigdy nie bedzie odpowiedniego czasu.

Historia to prawdziwa jednosc a oni i wy chca to tak po prostu „zapomniec i wymazac” przyszle pokolenia , mniej i mniej az w koncu bedzie mix ludzi bez szacunku do wartosci , obrzedow i Polskosci...

Ba oni za kilka lat beda sobie budowac pomnikow Bandery i „herosow” ktorzy polegli teraz na Ukrainie w Polsce, beda „mniejszosci” , osiedla mixy Polsko-ukrainskie...Stulejarze z Polski juz Goszcza tysiece ukrainek a one w ramach wdziecznosci i paszportu z Polski robia „ rodzine”..

Nie macie dosc szacunku do historii i przodkow! Prawidziwi z was Polacy nie sadze!

Nie chce mi sie juz z wami pisac dobitnie napisalem przez ost 4 strony oco chodzi , ten temat zawsze bedzie walkowany i wy bedziecie pisac to samo bedzidcie po prostu uzywac innego sformulowania zdan.

Daavid, cris, sweetliar - wstyd mi za was.

[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 08-05-2022 09:04 ]

Do góry stronyOffline

cris82

Post #10 Ocena: 0

2022-05-08 09:06:05 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

"Stulejarze z Polski juz Goszcza tysiece ukrainek a one w ramach wdziecznosci i paszportu z Polski robia „ rodzine”." *ROFL*

idz sie napij melisy dobrze ci zrobi

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 08-05-2022 09:06 ]

Do góry stronyOffline

Strona 367 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 366 | 367 | 368 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,