MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 363 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 362 | 363 | 364 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 363 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

cris82

Post #1 Ocena: 0

2022-05-07 20:06:36 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

przyszla mi do glowy mysl ze ta wojna moze byc w wyniku frustracji putina i to by byla cala wina ukrainy ze broni swoich ziem

myslimy sobie 2022r ale w doniecku i donbasie od 2014 caly czas trwala walki rozne zrodla podaja 10-14k ofiar glownie zolnierze zapewne

8lat to i tak stoicki spokoj mialobyc milo i fajnie wzielismy krym apetyt jak to u swin rosl dalej

ot i cala wina ukrainy ze staneli do walki i bronili swoich ziem plus jakies zapedy do nato ale to bylo do rozwiazania dyplomatycznie

jakos putler nie szykuje sie na szwecje czy finlandie z tego powodu a temat tez jest tam poruszany

w ogole to jestem ciekaw czy teraz w ten sposob beda sie zaczynac wojny " jestesmy na cwiczeniach" " to tylko cwiczenia" i boom!

ciezko mi ocenic czy to genialne rozwiazanie jedyne mozliwe czy idiotyczne no bo powtarzanie tego w kolko a pozniej wejscie na ukraine bylo idiotyczne na swoj sposob

ale w dobie satelit chyba taka bedzie moda na "to tylko cwiczenia"

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 07-05-2022 20:09 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #2 Ocena: 0

2022-05-07 20:19:07 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Dobre pytanie Cris. Dzikizewsi miał ubaw jak pisałam o Finlandii i Szwecji, ale nie wyjaśnił dlaczego te dwa kraje w NATO putinkowi nie przeszkadzają.
Edit:
A Ukraina już tak.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #3 Ocena: 0

2022-05-07 20:30:55 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

jak to nie przeszkadzaja ruscy przeciez juz im grozili pare razy pytanie czy faktycznie sprowokuje to agresje rosji gdyby zapadly pomyslne decyzje o przystapieniu

czy wymieklaby mu dupcia no nie oszukujmy sie jesli mieliby wejsc to teraz jest najlepszy czas rosja radzi sobie srednio w ukrainie a co dopiero gdyby miala walczyc na innych frontach

tym krajom nie ma co sie dziwic ze chca dolaczyc do dobrego sojuszu sa suwerenne maja prawo podejmowac takie decyzje

co bedzie czas pokaze mozna tylko trzymac kciuki ale wiadomo jak jest sa kraje ktore wola byc neutralne i zyc sobie dobrze nawet jesli z dymem puszcza sie przez kominy dzieci i kobiety

oby nie poszli droga orbana

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 07-05-2022 20:31 ]

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #4 Ocena: 0

2022-05-07 20:33:21 (3 lata temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2022-05-07 20:06:36, cris82 napisał(a):
przyszla mi do glowy mysl ze ta wojna moze byc w wyniku frustracji putina i to by byla cala wina ukrainy ze broni swoich ziem

myslimy sobie 2022r ale w doniecku i donbasie od 2014 caly czas trwala walki rozne zrodla podaja 10-14k ofiar glownie zolnierze zapewne

8lat to i tak stoicki spokoj mialobyc milo i fajnie wzielismy krym apetyt jak to u swin rosl dalej

ot i cala wina ukrainy ze staneli do walki i bronili swoich ziem plus jakies zapedy do nato ale to bylo do rozwiazania dyplomatycznie

jakos putler nie szykuje sie na szwecje czy finlandie z tego powodu a temat tez jest tam poruszany

w ogole to jestem ciekaw czy teraz w ten sposob beda sie zaczynac wojny " jestesmy na cwiczeniach" " to tylko cwiczenia" i boom!

ciezko mi ocenic czy to genialne rozwiazanie jedyne mozliwe czy idiotyczne no bo powtarzanie tego w kolko a pozniej wejscie na ukraine bylo idiotyczne na swoj sposob

ale w dobie satelit chyba taka bedzie moda na "to tylko cwiczenia"

[ Ostatnio edytowany przez: <i>cris82</i> 07-05-2022 20:09 ]

SOJUZ 81. Takie były ćwiczenia UW na terenie Polski, które były "dyskretną" zapowiedzią tego co sie stanie z Polska jesli Jaruzelski nie udupi Solidarnosci. Wejsc raczej by nie weszli bo byli umoczeni w Afganistanie ale Jaruzelski sie wystraszył wywozki na Sybir, juz raz te wycieczke przerabial.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #5 Ocena: 0

2022-05-07 20:37:47 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Z punktu widzenia Polski to nie mogło by się nam trafić nic lepszego, obecność tych dwuch państwa w NATO zmienia zupełnie sytuacje w basenie morza bałtyckiego gdzie nagle okazuje się ze Rosja jest zmarginsowana co bezpośrednio przekłada się na bezpieczeństwo Polski. Dodatkowo zaawansowana technika wojskowa Szwecji to duży gracz przeciwko Rosji
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

DADAM1986

Post #6 Ocena: 0

2022-05-07 21:28:37 (3 lata temu)

DADAM1986

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-09-2017

Baba? Tak traktujesz kobiety śmieciu? Moja to jest ŻONA i tego się trzymaj biedaku.

Do góry stronyOffline

DADAM1986

Post #7 Ocena: 0

2022-05-07 21:42:28 (3 lata temu)

DADAM1986

Mężczyzna

Konto zablokowane

Może napiszę dwa słowa o Szwecji i Finlandii z własnego doświadczenia. Otóż ledwie dekadę temu spędziłem 10 miesięcy na Politechnice w Szwecji w ramach Erasmus. Stan uzbrojenia tych państw mi nieznany, ale charaktery ludzi tam mieszkających:
- Szwedzi to totalne pipy. Ciasne rurki, byle dalej od problemów życia codziennego. Wielu z nich już wtedy było tak wyizolowanych, że mieszkając kilka pokoi dalej w akademiku przez cały rok akademicki nie wiedzieliśmy nawet jak mają na imię. Stracone pokolenie jak to niektórzy mówią.
- Finowie za to są dokładnie przeszkoleni w zadaniach bojowych właśnie w przypadku agresji Rosjan. Każdy zna swoje zadanie w przypadku ataku. Osobiście mieszkałem drzwi w drzwi z chłopakiem z Korso, inżynier budowlaniec a przeszkolenie wojskowe inżynier. Jego zadaniem miało być wysadzenie mostów i innych ważnych punktów strategicznych, aby spowolnić maksymalnie wroga. Kilku innych chłopaków z Finlandii również swoje zadania doskonale znali, bojowe nastawienie i zero strachu przed Ruskimi.

Dwaj sąsiedzi, ale totalnie inny odbiór ludzi jaki pamiętam. Rosja w przypadku ataku na Finlandię będzie miała bardzo pod górkę.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #8 Ocena: 0

2022-05-07 21:52:04 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

"Szwedzi to totalne pipy" rozne rzeczy pisalo sie o tym kraju wczesniej ale pandemia pokazala ze to byl jedyny kraj chyba w caej europie z jajami i rozumem w obliczu wirusa nalezy im sie za to szacunek widac drzemiacy potencjal

Do góry stronyOffline

DADAM1986

Post #9 Ocena: 0

2022-05-07 21:55:36 (3 lata temu)

DADAM1986

Mężczyzna

Konto zablokowane

Nikt nie mówi, że są głupi.
Pani około 60-tki wykładowca Solid Works 3D zapytała nas na sali "Dlaczego Szwecja ma się tak dobrze?" "Tylko dlatego, ze zachowała neutralność. Nie inteligencją, ani zasobami, ale powściągliwością". To chyba pokazuje ich trochę.

Do góry stronyOffline

Thorin

Post #10 Ocena: 0

2022-05-07 21:58:21 (3 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-06-2021

W Afganistanie Amerykanie postawili na "wartości islamskie" w walce z ZSRR a na Ukrainie postawili na "wartości banderowskie"
Zło zawsze złem będzie, choćby w najlepszej intencji stosowane, ze zła dobro nie wyrośnie, nadgorliwa pomoc i zjadanie własnego ogona to czysta głupota, kosztem zdroworozsądkowych ludzi.
Do odbudowy będzie chętnych wielu .Do finansowania będzie polski podatnik...

Powinniśmy jako państwo wykorzystać z sytuacje i jako ,że znam sie na farmerstwie zaraz po Ukrainie mamy w Południowej i Wschodniej polsce mega dużo życznych pól, ale fit55 i rózne agendy Brukselskie uniemożliwiają nam rozwój i zamiast inwestować miliardy w Polsce... to inwestują w ograniczenia CO2 i inne pierdoly...Jednocześnie ,że będzie problem z jedzeniem w Europie i na świecie.... Oni sami sobie tem problem robią.. CZŁOWIEK W SEKTACH TYPU WFE, BANKACH i FAMILIACH JEST PROBLEMEM i zwykła głupota większości ludzi , którzy za konsupcjonizm i srebrniaki , własną wygodne zrobią wszystko kosztem wszystkich ! przy okazji w późniejszym terminie i znów lubie ten termin.. zjadają włąsny ogon... To jest wszystkie mega proste to ogarnięcia to co sie teraz dzieje , nie ma ku temu żadnych naturalnych przyczyn , LUDZIE SĄ PROBLEMEM , którzy go stwarzają a większość resortów i rządących za tym podąża za srebrniaki, władze, domy, jachty itp itd

Polska zachowuje się wobec innych państw jak kobieta w toksycznym związku. Jest współuzależniona, cierpi, dostaje regularnie lanie, ale jej ukochany ma też i dobre nastroje, a jej się wydaje, że wszystko już będzie dobrze skoro przecież się zmienił i obiecuje poprawę. My chyba zbiorowo cierpimy na jakiś syndrom sztokholmski. To nie jest normalne, żeby tak się ciągle podkładać jak jakiś upośledzony człowiek bez instynktu samozachowawczego.

W końcu teraz widać kto jest prawdziwym POLAKIEM a kto polskojęzycznym obywatelem z przypadku.

[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 07-05-2022 22:03 ]

Do góry stronyOffline

Strona 363 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 362 | 363 | 364 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,